Copy

- Turneringer -

September 2020

Kommende turneringer
19.9 BG 1/2 Marathon UDSOLGT
3.-4.10. DM i Doubles

17.10. Chang Open 2020 - ny i kalenderen
24.10. Hajfri Hygge Cup 2020 - ny i kalenderen
6.-8.11 Hampen Open - ny i kalenderen

Månedens mantra

Af Lene Espersen

Count the pips when your opponents clock is running - this saves a lot of time
(Tæl pips når din modstanders tid kører - det sparer meget tid)
Akiko Yazawa, Japan

Mens vi venter på holdturneringen 2020/2021...

Af Turneringsudvalget

Det ser tæt ud i 1. division
…kan vi kort gøre status over, hvad der er sket siden sidst.

Igen i år har der været aktivitet på transformarkedet, især i de lavere divisioner. Spillere har skiftet klub, klubber er blevet nedlagt og andre klubber har fået vokseværk.

Status quo i antallet af hold
Igen i år er der 72 hold med i holdturneringen. I Sorø blev der arbejdet hårdt for at etablere en ny klub, og at få tilmeldt et hold. Det lykkedes desværre ikke, men vi håber at få Sorø med næste år.

I løbet af sommeren er der forsvundet 3 mindre klubber. Lykkeridderne fra 2. division Vest og Droblerne og Solrød Easy Take South fra 3. division. Desuden er Brønshøj skrumpet fra 3 til 2 hold, og Klaps og Phønix er blevet fusioneret til Klaps/Phønix.

Derudover er Langebro og First Movers fusioneret med navnet Langebro-First-movers og beholder begge hold i holdturneringen.

Absalon har tilmeldt syv hold
Men andre steder er aktiviteten gået i vejret.
Absalon er med 7 hold turneringens suverænt største klub og fylder godt op i alle divisionerne.

BMS har som relativt nystartet klub stor succes med at tiltrække medlemmer, og er på rekordtid vokset fra 1 til 2 hold, der begge er placeret i 3. division.

Roskilde har fået et ekstra hold, der stiller op i 3. division.

Fremgang på Fyn
Ringe, der tidligere havde 2 hold fælles med Svendborg, er også vokset og stiller nu med 2 hold alene i 2. division Vest, mens Svendborg fortsætter med eget hold i 1. division.

Kronjylland (tidligere Randers) er nu oppe på 3 hold i 2. division Vest. Der bliver mange lokalopgør i den gruppe.
Også et par (andre) navneskift er det blevet til.

Søernes Ølbar er vendt tilbage til at hedde BK Sjovhed, mens Slotters har skiftet navn til Vores Hold.

Vi glæder os
Men det meste er uændret. Holdturneringen er DBgF’s flagskib. Vi glæder os til at komme i gang og ønsker alle gode oplevelser og spændende kampe.

Nyt vikingetogt fra Domkirkebyen

Af Katrine Pawlik og Jacob Marcussen

Nederst til venstre: Vinderen: Klaus Rydeng. Og til høre: Runner up: Peer Seipelt
Fotos: Katrine Pawlik
Roskilde Backgammon Klub har på det sidste kunnet glæde sig over en ikke uvæsentlig medlemsfremgang og interesse. Således har gamle medlemmer fra Roskilde, der ikke har spillet i op til 20 år, genoptaget lysten for det gamle spil. Samtidigt er der kommet nye unge spillere til! JA DU LÆSTE RIGTIGT.

Flere faktorer i spil
Alderspræsidenten har spurgt sig selv, hvorfor den eksplosive vækst er sket. Og er kommet frem til at det må skyldes en eller flere af følgende faktorer:
 • Den meget hyggelige og inkluderende stemning i klubben.
 • Det fantastiske spillested som ligger lige mellem Domkirken og Vikingemuseet, og som styres med løs hånd af Dr. Hygge Seipelt.
 • Roskildes imponerende resultater de sidste sæsoner.
 • Og – ikke mindst at der altid spilles med blød dobling i chouetten.
Med baggrund i de mange nye medlemmer, vil Roskilde i næste sæson have to lukkede hold.

Nye vikinger klar til at hærge
De vil uden tvivl hærge modstanderne lige fra 3. division og til Eliten og bringe trofæer med hjem til deres Vikingeborg.

Lad os byde de nye medlemmer velkommen til vores 2. Hold:
 • Morten Sørensen
 • Torben  Øtrup
 • Claus Sperling
 • Claus Bo Mølgaard
 • Anders Myung Shik Dankelev
 • Jannick Hjorth Nielsen
Klaus Rydeng nappede skabet
I august 2020 afholdt Roskilde Backgammon Klub et klubmesterskab, hvor resultaterne blev som følger:
 • Klubmester: Klaus Rydeng
 • Runner up: Peer Seipelt (præmie: Lækker gin)
 • Tredjeplads: Erik Sørensen (præmie: øl)
 • Fjerdeplads: Peter Christiansen (præmie: Bladet "Vi unge")
Det var en strålende dag!

Malmö Backgammonklubb vinder holdturneringen 2019/2020

Af Taus Bøytler

Danmarks bedste backgammonhold er fra Malmö. Fra venstre mod højre: Mårten Howe, Johan Furemar Miörner, Robert Palumbo, Aron Tendler, Joachim Lindgren og Fredrik Carlsson
Foto: Henrik Bang
Lørdag den 29. marts 2020 skulle det endelig afgøres, hvilket hold der er landets bedste. Og selv om verden unægteligt har forandret sig i forbindelse med bekendtskabet med corona, er der stadig nogle ting, der er som før. Eksempelvis matchlængden i holdturneringen, der fortsat er til 17 point. Heldigvis. 

Tæt kamp om guldet
Før de sidste tre runde førte Malmö Backgammonklubb med et enkelt bræt i guldkampen mod Nemo, mens Mama Boyz og Soirée Dansante var henvist til at kæmpe om tredjepladsen.

Guldkandidaterne kom godt fra start
Og både Malmö og Nemo kom flyvende fra start. I første rund slog Malmö Soirée 3-1, mens Nemo knuste Mama Boyz hele 4-0. Dermed havde de to guldkandidater vundet lige mange enkeltkampe, men de svenske stjerner havde dog fortsat overhånden, da de fortsat havde flere matchpoint i tabellen. Eller sagt med andre ord: For at vinde guldet, skulle Nemo vinde flere kampe end Malmö i løbet af de sidste to runder.

Men floppede efterfølgende
Den overbevisende indsats hos guldaspiranterne i dagens første opgør blev dog ikke fulgt op i den næste runde. Her tabte Malmö med 1-3 til Mama Boyz, mens Nemo fik en afklapsning af Soirée på 0-4.

Dermed var sagen klar. Nemo skulle vinde 3-1 eller 4-0 i den altafgørende sidste runde, hvor de skulle ud i en direkte guldduel mod Malmö.

Tilsvarende skulle Mama Boyz vinde i det direkte opgør mod Soirée for at sikre sig bronzen.

Howe sejrede over Hansen
I guldkampen kom Malmó bedst fra start. I et ekstremt velspillet opgør vandt Mårten Howe 17-8 over Gustav Hansen og bragte dermed Malmö på 1-0. Kampen blev streamet af Thomas Fugelheim (tak for det!), og begge duellanter spillede under 2.7 i PR. Wauw!

Carlsson sikrede Malmö guldet
Efterfølgende vandt Nemo-hajerne Morten Holm og Mads Andersen over henholdsvis Aron Tendler og Robert Palumbo, og mesterskabet ville dermed blive vundet af vinderen af den sidste kamp, der stod mellem Fredrik Carlsson (Malmö) og Thomas Wærling Hansen (Nemo).

En stærkt spillende Carlsson viste ingen tegn på nervøsitet, og efter en sejr på 17-11 kunne han juble sammen med resten af Malmö-holdet.Mama Boyz godt fra start i bronzedysten
Også i bronzekampen var der spænding, da Steen Grønbech og Benjamin Lund i fællesskab bragte Mama Boys på 2-0 efter sejre over Freddie Noer og Karsten Bølge. Dermed skulle Mama Boyz blot vinde én af de resterende to kampe for at nappe tredjepladsen. Men sådan kom det ikke til at gå.

Soirée vandt alligevel bronze
De bundsolide og gennemrutinerede Søren Larsen og Kasper Nagel Nielsen sejrede over Steen Søndergaard og Jess Danielsen, og dermed vandt Soirée Dansante bronze.


 

Fredrik Carlsson:
"Det er absolut en stor ære at vinde holdturneringen"

Af Taus Bøytler
Oversættelse: Karin Furemar Mjörner

Malmös Fredrik Carlsson (th) sikrede sit hold guldet, da han slog Nemos Thomas Wærling Hansen
Foto: Thomas Fuglheim
Efter en lang og spændende holdturneringenssæson blev det hele sat på spidsen, da fjerde og sidste bræt i 25. og absolut sidste runde mellem Malmö og Nemo blev afgørende for, hvem der vandt mesterskabet.

Her sejrede Fredrik Carlsson, hvorefter de skrappe svenskere kunne kalde sig Danmarksmestre for hold.

Nyhedsbrevet har talt med Fredrik Carlsson om det at vinde holdturneringen, om at være svensker i DBgF samt selvfølgelig forventningerne til den nye sæson.

I sidste runde af Final Four-stævnet mødte dit hold, Malmö, de skrappe oprykkere fra Nemo. 2-2 eller bedre ville sikre jer mesterskabet. Dit hold var nede 1-2, og det var altså din kamp mod Thomas Wærling Hansen, der afgjorde mesterskabet. Hvordan oplevede du kampen?

Fredrik: "Først og fremmest så var der en rigtig hyggelig og skøn stemning, så stort tak til arrangøren for et vellykket arrangement. Og det er alltid sjovt at møde Nemo.

Som du siger, så vidste vi inden den sidste runde, at 2 vunde kampe var nok til at vinde. Alle havde noget at spille for, så der var stor potentiale for drama. Helt perfekt. Lige som en finale skal være!

Mens kampen var i gang kunne jeg holde øje med kampen mellem Howe og Gus Hansen, hvor Howe fik en hurtig sejr, så der var alt stille og rolig. Da så Tendler og Palumbo taber deres kampe, ja så blev alt lidt mindre stille og rolig.

På det tidspunk havde jeg dog indhentet en stor føring. Fra 0-7 kom jeg på 12-10, og det var først her at kampen blev direkte afgørende. Herfra havde jeg held og fik under omstændighederne en ganske hurtig og udramatisk gevinst, så det nåede heldigvis aldrig til en overdramatisk DMP-situation.

Set i bakspejlet er jeg meget tilfreds med at jeg holdt mig fokuseret, spillede godt og ikke fik lavet nogle store overseelser.
"

Hvad er det bedste ved at vinde holdturneringen?

Fredrik: "Det er absolut en stor ære at vinde holdurneringen, med meritten og præmiepengene etc., og det er naturligvis, hvad man har som mål når man spiller i ligaen. Men det er alligevel kun en bonus.

Den rigtige gevinst er, at have muligheden for at spille rigtig højkvalitetsbackgammon med så mange fantastiske mennesker. Det er uvurderligt.
"

Hvad siger dine venner og bekendte til, at du som svensker deltager i den danske holdturnering i backgammon?

Fredrik: "Ja, det er klart at det er lidt bemærkelsesværdigt, der er trods alt ikke så mange svenskere, der kan titulere sig Danmarksmestre i noget!

Men først og fremmest synes folk, at det er ret cool, at vi får lov til at være med og lege, og mange bliver ganske overrasket over, at Danmark har en så stærk og levende backgammonkultur.
"

Kan man forestille sig, at der på sigt kommer flere svenske hold med i den danske holdturnering?

Fredrik: "Jeg tror desværre ikke, at man skal have nogle større håb om flere hold fra Sverige. Der har været diskussioner om at have et Malmö 2-hold, men det viste sig være svært at få nok spillere, så det faldt lidt til jorden.

Derudover er det vel kun relevant for Malmö, da byen er så stærkt koblet sammen med København.
"

Hvilke forventninger har du til holdturneringen 2020/2021?

Fredrik: "Nogle forventningen på resultat tør jeg ikke at have! Det kan jo ende på enhver måde:)  Men om der er nogen forhåbning jeg har for den kommende sæson, så er det at vi lykkes gennemføre den med så lidt indblanding som muligt, fra alle ydre omstændigheder."

XG Masters 2020 - mellemtid efter fase 1

Af Karsten Bredahl

Michael Weile (th) noterede, da Mads Andersen (midten) og Thomas Fuglheim (tv) mødtes i XGM
Fotos: Jess Danielsen og Rikke Kragh
For at være ærlig så var vi mange, som var nervøse for, om Corona tog livet af XGM i år, men det skete heldigvis ikke. 80 deltagere stillede til start og første match blev spillet 20. maj.

Mød en landsholdsspiller
Formatet er puljer med seedning i fase 1-2 i øst og fase 1 i vest. På dette level spiller landsholdsspillerne en kæmpe rolle, eftersom mange rookies får chancen for at spille en match mod en topskrap spiller – og i denne sæson adskillige verdensmestre - vel vidende de bliver fuldstændig udspillet (måske), men det ødelægger ikke humøret, og stemningen er som altid fantastisk, når XGM ruller over landet.

Tordenskjolds soldater
Fase 1 øst har 60 spillere fordelt over 12 puljer. Avancement på de 30 pladser gik i store træk til Tordenskjolds soldater, men med flere overraskelser imellem – som altid. Af de positive overraskelser har vi sidste års consolation-finalister, Wærle (vandt pulje 08) og Brandenborg (Wild Card), som begge gled nemt igennem til fase 2. Derudover har vi tilbagevendte Claes Norreen og Jakob Rasmussen, som begge nappede et wild card på god spillekvalitet sammen med Bosse, Fulle og Bejder.


Søren Bejder er klar til endnu en storslået indsats

Licenser til debutanter
De øvrige 30 spillere ender i consolation, hvor de sidste 8 får præmier. I XGM er præmiestrukturen så flad, så ingen ville overveje at deltage for pengenes skyld. Det hele handler om læring. Således uddeles 28 forskellige præmier i år incl. lidt sidelir blandt de, som ikke casher ud, og derudover har XG også sponseret nogle licenser, så der blev en licens til Karen, Max, Jesper Mølgård og Mark Halkær (alle debutanter).

Rekord i vest
Fase 1 i vest havde 20 deltagere, hvilket er rekord og sikrer vest en plads direkte i den nationale semifinale. Selv om jeg selv er fra øst, så kender jeg niveauet på samtlige spillere rigtig godt, og stadig kan der forekomme overraskelser.

Den gode overraskelse var den nye raket fra Odense, Kian Ehdaeifar, som kval’ede sig til at få tæsk at suveræne Trabi i kvartfinalen. Det har nok været lidt af en oplevelse alligevel.


Lars Trabolt (tv) vs Kian Ehdaeifar (th). Max Pohle noterer

Øget rejsetid
Det var muligvis overraskende, at Foldager ikke kom videre til kvartfinalerne, men det er også andre konditioner med mere rejsetid derovre, hvor han lige er flyttet retur til efter et voksenliv i øst-Danmark. Han kommer igen!

L-H Braun og Kenneth Olesen tog de 2 wild cards, hvilket blev endestationen for LH, idet Daniel Sørensen var for stor en mundfuld trods godt spil. Olesen gav Michael Nielsen en hård match med svære beslutninger og fik knebet sig videre til semifinalen, hvor han skal søge miraklet, når han kigger årets hidtil bedste XGM-spiller i øjnene (Trabi naturligvis).

TCM renser af i vest
Dyrmose fik ondt af CMC og valgte at spille en my ringere på dagen, så eliteholdet TCM kan få alle deres 3 heste med i den vestlige semifinale. Stor gestus af professor Dyrmose ;-)


Christian Munk-Christensen (tv) og Kenneth Olesen (th) hilser på hinanden med albuerne

Spøg til side, nu har vi så Trabi vs Olesen og CMC vs Daniel som næste skridt.

Olesen udtaler ”det bliver spændende hvem Trabi skal møde i finalen i vest”. Lad os nu se, Kenneth :)

Grønbech i topform
Nu er fase 2 øst i gang, og her startede holdverdensmester Steen Grønbech med at køre feltet over i den første uge. Et enkelt forkert pas kostede 1 analysepoint, som Steffen Lundstrøm gladelig satte ind på kontoen, men ellers nappede SG 11 af 12 mulige points og er indtil videre eneste spiller sikker på en plads i Cup’en, som starter i september.

Tæt på 100.000 beslutninger
Friberg har også lagt hårdt fra land og er nærmest cup-gin men ellers er der flere åbne puljer, hvor points stjæles på kryds og tværs. Husk at analysen giver 2 points mod 1 point for resultatet.

Ingen XGM uden lidt statistikker at falde i søvn på…

201 matches rullet på Botnorm (tager 179 timer), og vi runder snart 100.000 beslutninger taget på brættet (98.000 netop nu).

Den gennemsnitslige PR er 6,57 og de største sejre er i 13 points matches (13 – 4,89), mens der gøres væsentlig mest modstand i 19’erne.

Ambition: Hæder til DK
Tak til XG for at sponsere licenser og til DBgF for hårdt at støtte op om turneringen, som ellers ville drukne i registrering for deltagerne. Min mission for turneringen er at få samtlige matches uploadet til spillernes profiler. En dag kan det sikkert bruges til noget lærerigt.

XGM er et skib sat i søen for at lokke flere spillere til at optage kampe og forbedre deres spil, så vi over tid kan få flere trofæer på danske hænder ude i verden.

Fortsættelse følger
Jeg glæder mig allerede til at vende tilbage med, hvordan resten af Danmarks mest tekniske og omfattende turnering gik, men det bliver nok i julenummeret.

Følg turneringen her: https://1drv.ms/x/s!AruRTaYkkqDhjMwPHxIwIfLnCH2B2w

Oplev verdensstjernen Thomas Myhr i Absalon Forsamlingshus

Af Henrik Biering

Til venstre: Mogens Kischinovsky (tv) overvejer at slotte et punkt, mens Thomas Ferguson grubler.
Til højre: Superstjernen Thomas Myhr foretager endnu et mestertræk
Fotos: Henrik Biering
Absalon BgK er en af de åbne klubber, som forbundet med god ret fremhæver i bestræbelserne på at hverve flere medlemmer til sporten. I Absalon har vi 40 holdspillere plus reserver fordelt på 7 hold.

En stabil fødekæde
Vi ser, at vores mest seriøse spillere headhuntes af andre klubber; og det er jo med til at bidrage til et sundt og stærk backgammonmiljø i kongeriget Danmark.

I år rykker Tin Gavran og Jesper Mølgaard til KBgKs hold i 1.division og Thomas Dahl ruller sig ud for Rullemarie. Absalon har dog 7 debutanter i holdturneringen og en stabil fødekilde ved cafe-turneringerne om tirsdagen - 20 deltagere på en almindelig god aften.

Flere teoretiske oplæg
Særligt Julianna, sammen med nu afdøde Jovan Kosovic, har gjort en stor indsats for at udvikle Absalons backgammonskole ved at invitere elitespillere til at komme med teoretiske oplæg! Disse oplæg forudsætter som regel den mest basale grundviden om backgammon.

Thomas Myhr underviser
Vores seneste tiltag har Absalons superstormester og holdverdensmester Thomas Myhr som initiativtager: Thomas kommer den første tirsdag i hver måned og live-underviser de spillere, der er slået ud af main og ellers skulle spille cons:

For første gang kunne man opleve, at deltagerne i Absalons ugentlige tirsdagsturnering var glade for at ryge ud af turneringen tidligt. SGM Thomas Myhr - en af verdenselitens topspillere - spillede en række prøvekampe og forklarede på sin behagelige facon, hvad man skulle fokusere på i løbet af spillet.

Det var en specielt lærerig oplevelse at erfare, hvilke strategiske overvejelser Thomas gjorde i spillets forskellige faser. Det var enkle råd og ingen langhårede formler - tak for det Thomas. En af klubbens andre topspillere og medlem af backgammonklubbens nye bestyrelse - Klaus Switon - har lovet at stille op til en lignende seance.

- Mogens Kischinovsky

Thomas Myhr er en god formidler, han har stort overblik, er sej, fokuseret, lyttende, opmærksom – han kører slalom mellem alle de inputs, der ryger hen over brættet, og fremlægger tålmodigt, klart og tydeligt sin pointer
- Thomas Ferguson

Grundig feedback
Til cafe-turneringerne den første tirsdag i hver måned har du mulighed for at spille consultation, hvor to eller flere spillere kan drøfte, hvad der er det strategisk og teoretisk bedste ryk.

Thomas giver så sin grundige feedback inden han selv ruller og fortæller, hvad han har af overvejelser! Tirsdag d.4.august havde vi premiere på denne live-undervisning, og det blev en god start!

Jagten på det optimale ryk
Det er tydeligt at se, hvad der skiller mesteren fra den let-øvede: Thomas har styr på pipcount og kan regne procenter ud i komplicerede stillinger og gøre rede for sine overvejelser i forhold til kuben og hvad disse pointer betyder i forhold til at finde det mest optimale ryk.

Personligt blev jeg skarpere på stillingen “mangler 3 mangler mange”. Det der skete i praksis var, at der stod en kødrand af spillere omkring et enkelt bræt, hvor flere bød ind med forslag og spørgsmål, som så straks blev undersøgt.

Vil tiltrække nye spillere til forbundet
Eksperimentet giver vores cafe-turnering en ekstra dimension, og vi glæder os over, at Thomas har stillet flere aftener i udsigt.

Samtidig vil vi gerne invitere andre topspillere ind til at sætte sig på plakaten, så vi kan gøre tiltaget til en mere permanent forekommende begivenhed, som kan tiltrække flere nye spillere til forbundet!

Måske vil forbundet så finde en måde at støtte Absalons backgammonskole på.

The Great Backgammon Challenge

Af Christian Klebajn

Der var sol og godt humør, da Daniel Sørensen iført kasket spillede mod folk fra gaden
Fotos: Christian Klebajn
Hvorfor gør vi ikke det? En sætning, der ofte bliver udtalt, og nogen gange gør vi noget ved det.

Et af de meget diskuterede emner i dansk backgammon er, hvordan får vi nye spillere ind i miljøet, hvordan får vi nye personer til at være lige så fascineret af spillet, som vi er.

En klar mission
Daniel Sørensen og jeg selv har nogle gange nu draget ud i det Odenseanske byliv, med bræt og en mission om at vise andre vores dejlige spil. Denne gang ingen undtagelse og denne gang med endnu en lille plan i hovedet.

Med Storms Pakhus i Odense som grundplan, en sommer og sensommer i vente og Daniel skulle udfordre hele byen. Eller omvendt, alle kunne udfordre Daniel, i et parti backgammon.

Vi ville vise folk, det ikke kun er et spil med held og samtidig fange deres opmærksomhed.

Storms Pakhus i Odense var heldigvis meget åbne for ideen. Kulturen lever på bedste vis det sted og der var også plads til os. Faktisk var de meget åbne for, at vi kom med backgammon spil og delte vores interesse.

Storms Pakhus i Odense
En tidligere lagerhal der efter tidligere tiders stor industri på havnen i Odense, havde ligget hen i nogle år. Hele det gamle havneområde har gennem ca. halvandet til to årtier nu været igennem en forandring. Som så mange andre byer i Danmark med boliger, ungdomsboliger, gode fælles områder, havnebad og spisesteder i den gode ende.

Der er i området stort set alt, hvad en hipster har brug. De aktive har fået endnu større opmærksomhed med tennisbaner, parkur, fodbold, skaterbane, minigolf og en lille strand til de dovne.

Den pulserende bymidte
Alt dette ligger lige op til pakhuset, på den anden side af en åben vej, med retning mod byen. Nybyggede store bygninger til en stor del af byens ungdomsuddannelser. Videre med et cykel/gå sti system med en nybygget bro over jernbanen, der forbinder det hele til den pulserende bymidte.

Her har man gjort den gamle hal lækker, ved at stille en masse containere ind i hallen. Og omdannet det til et lækkert street food marked, med tilhørende udeområde i samme stil.

Pakhuset er centrum for en masse aktiviteter året igennem. Der afholdes alt fra quiz, bingo, børnebingo, undervisning, fællessang, smagsprøvning, teater til pubcrawl og meget mere.

Kunne vi bede om bedre rammer, til at vise vores spil frem?

To dage med backgammon og 2 øl
Med Chang Odense Backgammon Klub som frontfigur, to backgammon brætter slået op og gjort klar og et skilt. Storms Pakhus sponsorerede to øl, til alle vindere.

Så med opslaget: "Slå en af verdens bedste backgammonspillere i et parti og vind to øl", sad vi klar en onsdag i høj sol i uge 33, udenfor indgangen til Storms Pakhus. To dygtige backgammonspillere, en knapt så dygtig og flere kom til i løbet af de timer vi var der. Stor opbakning fra det lokale backgammon miljø i Odense.

Storms Pakhus havde været så flinke at lægge opslag på Facebook som en event. Både deres egen og en anden bred Odense Facebook side.

Selv havde jeg lagt opslag om vores event, på flere lokale og brede Odense sider.

Der kom i alt, en ny person og udfordrede Daniel den onsdag. Der var flere gennem dagen, men helt udefrakommende, en person.

Revanche i uge 33
Lørdag i uge 33, var vi klar igen. Samme koncept, vind et spil mod Daniel og vind to øl. Vejret var med os vi havde valgt en perfekt uge, til vores event.

Vi var kun ankommet, da der på rekordtid sad spillere fra Ringe og Odense rundt om os. De store backgammon brætter var slået op og folk hyggespillede og der kom flere til.

Vi havde næsten ikke nået at gøre klar, før den første udfordrer stod der. Hun havde ikke kunnet om onsdagen, men nu var hun klar. Daniel blev udfordret og tabte kampen. Så havde vi faktisk vores første vinder, fantastisk. Det blev så også den eneste vinder af to øl i denne omgang.

Der kom flere til i de kommende timer. Folk var nysgerrige på forskellige måder, det kan være svært at præsentere backgammon for nye personer. Alle gjorde en stor indsats.

Nu er der varmet op
Succes kommer portionsanrettet. Forventer man en buffet, bliver man slemt skuffet.
Det var to dejlige dage, vi brugte nogle timer begge dage. Og vi udførte, hvad vi ville.

Der var stor opbakning fra selve backgammonmiljøet på Fyn. Det i sig selv, fik det hele til at arbejde bredt.
Fik vi nye medlemmer og gjort nye interesserede i spillet?  Det gjorde vi. Det er jo nye medlemmer vi går efter. Det kom bag på os, en Facebook side, mig og Odense. Hvor Storms Pakhus havde lagt oplags op om vores event, var der over 100 kommentarer. Lidt sjove og vittige men positive kommentarer, så vi fik vores budskab ud til folk. Så er der varmet op til næste gang.

Selvfølgelig fortsætter vi
Der er allerede planlagt de næste to dage, med The Great Backgammon Challenge på Storms Pakhus.
Chang Odense Backgammon Klub, starter nu med at afholde en uge turnering om måneden på Storms Pakhus og med tanke på begynderturnering også. 

Det er en god ramme, at få vores budskab ud i, interessen er der. Vi skal vise dem der kunne få lyst til at spille backgammon, at vi er der, og at det er langt mere end et hurtigt cafe spil.

Stor tak, til alle deltagere.

Kirstine Jensen: "Tyskerne tager coronaregler meget alvorligt"

Af Kirstine Jensen

Nederst til venstre: Michael "Mik" Larsen spiller finale i super jackpotten
Fotos: Kirstine Jensen
Sidst i August gik turen til Bad Dürkheim i Tyskland, hvor der hvert år afholdes Lions Cup den sidste weekend i August.

Jeg skulle fra start af kun spille Intermediate, men Michael Larsen havde ugen inden spurgt, om jeg ville være makker med ham i Consulting Double. Det var jo et tilbud man ikke kunne sige nej til, så nu skulle jeg pludselig deltage i to turneringer.

Hvor meget koster det at deltage, alt inklusiv?    
For mig ligger det ihvertfald i den dyre ende, synes reg. er lidt for dyr. Men det var så fed en oplevelse, at jeg på intet tidspunkt har fortrudt, at jeg tog afsted.
 • Champ  410/90 euro
 • Media   200/70 euro
 • Double  260/40 euro
Adskiller turneringen sig fra en turnering i DK?
Synes faktisk, det kørte meget som de turneringer, jeg har deltaget i herhjemme, bortset fra 2 ting, som jeg ikke synes, jeg er stødt på i DK.

Man har noget der hedder sidepool, hvor man indbetaler et ekstra beløb, altså et bet ekstra. Den anden ting: hvis turneringen ikke er fyldt op, kan taberen af første runde købe sig ind i turneringen igen for et mindre beløb.

I  Intermediate var vi kun 28 spiller fra start, så 4 tabere af første runde kunne altså for 100 euro købe sig ind i turneringen igen. De 4 skulle så spille en ny første runde mod hinanden.

Så vil jeg lige sige, at tyskerne tager Coronaregler meget alvorligt, ikke for ingenting  siger de "ordnung muss sein". Sprit, mundbind, og når spillet var færdigt, kom der en dame som sprittede bord, spil, brikker og ur af, inden man fik lov til at bruge det igen.

Hvordan er det at spille Mix med en verdensstjerne som Mik?  
Det var nu Double Consulting vi spillede. Mik tabte jo til mig til DM, så tror da han var rigtig glad for at have mig som makker, og ikke som modstander:)

Han er helt fantatisk at spille sammen med, for en som gerne vil lære. Ved de ryk, der ikke lå lige for, gav han sig tid til at forklare, hvilke ryk vi kunne foretage, og derefter besluttede vi sammen hvordan rykket skulle være.

Desværre tabte vi første runde, ville ellers gerne have spillet mange flere runder med en af Danmarks mest sympatiske backgammonspillere.

Mik var utrolig uheldig hele vejen igennem i de turneringer han deltog i. Han tabte første runde i Doubles, i Main, i Cons, og i Superjackpot.

Heldigvis blev der arrangeret en superjackpot mere, og endelig lykkes det ham at gå hele vejen og  vinde turneringen.

Hvor mange danskere deltog i turneringen?
Michael Larsen,  Anders Nielander og Ole Nielsen var forhåndstilmeldt Champ, og jeg selv var forhåndstilmeldt intermediate. Der viste sig så at være en dansker mere med, nemlig  Rene Thor Poulsen, som efter en pludselig indskydelse besluttede at hoppe på et fly til Frankfurt for at deltage i intermediate.

Hvordan klarede du dig?  
Synes faktisk, jeg klarede mig udmærket sådan ren spilmæssigt. Vandt ikke nogen hæder og ære dernede, men det havde jeg så heller ikke forventet. Men havde rigtig mange gode kampe, (ja ja Rikke, nu griner du), følte at jeg havde styr på mit spil, også i de kampe jeg tabte. Og så er jeg faktisk ret stolt af at være den eneste dansker der vandt første runde i Main.

Kunne du finde på at deltage igen?
Ja helt sikkert, glæder mig allerede til næste år. Kurhotellet, hvor turneringen bliver afholdt, ligger i en smuk park i den lille hyggelige vinby Bad Dûrkheim, som absolut er et besøg værd.

Men inden da bliver der jo afholdt VM i Trier i Marts måned, Tysklands ældste by, og de tyske mesterskaber finder hvert år sted i pinsen, i den lille by Niedernhausen. Håber at mange flere danskere vil finde vejen frem til de tyske turneringer fremover.

DBgFs platforme

Følg os på W E B S I T E T
Skriv til os på E M A I L
Følg os på F A C E B O O K
FÅ NYHEDSBREVET I DIN MAILBAKKE
BLIV MEDLEM AF DANSK BACKGAMMON FORBUND
Nyhedsbrevets redaktion
Taus Bøytler (ansvarshavende redaktør)
Lene Espersen (layout og grafik)
Sally Larsen (oversættelse)
Maria Bonke (korrektur)
Copyright © *|2015|* *|LIST:DBgFs  Nyhedsliste|*, All rights reserved.

Frameld dig dette nyhedsbrev    Opdatér dine oplysniger


This email was sent to <<Emailadresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Dansk Backgammon Forbund · Backgammonvej 66 · København V 1600 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp