Copy

- Turneringer -

September 2015

Turneringer i september
6.9 Vesterbro Lokalstival Cup
19.9 Chang Open
26./27.9 DM Doubles

Senere... 
24./25. oktober DM Kval – Info følger senere
14./15, november DM – Info følger senere 

Caféturneringer i september
Tirsdag den 1. september: Vesterbro  
Lørdag den 12. september kl. 13.00 på Die Kleine Bierstube, Frederiksgade 75,  Aarhus 

Nyhedsbrevet lever 

Af bestyrelsen 

Gammon er død, men nyhedsbrevet lever! På opfordring fra Lars Nielsen har bestyrelsen besluttet at genopfinde nyhedsbrevet, der fremover vil udkomme omkring den første hver måned. Nyhedsbrevet vil give et overblik over kommende backgammonturneringer, og vil derudover indeholde nyt fra bestyrelsen med videre. Vi håber, at I vil tage godt imod tiltaget.

God læselyst. 

EM 2015

Af Michael Weile, landstræner

Da vi snart skal afsted til EM er holdet i fuld gang med at optimere chancen for at hjemtage endnu et EM til Danmark, ved bl.a. at afholde trænings-sessions med spillerne. De er alle meget opsatte på at gøre deres yderste for at være skarpe til EM, og de ser rigtig skarpe ud i øjeblikket.

Trænerteamet er i færd med at optimere forholdene til at I herhjemme, kan følge med under EM, og være så tæt på som det nu er muligt. Facebook bliver stedet hvor man kan følge landsholdet helt tæt på. Live opdateringer fra alle kampene, livestream på denne kanal http://www.ustream.tv/channel/wmkt6mjUTcZ fra én af kampene i hver runde, hvor det er jer der bestemmer hvem I vil se. Hele programmet kan naturligvis følges på Landsholdets nye FB site  - Det Danske Backgammonlandshold 

- Så hold din FB tæt på dig i dagene 18. 19. og 20. september. Det europæiske forbund, har sikkert også opdateringer og kan følges her http://eubgf.eu/ 

Holdturneringen er på trapperne

Af bestyrelsen


Så nærmer vi os den dag, mange backgammonspillere har set frem til siden marts måned. Kalenderen viser snart september og holdturneringen inviterer nok engang til mange timers god underholdning, backgammon på alle niveauer og socialt samvær, når det er bedst.

69 hold har tilmeldt sig holdturneringen 2015/2016, hvilket desværre er en tilbagegang på fem hold siden sidste sæson. Blandt de 69 hold er der flere, vi ikke har set før. Dét har bestyrelsen skrevet lidt om her: Nye hold/hold fusioner i 2015/16 sæsonen


Derudover har TU-forkvinden Louisa Dahlin Friberg skrevet en glimrende orientering sidst i denne tråd: Holdturneringen 2015/2016

Og praktiske informationer kan læses i denne tråd: Praktisk information HT 2015/2016

Bestyrelsen investerer i nye spil

Af bestyrelsen

Vi har fået 50 nye spil i den gamle "Carlsberg"-størrelse. Kvaliteten er god: Filt med trykte spidser. Og prisen er også god. Den har Sabrina forhandlet på plads :-)

De 40 spil går til projektet "Ung Backgammon", hvor Mark Larsen drager på turné landet rundt og besøger ungdomsklubber. De sidste 10 spil beholder vi selv til værdigt trængende: To integrationsprojekter vil bl. a. få et par spil hver.

Derudover har vi i samme handel skaffet AB Salon(Den ombyggede kirke på Vesterbro) 20 nye spil. De vil gerne være et sted man kan komme forbi og spille Backgammon. De har tanker om at gøre fredag til Backgammondag og det starter fredag 4. september. Kig ned! 

DM Online 2015 - En orientering

Af Karsten Bredahl

DM Online er et forsøg på at ’nå ud i krogene’ af backgammonlandkortet. Om det lykkedes skal vi lade være usagt, men fakta er, at 44 deltagere valgte at smide en symbolsk hund og deltage fra hjemmekontoret.

Formatet er ’triple elimination’ med alle kampe til 17 point. Det betyder, at enhver spiller er sikret 3 kampe, idet man først er ude af turneringen efter 3 nederlag. Dette var årsagen til, at der fra turneringens start blev smidt 3 runder op, og herefter kører rundelægningen med én runde af gangen. Fra 4. runde og frem parres spillere efter deres placering i tabellen, hvilket vi lidt kender fra de turneringer i Danmark, som anvender Monradsystemet.

 

 

 

I tabellen kan man se toppen af resultatlisten, som den ser ud nu. 9. runde er næsten afsluttet, og Mensur Bucan har råd til at tabe til Karsten Bredahl, da man først er ude efter det 3. nederlag, men det omvendte er ikke tilfældet, så KB har ryggen mod muren.

 

Jeg ville gerne forklare kolonnerne på billedet, men de fleste af dem giver sig selv – måske på nær den længst til højre. PR står for Performance Rating og er et udtryk for, hvor godt en spiller mestrer spillet. Jo tættere på nul, jo bedre spiller. For at lave en sammenligning, der er til at forstå for enhver uden at være vant til at arbejde med fejlrater (PR), så kan et menneske i praksis ikke klare sig bedre i gennemsnit end 2,5 på den lange bane. Det er svært at sige, hvad en gennemsnitslig spiller af DBgF ville ligge på, men næppe under 8.0 (står for skribentens egen regning).
Alle kampe kan følges på Games Grid (online server til backgammonkampe for sjov).

 

EBIF er kort for European Backgammon Internet Federation, som kan kan læse mere om her:
www.ebif.at

DBgFs platforme

Følg os på W E B S I T E T
Skriv til os på E M A I L
Følg os på F A C E B O O K
BLIV MEDLEM AF DBGF
Copyright © *|2015|* *|LIST:DBgFs  Nyhedsliste|*, All rights reserved.

Frameld dig dette nyhedsbrev    Opdatér dine oplysniger