Copy

- Turneringer -

August 2019

August
17.8. 20. Svendborg Open
24.-25.8. 25. DM mixed doubles


Kommende turneringer
21.9. BG 1/2-Marathon 2019 - Udsolgt!
12.-13.10. KBgKs 20 års jubilæumsturnering - Ny i kalenderen
16.-17.11. DM 2019
17.11. DM speed 2019


2020
18.1. Allstars 2019

Karen Hansens fine sommer

Af Taus Bøytler

Karen Margrethe Skovgaard Hansen har let til smil
Fotograf: Kenny Nissen og Rikke Kragh
Der er nu ikke noget som at vinde en stor backgammonturnering. Og det er vel de færreste, der frivilligt samler på andenpladser.

På trods af at turneringssejren udeblev, kan Karen Margrethe Skovgaard Hansen se tilbage på en fornem sommer, hvor det blev til andenpladser i hele to turneringer.

Lørdag den 4. maj blev du nummer to til DM for Damer efter at have tabt finalen til First Ladies-stjernen Maj Falsig. Hvordan ser du tilbage på den turnering og din flotte præstation?

Karen: "Jeg tog afsted uden de store forventninger, andet end at jeg ville tage en kamp ad gangen og se hvor langt det bragte mig, så at ende i finalen var ret overvældende. Finalen mod Maj var ret lige, det kunne have gået begge veje. Vi havde en god kamp, det er det vigtigste for mig."

Og Lørdag den 22. juni blev du sammen med Rikke Kragh nummer to til Åbne Fynske Doubles. Hvordan vil du beskrive jeres styrke som doubles-par?

Karen: "Det er svært at vinde/komme i pengene i en doubles-turnering, fordi det ikke kun er en selv der skal præstere, men os begge to, men samtidigt er det også sjovt fordi man har hinanden og kan peppe hinanden op, og det er Rikke og jeg rigtigt gode til. Vi træner meget sammen, og har været venner i mange år, så vi kender hinandens styrker og svagheder, så vi ved hvor vi skal gå ind og støtte hinanden."

I slutningen af august stiller du op til DM i Mixed Doubles 2019 sammen med Khosrow Jafehvand, der i holdturneringssæsonen 2018/2019 blot vandt 3 af 14 kampe i elitedivisionen for Familien Nemesis. Hvilke forventninger har du til Khosrows indsats?

Karen: "Jeg har ikke de store forventninger til Khosrow, andet end at vi gør vores bedste og får en hyggelig weekend.
Khosrow er jo bare hyggelig at være sammen med, og selvom han har haft en skidt HT sæson, er han stadig en stærk spiller, og jeg er meget beæret over at han vil spille med mig.
"

I perioden 27. maj - 17. juni 2019 tabte du hele fem 25-pointskampe i træk. Hvad gør du for at komme videre efter sådan en dårlig periode?

Karen: "Nogle af kampene blev noteret, så jeg vil helt sikkert se på, hvad jeg eventuelt har gjort galt, og prøve at forbedre mig med daglig træning. Desuden spiller jeg så meget jeg kan for at ryste de dårlige kampe af mig, og forbedre mit spil."

Hvad er den største oplevelse, du har haft som backgammonspiller?

Karen: "Jeg synes det er svært, men mit første Nordic i 2006 hører absolut til blandt favoritterne. Lille mig, der aldrig havde spillet backgammon på det niveau før, og så møde en masse mennesker fra hele verden, det var stort. Men min andenplads til DM for Damer var absolut også et højdepunkt."

Memory lane: Streamede kampe
fra VM for hold i Montenegro 

Af Taus Bøytler

Der ligger mange timers god og lærerig underholdning
fra VM for hold i Montenegro på YouTube
Foto: Karsten Bredahl
Tilbage i april 2019 deltog det danske backgammonlandshold i VM for hold i Montenegro, hvor holdet forsvarede fædrelandets ære ved at hente et sæt bronzemedaljer hjem i et stærkt felt med i alt 26 hold.

Karsten Bredahl, assisteret af Maria Bredahl, sørgede for, at der blev streamet fra turneringen, og den danske superstjerne Marc Olsen kommenterede flere af kampene på dansk, hvor han fik hjælp af Martin Foldager.

Hvis du ser minimum én kamp hver uge i august, skal du nok fremstå i knivskarp udgave, når holdturneringen begynder til september!
Enjoy!

Og find flere spændende kampe på Marc Olsens YouTube-kanal: https://www.youtube.com/user/Marcolino10DK?fbclid=IwAR1an6S1XCRq34PUNzMePgC1B8FCArzmOY2AulX-ZunCRe5JNuL2EymFBOY 

"Rating forgår, men mesteren består"

Af Jacob Markussen

Jacob Markussen leverede en suveræn præstation!
Foto: Katrine Pawlik
Roskilde backgammonklub  har netop afviklet sit årlige klubmesterskab. En enestående, fantastisk og helt overbevisende vinder viste sit format.

Aldrig tidligere er der set en så unik præstation, hvor den nye klubmester gik gennem hele turneringen uden at tabe bare en enkelt kamp. Det vil helt sikkert gå over i historien og selvfølgelig give ekko i den internationale gammonelite i mange årtier fremover.

Vinderens format blev ligeledes demonstreret, da alle de 7 tabende spillere mindeligt bad om ikke at få kampene ratet. Eller var det fordi de uskrevne regler i Dbgf forlyder “ man må maks få ratet to kampe om året”.

Dette gik Klubmesteren selvfølgelig med til, idet han storladent udtrykte "Rating forgår, men Mesteren består".

KBgKs 20 års jubilæumsturnering

Af Bjørn Kroghsbo, på vegne af KBgK

I weekenden 12.-13. oktober 2019 afholder Københavns Backgammonklub en stor turnering i anledning af, at klubben fylder 20 år. Der er plads til 64 deltagere, og i skrivende stund er der 37 tilmeldinger, så det er en god idé at tilmelde sig med det samme, hvis du vil være sikker på at få en plads.

Det vigtigste du bør vide er:
  • Man kan tilmelde sig individuelt ... eller som del af et hold (4 pers. med 2 over og 2 under 1.065 rating)
  • Det er en både sportslig og socialt alternativ turneringsform, hvor konceptet betyder at der bliver en vinder fra hvert ratingkvartil ... dvs. at lavere ratede spillere har bedre chancer end ellers
  • Og så er der både brunch x 2 og middagsbuffet samt fri bar under hele turneringen
Se hele invitationen samt info om, hvordan du tilmelder dig her: https://www.dbgf.dk/Forum/Traad/286

Vi glæder os til at se dig til en festlig weekend i Valby.

DBgFs platforme

Følg os på W E B S I T E T
Skriv til os på E M A I L
Følg os på F A C E B O O K
BLIV MEDLEM AF DBGF
Nyhedsbrevets redaktion
Taus Bøytler (ansvarshavende redaktør)
Lene Espersen (layout og grafik)
Sally Larsen (oversættelse)
Maria Bonke (korrektur)
Copyright © *|2015|* *|LIST:DBgFs  Nyhedsliste|*, All rights reserved.

Frameld dig dette nyhedsbrev    Opdatér dine oplysniger


This email was sent to <<Emailadresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Dansk Backgammon Forbund · Backgammonvej 66 · København V 1600 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp