Copy

- Turneringer -

Juni 2016

Turneringer i juni
4.6. Pokalpot 2016 - OBS: Det er i morgen! 
11.6. 3-kamp for tomandshold - Version 3 - Få pladser tilbage! 
18.-19.6 DM i Mix 


Kommende turneringer
1.8. (tilmelding) 12. UEFA 2016
1.8. (tilmelding) 12. Champions League 2016
6.8. 17. Svendborg Open 
27.-28.8. DM Doubles
3.9. BG 1/2 Marathon
4.9 Vesterbro Lokalstival Cup # 4
8.-9.10. Kvalifikation til Det individuelle DM
20.-23.10. EM (på dansk grund!)
12.-13.11 Det individuelle DM
13.11 DM i speedbackgammon 
18.11. Vesterbro Backgammonklubs Cafemesterskab 2016 

EM på dansk grund 

Af Taus Bøytler

Som de fleste allerede ved, skal Danmark til efteråret være vært for europamesterskabet i backgammon. Det vil blive afviklet i dagene 20. - 23. oktober 2016 på Hotel Marienlyst i Helsingør.

Landtrænerduoen Michael Weile og Theis Rasmussen vil stå for at udtage de spillere, der skal repræsentere Danmark i europamesterskabet for hold.

Til gengæld står det alle frit for at stille op i det individuelle europamesterskab, hvor det koster 1.800 kr. at deltage.

Bestyrelsen er glad for at kunne annoncere, at Louisa Dahlin Friberg og Birgitte Nissen har takket ja til at være turneringsdirektører til denne store begivenhed.

For yderligere info 
Du kan allerede nu læse mere om EM på eurobackgammon2016.weebly.com eller på facebook-siden European Backgammon Championschip 2016.  

Nye turneringsregler gældende fra 1. august 2016

Af Turneringsudvalget

Som tidligere annonceret på blandt andet Landsrådet 2016 er der i samarbejde med det europæiske backgammonforbund EUBgF udarbejdet et nyt regelsæt for
turneringsbackgammon. Tanken er, at for at styrke backgammon internationalt og arbejde frem mod et mere organiseret internationalt setup, er et af de første – og vigtigste – skridt på vejen, at vi spiller efter de samme regler. I første omgang defineres og reguleres turneringsreglerne i det europæiske samarbejde, hvor medlemsforbundene (herunder DBgF) så adopterer disse regler eventuelt med et nationalt tillæg.

Reglerne har taget udgangspunkt i de britiske regler, som oprindeligt var en kopi af DBgF´s regler, så det meste er heldigvis genkendeligt, og langt hen ad vejen vil I ikke opleve forskelle i måden spillet afvikles på. Den meget grundige bearbejdning af reglerne for at nå frem til det aktuelle regelsæt er sket i tæt samarbejde med de nationale forbund, og fra DBgF har Martin Jensen deltaget i dette arbejde. De væsentligste ændringer i forhold til vores gamle regelsæt er løbende vendt med Turneringsudvalget, og det endelige regelsæt er godkendt af såvel TU som Bestyrelsen.

Internationalt samarbejde
Det er klart, at i et internationalt samarbejde af den art er det "give a little, get a little" forstået på den måde, at en del af vore egne forslag har fundet plads i de nye regler, mens der er andre nye tiltag, som vi ikke var helt enige i, men har accepteret alligevel. Der er også visse ting, vi gerne ville have med, som der ikke blev plads til, men som vi alligevel vil have i et tillæg til reglerne gældende for turneringer under DBgF. Det er primært organisatoriske forhold, klagemuligheder samt præcisering af option/præference for notation. Alt i alt er de nye regler en klar forbedring i form af langt færre steder med uklarhed og behov for fortolkning, selvom de selvfølgelig ikke kan regulere alt, så det er stadig op til den enkelte turneringsleder at foretage en vurdering, når det er nødvendigt.

De nye turneringsregler er nu blevet oversat til dansk og de træder i kraft 1. august 2016. Det er en periode med begrænset aktivitet, men der er dog igangværende turneringer på det tidspunkt: XG Masters, Sommer Cup CHAMP/NOVICE og Sommer Cup Fyn/Jylland. I disse turneringer skifter turneringsreglerne undervejs, men vi har tiltro til, at det håndteres af de dygtige turneringsledere, ligesom at spillerne bedes være flinke til at orientere hinanden om ændringerne, når I mødes.

Reaktioner
Når der sker ændringer i noget så centralt som vores turneringsregler, vil der helt
naturligt være mange reaktioner. Nordic Open 2016 kørte – som international turnering – efter det nye regelsæt, og allerede der fik vi opsamlet nogle erfaringer. Generelt var der stor tilfredshed med reglerne, men der er selvfølgelig også altid en vis kritik, når der kommer noget nyt. En del af kritikken gik faktisk på ting, som ikke er ændret i forhold til de gamle regler, hvilket nok er et tegn på, at det ikke er alle, der har sat sig lige godt ind i det nuværende regelsæt. Og det er i det lys, vi gerne vil have jer til at tage mod de nye regler – det er noget, man skal kende til, men 99 % af tiden skal vi jo bare spille. Regler er primært til at regulere, når vi bliver uenige. Alle opfordres dog til at sætte sig grundigt ind i de nye regler – ikke mindst turneringsledere og holdkaptajner.

Når vi har kørt et stykke tid med de nye turneringsregler, laver vi en opsamling på kommentarer og forslag, som vi kan tage med videre til EUBgF til den næste revision af reglerne.

De nye turneringsregler samt nationalt tillæg og en beskrivelse af de vigtigste ændringer i forhold til de gamle regler er sendt ud sammen med dette nyhedsbrev og kan indenfor ganske kort tid findes på: http://www.dbgf.dk/regler/turneringsregler.php

Når de nye regler træder i kraft 1. august 2016, vil de gamle regler blive slettet fra siden.

 

Zürich tur-retur 26. – 29. maj 2016

Af Jens Chr. Pedersen

Jens Christian Pedersen vandt 10 ud af 11 kampe i Zürich,
hvilket var nok til at vinde turneringen.
Efter en dagslang rejse og en god nats søvn blev den første dag i Zürich brugt til – i strålende solskin – at slentre rundt i den gamle by, kravle i kirketårne, sejle på Zürich sø, spise frokost ved floden og alle de andre gøremål, som er obligatoriske for rejsende, der besøger en fremmed by.

Mine rejsekammerater var Ulla Hansen, Jan Larsen og Michael Weile, alle medlemmer af Aqua-klubben, men nu i Zürich er bedre kendt som ”vikingerne”.

At fraværet af ruiner og mindesmærker i byen er noget af det første, man bemærker, siger naturligvis mere om Europas krigshistorie i det 20. århundrede end om Zürich, men konsekvensen af, at Zürich siden Napoleonskrigene har formået at holde sig uden for større konflikter, er, at byens århundrede gamle bygninger fremstår intakte, velholdte, nypudsede, renholdte og attraktive.

Det sidste er selvfølgelig også et resultat af den velstand, der præger byen. Zürich er Schweiz’ største by og sammen med Geneve landets økonomiske omdrejningspunkt. Det er her, man finder de største banker, og nogle af verdens største gulddepoter er gemt lige under gågaderne! 

Lidt om Schweiz
Landets hovederhverv er finansielle tjenesteydelser, urindustri og farmaceutisk industri, som alle er brancher, hvor punktlighed, renlighed, ordentlighed og nøjagtighed er dyder. Det er selvsagt også det, der præger landet og indbyggerne. Og dermed også byen Zürich.

Den gamle bydel er udlagt som gågader, der er flisebelagte, renere end mit stuegulv og klinisk renset for forstyrrelser. Der er ingen gadehandlere, gøglere, tiggere, souvenir-butikker, fortovshandlende eller frugtboder. Selv en kølende ispind var vanskelig at fremskaffe.

Derimod er der stribevis af modeforretninger i high-end-klassen, som uden at skamme sig alle som en mageligt kunne ligge på 5th Avenue eller Champs Élysées. Det samme gælder prismærkerne. I et vindue faldt jeg over et lille rejsebackgammon i brazilian-board kvalitet, som jeg har været på udkik efter. Men prisen på 870 franc á 6,50 kr. var udslagsgivende for, at der ikke blev handlet.

Det er let at blive træt af al den velstand, men en oplevelse at se, hvor gennemført smukt det kan være, når velstanden, renligheden og de minutiøst opførte og vedligeholdte bygninger kombineres med beliggenheden ved den store sø, hvis klare vand konstant fodres med kilde- og smeltevand fra bjergene, inden det løber ud i floden, der snart efter forenes med Rhinen. 

Alt er rent og smukt, men ”vi får også lov til at betale for det”, som en af de lokale lidt syrligt mumlede.

Turneringsstart
Således mætte af indtryk gik vi til køjs, og efter en gåtur gennem en vidunderlig park tilhørende det lokale campus mødte vi næste dag forventningsfulde op til turneringen Zurich Open, der blev afholdt for 7. gang. Her blev vi modtaget af Bruno, som er formand for det schweiziske forbund og arrangør af turneringen. Han var tydeligt opmuntret af det internationale islæt, hans turnering fik i kraft af vores tilstedeværelse og gjorde, hvad han kunne, for at vi skulle føle os godt tilpas. Det indebar blandt andet, at han holdt velkomsttalen på engelsk, hvilket ikke faldt ham let, men vi var taknemmelige for det det al den stund, at den lokale schweizer-tyske dialekt var vanskelig at forstå selv for de af os, som godt kan klare sig hæderligt på skoletysk.

Sproget er i øvrigt et særligt kapitel i Schweiz, der har ikke mindre end 4 officielle sprog (tysk, italiensk, fransk og rætorumænsk). I den nordlige del, hvor Zürich ligger, er hovedsproget tysk, men, som Bruno forklarede, har hver by sin egen dialekt, som man værner om. Andre af deltagerne forklarede, at byerne i mange forhold ligger i indbyrdes konkurrence og betragter sig selv som værende de andre byer overlegen og derfor værner om sit eget sprog. Det er tilsyneladende i modstrid med rejseguiden, der betegner Schweiz som et pluralistisk samfund, hvor man hylder mangfoldigheden, men måske er Schweiz, når det kommer til stykket, ikke meget forskellig fra andre europæiske lande, hvor hver enkelt befolkningsgruppe betragter sig som overlegne i forhold til andre.

I løbet af kort tid blev turneringslokalet fyldt op af i alt 26 spillere. 4 danske, 2 tyske og 20 fra forskellige egne af Schweiz. Vi blev af de øvrige deltagere mødt med en høflig nysgerrighed, og det var let at falde i snak med de lokale, selv om sproget voldte nogle vanskeligheder.

Turneringsformen var Monrad efter Schweizer-systemet, det vil sige en form for tripple-elimination, hvor alle fortsatte i turneringen, indtil man havde tabt 3 kampe. Det indebar, at man kunne komme til at møde den samme modstander flere gange, og de øverst placerede spillere kunne ikke få bye. I øvrigt var der urtvang, hvilket blev accepteret uden protester, og det gav turneringen et godt flow.

Heldet gik min vej
Noget uretfærdigt og næppe i overensstemmelse med de relative spillestyrker løb mine 3 rejsekammerater ret hurtigt ind i 3 nederlag og måtte forlade hovedturningen allerede på førstedagen. Det gav dog Jan og Ulla mulighed for at stille op i doubles-turneringen, som de vandt i fin stil efter flot spil. Og Michael fik udfoldet sit uforlignelige talent for at skabe relationer og fik skabt sig en del forbindelser, samtidig med at han holdt det danske backgammon-folk løbende opdateret med billeder og resultater.

Af uforklarlige årsager var mine kammeraters jokere havnet i min kop, og jeg var ubesejret efter førstedagen. Ud over det nødvendige held var en medvirkende faktor dog også, at en del af mine modstandere besad en uforklarlig modvilje mod i tide at få doblet deres gevinststillinger, hvilket indbragte mig en del ufortjente point.

Ved andendagens start var der kun 6 spillere tilbage i hovedturneringen og allerede efter 2 runder var vi kun 2 tilbage. Rico, der havde tabt 2 gange, samt undertegnede, der fortsat var ubesejret. Rico skulle herefter besejre mig 3 gange for at vinde turneringen. I den første match lykkedes det, men allerede i 2. match var min kop atter fyldt med jokere og turneringen var forbi.

Derefter kunne vi vende al vores opmærksomhed mod doublesturneringen, der fortsatte nogle timer endnu, og som var spændene til det sidste. Men Ulla og Jan var klart overlegne i forhold til modstanderne og vandt fortjent.

Som dagene skred frem blev schweizernes høflige nysgerrighed forvandlet til en respektfuld ditto, og mod slutningen var alle overbevist om, at ”vikingerne”, som Bruno havde døbt os, i realiteten nok hørte hjemme i verdenseliten og derfor havde kastet glans over deres turnering ved at vinde den. Den vildfarelse gjorde vi ikke noget særligt for at rive dem ud af, og vi forlod turneringen med en følelse af at have været gode ambassadører for dansk backgammon. De lokale blev opfordret til at besøge Danmark, og Nordic Open og XG Masters blev hyppigt omtalt. Bruno nævnte, at han arbejder på at få sammensat et schweizisk landshold til EM og at han får klarhed over mulighederne, så snart der foreligger tidsplan mv.

Turneringen sluttede med en flot reception med pindemadder og taler, og det virkede som om alle havde haft en god oplevelse. Det havde vi i hvert fald. Herefter entrede vi bilen og satte kursen mod Danmark. I godt humør og en god oplevelse rigere. Måske vender vi tilbage. Tak til mine vidunderlige rejsekammerater for godt humør og et fantastisk sammenhold.

Interview med Khosrow Jafehvand

Af Taus Bøytler

Khosrow Jafehvand mener selv, at han er Århus´ skrappeste kinapokerspiller. 
Foto: Heidi Havmøller. 
Den 7. maj 2016 vandt du Aarhus Open ved at besejre Jørgen Mohr Poulsen i finalen. Hvordan ser du tilbage på den præstation?

Khosrow: "Jeg er stolt af at vinde Aarhus Open. Der var over 40 spillere og mange dygtige spillere. For at vinde en turnering skal man altid være på rul, og det var også tilfældet for mig. Jeg ville helst møde min hold kammerat Lars Trabolt i finalen, desværre blev det ikke sådan. Jørgen Mohr blev finalisten og kun en tåbe frygter ikke Jørgen, men som sagt var jeg på rul (igen) og jeg fik fornøjelse at kalde mig selv Aarhus-mester."

Med sejren vandt du også en entry til EM, der bliver afholdt på Hotel Marienlyst til oktober. Hvad er dine forventninger til den turnering?

Khosrow: "Helt generelt når jeg spiller en turnering, har jeg ikke de store forventninger. Det vigtigste for mig er hyggen. Backgammon er bare min hobby. For mange år siden har jeg spillet i Marienlyst, og jeg husker det som et meget dejligt sted med flot natur. Så mine forventninger til EM er hygge, og selvfølgelig håber jeg at blive Europamester."

Dit hold, Team Casino Munkebjerg (seedet 3), er blandt de sidste otte hold i pokalturneringen. I kvartfinalen skal I møde ”Vi hygger bare!” (seedet 21), der har Marianne Petersen på holdet. Hun har indtil videre en score på 5-1 i pokalen. Derudover har hun en score på 1-0 mod Lars Trabolt. Hvem regner I med at sætte på hende?

Khosrow: "Til pokalstævnet spiller Torben Hasseriis, Brian Klindrup, Finn Mølgaard og undertegnede. Brian har en score på 5-0, så han får fornøjelsen at tage Marianne ned.  Sidste år havde jeg en score på 10-0, og vi vandt pokalen - Vi stræber efter at gentage succesen, men denne gang med Brian som vores topscorer på 10-0."

Hvem fra Aarhus er egentlig bedst til kina-poker?

Khosrow: "Selvfølgelig er det mig, men helt uforståeligt taber jeg altid:)"
 
Den spiller, som du har mødt flest gange, er Finn Mølgaard, som du fører 59-47 (106 kampe) over. Du vandt kamp nummer 25 og 50, tabte nummer 75, og vandt så kamp nummer 100? Er du ekstra motiveret, når du spiller jubilæumskampe?

Khosrow: "Det er jo altid en fornøjelse at spille mod Finn og vinde over ham - Han en jo en dygtig og rutineret spiller. Derfor er jeg altid topmotiveret, når jeg møder ham. Jeg har vundet 75% af vores indbyrdes matcher i 2016 og han er gået på minus psyke:) Så vi skal se, hvad han kan bruge sin 25% sejre i vores jubilæumskampe til."

Interview med Niels Skov Larsen

Af Taus Bøytler

Niels Skov Larsen - Første mand over 30.000 tmp. 
Foto: Kenny Nissen.
Den 4. maj 2016 rundede du 30.000 tmp (turneringsmatchpoint) som første DBgF-medlem nogensinde.  Hvordan har du det med at være den første, der når den milepæl?

Niels: "Det er meget sjovt, men ikke noget jeg har tænkt så meget over, før alle de kommentarer, der kom lige da det skete." 

På top 20 over de DBgF-medlemmer med flest tmp er der hele fem spillere fra Svendborg Backgammon Klub. Bliver I aldrig trætte af at spille backgammon i Svendborg?

Niels: "Nej, vi er meget aktive. Det hænger selvfølgelig også sammen med, at både vi og Odense har cafeturnering hver uge, samtidig med at en del af os også spiller vinter- og summercup." 

Du har slået Søren Nielsen 115 gange og Michael Søgaard 105 gange. Nummer tre på den liste er Kenny Nissen, som du har tæsket 91 gange. Hvornår forventer du at få sejr nummer 100 over ham? 

Niels: "Netop ham har jeg altid haft stor rivalisering mod, så det glæder jeg mig til. Der kan desværre godt gå et stykke tid før det sker, da vi ikke spiller så meget mod hinanden som tidligere, idet Kenny spiller mere i Jylland end på Fyn for tiden. Der er også lige den hage ved det, at mit næste nederlag til ham bliver nummer 100."     

Svendborg afholder årligt to meget velbesøgte turneringer (Svendborg Open i august og Svendborg juleturnering 5. juledag), der altid har deltagere fra hele landet. Hvorfor er de to turneringer så populære?

Niels: "Jeg tror, det hænger sammen med, at de har en del år på bagen uden de store forandringer, så folk ved, hvad de får. At vi ligger midt i landet, så afstandene fra hverken Jylland eller København samt Ringsted ikke at forglemme er  uoverstigelige, er sikkert også til vores fordel. Med hensyn til juleturneringen er det vores erfaring, at på det tidspunkt -nogle dage efter jul - har folk fået nok af familien, og så skal der ske noget andet." 

En af de allerskrappeste fynske backgammonhelte er Tage Mellgren. Hvordan vil du beskrive ham som backgammonspiller?

Niels: "Han har jo en fantastisk konkurrencepsyke, hvilket har bragt ham langt i nogle turneringer. Ikke sådan at forstå, at han ikke er en skrap spiller, men det er det jeg først kommer til at tænke på i forbindelse med ham."  

Interview med Peter Lego

Af Taus Bøytler

Dansk finale i Grækenland: Peter Lego Fursund (nr. tre fra venstre) vandt over Ulla Hansen (yderst til venstre).
Den 16. maj vandt du turneringen KOS International i Grækenland, hvor 13 spillere deltog. I finalen besejrede du danske Ulla Hansen i finalen. Hvordan ser du tilbage på den oplevelse?

Peter: "Det var en dejlig turnering. Jeg tog mest til Middelhavsøen for at få lidt luftforandring og miniferie efter nogle hektiske dage på jobbet. At der så var en turnering på hotellet var planlagt bonus og adspredelse. Det var en lille turnering, men med triple KO-formatet fik vi stadig spillet en masse backgammon over de tre dage.

Jeg havde en god og rolig fornemmelse under kampene og en følelse af at spille op til mit bedste. Så tror jeg også, at jeg havde en lille fordel i, at mange af mine modstandere var lidt tømmermandsramte undervejs. Kan godt lide den sydlandske mentalitet, hvor man ærgrer sig gul og grøn over broksekvenser, men stadig med et lille smil. Til sidst kan nævnes at konceptet med at spille lidt - få massage, en tur i poolen, lidt oliven og tzatiki - og så spille igen kan anbefales"
I pokalen stillede du op for Roskilde, selv om du spiller holdturnering for Easy Take. Har du planer om også at spille holdturnering for Roskilde?

Peter: "Min holdfremtid svæver i det uvisse. Men Roskilde er ikke noget dårligt bud." 

Du har 31 resultater på dit backgammon-CV. Hvilket resultat betyder mest for dig?

Peter: "Det tog mig ikke lang tid at tænke over. Det første holdturnerings-DM med Lødigt i 2008 vil altid være noget helt særligt. Vi toppede de år både spillemæssigt og sammenholdsmæssigt, og så var det en drøm jeg havde haft lige siden Lødigt blev stiftet. Turen i Asger Kjeldsens minibus med Wonderboys på anlægget og den efterfølgende fest på High Q er stadig et magisk minde".

Har du planer om at deltage i EM, der jo afholdes i DK til efteråret?

Peter: "EM afviklet på dansk grund? Der er nok større chance for at heste cykler, når vi når oktober, eller at Ralle (Rasmus G. Hansen, red.) pludselig er holdt op med at melde op i øst og vest, end at jeg kan holde mig væk"

Hvilken dansk backgammonspiller frygter du mest?

Peter: "Jeg frygter ikke nogen. Men jeg mumler altid et lille suk i skægget, hver gang jeg trækker Karsten Bredahl. Den mand har en magisk Houdini-evne til at hoppe ud af en snøret sæk, når han spiller mod mig.

Derudover betragter jeg mig selv som en fornuftig hyggedrille-opmelder over brættet, mens det forekommer mig, at Bredahl altid har et kækkere modsvar. Jeg kunne godt tænke mig at overvære en match mellem Ralle og Bredahl med indlagt opmelding….det kunne blive ret fantastisk, hvis de to herrer foldede sig ud i en direkte duel på ord…"

Interview med Kim Valeuer

Af Taus Bøytler

Kim Valeur nyder livet.
Vi husker ham som stortalentet, der i 2003 vandt det individuelle danmarksmesterskab efter blot to år som medlem af DBgF. Men hvad er der blevet af ham? Og spiller han stadig backgammon?

Redaktionen har bedt Kim Valeur om at fortælle lidt om, hvad han render og laver. God læselyst :) 


Kim: "Tilbage i efteråret 2010 kom jeg ud af et langvarigt forhold. Jeg havde længe gået med den stille drøm om at flytte til varmere himmelstrøg. 
Jeg levede af at spille backgammon og poker online, så hvis jeg havde adgang til internettet kunne jeg i realiteten “arbejde” hvor end i verden, jeg ville. 

Min ex-kæreste er et karriere-menneske, så hendes uddannelse og arbejde tillod os ikke at flytte udenlands på daværende tidspunkt, omend Berlin var oppe at vende. Med bruddet var der pludseligt ikke så mange restriktioner på min eventyrlyst. Jeg besluttede at flytte til Spanien. Jeg afhændte en stor del af mine ejendele, smed en masse ud og opmagasinerede resten hos min far.

Mesterskab med Nemo
Mit backgammonhold Nemo lå godt i svinget til en længe ønsket DM-titel, så jeg valgte at vente til efter sidste runde i holdturneringen. 5. februar 2011 var min seneste kamp I DBgF-regi imod Casper Brandenborg – jeg var heldig nok til at vinde kampen. Casper og jeg havde en hyggelig kamp, hvor han tillod mig en times pause undervejs. I denne pause fik jeg endelig solgt min labre Mitsubishi Lancer, og der var nu ikke så meget der holdt mig i Danmark. Med sejren var Nemo's første og eneste DM-titel I hus. Det blev fejret med maner! 

En uge efter smuttede jeg først 3 måneder til New Jersey – der har jeg en søster og 3 niecer – derpå 2 uger i København, og så strøg jeg ellers til Granada i Spanien med to proppede kufferter. 2 bærbare computere og eventyrlyst. 
Jeg boede i en fantastisk 10-12 personers dele-villa med pool og 3 etagers have I det arabiske kvarter Albayzin. Huset var en ombygget kirke, og jeg boede I det øverste tårnværelse med udsigt over hele byen.

En stor beslutning
Efter 5 måneder i Granada mødte jeg en dejlig pige, som havde planer om at rejse jorden rundt – hun havde et pit-stop på 2 måneder sammen med mig, før hun ville videre – hun spurgte om jeg ville rejse med til Sydamerika. Det var et nemt valg. Vi havde planer om at blaffe en båd på tværs af atlanten og havde hørt, at de bedste muligheder var fra Kanarieøerne. Vi brugte et par uger på La Gomera og Tenerife for at finde en båd.

Brasilien og Argentina
Desværre var det ikke helt så nemt, som vi havde håbet på. Nutildags er det blevet populært, og man kan således ikke gøre det på en økonomisk måde. Så i og med at det ville koste det samme som en fly-billet, samt at det krævede sejler-erfaring (som vi endnu ikke havde) valgte vi at finde den billigste flybillet til Sydamerika. Det viste sig at være Barcelona- Sao Paolo, Brasilien. Vi brugte halvanden måned I Brasilien, hvor vi bl.a. arbejdede på en lille farm i bagende sol gennem WOOF (Worldwide oportunities on organic Farms). Efter Brasilien tog vi sydpå – 55 timer i bus til Buenos Aires, Argentina. Vi var sammen et par uger, hvorefter vi gik fra hinanden. 

Jeg blev i Buenos Aires sammen med ny-rekvirerede venner i 5 måneder. Fantastisk smeltedigel af kultur og oplevelser. I Buenos Aires hookede jeg op med Fernando Neumark og genoptog lidt backgammon. Vi mødtes en gang om ugen i halvanden måneds tid til chouetter og hygge. Med vinterens komme og et hus der var uden opvarmning og dårlig isolering smuttede jeg igen 3 måneder til New Jersey.

Ecuador
Det var nu blevet juli 2012. Da de (de amerikanske myndigheder, red.) krævede en udrejsebillet, måtte jeg vælge en destination. Jeg følte ikke, at jeg var færdig med Sydamerika, og da jeg havde hørt godt om Ecuador og specielt party-byen Montanita, faldt valget let.
Jeg ankom til Ecuador 1. oktober 2012. Det var egentlig kun meningen, at jeg ville spendere 3 måneder og derpå backpacke videre til Bolivia.

Kærlighed og Kaffeina
Akkurat før udrejse ramlede jeg dog ind i Gaby. Vi mødtes og fandt sammen juleaften. Den bedste gave jeg kunne ønske mig. Stormfuld tid og vi flyttede sammen efter kun 2 ugers bekendtskab. Vi boede 10 måneder i bjergene i Vilcabamba, hvorefter vi flyttede til Montanita for at åbne en lille restaurant - Kaffeina. Det var et stramt budget, men vi klarede at åbne med $1.00 I hånden. Gaby havde haft en cafe før og havde erfaring derfra, hvorimod jeg aldrig havde arbejdet i den branche. Udfordringer og med tanken om, at det SKULLE bære gik det dog godt.

En alvorlig virus
Jeg lærte hurtigt, og efter noget tid var vi nummer 2 på tripadvisors liste. I starten skiftedes vi til at kokkerere, men det viste sig hurtigt, at Gabys serviceringsevner oversteg mine, og jeg var mere effektiv med knive og gasblus.

Vi havde en spændende og udfordrende tid. Vi var to personer til at håndtere 4 personers arbejde, og med en søn på 11 år, to hunde og en kat (til tider en kylling) som kæledyr var vores tallerken fuld.  

Efter 2 år blev vi ramt af en virus der hedder Chikungunya – meget hård sygdom. Det tog en time at komme ud af sengen kravlende på albuer. Ekstreme ledsmerter og ingen energi. Vi måtte trække stikket. Cafeen blev lukket, og mulighederne overvejet. Vi boede i et lille casita, som blev endnu mindre med alle remedierne fra cafeen. Poker blev genoptaget efter 2 års pause. Med held og godt spil tog jeg en billig turnering ned. 4.000 mand og en 1. plads på $2.000. 
Vores cafe var en succes, men der var faktisk kun til at betale regningerne. Så turnerings-sejren faldt på et tørt sted. 

Tilbage til rødderne
Vi frygtede El Nino ville komme til kysten, så vi var jublende over, at vi nu kunne flytte til et mere civiliseret sted. Ved kysten kæmpede vi dagligt med manglende vandforsyning. En overgang måtte vi købe purified vand til at klare opvasken – hård måde at drive forretning på.

Valget faldt på Cuenca – Ecuadors 3. største by, og ligeledes Gabys fødested. Tilbage til rødderne og reunited med den store familie. 
Nu bor vi I Cuenca, og da jeg stadig her 9 måneder efter, døjer med mange ledsmerter, er jeg igen stillesiddende pro-gambler. Jeg er begyndt at savne backgammon meget, og er startet på at bygge mit eget spil. 

Tilbage til backgammon
Tilbage i 2001 havde jeg på TV set et program om “Backgammon-hustlerne i New York” - og med et gamblersind, blev jeg hurtigt interesseret i backgammon. Først startede jeg på TV2s spilserver. Siden hørte jeg om Carlsberg backgammon-cup. Jeg drog til Hillerød og spillede med blandt andre Jungle-Jim (Jim Rasmussen) og Henrik Løber. Efter cuppen mødtes vi hver uge til Chouette... er sikker på at specielt Løber var glad for denne ordning ($$$). Siden meldte jeg mig ind i forbundet, og fandt ud af, hvor ringe jeg var. Jeg troede, at jeg var vanvittigt god, men erfarede hurtigt at jeg måtte studere. 

Jeg var siden hen meget målrettet – jeg købte et stort arsenal af bøger og nød at studere og blive bedre og bedre. Desuden sparrede jeg en del med Carina Meile, Henrik Løber, John Bazigos og Snowie. 
Jeg fik en del gode turneringsresultater i 2002 og det kulminerede med en individuel DM-titel i 2003. 

Du vandt DM i 2003 efter kun to år i forbundet. Hvordan kunne det lade sig gøre? 

Kim: "Det var stort – jeg er et konkurrencemenneske, så det føltes godt at slå et stort felt. Undervejs spillede jeg mod 'stjerner' som Karsten Bredahl, Morten Daugbjerg, Thomas Myhr og ikke mindst Rasmus G. Hansen I finalen. Carina Meile var ved min side og noterede alle mine matcher. Jeg havde spillet godt, så resultatet var ikke udelukkende held. 

Jeg savner det danske backgammonmiljø meget, og specielt Holdturneringen – flagskibet for DBgF er savnet." 

Hvad med pokalturneringen - Hvem vinder den? 

Kim: "Nu ser jeg, at Pokalturneringen er I fuld sving. Af de tilbageværende hold må “Familien Nemesis Hvad Med Dig Selv” i mine øjne være klare favoritter.  Med Bechsus (Andreas Becher, red.), Heldberg (Peter Hallberg, red.) og Kokse (Thomas Kokholm, red.) på holdet, siger det vel sig selv – hvor kan jeg bette?
"

DBgFs platforme

Følg os på W E B S I T E T
Skriv til os på E M A I L
Følg os på F A C E B O O K
BLIV MEDLEM AF DBGF
Nyhedsbrevets redaktion
Taus Bøytler (redaktør)
Lene Espersen (design og layout)
Copyright © *|2015|* *|LIST:DBgFs  Nyhedsliste|*, All rights reserved.

Frameld dig dette nyhedsbrev    Opdatér dine oplysniger


This email was sent to <<Emailadresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Dansk Backgammon Forbund · Backgammonvej 66 · København V 1600 · Denmark

Email Marketing Powered by MailChimp