Copy

September 2021

Kommende turneringer

25.9.       BG 1/2 Marathon 2021

Månedens mantra

Af Lene Espersen

In a priminggame: Build your prime first, then escape
I et primespil: Byg din prime først; derefter stik af
- Bill Robertie

Erik Sørensen og Jonas Moehrdel vinder DM Doubles

Af Taus Bøytler

Øverst til venstre: Erik Sørensen
Øverst til højre: Jonas Moehrdel
Fotos: Kathrine Pawlik, Jan Larsen og Jonas Moehrdel

I 2013 vandt de pokalturneringen sammen, da de begge tørnede ud for Farum. Og nu otte år senere opnåede de så ny fælles succes.

Erik Sørensen, der i dag spiller for Roskilde BGK i elitedivisionen, og Jonas Moehrdel, der spiller for Absalon III i 2.division Øst A, vandt DM Doubles, der blev afholdt i weekenden 21./22. august 2021 på Ganløse Kro.

Nyhedsbrevet har talt med den ene af de to stjerner, Erik Sørensen, om den flotte præstation.

Hvorfor blev det netop dig og Jonas, der endte med at vinde DM Doubles?

Erik: "Jeg så dagen før turneringen, at vi var parret med højeste rating. Det var et godt udgangspunkt. Men vi fik en blandet start i turneringen ved kun at vinde 3 ud af de 6 første kampe. Alligevel prøvede vi at holde fokus. Der var jo trods alt 20 kampe i alt, og de var alle lige vigtige.

Vores taktik gik ikke så meget på at gå efter det lave PR spil. Men i stedet at prøve at holde kuben nede - dvs. droppe, hvis det mindste i tvivl. Eller hvis det var gammonagtige stillinger. Og så at være tilbageholdende med redoblingerne. Jeg tror den taktik, hjalp os en del.

Dog så jeg, at Jonas skulle bruge en 16 kube for at slå Jan Larsen! Utroligt i en 9 points kamp. Undtagelsen der bekræfter reglen.
"

Du vandt selv syv ud af ti kampe. Var det naturligt, eller måtte du trylle undervejs?

Erik: "Jeg synes, at udfaldet var tæt på det normale. Jeg var lidt uheldig i et par kampe mod Lene Espersen og Michael Schou.

Til gengæld vandt jeg med noget behændighed og trylleri 2 tætte kampe mod Jesper Mølgård og Michael "Pels" Dodensig.
"

Det kræver en vis udholdenhed at spille ti kampe til 9 point på en weekend. Hvordan håndterer du det?

Erik: "Lørdag spillede jeg 6 kampe på 11 timer. Søndag var det 4 kampe på 8 timer. Så lørdagen var hårdest, og man skal passe lidt på sine kræfter i et sådant program. Igen, fordi de sidste kampe jo er lige så vigtige som de første.

Ellers prøvede jeg bare at tage det stille og roligt, sparede på kræfterne, og holdte sukkerniveauet på et rimeligt niveau.
"

Hvordan vurderer du Ganløse Kro som spillested?

Erik: "Der er fordele og ulemper. Jeg bor selv 10 minutter derfra i bil, så det er jo fantastisk. Jeg mistænker, at afstanden fra Rådhuspladsen desværre havde betydning for deltagerantallet.

Ellers er det et rigtig hyggeligt sted, med god plads såvel inde som ude. Parkeringen er gratis, og luften er frisk :)
"

I 2018 vandt du DM Doubles med Michael Krakus som makker.
Gør du dig ekstra umage, når du kæmper for andre end dig selv?


Erik: "Det er rigtigt, at jeg har vundet DM Doubles 2 ud af de sidste 3 gange. Tror nu ikke, at jeg gør mig mere umage med en makker. Jeg har da også været i kvartfinalen i de 2 sidste individuelle DM :)"

Sådan gik det Erik Sørensen til DM Doubles:

Familien Nemesis 2 vinder pokalfinalen over Langebro

Af Taus Bøytler

En kamp i kampen fra pokalfinalen
- Patrick Toxværd (tv) vs Thorbjørn Schiønning
Foto: Jan Schmidtsdorff
Efter en lang og hård turnering ville skæbnen, at Familien Nemesis 2 skulle kæmpe mod Langebro om den eftertragtede pokaltitel. Her trak Familien Nemesis 2 det længste strå og vandt opgøret 4-2.

Nyhedsbrevet har talt med en af de nykårede pokalmestre, Thorbjørn Schiønning, om hans tanker om sejren.


Du ser utrolig glad ud på billedet, hvor du løfter pokalen. Hvad betyder det for dig at være med til at vinde pokalfinalen?

Thorbjørn: "I en tid hvor alt for meget har handlet om restriktioner, frygt og afstand, så er det dejligt at komme ud og spille under normale omstændigheder.

Jeg har efterhånden været i gamet i så mange år, at jeg godt ved, at vi skal være virkelig heldige og skarpe, hvis vi skal slutte finaledagen med at løfte trofæet.

Det skete efter en stærk indsats, hvor marginalerne i den grad var med os. Og det er det som billedet afspejler. Og så var billedet også delvist fake, fordi alle var gået hjem på nær de to finalehold og BHG44-Jan, som havde budt på gå-hjem-øl.

Så da billedet skulle tages, så gav vi den med vilje ekstra gas med smil og forestillede os et stort publikum.
"


Pokalvinderne 2021. Fra venstre: Khosrow Jafehvand, Thorbjørn Schiønning og Thomas Kokholm

I selve pokalfinalen vandt dit hold, Familien Nemesis 2, 4-2 over Langebro. Du vandt over henholdsvis Jens Hareskov Christensen og Patrick Toxværd. Hvordan husker du tilbage på de afgørende kampe?

Thorbjørn: "Der var en meget hyggelig og venlig stemning i finalen. Nogle af os har kendt hinanden i to årtier efterhånden og bag det store ønske om at vinde, så mærkede jeg, at i sidste ende også godt kunne unde modstanderen sejren, hvis skæbnen ville det.

I min kamp mod Jens indledte jeg med sætningen "må den heldigste and vinde". Den var Jens med på med et smil. Jeg kom foran 2-0, men valgte at være en rigtig gentleman og tog en giftig cube i andet parti, som gav Jens en gammon og hermed stod den 2-4.

I tredje parti havde Jens en stærk stilling og valgte efter store overvejelser at sende knolden i ringen. Jeg vurderede at jeg var stærk nok, idet ræset var næsten lige. Jeg fik viklet mig hurtigt ud af hans prime og i bear off svingede jeg en led recube i ringen, som blev taget.
Jeg kom hermed på 6-4 og vandt derfra.

Mod Patrick var det bear-off der blev nøglen. Vi jokede med at terningeguden "Diceus" fulgte med fra oven. I et af de første partier havde jeg doblet og var foran med hvad der føltes som riiiigeligt med pips. Men i de sidste to slag hev Patrick en pas 6 og en pas 4 ud af koppen - lige nok til at hive den hjem.

Ved stillingen 1-3 endte vi igen i bear-off, hvor det var mig der sad med cuben. Patrick var et godt stykke foran og i sidste slag skulle jeg producere et pas-slag. Lidt kækt lavede jeg en reference til det tidligere spil og ud af Patricks baffle-box landede en pass 1, som fik mig på 3-3 i stedet for 1-5. Slaget udløste at vi begge skreg i kor - formentlig til stor overraskelse for de andre spillere, som ikke anede hvad der foregik.

I sidste parti ved 4-4 sad Patrick med cuben og valgte at komme afsted. Det var en tricky stilling, da han havde båret flere af end mig, men samtidig var bagud med 6 pips og havde hul på 3- og 4-punktet. Dertil var tidsbanken også begyndt at være et issue. Han svingede den over på 4 og jeg nappede.

Imens denne bear-off stod på, vandt Kokse (Thomas Kokholm) over Jan P. og Khosrow fik sagt til mig, at vi ville vinde finalen, hvis jeg vandt den her (jeg håber ikke det tangerer coaching, men vil sige at jeg også ønskede at vinde før Khosrow fortalte mig dette).

Jeg var kommet foran i bear off og pludselig stod begge hold og kiggede på afgørelsen. Patrick var dog skrap til at få to mand af hver gang.Til sidst havde jeg 4 brikker fordelt på ace og deuce og skulle således producere et pas-slag for at afgøre det selv. Jeg slog et almindeligt slag og Patrick var dermed favorit til at lukke kampen ved at få sine to brikker af fra 2-punktet.

Stemningen var intens, alle kiggede med spændt mine. Og ud af baffle-boxen kom en 3'er først og dernæst en forkølet 1'er. Skuffelsen hos Langebro var til at tage og føle på og fuldt forståelig.

Familien Nemesis var naturligvis lettede over at kunne løfte trofæet. Jeg havde taget et billede fra min sidste kamp - nemlig Patricks 4-cube. Den viste sig at være korrekt.

Det sendte jeg et billede af, i håb om at han trods alt kunne sove lidt bedre - det satte han pris på og ville dele det med sine holdkammerater. Vi har vel alle efterhånden prøvet at tabe en vigtig kamp på den måde :).
"

Kvartfinalen mod Mama Boyz sluttede 3-3 og skulle så afgøres i tre dmp´er. Det er jo noget nær toptilfældigt. Hvordan oplevede du de tre afgørende partier?

Thorbjørn: "Jeg nåede ikke at opleve så meget. Jeg spillede mod Jess Danielsen, som altid spiller max fokuseret, så jeg ved, at jeg ikke skal forvente at få de store gaver serveret.

Jeg husker, at han kom foran i starten og fik slået mig på baren på et fem-punktsbord. Jeg hoppede dog ud med det samme og hittede ovenikøbet og så svingede partiet min vej. I mellemtiden vandt mine to holdkammerater, så lige inden vi nåede bear-off, så var spændingen i min egen kamp forbi. Men ja, DMP er et lidt for tilfældigt format til min smag.
Jeg synes godt vi kan gå tilbage til consultation. Det er langt sjovere.
"

Hvordan vil du beskrive dig selv som backgammonspiller?

Thorbjørn: "Ha ha, ja det er jo altid mærkeligt at skulle beskrive sig selv. Men altså, jeg startede dengang jeg gik i gymnasiet, da der var Carlsberg Cup på et værtshus på Østerbro. Jeg troede spillet var top tilfældigt, men fik tæv af stamgæsterne dernede. Det kunne jeg ikke forstå.

Så jeg gik på biblioteket og lånte en masse bøger om spillet og blev meget fascineret af det, også fordi jeg kunne se, at jeg begyndte at vinde lige pludselig.

I mange år var jeg superseriøs omkring spillet og ville gerne nå helt til tops, men på et tidspunkt måtte jeg også erkende, at talentmassen er meget stor og at man skal arbejde virkelig hårdt, hvis man skal have en reel edge i de store turneringer, og herefter har mit fokus været på at holde et stabilt højt niveau, uden at være en robot.

Over brættet kan jeg af og til være lidt kæk, men jeg kan også have kampe, hvor jeg er helt stille og i dyb koncentration.

Jeg nyder spillet fordi det er som en lang meditation eller mindfulness-øvelse. Engang skrev jeg en artikel til Gammon-bladet om "alpha-gammon" - altså hvordan man med tankens kraft kan influere terningernes udfald. Jeg ved ikke om det er sandt eller ej, men jeg tror vi alle har haft oplevelser, hvor det virker som om der er noget om snakken.

I hvert fald tænker jeg stadig meget intenst og afslappet på de slag jeg skal bruge i de fleste kampe jeg spiller - og pt. ligger jeg i top 15 på ranglisten, selvom jeg godt ved at min PR ikke er så perfekt, som jeg ønskede. Coincidence? Maybe! :)


I holdturneringen spiller du for Familien Nemesis 1 i elitedivisionen.
Hvilke forventninger har du til sæsonen 2021/2022?


Thorbjørn: Jeg drømmer altid om, at Familien Nemesis kommer i medaljerne. Men jeg ved også, at feltet i eliten er ekstremt hårdt. Der er mange spillere der optager alle kampe og analyserer dem efterfølgende og det har jeg stor respekt for. Jeg synes det er fedt at der for mange spillere er en konstant interesse i at forbedre sit spil. Det motiverer også mig til at blive bedre.

Mest af alt forventer jeg at have nogle sjove og spændende kampe og så må vi da gerne ende på podiet :).

Jeg vil også sige, at jeg var trist sidste år da holdturneringen lukkede ned pga. restriktionerne. Jeg har researchet meget på det og jeg hører til dem, der mener at restriktionerne er ude af proportioner og at man sagtens kan tage et spil backgammon uden at sætte hinanden i fare.

Jeg kunne sige meget mere om dette emne, men jeg ved det er et følsomt et, så det er nok bedre at stoppe her. Jeg håber alle får en god og lærerig sæson :).
"

Hvem er så pokalmestre?
Følgende spillere var på Familien Nemesis 2´s holdkort (deres kampstatistik i pokalen 2021 i parentes):
  • Khosrow Jafehvand 6-3
  • Thomas Kokholm 4-4
  • Thorbjørn Schiønning 5-2
  • Frederik Sevelius 3-1
  • Lene Espersen 1-1
  • Thomas Johannesen 0-0
Iuliu Codrut Turcanu vinder pokalpotten
I pokalpotten, den individuelle turnering der blev afholdt i forbindelse med pokalfinalestævnet, vandt Iuliu Codrut Turcanu finalen over Jakob Rasmussen. Stærkt gået af Iuliu, der som nyhedsbrevets trofaste læsere vil kunne huske fra nyhedsbrevet august 2021 også havde spillet 5-0 i pokalturneringen.


Pokalpotfinalen 2021. Fra venstre: Jakob Rasmussen vs Iuliu Codrut Rurcanu

De bedste pokalspillere gennem tiden
Efter pokalturneringen 2021 står det klart, at Erik Sørensen fortsat er den bedste pokalturneringsspiller gennem tiden. Eneste ændring i top seks er, at nærværende pen har kæmpet sig op på fjerdepladsen.


 

Jan Melchiorsen vinder Søstjernerækken til Hajfri Hygge-Cup 11.0

Af Taus Bøytler

Jan Melchiorsen (tv) og Jan Pedersen, begge fra BMS,
blev henholdsvis nummer et og to i Søstjernerækken
Fotos: Christian Skjæran
BMS tog sig af de øverste øverste placeringer, da klubben selv anført af turneringsleder Christian Skjæran inviterede til den 11. udgave af Hajfri Hygge-Cup, turneringen hvor du er favorit.

Øverst på podiet havnede Jan Melchiorsen, mens andenpladsen tilfaldt klubkammeraten Jan Pedersen.

Nyhedsbrevet har talt med den den glade vinder, der kunne lade sig hylde efter fire sejre i lige så mange kampe.


Hvordan oplevede du din sejr i Søstjernerækken?

Jan: "Det var en god oplevelse. Dagen startede med hyggelig og afslappet stemning blandt spillerne. Alle var mødt med godt humør, og det smittede af i kampene.

Det var også en dag, hvor mine spil fungerede, og jeg fik valgt rigtigt med “cuben”… jeg var tilfreds med mine spil pånær et par enkelte fejlryk."

Var du nervøs i den afgørende kamp mod Alan  Valentin?

Jan: "Jeg var ikke nervøs, tværtimod, så var det en rigtig god udfordring, at slutte dagen af med kamp mod Allan.
Allan er en virkelig god spiller og god til at analysere kamp og stilling undervejs.

Jeg så derfor frem til at møde ham og det blev en spændende kamp, som stod 8-8 inden det afgørende slag, hvor det var meget få brikker, der adskilte os ved udtagningen, og jeg vandt kampen."

Havfruerækken blev vundet af Kim Terkelsen (th), der her dyster mod Mickey Bill Jensen

Det så ud til, at der var nogle ret lækre smørrebrød til frokost. Hvordan vil du evaluere forplejningen til turneringen?

Jan: "Jeg stod selv for indkøb af smørrebrød, og vi fik hjælp fra søde hustruer til servering. Jeg synes selv og hørte, at smørrebrødet var lækre, store og frisk smurte. Derudover solgte klubben div. chokolade, slik og hjemmebag samt drikkevarer til fornuftige priser. Vi i BMS var selv tilfredse med dagen og har også modtaget positive tilbagemeldinger."Så er der serveret!

Du har været medlem af DBgF siden september 2018. Hvad fik dig til at melde dig ind i forbundet i sin tid?

Jan: "Jeg startede med at spille backgammon i 2018, efter en artikel i Ballerup bladet, hvor der blev startet en klub op på Ballerup bibliotek.

Dette var hyggeligt, med søde igangsættere, godt samvær og det gav blod på tanden og en god start. Derfor meldte jeg mig ind i DBGF, så vi kunne få nogle aktive hold i gang i BMS.
"

Har du nogle gode idéer til, hvad DBgF kan gøre for at fremstå attraktivt for nye medlemmer?

Jan: "Det virker desværre lidt som, at Conora perioden, har medført lidt færre spillere ogaktivitet.

Jeg tror dog på, at det nok skal komme tilbage, men jeg tror også, at mange spillere mangler lidt “genoptræning” i spillet efter en lang nedlukning.

Her kunne en aktivitet være, at afholde nogle tema aftener med undervisning i forskellige niveauer.
"


Følgende modstandere besejrede Jan Melchiorsen i løbet af dagen:

Optakt til BG 1/2 Marathon

Af Katrine Pawlik

Carlsberg Byen inviterer til nye backgammoneventyr
Fotos: Katrine Pawlik, Henrik Biering, WBF-Türkiye, Gibraltar Backgammon, Pornnipar Wanchan
Efter gentagne aflysninger, er det nu ganske vist, at BG ½ Marathon kommer til at blive spillet lørdag den 25. september med registreringsstart fra kl. 9.45. Vi glæder os så meget til at se jer.

Den traditionsrige turnering bliver afholdt i den smukke Carlsberg by, hvor vi skal spille på Carls øl & spisehus (den tidligere maltsilo).

Historiske bryggeribygninger
Det er første gang, der skal der tænkes store gammon-tanker i disse historiske bryggeribygninger, som blev påbegyndt opført i 1847.

Og mens vi sveder over en hårdt serveret 4 cube, og tager en stor slurk af modstanderens fadøl, og herefter beregner takepointet med 2 decimaler, kan vi glæde os over, at vi i disse lokaliteter, kan dele den gamle brygmester J.C. Jacobsens lidenskab for øl, kunst og videnskab.

Kvantespring a la Bohr
Måske bliver vi endda lidt som Niels Bohr, som boede i bryggeriets æresbolig i 31 år, når vi slår en 3-1’er og med et kvantespring dermed sørger for, at vores indre ’bohr’ bliver meget stærkere.
 
Tordenskjolds soldater
Som altid er der faste ansigter, som ses år efter år til Marathon Gammon. Her er et lille udpluk af årets persongalleri:
 
Sladderspalteskribenten Taus og Terningepusheren Becher har fået udgangstilladelse af baglandet. Glæd jer til en unik mulighed for at møde disse to behagelige herrer (regeringens afstandsregler tilrådes overholdt).


Andreas Becher - Her i aktion i Folkehuset Absalon

Det er ligeledes sikkert at Saban deltager.

Der går rygter om, at Saban nu endelig er afsat til et fruentimmer – og har været på bryllupsrejse. Ligeledes skulle det stå til troende at Terningepusheren også har lidt samme afsætningsskæbne.

Turneringsledelsen sponsorerer derfor en kold fadøl til de to første, der kan gen nedlægge disse to fyre på ægte gammonvis.
 
Switon taler mindre
De gode stemningsskabere Kedde, Birgit, Kaj, Margrethe og Maj kommer heldigvis også. Det gode humør og sludderen som I bidrager med – Ja det er vi vilde med.


Klaus Switon har vundet mange titler gennem årene

Den tidligere vinder af Bg ½ Marathon 2017 Hr. Switon vil i år forsvare sin gamle titel. Vi ved at han er hurtig og skarp, selvom mængden af talte ord pr. sekund øjensynligt er blev færre med alderen.

Den første der vælter skarpe Switon af pinden i en enkeltmandskamp ved turneringen, vil blive begavet med et måltid mad den 27. december til juleturneringen (værdi 150 kr.)
 
En dygtig tryllekunstner
Det sympatiske hold Roskilde Renseri, som aldrig benytter sig af beskidte numre, stiller også op.

Markussen skulle efter sigende være en dygtig tryllekunstner, der ifølge Klaus Rydengs udsagn kan trylle selv de mest åbenlyse tabte stillinger om til gevinster. Det er dog ikke lykkedes Markussen, trods mange års hård trylletræning, at trylle pivedyret ud af Rydeng.

Den første der på magisk vis får en gevinststilling mod Markussen OG vinder den, sikre sig en gratis aftenbuffet til juleturneringen den 27. december (værdi 150 kr.).


Jacob Markussen overvejer endnu et mestertræk

Grønbech må kende sin plads
Der er imidlertid også nye ansigter til turneringen. Juliane har tidligere forgæves forsøgt at tilmelde sig, men nu er det sandelig lykkedes for hende.

Årsagen er, at Steen Grønbech har måtte trække sit hold på grund af huslige pligter og babypasning. Vi erfarer, at det er en beslutning han ikke har været ene om at tage.
Stort velkommen til Juliánna.

Tia og godtfolk fra nær og fjern
Tia har også fået børnepasningen på plads og møder kampklar op med Matilde og formanden Pernille.

Ehlers har også valgt at deltage i år, selvom hun nødig bevæger sig ud fra zone 1 ( Amager). Med sig tager har hun to gæve gutter (Jakob og Thomas werle)!
 
Jyder, fynboer og svenskere møder sandelig også talstærkt op. Det er Brian Klindrup, som vover pelsen for første gang. Ligeledes kommer Lise og Kaj – og med dem altid godt humør. Ihhh hvor er det herligt.

Bundsolide Munk
Fra vores oversøiske besiddelser kommer også de forsvarende mester fra 2019 : Daniel Sørensen, Bjarke og Munken. Dette hold med den nye landsholdsspiller Daniel, og med Munken den alvorlige og bundsolide, bliver det bare ikke sjovt at møde.

Den svenske superstjerne
Tenland har taget turen over sundet, måske fordi han har erfaret, at der skal spilles på Carlsberg.


Mon den svensker superstjerne Thomas Tenland stiller op i gult og blåt, når der er 1/2 Marathon?

Fælles for alle disse dygtige ’fremmede’ må være, at vi andre ikke bør slå dem for tidligt hjem, når de nu er kommet langvejs fra. Vi må dog godt parkere dem i/på baren...

Kedde laver auktion
For interesserede vil der som noget nyt blive afholdt Calcutta Auktion på alle hold fra 10.00 – 10.30. Kedde vil være auktionarius.
 
Vi glæder os afsindigt meget. Vi ses den 25. september bag elefanterne ved 9.30-tiden med bræt, ur, godt humør og pengepungen fyldt til indkøb af lækker mad og drikke hos Carls øl & spisehus.

Vi vil sætte pris på I har et Coronapas. At vi stadig passer på hinanden og respekterer hinandens og modstanderens grænser.


Vinderholdet fra 2019. Fra venstre: Daniel Sørensen, Christian Munk-Christensen og Bjarke Skovgaard

Optakt til 1. division 2021/2022:
Munkebjerg rykker op

Af Rikke Kragh

Christian Munk-Christensen (tv) spiller her mod Benjamin Lund
Foto: Mama Boyz Backgammon
Det vi alle har ventet på, i et helt corona år er nu en realitet, Holdturneringen er tilbage juuubbiii - mit gamle hold (Kronjylland I ) nåede at spille dobbeltkamp mod mit nuværende hold. Vi vandt 5-1. Så lukkerde corona holdturneringen ned SURT!!!

Massiv hygge i Silkeborg
Nu spiller jeg for Midtjylland, noget overraskende for nogle, også mig selv faktisk. De kolde, men hyggelige corona uge turneringer udendørs i Hampen, åbnede mine øjne for det, de har bygget op i Silkeborg. Dét vil jeg gerne være en del af. Hygge... virkelig hygge, men samtidig kamp til stregen, hvor INGEN giver sig. Alle vil vinde og folk taber med et smil. Dét er klubbackgammon for mig.

Klar til 1. division
Samtidig kan det give mig mulighed for at spille 1. division. Det er mange år siden, jeg har gjort det sidst. Jeg vil rigtig gerne prøve mig selv af i 1.div igen, jeg mener selv mit niveau er til det.

Klubben har den politik, at de højest rated spillere, der kan på dagen, spiller. Så jeg må kæmpe for at holde og øge min rating. Det er lige mig med en kamp i kampen.

Flere stærke hold
Hvordan går det så mit nye hold i 1. div? Jeg synes, vi har et godt hold med mange spændende spillere. Men når man så kigger på de andre hold der pt er tilmeldt puha!
  • Team Casino Munkebjerg
  • Odense
  • Svendborg
  • Midtjylland

Lars Trabolt er en af de største stjerner hos Team Casino Munkebjerg

Munkebjerg rykker op
Det er bare på vestsiden. Jeg ved ikke så meget om holdene fra øst, men KBgK, Ringsted, Rullemarie og 13. Brigade er normalt stærke hold. Uden at have set spillerne på diverse hold tror jeg, Munkebjerg rykker op, og så må vi der er tilbage kæmpe om det.

Jeg glæder mig som et lille barn til juleaften. HT er tilbage !!!!

Bay City Rollers forventer ikke at rykke op

Af Rikke Kragh

Frands Petersen på skovtur
Jeg mødte Frands Petersen #1754 til uge turnering i Aarhus onsdag aften.

Frands er en rutineret herre i miljøet, og er altid god for en sjov historie fra gamle dage. Han har spillet backgammon siden 1984 i både Odense og Aarhus.

Frands har spillet i eliten for: Bay City Rollers, Carlsens Quarterbacks og Force,

De seneste år han han spillet 1. Div for bla. Vikingekrigerne og 2. Div for Lykkeridderne.

Han kan godt lide presset i Eliten, hvor du altid møder rigtig gode spillere, så du skal spille op til dit bedste for ikke at blive kørt over.

Frands du har lavet et nyt Aarhus hold "Bay City Rollers " Hvorfor det?

Frands: "Vi er nogle gamle sure mænd som ingen vil lege med."

Hvordan: ikke vil lege med?

Frands: "Jamen vi var nogle der blev tilbage der ikke rigtig kom med, hvor de andre gik hen. Så genstartede vi Bay City Rollers fra gamle dage".

Okay det er et gammelt hold? Hvornår er det fra? Det er før min tid - jeg kan ikke huske det.

Frands: "Ja, jeg tror du gik i børnehave ( det var sødt sagt, red. ) 1993 eller sådan noget."

Det er noget med, det er et band?

Frands: "Det er ikke bare et band ! Det er det store Boy band fra 70'erne. Chris Ternel var den sure mand for DBgF, som ikke synes vi kunne hedde sådan.

Men så forklarede jeg, at vi lå ved Aarhus bugten og vi rullede terninger så fik vi lov."

Ha ha ha ok. Hvad er jeres målsætning for sæsonen?

Frands: "Få nogle sjove og hyggelige kampe. Vi spiller ikke for oprykning."

Hvorfor ikke?

Frands: "Vi er sådan old school."

Nu ved jeg ikke alle I har på holdet, men jeg ville sige I er blandt favoritterne til at rykke op.

Frands: "Nej nej, det sker ikke ( han ville dog ikke ha' en øl på siden, red.). Men hvis vi skulle være så uheldige og rykke op, så forventer jeg de gamle drenge som var med den gang, Finn Mølgaard, Thomas Bræmer, Christian Larsen og LH at de kommer tilbage på holdet, men det sker nok først, når vi kommer i Eliten."

Ja det kan være; det bliver spændende. Tak for snakken og lidt gammel historik Frands og held og lykke i turneringen.

Dansk Backgammonforbunds platforme

Følg os på W E B S I T E T
Følg os på W E B S I T E T
Skriv til os på E M A I L
Skriv til os på E M A I L
Følg os på F A C E B O O K
Følg os på F A C E B O O K
Bliv medlem af Dansk Backgammon Forbund
Meld dig til nyhedsbrevet her
Nyhedsbrevets redaktion
Taus Bøytler (ansvarshavende redaktør)
Lene Espersen (layout og grafik)
Sally Larsen (oversættelse)
Maria Bonke (korrektur)
Copyright © 2020 DBgFs  Nyhedsbrev - All rights reserved.

Frameld dig dette nyhedsbrev    Opdatér dine oplysninger


This email was sent to <<Emailadresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Dansk Backgammon Forbund · Backgammonvej 66 · København V 1600 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp