Copy

- Turneringer -

September 2019

September
Snart - UEFA Cup 2019 - Ny i kalenderen, 12 pladser tilbage
21.9. BG 1/2-Marathon 2019 - Udsolgt!

Kommende turneringer
5.10. Hajfri Hygge-cup 10.0 - Ny i kalenderen
12.-13.10. KBgKs 20 års jubilæumsturnering
16.-17.11. DM 2019
17.11. DM speed 2019
29.12
17. Svendborg Juleturnering - Ny i kalenderen

2020
18.1. Allstars 2019

Henrik Mathiesen vinder 20. Svendborg Open

Af Kaj Nielsen og Lise Nielsen

Nederst ses: Runner-up Brian Skovby Jensen mod Flemming Jensen.
Fotos: Christian Klebajn
På en regnfuld lørdag i august mødte 40 forventningsfulde og glade bg spillere op på Færgegården i Svendborg. 37 i A-rækken og 3 i B-rækken.

Efter veloverstået morgenmad (og husk nu det 11. Bud ”Du må IKKE hule osten”) blev der trukket lod om 3 flasker vin sponsoreret fra Amalie vine ved Michael Weile, så allerede fra morgenstunden var der 3 glade vindere.

Vin og vindere
Da det jo var en jubilæumsturnering var der også bounty på Jens Chr. Petersen, Christian Skjæran og Lars Nielsen, så her fandt vi også 3 glade vindere af en flaske vin.

Efter en lang dag og mange spændende kampe kom vi til følgende resultat:

Vinder: 5200 Henrik Mathiesen
Runner up: 2254 Brian Skovby
¾: 11 Christian Skjæran og 4857 Flemming Jensen

Vinder Cons: 6825 Lars Valentin
Runner up: 9673 Brian Viholt

Vinder B-række: 9993 Birgitte Andersen

Vinder speed turnering: 6005 Jens Chr. Pedersen

Husk det nu: Det bliver jul igen i år!
Svendborg Backgammon takker for det flotte fremmøde og den hyggelige stemning, som alle var med til at skabe. Vi glæder os til at se jer igen til juleturneringen den 29. December.

Birgitte Nissen og Saban Simsek vinder DM i Mixed Doubles 2019

Af Taus Bøytler

Øverst til højre, vinderholdet: Nissen og Simsek
Fotos: Maj Falsig, Inga Vigh-Pedersen o
g Juliánna Juhl-Johansen Zölde-Fejér
26 par var klar til start, da Sanne Birch og Rikke Kragh i weekenden 24.-25. august 2019 havde inviteret til den 25. udgave af DM i Mix Doubles på The Barn, tidligere kendt som Café AE.

Efter ni runders monrad, fordelt over to dage, kunne Birgitte Nissen og Saban Simsek lade sig hylde som Danmarksmestre efter en storslået præstation i den niende og sidste runde, hvor de med en sejr på 2-0 over det førende hold afgjorde mesterskabet.

Nyhedsbrevet har mødt det stærke par til en snak om sejren. Først giver vi ordet til Saban:

Efter dag 1 lå du og Birgitte på tredjepladsen. Hvordan var dine forventninger til dag to, de sidste tre runder?

Saban: "Jeg havde faktisk ingen forventninger, da der var mange par som lå tæt, så alt kunne ske, som vi kender det i backgammon, men håbet havde jeg, da vi var med i toppen."

Hvordan vil du beskrive Birgitte som makker?

Saban: "Hyggelig og positiv makker at spille sammen med. Hun støtter en, når det ikke lige kører."

Hvad er det bedste ved at vinde DM i Mix Doubles?

Saban: "Det bedste er helt klart titlen."

Birgitte skal naturligvis også have ordet:

Inden sidste runde lå du og Saban på en delt andenplads sammen med to andre hold, men det var jer, der skulle møde det førerende hold, Axel Stemark og Lene Espersen. Hvordan var din tilgang til dit super vigtige opgør mod Lene i sidste runde?

Birgitte: "Ja, det er korrekt, at de lå nummer et med 11 vigtige point. Saban sagde til mig, at skulle vi gøre det, det var det nu. To sejre så var vi godt med. “Kom så makker, jeg ved du kan” sagde han.
Jeg hoppede ind i min egen verden med min fantastiske spilleliste og tænkte, at det er nu hvis det skal være. Jeg valgte, at tage det stille og roligt, og derfra gik det nu meget godt.
"

Hvordan vil du beskrive Saban som makker?

Birgitte: "Han er jo en helt igennem fantastisk makker og god ven. Saban har en skøn personlighed. Han spiller virkelig godt, det vises tydeligt i det XG, han har deltaget i.

Saban er meget alvorlig omkring spillet, og så tror han på, at vi godt kan, selvom jeg måske ikke lige har talt rigtigt, eller måske lige havde overset en dobling eller to. Han er også meget ærlig, hvilke jeg sætter meget stor pris på.
"

Hvad er det bedste ved at vinde DM i Mix Doubles?

Birgitte: "Det er titlen så afgjort. For en kort stund kiggede Saban og jeg på hinanden da de talte sammen for, at finde resultatet, og der lød det næsten enstemmigt,- jeg er ligeglad med de penge, bare vi bliver nummer 1.
Det var en skøn oplevelse og nu lykkedes det endeligt.
"


Resultater fra DM i Mixed Doubles 2019
Vindere: Birgitte Nissen og Saban Simsek
Nummer to: Pia Jeppesen og Jakob Andersen
Nummer tre: Sanne Birch og Allan Westermann
Spurt: Pernille Rosendal og Jens Christian Pedersen

Optakt til elitedivisionen 2019/2020:
Mama Boys vinder guld

Af Christian Munk-Christensen og Hans Kristian ”Kedde” Mathiesen
Grafik: Lene Espersen
Som sædvanligt forsøger vi at forudsige, hvilke hold der kommer til at kæmpe om guldet i elitedivisionen og hvilke hold, der kan få det svært.

Elitedivisionen tegner til at blive stærkere end sidste sæson, idet divisionen er blevet forstærket af Nemo og Soirée Dansante, der begge har stærke trupper med mange års erfaring i elitedivisionen.

Følgende analyse er ikke underbygget af meget mere end forfatternes (begrænsede) viden om aktiviteten på spillermarkedet, hvordan de forskellige hold forventes at stille op samt hvilken form spillerne stiller op i. Undtagelsesvist har vi indhentet kommentarer fra et par af holdkaptajnerne.

Som udgangspunkt er der 3 forventede grupperinger:

1)    De på papiret største guldaspiranter
2)    Midterholdene med potentiale til at nå med i slutspillet
3)    Nedrykningskandidaterne.

Guld aspiranterne

Mama Boys
Holdets grundstamme består af Karsten Bredahl, Steen Grønbech, Jess Danielsen og Benjamin Lund, der alle er landsholdsspillere. Derudover består holdet af erfarne elitedivisionsspillere, så udskiftninger ikke får den store effekt på holdets styrke.

Alle 4 landsholdsspillere forventes at spille mange kampe, og derfor vil Mama boys mod mange hold være favoritter på alle 4 brædder. Det vil være en skuffelse, hvis holdet ikke som minimum sikrer sig en plads i slutspillet.

Team Casino Munkebjerg
TCM er til denne sæson blevet forstærket med landsholdsspilleren Daniel Sørensen. Truppen består af erfarne elitedivisionsspillere heriblandt landsholdsspillerne Daniel Sørensen, Lars Trabolt og Christian Munk-Christensen.

I skrivende stund er TCM i stand til at stille et hold med 4 spillere over 1250 i rating, hvilket ikke matches af andre hold, men TCM regner med at bringe alle spillere kamp, så det vil nok ikke være ofte at der stilles op med 4 1250+spillere.

Holdets superstjerne er Lars Trabolt, og hvis han spiller flere kampe end tidligere sæsoner er han et godt bud på en potentiel topscorer i elitedivisionen.

TCM plejer at nå slutspillet, men uden dog helt at blande sig i kampen om guld. I år er den klare målsætning at tage skridet op på den øverste podieplads!

Nemo
Det legendariske Nemo hold er vendt tilbage til den bedste række, og holdet har nogle topskrappe spillere i truppen med klart potentiale til at spille med om medaljer. Morten Holm udtaler følgende om holdets situation:

Vi rykkede jo ned samme år, som Mads Andersen flyttede udenlands (min sidste sæson før vi flyttede), og så kom jeg hjem, og nåede at spille 3 kampe sidste sæson. Så der blev grædt meget til afslutningsfesten, og som Jens "Ynse" Lauridsen så flot sagde i hans tale, var ringen nu sluttet.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi har store ambitioner og har tænkt os at blande os direkte i medaljestriden som har været os forvendt fra fordoms storhedstid. Både Mads og jeg prioriterer at spille mange kampe. og som du siger, har vi så en bred god trup som senest er blevet tilgået af Thomas Holm og Frederik Bentler.

Thomas Jespersen og Ynse vil som vanligt trække et stort læs, og så har vi indpiskere som Pernille Rosendal og Søren Andersen. Thomas Werling har været et stort omdrejningspunkt og været meget behjælpelig på det tekniske plan, der betyder at I vil se optagerudstyr ved flere af vores borde i denne sæson. Hans ihærdige indsats blev hyldet med årets nemofisk.

Bang (Red: dobbelt NO mester!) står som altid mest for det organisatoriske: invitationer, bookning af spisesteder og generel støtte hele vejen rundt ved specielt vores hjemmekampe, og så er han jo også lidt af et es, vi kan trække, hvis det presser på.

Man vil nok også i år se optrædelser af vore langdistance medlemmer katja Spillum, Lars Bønding og Serge Rived. Så jo det lysner på nemoland.


Midterholdene med potentiale til en slutspilsplads

Soirée Dansante
De tidligere danmarksmestre er vendt tilbage til elitedivisionen efter at have vundet 1. division, og så vidt vides, er der ingen ændringer i truppen.

Grundstammen består af landsholdsspillerne Michael Weile og Freddie Noer samt Kasper ”Crap” Nielsen, Thomas Fuglheim og Jens Christian Pedersen.

Holdet forventes at lande i den øvre del af midterfeltet, og det vil ikke være en overraskelse hvis holdet blander sig i slutspillet. Det vil være en skuffelse, hvis Soirée ryger i nedrykningsfare.

Malmö
Malmö har en ret smal trup, men flere af spillerne i truppen er meget stærke. Thomas Tenland og Mårten Howe er holdets superstjerner, der forventes at være favoritter mod de fleste af deres modstandere, men holdet er markant svækket af, at Tenland ønsker at drosle ned for sine torsdagskampe.

Holdet har udvidet truppen med Johan Mørner, der er et forholdsvis ubeskrevet blad for forfatterne, og måske kommer meget til at afhænge af hans succes.

Nemesis
Nemesis har en ret smal, men meget rutineret trup, der efter forfatternes mening ikke bør få problemer i at holde sig i eliten. En slutspilsplads vurderes som vanskelig at opnå, selvom en smal trup nogen gange kan vise sig at være en fordel, hvis alle spillerne er skrappe.

I vanlig stil forsøger Taus dog at tale holdets ambitionerner og chancer ned:

"I Familien Nemesis går vi ydmygt til opgaven. Elitedivisionen 2019/2020 ser meget stærk ud, og vi føler os meget priviligerede over, at vi uge efter uge kan få lov til at måle os med cremen af cremen i dansk backgammon.

Styrkemæssigt er vi uden tvivl et stykke efter de bedste hold, og bookmakerne vil nok ikke have os som favoritter til at komme med i slutspillet. På den anden side er vi så selvfede, at vi ikke mener, vi bør blive en del af nedrykningsdramaet.

Nøglen til succes for os vil være fokuserede indsatser mod Lødigt og Malmø, som vi altid har det svært mod. Til gengæld venter der altid nogle sikre point mod Mama BoyZ I, tidligere kendt som Team Casino Copenhagen. Vi glæder os til at komme i gang!
"

Absalon
Holdet råder over landsholdsspilleren Thomas Myhr og nogen erfarne elitedivisionsspillere, heriblandt Danmarks skrappeste kvindelige BG spiller, Pia Jeppesen.

Hvis alt klapper for holdet, så kan det drille alle hold og eventuelt blande sig i striden om slutspilspladser. Sidder Myhr over i mange kampe, kan det blive et problem for holdets chancer,og i så fald vil det være en succes at klare sig fri af nedrykning.

Lødigt
Lødigt har som udgangspunkt samme grundstamme som tidligere års mesterhold, men sidste års pointsluger, Martin Foldager, flytter til Jylland, og derfor forventes han ikke at spille så mange kampe i den kommende sæson.

Det er en forringelse af holdets overordnede styrke, men med holdets tidligere meritter og brede trup er det ikke en stor overraskelse, hvis holdet sikrer sig en plads i slutspillet.

Holdets bedste spiller er Peter friberg, der indgår i landsholdstruppen. Hvis Lødigt skal blande sig i slutspillet skal alt klappe og andre spillere steppe op og score nogen af de point, som Foldager leverede i sidste sæson.

Nedrykningskandidaterne
13. Brigade
Holdet har mistet Michael Krakus, der er skiftet til KBgK. Truppen ser meget smal ud, og det vurderes som meget vanskeligt for brigaden at holde sig i elitedivisionen.  Der bliver ikke mange bløde kampe i år!

Langebro
Holdet har fået tilgang af Jens Hareskov Christensen, der forventes at styrke holdets bredde. Men til gengæld er der rygter om, at Andreas "ACO" Olsen ikke kommer til at spille ret meget, hvilket er en svækkelse, da forfatterne opfatter ham som holdets dygtigste spiller.

Selv med tilgangen af Jens HC forventer vi, at Langebro får en svær sæson i den hårde elitedivision. Sidste år blev Langebro reddet af Jan Ps fantastiske sæson (18-3), men den sæson kan nok ikke gentages af Jan i år.

Det vil ikke være en overraskelse, hvis Langebro bliver at finde i den nederste halvdel af tabellen.

KBGK
Flere af de bærende kræfter på KBGK, heriblandt landsholdsspillerne Thomas Kristensen (TK) og Mads Peter Andersen, har meldt ud, at de ønsker en sæson på reservebænken, og det forventes at få afgørende betydning for mesterholdets chancer.

Holdet har forstærket sig med nye spillere Mikael Krakus og Søren Bejder fremfor at dræne klubbens underliggende hold. Det vurderes, at de nye spillere ikke har samme styrke som de spillere, der er stoppet, så holdet er markant svækket i forhold til tidligere tider, og det vurderes, at KBGK kan få en vanskelig sæson.

Jokeren er, om TK og resten af den gamle garde genfinder motivationen i løbet af sæsonen og ender med at tage nogen kampe.

Søernes Ølbar
Så vidt vides stiller Ølbaren med samme trup som sidste år. Truppen rummer ikke helt styrken til at kæmpe med om slutspilspladserne, og forfatterne vurderer det som en succes at undgå nedrykning, ikke mindst på grund af den stærke elite. Martin ”Guerre” Jensen udtaler følgende:

I Søernes Ølbar Backgammon hygger vi os først og fremmest torsdag aften med spisning og god gammon. Styrkemæssigt er der meget stor spredning på holdet med tre stærke spillere, der kan spille lige op med de fleste og noterer alle kampe og studerer spillet.

Resten af holdet nyder gamsen, men tiden og ambitionen betyder, at det ikke bliver til meget mere end torsdag aften, men kan fint følge med mange i eliten. Styrkemæssigt ligger vi i midten. Måske lidt under. Realistisk bør holdet ende omkring 7.-9. pladsen, så ambitionen siger top 8 og uden for nedrykningsfare inden afslutningsweekenden
."

Bottom Line:
1)    Mama Boys
2)    TCM
3)    Nemo

 

Optakt til 2. division vest:
Svendborg/Ringe er favoritter

Af Rikke Kragh

Grafik: Lene Espersen
Sommeren går på hæld og for de fleste backgammonspillere betyder det holdturnering. Også i vest ser vi frem til en ny sæson, hvor to hold er forsvundet og to er vokset.

Vokseværk
HRMMM og Vikingekrigerne har valgt ikke at stille hold i år, af forskellige grunde.

To hold har fået vokseværk. Randers bg klub som havde sin første HT sæson sidste år, kan nu allerede stille med to hold. Det er dejligt at hyggespillerne/mindre øvede får mulighed for at prøve kræfter med holdturneringen.

Ringe har også udvidet med to hold dog sammen med Svendborg, som har været presset med spillere, det er godt klubberne hjælper hinanden.

Selv de små hold kan drille favoritterne
Det er lidt svært at se, hvor stærke holdene er når de kan låne af hinanden, men årene har vist mig, at selv de små hold kan drille favoritterne, og det er jeg sikker på også sker i år.

Favoritter må vel næsten være Svendborg/Ringe førstehold, hvis de stiller stærkest. Jeg håber, mit nye hold Lykkeridderne også kan kæmpe med om pladserne i toppen.

Jeg glæder mig til at møde både velkendte som nye ansigter og er sikker på det bliver en fest.

DBgFs platforme

Følg os på W E B S I T E T
Skriv til os på E M A I L
Følg os på F A C E B O O K
BLIV MEDLEM AF DBGF
Nyhedsbrevets redaktion
Taus Bøytler (ansvarshavende redaktør)
Lene Espersen (layout og grafik)
Sally Larsen (oversættelse)
Maria Bonke (korrektur)
Copyright © *|2015|* *|LIST:DBgFs  Nyhedsliste|*, All rights reserved.

Frameld dig dette nyhedsbrev    Opdatér dine oplysniger


This email was sent to <<Emailadresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Dansk Backgammon Forbund · Backgammonvej 66 · København V 1600 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp