Copy

- Turneringer -

September 2018

Turneringer i september
6.9. Holdturneringen 2018/2019 - Husk, at kampstart er kl. 19.00
9.9. Karmagammon
15.9. Åbne KBgK Mesterskaber
29.9. BG Halv Marathon - Udsolgt!


Kommende turneringer
6.10. Hajfri Hygge-Cup 9.0
27.-28.10. DM Mix 2018
17.-18.11. Individuelt DM 2018

19.1 2019 Allstars 2018

Sander Lylloff leverer topresultat til VM i Monte Carlo

Af Taus Bøytler

Øverst: Sander gør verdensmester Akiko Yazawa selskab
Fotos: Julie Thabault og Martin Barkwill
Han har længe været anerkendt som en af kongerigets skrappeste backgammonspillere. På den seneste udgave af Giants of Backgammon ligger han nr. 24. Og til VM i Monte Carlo 2018 leverede han endnu et topresultat ved at komme i cons-finalen.

Nyhedsbrevet har mødt Sander Lylloff til en snak om at bo i udlandet, tanker om landsholdet og Hunter S. Thompson.

Til VM 2018 blev du runner up i consen, hvor du tabte finalen til Alexei Askurava fra Rusland. Hvordan ser du tilbage på den præstation?

Sander: "Psykopatspil hen imod slutningen af kampen, spillet 8-4, 6-5 i åbningen etc. I stedet blev jeg fanget lidt imellem 2 stole hvor jeg lavede nogle spilforlængende ryk som jeg ikke er glad for retrospektivt.

På et tidspunkt i finalen da min modstander havde 45 sekunder tilbage på uret med 5 spil eller lignende tilbage, glemte han at trykke på uret og jeg bad ham sætte mit ur igang fordi jeg havde tænkt mig at vinde “rigtigt”, det var måske min største fejl i kampen, men han virkede som en mægtig fin fyr, så jeg vurderede i løbet af et splitsekund at det var det rigtige at gøre.

Ift. Præstationen i finalen tænker jeg ikke det store om, jeg var oppe imod en modstander som jeg burde slå, men terningerne ville kun danse for min modstander, og jeg var i denne kamp forholdsvist magtesløs.
"

I cons-finalen spillede du 1.9 i PR. Hvad gør du for at holde dig skarp?

Sander: "Til VM i år havde jeg lovet min gamle ven falafel, at jeg ville vinde for ham og gøre mit allerbedste, desværre kunne jeg ikke gøre min gamle ven stolt på den konto.

Jeg spiller ikke specielt meget backgammon i min travle dagligdag, men når jeg endelig engang har besluttet mig for at tage til VM og spille, så træner jeg da en lille smule i ugerne op til bare for ikke at være helt til grin:)

Det nemmeste er at spille imod maskinen, den flytter brikkerne ret hurtigt og bliver aldrig træt. Derudover har jeg i måneden op til VM startet en challenge med min fantastiske ven Marc Olsen, hvor eksperimentet går på, at vi skal spille 100 kampe til 7 på gammon galaxy.

Indtil videre har vi spillet 8 kampe og holder begge 2.6 i snit - game on Marc! Træningen blev altså ikke til det helt store i denne omgang:) til gengæld spillede jeg en håndfuld kampe under 2 til VM, så teknisk set går det fint nok:)
"

Kunne du finde på at melde dig ind i kampen for at komme på det danske backgammonlandshold, som du tidligere har repræsenteret til Nordic Open?

Sander:  "Jeg synes at det er en stor ære at spille BG for Danmark, og jeg har da også vundet mange titler i landsholdssammenhæng efterhånden.

For mig er Danmark verdens bedste backgammon nation, den ære synes jeg, at vi skal kæmpe for at beholde så længe det er muligt, selvom jeg godt kan mærke at Japan ånder os gevaldigt i nakken.

Jeg kan nu forstå at vi har et landshold som bliver sendt afsted af DBGF for at repræsentere os til turneringer rundt omkring i verden, og det er dejligt at mærke seriøsiteten, sulten og stoltheden, som kendetegner det danske landshold.

Jeg ved at Marc ved sidste turnering i Gibraltar havde gået og drømt om og glædet sig til at spille for Danmark, når nu turneringen belejligt dukkede op på hans breddegrader i Spanien.

Selvom han i fornuftig tid meldte sig under fanerne var det grundet bureaukratisk snæversyn ikke muligt for ham at stille op, og jeg tænker at det samme vil gøre sig gældende for mig.

Jeg er ikke ferm til at notere mine kampe, ej heller har jeg de tekniske kundskaber til at sende analyserede kampe til de relevante instanser.

Efter at have undersøgt nogle af de opstillede regler for at komme i betragtning til landsholdet, må jeg konkludere, at det vil være ganske umuligt for mig, Marc eller andre skrappe udlandsdanskere at leve op til disse umulige betingelser.

Forbundet har begået en liste med krav og regler for at komme med på landsholdet, som er lang, kringlet, besværlig, uoverskuelig og hovedpinegivende.

Reglementslisten står som et vidunderligt eksempel på noget af det mest perverse autokratiske skrankepaveri, som jeg nogensinde har set, og den giver mig decideret lyst til at kaste op.

Det virker på mig som om det danske landsholdskoncept er ude på et skråplan og jeg er på et dejligt uengageret plan dybt bekymret for fremtiden. Man skal derfor nok ikke forvente at se mig trække i landsholdstrøjen:)

Jeg kunne også konkretisere og udtrykke mig på en anden måde og nøjes med at sige, at hvis man stadig ønsker, at Danmark skal høste medaljer til internationale events, så har man valgt den helt forkerte strategi her.
"

Hvad er den største oplevelse, du har haft i din backgammonkarriere?

Sander: "Det er meget svært at stille nogle oplevelser meget højere end andre, klimaks spillemæssigt indtil videre indtraf nok sidste år, hvor jeg vandt en 128 knold i Japan til en af de højeste takster, som jeg nogensinde har spillet:)

For mig har BG dog i højere grad handlet om venskaber og oplevelser på tværs af landegrænser. Om drengeturene hvor man boede 6 på et 2 mandsværelse, om de sene chouette sessions med overdrevent alkoholindtag etc.

Derudover har jeg spillet mod en flok fantastiske spillere igennem tiden, det har været en kolossal oplevelse, især sessions imod Falafel igennem de sidste 14 år har der været mange af, og selvom det på mange måder set udefra har været et eklatant tidsspild føler jeg, at både Falafel og jeg kan være stolte af vores præstationer i disse brutale boksekampe.

Falafel gik tiden ud, og det skal han have stor ros for. I al beskedenhed tror jeg ikke, at der er særlig mange som kan gøre ham kunsten efter.
"

Du er bosat i udlandet. Hvad får du tiden til at gå med der?

Sander: "Jeg har efterhånden boet ca. 10 år i udlandet, de første mange år boede jeg i London, men nu bor jeg i Montenegro. Det var ret eventyrligt at bo i London der er en vild by som har alt hjertet kan begære, et sjovt og farligt sted for en ung mand:)

Efterhånden som årene gik og mit hjerte blev gradvist mere mæt, længedes jeg efter nye oplevelser og impulser. Så nu fordriver jeg min tid med at læse Hunter S. Thompson bøger på Adriaterhavets kyst, og det er egentligt meget fedt:)

Slutteligt arbejder jeg i tæt samarbejde med Marc på det spændende projekt gammongalaxy. Jeg er meget optimistisk på projektets vegne, og hvis vi lykkedes i vores vision, vil vi revolutionere måden folk tænker og spiller BG på.

Der vil komme nye mere retfærdige rating og ranglister og hvem ved, måske højt profilerede kampe imellem de bedste spillere i verden. På den måde finder vi ud af hvem som er stærkest ved brættet fremfor, hvem som er stærkest i spyttet:)
"

Saban Simsek vinder Svendborg Open
for andet år i træk

Af Taus Bøytler

Nederst til højre: Finalekampen mellem Jonas Moehrdel (tv) og Saban Simsek
Fotos: Thomas Fuglheim og Saban Simsek
Så gjorde han det igen. For andet år i træk vandt Ringsted-hajen Saban Simsek Svendborg Open. Nyhedsbrevet har mødt ham til en snak om, hvordan det kan være, han altid vinder i Svendborg.

Hvordan føles det at vinde Svendborg Open to år i træk?

Saban: "Altid dejligt at vinde en turnering, at vinde den 2 gange er fedt, så må jeg prøve at lave Hattrick til næste år..."

I finalen i år mod Jonas Moerhdel havde du høretelefoner på. Hvad lytter du til, mens du spiller?

Saban: "Lytter til noget stille og roligt tyrkisk musik."

I 2013 vandt du 11. Svendborg Juleturnering. Hvordan kan det være, at du er så suveræn i Svendborg?

Saban: "Godt spørgsmål? Det ved jeg ik rigtig, måske mine tidligere præstationer i Svendborg hjælper frem til det gode spil."

Holdturneringen 2017/2018 endte med, at dit hold, Ringsted I, rykkede ned fra 1. division til 2. division. Hvad er dine forventninger til den kommende sæson?

Saban: "Ja øv. Håber/regner med vi rykker op igen.. Jeg vil i hvert fald gøre mit for at det lykkes."

Du har slået Thomas Fuglheim de sidste ti gange I spillet, hvorefter du nu fører 10-1 i interne kampe. Ærgrer det dig, at du tabte den første kamp til ham – en 9-pointer, der blev spillet den 26. oktober 2008?

Saban: "Måtte jo give ham den ene sejr så han ik gik helt ned efterfølgende.. Ej slet ik, men Fedt at have 10-1 mod en så dygtig spiller."

Efterskrift: Efter interviewet med Saban mødte han Thomas Fuglheim i første runde til Årets Tøsedreng. Her vandt Fuglheim, der dermed fik reduceret til 2-10.

Danska stordåd i Malmö Opens sidoturneringar

Af Thomas Tenland

Nederst: Finalen mellem Jalil Kiabi (tv) og Thomas Rönn
Fotos: Mårten Howe

Fredagen den 24:e augusti klockan 19.00 kunde det med glädje konstateras att 2018 års Malmö Open skulle bli 19 % större än fjolårets: mästerskapsklassen hade vuxit från 28 till 34 deltagare, och talang- från åtta till nio. Senare under helgen kunde därtill läggas fem spelare som bara deltog i sidoturneringar.

Det var en salig blandning spelare som letat sig till Stadiongatan för att deltaga i trippeleliminationsturneringen. Å ena sidan tre Giants of Backgammon. Å andra sidan två spelare som gjorde sin första backgammonturnering någonsin. Sexton danskar. 23 svenskar. Spelare från Norge, Storbritannien, till och med Ryssland. Det var dukat för backgammonfest.

Svensk revansch i huvudturneringen
I talangklassen upprepade sig mönstret från 2017: en svensk gubbe vann och en dansk dam kom tvåa. Den här gången hette den svenske gubben Lars Jonsson (obesegrad genom hela turneringen!), och den danska damen Inja Myhr (ifjol Birgitte Nissen).

I mästerskapsklassen skulle svenskarna försöka återställa ordningen efter den danska totaldominansen ifjol (Steen Grønbech vann). Man lyckades! Det blev idel svenskt i topp och bäste ”dansk” var en norrman: Rune Færevåg, som envisa rykten placerar i Langebro säsongen 2018/2019, blev delad fyra med poker- och bridgeprofilen Mikael Westerlund. Turneringen vanns av den karismatiske Jalil Kiabi, som efter dramatik betvingade storstjärnan Thomas Rönn i finalen.

Övriga DBgF-medlemmar på topp 10 i mästerskapsklassen var Claus Sorel (som slutade på sjätte plats), Karina Langhoff (7), Fredrik Carlsson (8), Benjamin Lund (8), Aron Tendler (8) och Khosrow Jafehvand (8). Tappra – men mindre framgångsrika – försök gjorde, därutöver, Klaus Switon, Thomas Myhr, Michael Krakus, Jonas Moehrdel, Tommy Kean, Michael Schou, Thomas Dahl, Joachim Lindgren och fjolårstrean Ulla Hansen.

Moehrdel Malmös snabbaste
Niopoängsturneringen i speedgammon lockade till sig spelare som inte deltagit i huvudturneringarna, i form av Pernille Rosendal och Thomas W. Hansen. Nemospelarna fick dock mötas redan i första omgången, och även om Thomas därefter gick ytterligare ett steg och nådde semifinalen, så hette Malmös snabbaste backgammonspelare Jonas Moehrdel. Tvåa blev Joachim Lindgren.

Apropå speedgammon, så hölls kontinuerligt speedgammonrebuyjackpots under hela helgen, med sexton platser per jackpot. Det är svårt att inte imponeras av hur frekvent spelare som Klaus Switon, Claus Sorel, Mårten Tuorda, Jonas Moehrdel och Roman Lazarashvili återfanns vid spelborden. Moehrdel skördade stora framgångar också i dessa jackpots, i form av en seger och en andraplats, och var alltså turneringens obestridlige speedgammonkung. Switon och Sorel vann också var sin turnering, liksom Rune Færevåg.

Thomas Myhr levererade efter nattligt spel
I den prestigefyllda sidoturneringen XGM Malmö skulle datorprogrammet eXtreme Gammon avgöra vem som spelade bäst, och därmed förtjänade att vinna respektive match.

Startfältet var oerhört starkt. Det blev definitivt inte svagare av att Thomas Kristensen vann Malmö Opens backgammonquiz i överlägsen stil, och därmed säkrade en gratisplats i turneringen. En annan dansk landslagsman, Thomas Myhr, var så ivrig att få deltaga i XGM Malmö, att han spelade sin semifinal (mot slutsegraren Laila Leonhardt) i superjackpoten i förtid, trots att det betydde spel utanför spellokalen sent på lördagsnatten.

Myhrs entusiasm bar frukt: med en högklassig PR på 3.27 defilerade han hem segern i XGM Malmö. Bland de danska XG-hermelinerna lurade dock också en graciös svensk katt: Malmö BgKs Fredrik Carlsson imponerade stort – exempelvis genom att spela med en PR på 1.5 och besegra självaste Thomas Kristensen – och vann priset som den mest överpresterande spelaren (turnerings-PR: 4.37, normal PR: 6).

Tack riktas till Khosrow Jafehvand och Benjamin Lund som dök upp som räddande änglar när XGM Malmö desperat behövde två nya spelare för att nå upp till det planerade deltagarantalet, nio. De sympatiska elitspelarna kom f.ö. tvåa respektive trea i turneringen.

Switons bastande gav resultat
Finalen i dubbel lät vänta på sig, då två av de inblandade spelarna, nämnde Thomas Myhr och den svenske legenden Sven-Olav ”Svempa” Norén (partner: Sara Utku), var upptagna med spel i XGM Malmö. Till slut nådde det den gräns där Myhrs vapendragare Klaus Switon helt naturligt klargjorde att han gick och badade bastu (Da.: gik i sauna).

En nybastad, harmonisk Switon var som väntat ostoppbar, och efter en övertygande 7-1-seger kunde Myhr och Switon stolta ge varandra en sista high five för helgen. Därmed sattes också punkt för ett Malmö Open som karakteriserades av hjärtlig stämning och seriös men generös backgammoninställning.

Årets overraskelse:
Danmarksmesteren for kvinder, Maria Bonke

Af Matilde Stenhøj Schmidt

Rigtig god stemning til DM for damer og Årets Tøsedreng.
Vinder Maria Bonke ses her (i midten) sammen med Runner-up Sanne Hartmann
og den delte 3.plads: Maj Falsig og Pernille Rosendal
Foto: Jan Bendesen, Thomas Wærling Hanse og Menashe Tal
Årets DM for Damer i backgammon endte i en overraskelse, da den på dagen dårligst ratede af de 20 fremmødte kvinder, endte med at tage fusen på resten af feltet, og forlod DM, ikke bare som kvindelig Danmarksmester, men også som den eneste ubesejrede igennem hele dagen.

7 sejre i træk blev det til for den københavnske Maria Bonke, der i øvrigt også overraskede ved at vinde Ladies ved Nordic Open.

Så var der i øvrigt også mødt 24 modige mænd op for at kæmpe om titen: "Årets Tøsedreng", i et stærkt felt, der bestemt ikke var for tøsedrenge.


Lørdag d. 2. september løb årets DM for kvinder i Backgammon af stablen. Sanne Birch og Rikke Krag var værter, og formatet bestod af en fire runders Monrad* til syv point, og en efterfølgende cup**til ni point.

Vejret var med os, da vi troppede op ved den gamle Valby Hal, 20 backgammontossede kvindemennesker i vores bedste aldre. Feltet lå fra starten ret samlet, dog med en enkelt afstikker i toppen, Sanne Birch (1200), og så med et par propper i bunden, Maria Bonke og undertegnede (820 og 880 i rating).

For kedeligt at kigge på
Det skulle dog vise sig at være et år, hvor bundskraberne og i øvrigt også de nye medlemmer, som begge har været medlem et års tid, skulle have lidt at byde ind med.

At Maria Bonke skulle spille backgammon lå ikke lige i kortene, men da hun i efteråret 2015 mødte Jan Bendesen, en habil og ivrig backgammonspiller, begyndte Maria at fatte interesse for spillet:
-    Jeg havde da prøvet at spille lidt backgammon da jeg var ung, men ikke noget sådan. Så da jeg var med for at se Jan spille DM i Doubles, som varede en hel weekend, tænkte jeg: Hvis vi skal være et par, så skal jeg vist lære at spille backgammon, det er da alt for kedeligt bare at kigge på.

Nederlag har kostet dyrt på ranglisten
Maria lærte spillet af Jan, og hun kom hurtigt på hold i holdturneringen, og de lange 17 points kampe, og de mange nederlag, har kostet dyrt på ratingkontoen fortæller Maria.
-    Men egentlig går jeg ik så meget op i den rating, vi griner mest af, at jeg snart er Danmarks dårligste backgammonspiller.

Danmarks dårligste backgammonspiller aka dammarksmesteren for kvinder 2018, fortæller at hun stadig er overrasket, og naturligvis pavestolt.
-    I den første kamp mødte jeg Pernille Rosendal, og da jeg så den lodtrækning tænkte jeg bare, åååh nej. Men så kiggede jeg mig omkring og så, at rummet var fuld af flere ”åh nej” (RED:gode spillere man ik vil møde), men Pernille har jeg aldrig tidligere vundet over.

Finalesejr over Sanne Hartmann
Da vi så kom i gang, så rullede jeg som en drøm og baskede hende (RED:Pernille Rosendal) 7-0. Det var lidt af en skalp for mig, så derfor var jeg egentlig ligeglad med resten.

Om det har været det mentale overskud, om det var drømmerul eller om Maria har været i træningslejr må tiden vise, men overraske ved at være turneringsvinder, det kan Maria nok ikke længere. Maria slog en godt rullende og stærkt spillende Sanne Hartmann i finalen.

Khosrow er en tøsedreng
Efter pigerne var startet kl. 10, og nogle af de medbragte mænd havde spillet lommepengene op i en hyggelig prop-choutte, så begyndte det at vrimle med herre over middag.

Herrerne mødte talstærkt op, for at spille om titlen ”Årets Tøsedreng 2018”, og feltet talte navne som fx Steen Grønbech, H.C. Mathiesen (Kedde), Thomas Werle Hansen, Saban Simsek, Klaus Switon og Khosrow Jafevand og mangle flere (ingen fornærmelser hvis I ikke er nævnt).

Tøsedrengen skulle findes ved en cup til ni point. Efter nogle spændende kampe kunne Khosrow Jafevand erklæres for ”Årets Tøsedreng” og Morten Knudsen kunne prale med, ikke at være årets tøsedreng, men vinder af cons’en.***

*MONRAD: Når alle spiller et bestemt antal runder, og de bedste går videre efter et lidt mere kompliceret regnestykke om hvem der vandt over hvem mm. Men kort: De der vinder fleste af de indledende kampe går videre..

**CUP: Vind eller forsvind-turnering.. altså vinder du er du videre, taber du.. farvel.

***Kons: Consulation, en trøsteturnering for de der bliver slået ud i første runde af en cup.

Jakob Andersen: Absalon har en god bredde

Af Taus Bøytler

Jakob Andersen deltager ofte i turneringerne om tirsdagen i Absalon
Fotos: Henrik Biering
Efter nogle år i udlandet er Jakob Andersen nu tilbage i Danmark, hvor han har store ambitioner for Absalon i elitedivisionen i den kommende sæson. Nyhedsbrevet har mødt ham til en snak om, hvad han lavede i udlandet, hvem han tror på i elitedivisionen plus det løse.

Du har boet nogle år i England. Hvad foretog du dig der?

Jakob: "Det var først i Brighton og senere Manchester, jeg slog mine folder. Jeg blev inviteret over på ferie af Pia Jeppesen og Katja Spillum, som på daværende tidspunkt boede i Brighton.

Efter at have tilbragt en uge med at spille kort med de lokale derovre besluttede jeg, at det var da egentlig meget sjovt, så jeg valgte at blive hængende. Det blev til et par år på sydkysten og derefter et par år i det nordvestlige, hvor vi fik sat vores præg på en engelske pokerscene og mødt en masse sjove mennesker.

Det blev ikke til meget gammon i den periode, udover en årlig tur til juleturnering på Frederiksberg, så det er med blod på tanden, at jeg vender tilbage.
"

Nu er du tilbage i Danmark og skal i holdturneringen 2018/2019 spille for dit gamle hold, Absalon 1, der tidligere var kendt og frygtet som Temple. Holdet blev nummer tre i elitedivisionen i 2016/2017 og nummer fire i 2017/2018. Hvad er dine forventninger til den kommende sæson?

Jakob: "Jeg håber selvfølgelig på at kunne bidrage til, at vi kommer med i slutspillet og gerne nappe en medalje. 4. pladser har vi efterhånden nok af, så vi stiler lidt højere i år.

Efter fusionen med Danmarks hyggeligste klub Absalon er rammerne i orden, og med mig selv og Pia J tilbage i folden ser det på papiret ud til, at vi har en god chance, med en god bredde på holdet.

Som altid er min personlige mission at vinde flere kampe, end jeg taber, så hvis alle på holdet gør det samme, så er vi godt inde.
"

Hvilke fire hold forventer du vil kvalificere sig til slutspillet – og hvorfor?

Jakob: "Udover mit eget hold, Absalon, så er mine kandidater i år Lødigt, Munkebjerg og Malmø.

Lødigt har gang på gang vist at holdturneringen er deres scene, så de er nok at se i toppen igen i år. En stor bredde og mange rutinerede kræfter fornægter sig ikke.

Rutinerede kræfter finder vi også i det jyske, hvor Munkebjerg ser uhyggeligt stærke ud på papiret. Det er det tætteste man kommer på et jysk all-star hold, så dem har jeg en god fidus til.

Efter Sveriges sølvmedalje til VM er det et hold med selvtilliden i orden der møder os når vi skal over sundet. Med den gamle Temple-stjerne Aron i spidsen, så tror jeg de glider stille og roligt med i topkampen.
"

Din statistik mod din holdkammerat Pia Jeppesen, der også er tilbage fra England, er på 43-41. Hvordan er det lykkes jer at spille så mange matcher mod hinanden?

Jakob: "Da det endnu var muligt at spille stoppots til eksempelvis Nordic Open var det ikke et særsyn at se os kæmpe løs i timevis, da taberen som regel insisterer på revanche.

Efter disse ikke længere er tilladt har vi måtte nøjes med at mødes i jackpots, men det er da hændt, at vi har købt en hel 8 mands jackpot, hvor vi så kan mødes en del gange.

Vi har altid spillet meget lige op mod hinanden, så føringen har skiftet meget, men det er da dejligt at jeg i øjeblikket har håneretten med en to-pindsføring.
"

I 2005 vandt du Fortis World Championschip, i daglig tale VM for tremandshold, med Pia Jeppesen og Poul Lindberg. Hvordan husker du tilbage på den oplevelse?

Jakob: "Det står klart som et af højdepunkterne i min tid som backgammonspiller, sammen med triumfer fra bl.a. Nordic og Bornholm.

Hold-VM bliver traditionelt afholdt på sidstedagen af turneringen, så vi havde selvfølgelig værete i byen dagen før, så det var med tunge hoveder og ingen forventninger, at vi stillede op.

Min første kamp gik da også efter planen, kom ti minutter for sent og tabte 0-5 til en stærk japaner, så jeg gjorde klar til at holde tidligt fri. Pia og Poul ville det dog anderledes, så vi gik videre, og så måtte jeg jo også gøre mit, så jeg valgte ikke at tabe flere kampe den dag.

Det var mange store navne der skulle nedkæmpes, bl.a. de franske favoritter i semifinalen og et tysk emsemble i finalen, men i sidste ende var det os der rendte med de fine pokaler og en titel, der ikke kan tages fra os.

At det ikke var en enlig svale fik vi så vist ved at vinde det prestigefyldte 2. Bussen Open i 2012 med samme opstilling.
"

Optakt til 1. division: Oprykkerne ser stærke ud

Af Taus Bøytler

Den aktuelle stilling i 1. division 2018/2019
Langebro-hajen Patrick Toxværd sagde det skræmmende præcist, da vi en tirsdag aften mødtes til en caféturnering i Absalon: "Hvor er det godt, vi er rykket op i eliten, så vi er fri for at spille i 1. division i den kommende sæson".

Og Patrick har ret. 1. division er vel aldrig set stærkere end i sæsonen 2018/2019, der begynder den 6. september. Hvem er egentlig favoritter til at rykke op? Hvem kan overraske? Og hvem er chanceløse? Svarene på alle disse spørgsmål får du i denne optakt.

DBPS
Man kan ikke sige DBPS uden at sige Anders Nielander, der uden tvivl ville pynte på ethvert hold i 1. division. Holdet er uden tvivl en sammentømret enhed, der ganske givet også har det glimrende sammen socialt. Men bredden er ikke god nok til at blive en faktor i den kommende sæson.
Konklusion: Chanceløse

Horsens
Holdet er netop rykket op fra 2. division, og hvordan de havnede der, kommer jeg nok aldrig helt til at forstå. Holdet har hele tre GM´ere (stormestre): Inge Christoffersen, Rolf Mørk og Michael Nielsen og en bredde, der vil skræmmende enhver modstander i 1. division.
Konklusion: Kommende tophold

KBgK II
Med ny base i Valby Hallen er Københavns Backgammonklub for alvor ved at blomstre igen. Holdets største stjerne er Christian Skjæran, der i 2006 tabte DM-finalen til Allan Westermann. Jeg tror ikke, at de gode og sympatiske KBgK´ere rykker ned, men de bliver heller ikke et tophold.
Konklusion: Chanceløse

Klaps
Med en A-kæde bestående af Asger Kring, Jes Bondo, Lars Klammer og Niels Haarbo kommer Klaps helt sikkert til at bide fra sig. De superrutinerede Klaps-spillere kan umuligt komme ud for noget over brættet, som de ikke har oplevet før, for de har været med i gamet længere end de fleste. 
Konklusion: Dark horse

Mama Boyz II
Holdets største stjerne er Michael Schou, der med knap 15.000 tmp har set lidt af hvert. Og man skal heller ikke tage fejl af Raith-brødrene. Holdets A-kæde vil dog få det svært mod A-kæderne fra de forventede tophold.
Konklusion: Chanceløse

Nemo
Selv om Nemo er et oprykkerhold må de være kæmpe favoritter til at blande sig i topstriden i 1. division. Holdets kaptajn, Sabrina Milling Pedersen, drager i nær fremtid et år til Grønland. Hun fortsætter dog i rollen som kaptajn, og mon ikke det er en fordel at se det hele lidt fra oven? Ca. halvdelen af holdet har enten vundet VM, været i en VM-finale eller vundet Nordic Open. De ser super giftige ud.
Konklusion: Kommende tophold

Odense Chang
Det er altid svært at komme efter Nemo, men jeg vil godt vædde min gamle hat på, at Odense Chang også ligger efter Nemo i tabellen, når der er spillet 22 runder i 1. division. Holdets to stjerner, Daniel Sørensen og Niels Fløjborg, kan drille alle, og kun en tåbe frygter ikke Tage Mellgren, men bredden er ikke god nok til en topplacering.
Konklusion: Chanceløse

Roskilde BgK
Hvad har vi her? Endnu et oprykkerhold, der kommer til at blande sig i toppen i 1. division i den kommende sæson. Det er vist kun i backgammon, at det kan ske. Det stjernebesattehold har fået tilgang af Niels Bergendorff, tidligere ranglisteetter, og Katrine Pawlik, der begge kommer på en fri transfer fra Phønix.
Konklusion: Kommende tophold

Rulle Marie
Pokalturneringsspecialisterne fra Rulle Marie rykkede til min store overraskelse ned fra elitedivisionen i sidste sæson. Holdet har en stærk bredde, og jeg har fidus til, at de ikke har planer om at blive længe i 1. division.
Konklusion: Kommende tophold

Soirée Dansante
Det andet nedrykkerhold, Soirée Dansante, ser også meget stærke ud. I sidste sæson fik landsholdsspilleren Freddie Noer tæsk uge efter uge, så han må være ekstra motiveret i forhold til at spille holdet hurtigt tilbage i elitedivisionen. Holdet har en stærk trup, der burde blive en faktor i toppen.
Konklusion: Kommende tophold

Supertyrene
I sidste sæson var Supertyrene blot en enkelt brætsejr fra at skulle spille play off om oprykning til eliten. Holdets to største stjerner, Erik Sørensen og Jonas Moehrdel, kan tage kampen op mod alle, og hvis resten af holdet har stød i koppen, er det umuligt at forudse, hvad det kan ende med.
Konklusion: Dark Horse

Vikingekrigerne
I sidste sæson kvalificerede Vikingekrigerne sig til play off-opgøret opgøret mod Team Casino Copenhagen om en plads i eliten. Her blev det til et nederlag på 1-3. Jeg tror ikke, holdet kan følge op på den flotte præstation. Konkurrencen er simpelthen for hård i den kommende 1. division.
Konklusion: Chanceløse

Eller sagt med andre ord: I den kommende sæson vil der være fem tophold, to sorte heste og fem hold, der er chanceløse. Der bliver altså kamp om pladserne i toppen, hvor jeg spår, at de tre øverste pladser bliver besat af Soirée Dansante, Horsens og Nemo.

Og jeg kan godt forstå, at Patrick Toxværd er glad for, at Langebro slipper for at spille i den skræmmende stærke 1. division i den kommende sæson.

BonkePower slår til igen

Af Taus Bøytler

BonkePower - navnet Maria har fået i starten af sin backgammonkarriere - hænger stadig ved.
Fotos: Kristina Bonke, Heidi Munk Andersen
Hun kom, hun så, hun sejrede. Maria Bonke var ikke ligefrem forhåndsfavorit til at vinde DM for Damer, men det var hun ligeglad med, og nu er resten historie. Nyhedsbrevet har mødt den glade og stolte vinder.

Hvad er det bedste ved, at du nu kan kalde dig Danmarksmester for Damer 2018?

Maria: "Det er helt klart æren, og som bonus den selvtillid der følger med. Og den er tiltrængt. Min rating er så lav, så jeg havde ikke regnet med at kunne vinde 7 kampe i træk over så skrappe damer. Jeg tror, det kommer til at tage noget tid, inden jeg helt forstår det."

Var du nervøs under finalen mod Sanne Hartmann?

Maria: "Nej underligt nok overhovedet ikke. Klokken var på vej til 21 da vi gik igang med finalen, og jeg må indrømme, at jeg efter 6 spændende og lange kampe var godt træt - mest i den øverste etage. Sanne som jeg ikke havde spillet imod før, var så sød og behagelig, så det hjalp selvfølgelig også. Den sidste rest energi jeg havde tilbage, brugte jeg på at koncentrere mig om kampen."

Hvad synes du om gamle Valbyhallen som spillested?

Maria: "Jeg synes det var dejligt at vejret tillod vi kunne sidde udenfor. Indenfor var det meget varmt, om aftenen var der ikke meget lys og toiletforholdene var ikke optimale. Så det er umiddelbart ikke mit drømmespillested."
Men uanset hvad, så skal der lyde en stor tak til Sanne Birch og Rikke Kragh for et super fint arrangement.


Har du planer om at gentage succesen til det individuelle DM til november?

Maria: "Nej, jeg har desværre ikke mulighed for at afsætte hele den weekend. Hvis jeg er heldig, kan jeg måske spille speed om søndagen."

Dit hold, First Ladies, spiller i 3. division Øst A I den kommende sæson. I åbningskampen møder i Team Sirius II på udebane. Hvad er dine forventninger til den kamp?

Maria: "Jeg er ikke selv med på torsdag, men ved at mine super skrappe holdkammerater klarer skærerne :-)"

Optakt til 2. division vest: Svendborg er favoritter til at rykke op

Af Rikke Kragh

Øverst: Den aktuelle stilling i 2. division Vest
Fotos: Christian Klebajn
HT 2018-19 står for døren, årets højdepunkt for de fleste bg spillere, om man er fra øst eller vest.

2. div vest er spændende i år, vi skal faktisk tilbage til 2014-15 sæsonen for at finde flere tilmeldte hold end i år. “Svendborg” er tilbage efter 3 sæsoner i 1. div, gamle kendinge i nye forklædning findes både i “Midtjylland” og “Lykkeridderne” samt “HR mmm”, helt nye er “Ringe Bgk”, dejligt at få midtfyn med, båret af 2 erfarne spillere i Jens Bent Jørgensen og Kenny Nissen.

Sidstnævnte har fået “Ringe bgk” på bg kortet, bliver det spændende at møde dem. “Vikingekrigerne” har gravet 2 “gamle" spillere fra Kolding frem, Knud Rasmussen og Jacob Neergaard, dejligt at ha´ dem med i hold turneringen igen, efter mange års fravær.

“Svendborg” må være favoritter til oprykning, ellers er det svært at sige hvem der ellers kan blande sig, “Midtjylland” overraskede sidste år som “Silkeborg” og spillede sig til en playoff plads, så stiller de i stærkeste opstilling er de bestemt også en mulighed.

Ellers glæder jeg mig til turen til Fjerritslev hvor “Klodshans”  har til huse. Niveauet her bliver bedre og bedre, men hvor hygge nok altid vil have førsteprioritet, og rivalisering i Aarhus måske aldrig har været større end den er nu, på den gode måde

DBgFs platforme

Følg os på W E B S I T E T
Skriv til os på E M A I L
Følg os på F A C E B O O K
BLIV MEDLEM AF DBGF
Nyhedsbrevets redaktion
Taus Bøytler (ansvarshavende redaktør)
Lene Espersen (layout og grafik)
Sally Larsen (oversættelse)
Maria Bonke (korrektur)
Copyright © *|2015|* *|LIST:DBgFs  Nyhedsliste|*, All rights reserved.

Frameld dig dette nyhedsbrev    Opdatér dine oplysniger


This email was sent to <<Emailadresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Dansk Backgammon Forbund · Backgammonvej 66 · København V 1600 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp