Copy

- Turneringer -

Maj 2019

Turneringer i maj
4.5. DM for Damer 2019
4.5. Årets Tøsedreng 2019
30.5. Chang Open 2019 


Kommende turneringer
8.6. Pokalpot 2019 
15.6. 3-Kamp for 2-mandshold
17.8. 20. Svendborg Open
16.-17.11. DM og DM i speed

Når alt går op i en højere enhed - eller når karma rammer

Af Matilde Schmidt

Pernille var benhård i Montenegro
Fotos: Steen Grønbech og Karsten Bredahl
I starten af April 2019 blev der afholdt VM for Hold i Backgammon I Montenegro og efterfølgende den 4. Merit Open turnering.

Det Danske Backgammon Landshold vandt, som de fleste er bekendt med allerede, Bronze Medaljer, MEN den egentlig overraskelse stod Forbundets Formand Pernille Rosendal for! Først sikrede hun sig en Finaleplads i kamp mod 222 andre spillere, for derefter at vinde Intermediate rækken, i et stærkt felt med 84 spillere.

Nogle påstår det er HELD, men vi er nogle der ved bedre!

Sejrspenge vekslet til flybilletter
Det var en stor dag, da Karmaholdet i efteråret vandt det sjove og skæve Halvmarathon i backgammon. Med æren og titlen fulgte også lidt penge, og dem besluttede Pernille og undertegnede, at formøble på flybilletter til Montenegro, efter et tip fra Steen Grønbech.

Pernille og jeg har siden sommer været i gang med at træne hendes hjerne til at performe bedre, samt for at forbedre Pernilles søvn. Med det i mente, og hende den tosset hjernetræner (Matilde), der pralede med at kunne manage (Red: Dansk :at styre) alt fra hunde og heste til mænd og heavy metal-bands, satte ”vi” os for at se, hvor langt man kommer i backgammon, hvis man opfatter det som en seriøs sport, på linje med al anden topidræt.

Hvaffor’ management?
Det er kendt viden indenfor Peak Performance træning, altså træning i, hvordan man topper indenfor sit felt, at det ikke kun er nok at træne i den disciplin, man ønsker at være en mester til. Det kræver fysisk træning, mental træning, fornuftige søvnmønstre, velafbalanceret kost samt en evne til at skærpe koncentration og fokus når det virkelig gælder, eller man fx er træt eller ude i en lang og sej kamp.

Således havde hjernetræneren / manageren Matilde, hjemmefra studeret programmet for turneringen, allerede booket massage på belejlige tidspunkter. Planen var at have afspændte atleter, der havde gode rullearme og ellers bare udstrålede og følte overskud. Så var planen, at få benyttet den indendørs pool.

Få svømmet hver morgen, spise fornuftigt og så sove regelmæssigt, og gerne lidt imellem kampene.

Warm-up
Tirsdag, hvor VM sluttede, blev der afholdt en warm up turnering. Pernille og undertegnede var klar. Vi gjorde vores entré i den store konferencesal, hvor der på tykke tæpper var opstillet borde og stole så tæt, at man dårligt kunne klemme sig ind ved brættet. Alle så dog ud til, at ende med at sidde ned og spille backgammon.

Hjernetræneren og formanden havde fået en laaaang massage aftenen forinden, da vi ankom på hotellet. Make-uppen og det pæne tøj var lagt i de rigtige folder, dog var det kun formandinden der rigtig var “rullende” på dagen.

Det stod hurtigt klart for hjernetræneren, at man skal gøre det man er god til, så derfor lod jeg Pernille have den gode rullekarma. Jeg bestemte mig for, at min rolle måtte være manager og ”udbærer af den dårlige rullekarma”, Imens Pernille trillede den ene haj over efter den anden og blandt andet nakkede Karsten Bredahl 5-4 efter at have været bagud 4-0. 

Så rendte jeg rundt som en flue i en flaske med alle de dårlige nerver der kunne frembringes, hvorfor jeg egentlig ikke kan berette meget om selve kampene. Hver gang jeg kom ind og Pernille begyndte at rulle lidt uheldigt, så tog jeg bare den ”dårlige rullekarma” ud af lokalet. Satte mig ud på en af de fantastiske terrasser og nød en smøg og en latte.

At blive udsat for en ”Jensen”
Jeg havde sat mig for, at en spiller med et PR-gennemsnit som mit, ca. 13, måske gav mine penge bedst ud ved at spille med i en et-pointsturnering, og tirsdag da den bliver sat i gang, så køber jeg mig ind på de to pladser ud af 64 der åbnes for på den første dag, men heldet vil så absolut ikke være på min side, og således rullet af brættet, kunne jeg fryde mig over, så Pernille kørte med klatten i warm-uppen, og da vi stod ud på de sene aftentimer, havde hun spillet sig i finalen, som turneringsleder Arda samt de to finalister blev enige om at udskyde, til de begge var ude af hovedturneringen, da skulle skydes i gang som næste event.

Næste dag, mens Pernille fortsatte sin gode stil i intermediaterækken
Jeg var slået ud af hovedturneringen, inden den nærmest var begyndt. Det vil sige jeg tabte min første kamp, kom over i fighters bracket*, hvor jeg vandt den første kamp, og derefter fik klask i den næste.

Jeg satte mig derfor for, at jeg måtte købe to pladser mere, når der igen blev åbnet for andet ”ben” af et-pointsturneringen. Således bevæbnet med 20 euro, og først i kø til den af mange ventede åbning, for at melde sig til også speedturneringen og jackpots, fik jeg i hast købt de to første pladser i et-pointeren, og jeg valgte mit eget samt Pernilles lykkenumre 11 og 55, og imens havde jeg godt set den gamle ræv der stod på lur bag mig.

Jeg havde dog travlt, men mentalt forberedte jeg mig på at blive udsat for en ”Jensen”. En ”Jensen” er et navn jeg har opfundet, efter som helt ny i backgammon, at have overværet en kendt dansk spiller på Cypern, udføre hvad jeg siden har tænkt var en lidt usmagelig opførsel og egentlig også lidt lunken sportsmanship.

En ”jensen” er når en dygtig mandlig spiller, udser sig en meget blond eller plastikopereret kvinde med ringe backgammon evner, til en backgammon turnering hvor de så følger efter hende hen til registreringen, og sørger for at købe sig ind på præcis den kamp blondinen eller plastik bomben nu melder sig til.

”Easy Kill” har jeg hørt ophavsmanden til navnet kalde det, nederen at blive udsat for, kalder jeg det. Nå, men jeg er altså forberedt på en mulig ”Jensen”, men da jeg kommer ned senere på aftenen for at se at få afviklet mine to et-pointkampe, opdager jeg til min rædsel og store arrigskab, at jeg er blevet udsat for en dobbelt ”Jensen”, en Mr. Yoshi (navn ændret, så det passer med den latterlige dinosaur i SuperMario) havde sandelig snuppet begge de kampe, hvor Fr. Schmidt var meldt til.

Mr.Yoshi
Jeg satte for at finde bæstet, jeg havde jo en ide om,  hvordan Mr. Yoshi så ud, en gammel tyk meget vredt udseende østeuropæisk mand med gennemsigtig hud, og sikkert også dårlig ånde.

Jeg var allerede godt gal i skralden, jeg syntes jeg var mentalt forberedt på en svinestreg, men to, var altså mindst en for meget. Mr. Yoshi spiller stadig intermediate var beskeden fra den altid elskværdige Veronica Fonasir, der styrede alle entries ved turneringen med et stort smil og en sikker, men fast hånd. Jeg måtte finde Mr. Yoshi.

Så var strategien klar, forlange at spille så snart han var færdig. Så skulle han helst også rulles over. Jeg ledte, syntes jeg lige havde set navnet, og pling, pludselig slår det mig: Mr. Yoshi er sgu da i gang med at spille mod min topatlet, Pernille Rosendal.

En kæk bemærkning
Jeg fandt bordet, Mr. Yoshi var helt nede i sækken, han havde hjertekvababbelser og så endnu mere bleg ud end tidligere på dagen. Pernille får igen point, hun tager en af ørepropperne ud af sine headphones for lige at høre hvad jeg vil, jeg råber kort op om karma, ”dobbelt Jensen” og når også lige at glo ondt på Mr. Yoshi, mens jeg siger: We play the fucking one-pointers, when Pernille wins the match”, og Mr. Yoshi griner overbærent, måske lidt nedladende, for han ligner ik en der har tænkt sig at tabe uden kamp.

Pernille får en High Five, mens hun fortæller han har tilkaldt Arda, fordi han mente hun havde nogle falske voodoo-terninger, og at han i det hele taget ikke er den største fest at spille mod. Jeg løber ud med den dårlige rullekarma, og da jeg lidt senere vender tilbage for at se hvordan det går, så har Pernille Mr. Yoshi på barren, eneste mulige rul er en fire.

Hver gang Pernille ruller, vender Mr. Yoshi øjne. Han gør indimellem korsets tegn og han ligner for det meste en der kan styrte omkuld hvad øjeblik det skal være. Jeg bliver for en kamp skyld stående, da jeg mener at selv ikke dårlig rullekarma kan ødelægge den sejr for Pernille.

Pernille har fået et del brikker af, og Mr. Yoshi måske endda har haft et skud på den fire, så rammer karma, eller måske er det nemesis i dette tilfælde, for lige meget, hvor stærkt den lille dino render, så kan Mr. Yoshi ikke redde noget som helst, og jeg må undertrykke er ordentligt stort fnis, da han første gang ruller 4-4, og ligner en der kunne dræbe os i ansigtet.

Pernille ruller iskoldt videre, vi ved jo godt Yoshi har tabt, men da han så ruller de 4-4 igen, der får jeg næsten medlidenhed med ham, for det var som om terningerne pissede ham i ansigtet. Mr. Yoshi lignede en der sendte en mindre svada til himmels i stille bøn, hvorefter han gav Pernille hånden og så sig selv slået.  Jeg sagde til Mr. Yoshi at vi kunne spille efter en kort pause, hvorefter han forsvandt.

Da Mr Yoshi stadig ik var dukket op efter en time, satte vi en eftersøgning i gang, og det viste sig Mr. Yoshi var kørt på hospitalet med dårligt hjerte, og derfor måtte jeg vente til han engang kom tilbage. P og jeg diskuterede kort, om karma måske havde været lidt for hård ved Yoshi, han kan jo trods alt ikke gøre for han er en ældre herre vokset op et sted, hvor man ikke har helt samme holdning til kvinder, som vi er i Skandinavien, og at han jo godt nok også havde set noget bleg ud, og adskillige gange taget sig til hjertet.

Cafe latte pg jackpot
Vi forsøgte at få den dårlige smag i munden væk med mere Cafe latte, og så pludselig ud af det blå, sad Mr. Yoshi og spillede en jackpot. Nu var det mystisk, og jeg gik hen og satte mig til at vente og ikke lade ham slippe fra mig denne gang.

Missionen lykkedes, og da jeg endelig fik Mr. Yoshi til brættet, måtte jeg give den gas. Allerede inden kampens start havde vi fat i turneringsleder Arda, Mr. Yoshi kunne genkende Pernilles terninger, som jeg med fuldt overlæg havde lånt, og dem nægtede han at spille med, de var jo forheksede eller noget. Jeg blev enig med mig selv om, at det ville give dårlig karma at insistere på at bruge de forheksede terninger, når manden nu havde haft et hjerteanfald og sådan.

Vi fandt nogle af mine egne terninger der kunne godkendes af Mr. Yoshi, og så kom vi endelig i gang. Jeg monterede et passende soundtrack i ørerne, Rammsteins ”Moskau”, og så rullede jeg derudaf med 120 km i timen. Så indtraf heldet endelig i Montenegro, Mr. Yoshi måtte se sig slået af endnu en dansk kvinde, ikke bare en gang, men i begge de et-points kampe, han havde regnet for ”easy kills”. Jeg var glad og tilfreds, tabte i øvrigt resten, bestemte mig for at jeg ikke skulle spille mere backgammon i Montenegro.

Ikke mere end den ene XG-Masters kamp hjemme fra Danmark, jeg havde aftalt med landsholdets Thomas Kokholm at spille. Derefter brugte jeg energi på Pernilles madpakker, nøddeforsyning, svømmetur og den obligatoriske afspilning af Bob Marleys ”Three Little Birds” for at få hjerterytmen ned og tankerne under kontrol.  

Missionen lykkedes, Pernille var både heldig, velovervejet, iskold på de rette tidspunker og veludhvilet, hvilket vi begge er sikre på, sikrede hende sejren i Intermediate – det og så naturligvis god karma.


•    Turneringer med en fighters bracket, i denne artikel Intermediaterækken ved 4th Merit Open, Montenegro, skal forstås på den måde, at alle har ret til at tabe en kamp, og stadig være med i spillet om pengene i finalen. Når man bliver slået i hovedturneringen, så kommer man over i en anden pulje, fighters bracket, hvor man hvis man kan vinde den, kommer tilbage i finalen, mod den som er gået ubesejret igennem hovedturneringen. For at vinde finalen, skal den som kommer fra fighters bracket vinde først en kamp til 13 point, og dernæst endnu en kamp til 7 point. Hvorimod den som komemr ubesejret blot skal vinde den første 13 pointer, for at rende med titlen, pokalen, æren samt den største sum penge.

 

Steen Grønbech vinder Nordic Open 2019 i suveræn stil

Af Taus Bøytler

Steen Grønbech var second to none til Nordic Open 2019
Foto: Leonhardt
Til Nordic Open 2019 fik landsholdsstjernen Steen Grønbech nok en gang sat en tyk streg under, at han tilhører den absolutte verdenselite. Efter at have være turneringsleder for Nordic i en længere årrække, stillede han denne gang op som deltager, hvor han i bedste eventyrstil vandt mesterrækken.

Nyhedsbrevet har mødt Steen Grønbech til et ekslusivt interview om sejren.

Hvad er det bedste ved at vinde Nordic Open?

Steen: "Efter at have arrangeret Nordic Open i en del år er det selvfølgelig en helt speciel fornemmelse at vinde første gang man har chancen. Jeg synes især det var fedt med alle de kommentarer og lykønskninger, jeg fik fra mange af mine backgammonvenner og bekendte om at det var fortjent og vildt efter så mange år som turneringsdirektør.

Det var også fedt at kunne holde min aftale med Henrik Bang, som har vundet de seneste 2 år, om at hvis han ikke tog titlen igen, ville jeg gøre det. Og helt overordnet er det bare en meget unik og rar fornemmelse at vinde store internationale turneringer. Det giver i den grad selvtillid og blod på tanden.
"

Var der et eller flere tidspunkter i løbet af turneringen, hvor du var så presset, så du næsten havde givet op?

"Jeg var flere gange enorm presset i mine kampe og måtte i løbet af turneringen trylle med terningerne 4-5 gange. Herunder er et par eksempler på situationer hvor terningerne i den grad rullede min vej.

Når det er sagt, tabte jeg jo aldrig en kamp og havde således et ekstra skud i bøssen helt frem til final 8. Så rigtig presset var jeg vel ikke. I finalekampene gik det hele overraskende let og jeg vandt 3 klare sejre og var helt sikkert den heldigste i alle tre finaler (Kvart, semi og finale).
"Figur 1 Når man fører 11-4 gør det rigtig ondt at tabe BG på en 4-knold – det kan min russiske modstander bekræfte.


Figur 2 Lækker 63 som dbl-hitter fra baren og gør at jeg senere vinder gammon og dermed kampen.

Hvordan var det selv at spille i stedet for at være chef for turneringen?

Steen: "Det er selvfølgelig en helt speciel følelse. Nordic Open er en helt speciel turnering for mig, som jeg har stået i spidsen for i rigtig mange år. Så for første gang kunne jeg helt lade være med at tænke på afviklingen af turneringen og bare hygge mig og spille backgammon.

Når man så ender med at vinde turneringen, er det jo klart at jeg foretrække at spille. Når det er sagt vil jeg altid have et specielt forhold til Nordic Open og jeg vil da ikke udelukke at jeg engang når tiden tillader det vil vende tilbage på arrangørsiden – Måske ikke som turneringsdirektør, men mere som en der arbejder med planlægningen af turneringen.
"

I første runde spillede du mod Yan Kit Chan, der er blind. Hvordan afvikler man egentlig en kamp, når modstanderen er blind?

Steen: "Det er ikke fordi det er så slemt. Yan er en rigtig stærk spiller. Han spiller med sine egne specielle brikker, og så bruger man en app i stedet for terninger, og det var måske nok den største udfordring for mig.

Jeg kommer ganske enkelt til at spille for hurtigt og bruger energi på selve appen, som man jo ikke er vant til at bruge. Jeg vil dog altid tillade Yan at bruge den app, som gør at han kan spille med i turneringer og konkurrere med de bedste trods sit handicap.

Det er jo det helt unikke ved vores tankesport, at man kan spille med selvom man har diverse handicap. Det synes jeg vi skal gøre alt for at holde fast i."


Hvordan forbereder du dig forud for en stor turnering som Nordic Open?

Steen: "Tror ikke jeg gør så meget specielt. Spiller en del korte kampe og repeterer nogle formler og referencepositioner. I år varmede jeg op ved at spille for det danske backgammonlandshold ved hold VM i Montenegro ugen før Nordic Open, så det er vel noget nær den perfekte forberedelse.

Her tog vi bronzemedaljer med hjem og det var en ganske god præstation da det var det klart største hold-VM nogensinde med hele 26 deltagende nationer. Selvfølgelig ville vi rigtig gerne have vundet, men vi endte desværre med at tabe til de stærke forsvarende mestre fra Tyskland, som igen endte med at vinde guld.
"

Overblik: Nordic Open 2019 champ
Overblik: Nordic Open 2019 champ - Final 8

Robert Palumbo gik hele vejen i Advanced

Af Taus Bøytler    Oversættelse Anna Bondo

Robert Palumbo fulgte op på en fantastisk præstation i holdturneringen ved at vinde Advanced-rækken

Foto: Linda Sjörin, Allan Christensen
Efter at have renset godt og grundigt af i elitedivisionen for hold i sæsonen 2018/2019 vandt Malmö-stjernen Robert Palumbo Advanced-rækken til Nordic Open. Nyhedsbrevet har talt med ham.

I finalen slog du Emil Green fra Norge. Hvordan oplevede du finalen?  

Robert: "Jeg var ikke nervøs eller urolig inden finalen, fordi jeg var temmelig træt efter at have spillet en hel turnering med 10-11 kampe på 4 dage.

Jeg mødte Pernille Rosendal 30 minutter inden finalen, og hun sagde til mig, at jeg bare skulle slappe af og nyde at være i finalen, og det fungerede virkelige godt.

En ting jeg aldrig vil glemme var, da jeg er nødt til at komme forbi hans anker, 7 pips væk fra mig, og jeg rullede dobbelt 6. Jeg vidste, at jeg er 90% favorit i partiet, og til at vinde kampen. Da skyldede der en utrolig følelse over mig. Det var ikke glæde, men mere en følelse af lettelse over udsigten til at vinde."

Var du nervøs, da du begyndte at komme langt i turneringen?

Robert: "Jeg var kun nervøs i to kampe i Nordic Open 2019. Det var den første kampe i main, og kampen imod en tysker i Fighters finalen, lige inden kvartfinalen.

Før den kamp tænkte jeg ” For fanden, skal jeg have spillet alle disse kampe og så tabe Fighters-finalen uden at vinde noget som helst?” Det var nok den hårdeste kamp, og her var jeg nervøs.
"

Hvordan vil du beskrive dig selv som backgammonspiller?

Robert:"Som Backgammonspiller er jeg nok en blanding af, at jeg tæller og studerer backgammon en del, men ikke så meget som jeg skulle kunne gøre. Jeg har Thomas Tenland på mit hold, og han studerer og analyserer alt, det gør jeg ikke.

Jeg spiller temmelig hurtigt, og er i de seneste to år begyndt analysere lidt mere, tælle pips, skud, og andet, men jeg spiller stadig en hel del på følelse, og hvad som ser godt ud, end at jeg filmer og analyserer alt. 

Jeg overvejer dog at begynde at filme mine kampe og analysere lidt mere. Jeg købte Michi’s to bøger nu til NO, Opening Concepts og End Game Concepts. Den første er jeg begyndt læse lidt i, så nu er jeg klar til Pokalturneringen, som starter lige om lidt
."

Hvad er det fedeste ved at være svensker i DBgF?

Robert:"Først må jeg sige tak til DBgF, for at vi, som rent svensk hold, kan få lov til at spille i den danske holdturnering, og at vi må have hjemmebane i Malmö.

Med det sagt, så er det absolut det mest givende for os som vil udvikles indenfor backgammon, at få lov til at spille i den bedste Liga i hele verden, når det gælder backgammon.

Jeg synes ikke, at der findes en stærkere backgammonliga i verden end den danske elitedivision, med så mange stærke spillere, som spiller med en pr omkring 5 eller derunder. Man får spillet imod rigtig stærke spillere, uge efter uge.
"


Holdturneringen 2018/2019 vandt du bronze med Malmø og din egen score endte på 16-4. Din holdkammerat Thomas Tenland mener, at den præstation, i kombination med sejren i Advanced til Nordic Open, skriver sig ind i sportshistorien på niveau med Novak Djokovc i 2011 og Tiger Woods i 2000. Hvordan vil du selv beskrive din holdturneringssæson 2018/2019?

Robert: "Jeg ved, at jeg har været ”underratet” i DBgF i et par sæsoner, været uheldig nogle tidligere sæsoner, måske tabt lidt mere end hvad jeg burde have gjort.

Nu blev det lidt proppen ud flasken, kan man vel sige, nu hvor jeg vandt næsten alt mod alt og alle, alligevel blev jeg ikke topscorer i eliten. Jeg har helt sikkert rullet godt i år. Ingen spiller 16-4 i elitedivisionen, for derefter at vinde Advanced til Nordic Open, uden at have terningerne med sig.

At sammenligne min præstation med Tiger Woods granslam-sejre, som han vandt i 1999 og 2000, er lidt voldsomt, men jeg tager det gerne med, da jeg selv spillede golf i mine yngre dage. Tak til Thomas Tenland for den smigrende sammenligning.


Der findes et udtrykengelsk, som heder” It’s better to be Lucky than good” og her til sidst vil jeg gerne citere skakstjernen Gary Kasparov, der sagde: ”The phrase ”It’s better to be lucky than good” must be one of the most ridiculous homilies ever uttered. In nearly any competitive endeavor, you have to be damn good before luck can be of any use to you at all.

Overblik: Norcic Open 2019 advanced
Overblik: Nordic Open 2019 advanced - final 8

Tin Gavran kom i finalen i intermediate

Af Taus Bøytler

Tin Gavran fra Absalon klarede cdet flot i intermediate
Foto:
Juliánna Juhl-Johansen Zölde-Fejér
I sin første internationale turnering gik Absalons svenske backgammonkriger, Tin Gavran, næsten hele vejen. Det blev til en flot andenplads i Intermediate-rækken til Nordic Open. Godt spillet!

Hvordan føles det at blive nummer to til Nordic Open?

Tin: "Det føles rigtigt godt. Jeg troede aldrig, at jeg skulle nå så langt, specielt da der var nogle kampe, hvor jeg vandt i DMP, og der var jeg heldig at rulle rigtigt godt."

I finalen mødte du Laurence May fra England. Hvordan husker du tilbage på den kamp?  

Tin: "Det var en hyggelig kamp, som han desværre vandt. Det var ikke en særlig jævn kamp, da han vandt 11-4, men jeg var tæt på at vinde en gammon i det sidste parti, hvilket måske havde gjort kampen lidt mere spændende. Jeg er meget glad for, at jeg nåede så langt, og håber, at jeg kommer til at spille mod Lawrence igen."

Det var første gang, du deltog i Nordic Open. Hvad er dit indtryk af turneringen?

Tin: "Jeg synes det er en meget god og professionel turning. Der er mange gode spillere man kan lære af, og de fleste er meget hyggelige at spille mod, selvom man ruller godt ;) Jeg vil definitiv være med igen næste år."

Du bor i Danmark og stiller i holdturneringen op for Absalon VI, der også er kendt som The Balkan Eagels. Hvordan vil du beskrive jeres hold?

Tin: "Absalon VI er et holdt, hvor alle har spillet BG i knapt et år. Vi har en meget god stemning og mødes tit for at spille med hindanen. Mine holdkammerater er meget hyggelige og vil gerne lære mere om spillet og deltager i de fleste turneringer. Sæsongen 2018-2019 gik ikke så godt, men jeg håber at vi kan komme i top 3 næste år med lidt held ;)"

Hvilke forventninger har du til backgammonåret 2019?

Tin: "Jeg håber det vil være lige så godt som det har startet. Jeg glæder mig til at spille flere turneringer og forhåblig komme på førstepladen næste gang ;)"

Overblik: Nordic Open 2019 intermediate
Overblik: Nordic Open 2019 intermediate - final 8

Finn Due sejrede i Novice

Af Taus Bøytler

Måske var det Karma-t-shirten, der sikrede Finn Due Larsen sejen i beginner
Foto
: Juliánna Juhl-Johansen Zölde-Fejér, Allan Christensen
Finalen i Novice-rækken blev et internt opgør mellem to klubkammersater fra BMS Backgammon. Nyhedsbrevet har mødt vinderen, Finn Due Larsen til en snak om sejrens sødme. 

I finalen skulle du spille mod din holdkammerat Alan Valentin. Hvordan var det at møde en holdkammerat i en finale til så stor en turnering?

Finn: "Det var selvfølgelig lidt specielt. Men også ret sjovt. Det ved jeg også Alan synes. For han og jeg havde jo joket meget med, at ”vi mødes i finalen”, mens vi talte sammen i pauserne under Nordic. Da vi nåede hver vores semifinale, jokede vi videre, men jeg turde stadig ikke helt tro på det.

Da det pludselig var en realitet, var vi begge helt oppe at ringe. Tænk at en nystartet klub skulle få en så flyvende start! Det var vi begge ret stolte af. Da vi satte os ved brættet, skulle vi jo lægge alt ”jokeriet” væk og være koncentrerede. Pludselig var det alvor, og vi var konkurrenter. Jeg tror ikke det var anderledes for os end det ville være for klubkammerater i alle mulige andre sportsgrene.
"

Var du nervøs, før I skulle spille finalen?

Finn: "Jeg er altid spændt før en BG-kamp, men jeg øver mig på ikke at være alt for nervøs, og ikke lade følelserne få overtaget for meget. Det har jeg været slem til som begynder, og det tror jeg er meget vigtigt i BG, man skal kunne tåle de op- og nedture der kommer.

Det var jeg nok ekstra fokuseret på, når nu det var en finale. Om det var derfor jeg vandt, er nok at tage munden for fuld. Alan vil nok sige, at jeg også var heldig, og det vil han ikke have helt uret i.
"

Hvad er dit overordnede indtryk af Nordic Open 2019?

Finn: "Jeg synes det er et klasse-arrangement, som har sin helt egen stil og stemning. Både fordi rammerne er et finere hotel, og fordi man kan mærke der virkelig sættes alle sejl til for at give os alle en god oplevelse.

Jeg er dybt imponeret over det enorme arbejde som de gode kræfter lægger i det, og at man så roligt, med godt overblik og godt humør formår at holde flere turneringer kørende på én gang.

Måske fordi jeg selv endnu ikke har lært at afvikle en BG-turnering, det er noget af det jeg bakser lidt med i BMS. Der er heldigvis andre med, der kan det hejs, og så kan jeg bidrage med noget andet.
"

Har dit flotte resultat givet dig blod på tanden i forhold til at deltage i flere store turneringer?

Finn: "Absolut. Der er også flere der har sagt, at de synes jeg bør spille i Intermediate i stedet for Novice - og A-turneringer i stedet for B, osv. Der er vist også noget med, at man ikke kan stille op i Novice igen, hvis man har vundet. Det er jo sådan set fair nok. Jeg har dog et princip med BG og turneringer, som jeg får svært ved at overholde hvis jeg vil spille i højere rækker. Nemlig at jeg helst ikke vil smide alt for mange penge i en deltagelse.

Der er jeg nok lidt ”nærig” i nogles øjne, for jeg ved andre har det anderledes, for dem er tusser som indsats nærmest pebernødder, og fred med det. Jeg har aldrig spillet for pengenes skyld, men fordi jeg synes det er sjovt.

Og på hjemmefronten har vi fra starten lavet en aftale om, at jeg af hensyn til det samlede husholdnings-budget ikke kaster mig ud i alt for dyre turneringer.  Men lad os nu se. Jeg har det også rigtigt godt med caféturneringer, holdkampe og snart er der pokalturnering, hvor BMS jo debuterer med et hold.

Jeg synes dog godt, at DBgF kan overveje de beløb der generelt kræves for deltagelse i turneringer. Jeg tror andre har det ligesom mig, at man egentlig ikke har voldsomt lyst til at avancere til højere rækker, hvis det betyder at man skal smide f.eks. 600 kroner i en Intermediate-turnering. Man kan da sagtens få en stor præmiesum ud af det halve. Jeg tænker, at det måske også vil trække flere til at spille backgammon.
"

Hvad er den største oplevelse, du har haft som backgammonspiller?

Finn: "Det mest forudsigelige svar ville selvfølgelig være at sige sejren her i Nordic. Men lad os sige, det er på den resultatmæssige front. På den sociale side vil jeg sige det er et gyldent minde fra Amager i årene 1996-98, hvor vi var nogle stykker der trofast mødtes på Café Femøren hver mandag aften, og havde to hold med i Carlsberg Cup.

Det var kanonhyggeligt, vi havde det skidesjovt, og det var virkelig det der satte skub i min interesse for BG. Siden holdt jeg pause i rigtigt mange år, da jeg stiftede familie, og nu hvor børnene er unge og selvstændige, har jeg fået tid til at dyrke BG igen. Der har det også været en ret stor oplevelse at møde flere af de spillere igen fra dengang.

Det er folk som Calle Madsen, Patrick Larsen, Thomas Fuglheim, Karina Langhoff  - de er jo i mellemtiden blevet ægte hajer, og jeg har en del år at indhente endnu, kan man sige.
"

Overblik: Nordic Open 2019 novice
Overblik: Nordic Open 2019 novice - final 8

Kim Terkelsen gik hele vejen i begynderrækken

Af Taus Bøytler

Fotografen var for langsom...
Begynderrækken til Nordic Open 2019 blev vundet af Kim Terkelsen, der aldrig før havde deltaget i en backgammonturnering. Sådan!

Hvordan ser du tilbage på din præstation med at vinde begynderrækken til Nordic Open?

Kim: "Jeg ser det som en god lærerig oplevelse. At få lov til at møde andre begyndere inden for backgammon spillet. Der var nogle gode og spændende kampe."

Hvordan har din omgangskreds reageret på, at nu er en backgammonstjerne?

Kim: "De har været meget positive. Har fået masser tillykke fra dem. De synes det er cool, at jeg er blevet Nordic open mester. Men jeg måtte også lige fortælle dem at det var i begynderrækken, hvor modstanden ikke er ligeså stærk, som i hovedturneringen."

Hvordan fandt du på, at du ville deltage i turneringen?

Kim: "Det var ikke mig, der fandt på det. Det var Mogens Dreier som shang-haiede mig. Han mente jeg var god nok, til at spille i begynderrækken, og få lov til at prøve kræfter mod andre begyndere."

Kommer vi til at se dig til andre backgammonturneringer i fremtiden?

Kim: "Helt sikkert".

Hvad er det sjoveste ved at spille backgammon?

Kim: "Det er den menneskelige factor. At se hvilken strategi ens modstander kommer op med. Så er der også lige det med ternningerne, at de ruller lige hvad de skal. Som om de ved præcis hvad man mangler. Så man kan sidde med smil helt op til ørene."

Overblik: Nordic Open 2019 beginner
Overblik: Nordic Open 2019 beginner - final 8

Kirstine Jensen vinder Ladies

Af Taus Bøytler

Kirstine Jensen var tilfreds med sin indsats
Foto: Allan Christensen
Nordens stærkeste backgammonkvinde er Kirstine Jensen, der i ganske overbevisende stil vandt dette års udgave af Ladies til Nordic Open. Nyhedsbrevet har mødt den glade vinder.

Hvordan havde du det umiddelbart efter, du havde slået norske Grete Arntzen i finalen?

Kirstine: "Helt oppe i skyerne, glad, stolt, overvældet, og taknemmelig overfor de personer der har herset med mig, for at bibringe mig bare lidt forståelse for spillet."

I kvartfinalen mødte du Signe Pedersen fra Ringsted. Var hun ikke en hård nød at knække?

Kirstine: "Hun er en meget hård nød, så var rædselslagen over allerede at skulle møde hende i kvart, men det gik jo heldigvis."

Hvordan vil du beskrive dig selv som backgammonspiller?  

Kirstine: "Med et ord, hyggespiller. Jeg bliver aldrig nogen backgammon haj, men hold kæft hvor jeg hygger mig til turneringer rundt omkring, både med spillet, og alle de dejlige personer jeg har mødt gennem årene, og så er det nok ingen hemmelighed i BG miljøet, at jeg gerne vil have et glas vin eller to."

I holdturneringen spiller du for Lykkeridderne, der var ekstremt tæt på at rykke op fra 2. division Vest til 1. division. Hvad er jeres ambitioner for holdturneringssæsonen 2019/2020?

Kirstine: "Ja, det var overraskende at vi var så tætte på en oprykning, da det slet ikke var noget vi satsede på. Vores ambitioner for holdturneringssæsonen 2019/2020 vil nok igen være, at være et hyggehold hvor alle kan være med. Så går man efter oprykning, er det nok ikke Lykkeridderne man skal spille for."

Du har været medlem af DBgF siden 2012. Hvad fik dig i sin tid til at melde dig ind i forbundet?

Kirstine: "I 2012 deltog jeg i en begynder turnering til NO, og fik dermed et nummer i DBgF. Det var første gang jeg spillede backgammon IRL, havde indtil da kun spillet på nettet.

I 2014  fik jeg så brug for mit medlemsnr. igen, vandt en konkurrence på Danske spil med hotel-overnatning til NO, så måtte jeg jo afsted igen. Det var en sjov oplevelse for mig, men nok også for de modstandere jeg mødte, havde jo stadigvæk kun spillet på computeren.

Husker i hvert fald tydeligt Maj Falsig, som jeg mødte til min første Ladies turnering sad og kiggede overbærende, men også lidt irriteret på mig. Til sidst blev det for meget for hende og hun udbrød ''du skal altså rulle terningerne ud af bægeret, og ikke slå dem ud''.

Så tak for det Maj, du lærte mig det første. Efter en hel påske til Danmarks bedste BG turnering, med masser af hyggelige søde hjælpsomme mennesker var jeg solgt, og kan i dag slet ikke undvære at deltage i diverse turneringer rundt om i landet.
"

Overblik: Nordic Open 2019 ladies

Inga Vigh-Pedersen var i en klasse for sig i snakketurneringerne

Af Taus Bøytler

Inga snakkede godt til Nordic
Foto: Inga Vigh-Pedersen, Allan Christensen
Med 22 sejre i træk er Inga Vigh-Pedersen den spiller i forbundets historie, der har spillet flest kampe i streg uden at tabe. Vel at mærke, kampe hvor man spiller alene.

Til dette års Nordic Open fik Inga også vist, at hun er en sand mester i den underholdende disciplin consultation doubles, hvor alle beslutninger skal drøftes med en medspiller.

Her blev det til en sejr i Mox doubles og et nederlag i consultation doubles-finalen. Ganske impomerende.

Du fik en flot andenplads i consultation doubles sammen med Sanne Birch. Hvordan vil du beskrive jeres samarbejde?

Inga: "Sidste år spillede jeg Doubles med min yndlingsmakker Fru Turneringsdirektør Louisa Dahlin Friberg. Vi kom i semifinalen! Da hun havde nok at se til i år, havde jeg spurgt nogle andre uden held. 3 kvarter inden registreringen lukkede så jeg Sanne spille og tænkte om hun måske var frisk på Doubles. Og det var hun!

Jeg synes egentlig at vores samarbejde gik godt. Vi var gode til at snakke sammen og diskutere. Nogle gange var vi uenige og ikke mindst i tvivl! Så kom vi med hver vores argumenter og tog en beslutning.

Der hvor vi havde problemer var ved cuberne. Vi passede alt for meget, fordi vi blev bange for gammon. Det betød jo at vi hele tiden skulle ud og vinde endnu flere spil. Ligeledes ventede vi nogle gange for længe med at doble. Det fik vi øvet os på hele vejen til finalen!

Vi har helt sikkert været heldige undervejs. Ellers ender man heller ikke i finalen. Til trods for en nervepirrende finalekamp som endte i spændende DMP slap heldet op til sidst.
"

I kvartfinalen mødte I din bedre halvdel Hans Kristian Mathiesen, der spillede sammen med Ulrik Lundberg. Hvordan oplevede du den kamp?

Inga: "Det er altid med lidt ekstra spænding når jeg skal møde Kedde i turneringer. Og når vi så skal mødes i fx money round som var tilfældet her, bliver det endnu mere spændende.

Kedde og Ulrik har spillet Doubles de sidste par år til Nordic. Første gang de stillede op sammen tabte de finalen. Så jeg ved hvor meget de havde lyst til at vinde i år. Problemet var bare at det ville Sanne og jeg altså også.

Vi havde startproblemer i forhold til at splitte, men da vi mødtes kl. 21.00 til kampen gik det godt. Det foregik faktisk i måske overraskende udbredt fordragelighed. Sanne og jeg var bagud 3-6 til 7 og endte med at få hevet den hjem. Jeg var nervøs og måtte hele tiden op og stå. Vi havde et hyggeligt publikum på som også gjorde at stemningen hele tiden forblev god."

Hvordan adskilte de kampe, du spillede med Claus Elken sig fra de kampe, du spillede med Sanne Birch?

Inga: "Claus og jeg har kendt hinanden i mange år og været en del sammen privat, hvor vi også har spillet masser af backgammon sammen. Så jeg ved hvordan Claus spiller og kender hans ”modes.”

Han ved altid hvorfor han vil det ene eller det andet træk. Han er god til at se fremadrettet i stillinger ved fx doblinger. Han har gode argumenter for hvorfor vi bør passe eller tage.

Det adskiller sig fra mine og Sannes kampe, fordi vi ikke nødvendigvis har diskuteret meget gammon sammen, spillet mange kampe mod hinanden og kender hinandens spil vildt godt.
"

Din holdkaptajn fra Lødigt II, Louisa Dahlin Friberg, var ny turneringsleder til dette års Nordic Open. Hvordan vil du beskrive hendes indsats?

Inga: "Jamen, det ved du jo allerede… Men jeg deler da gerne med resten af backgammonforbundet også. Smiley.
Louisa er en dygtig turneringsleder, fordi hun er så velovervejet.

Der er ingenting der er tilfældigt. Hun er struktureret og det kan mærkes til Nordic. Hun har ofte mange gode idéer til fornyelse. Hun formår at få skabt noget nyt af sine visioner.

Dermed synes jeg også det er sejt, at hun har haft modet til at lave om og prøve noget nyt. Det er jo altid angstprovokerende for en tryghedsnarkoman som mig – og jeg er heller ikke nødvendigvis enig i alle hendes beslutninger, men det er så fedt at hun bare gør det! Og det er endnu mere fedt, at hun ved hvorfor hun gør det!

Hendes indsat har jo været massiv. Det er jo nærmest hele året rundt, hun i ny og næ har arbejdet med Nordic, haft møder, fået gode aftaler på plads mm. Det er heldigt hun har verdens bedste Staff til at hjælpe sig. Det er jo guld værd. Jeg er piv stolt af hende!
"

Lødigt II har mistet en stor stjerne i Jens Hareskov Christensen, der er skiftet på en fri transfer til Langebro. Betyder det, at I er på udkig efter forstærkninger?

Inga: "Åhh Jense-mand… Det var en meget mærkelig nyhed. Lødigt ll har jo bestået af de samme mennesker i så mange år. Vi har spillet Play Off de sidste par år, men har ikke rigtig formået at rykke op i 1. division.

Jens er ambitiøs og én af de få på holdet, der spiller mere end holdturnering. Jeg synes, det er dejligt for ham, at han har fået muligheden for at prøve kræfter med eliten. Og hvis han én dag bliver træt af det, så er der altid en plads hos igen.

Vi kommer både til at savne ham, hans humor og kvikke hjerne, men også hans lyst og mulighed for at kunne spille meget.

I drømmer ikke om hvad Lødigt ll har af undskyldninger for ikke at kunne spille deres kampe. Så jeg har en umiddelbar forventning om at spille 22 kampe til næste år. Haha Smiley.

Om vi er på udkig efter forstærkning? Det må tiden vise. Umiddelbart tror jeg vi klarer den. Man skal være lavet af noget ganske særligt for at spille på Lødigt ll – og det hænger ikke på træerne. Hjerte.
"

Overblik: Nordic Open 2019 consultation doubles
Overblik: Nordic Open 2019 mix doubles

Birgitte Nissen vinder hædersprisen

Af Matilde Schmidt

Birgitte er også kendt og frygtet som Miss B
Foto: Eva Birgitte Nissen
Hvem fortjente at blive hædret for deres indsats i året, der er gået?

Burde prisen i år hedder årets grinebidder?

Ved det nyligt overståede Nordic Open på Radisson Blu Scandinavia, Amager, blev årets hæderspris uddelt. Birgitte Nissen trak det længste strå i afstemningen, og kunne se sig hædret som årets ”flittigste” medlem af Dansk Backgammonforbund. Nyhedsbrevet var som sædvanligt ude, og stille alle de spørgsmål du ellers sidder og brænder inde med, og fangede en grinende og fnisende Birgitte Nissen på telefon en fredag aften.

Hædersprisen uddeles hvert år til en person, der har gjort sig særligt fortjent, eller som på anden vis har vundet medlemmernes gunst, de det er en afstemning blandt alle forbundets medlemmer, ovenpå en nomineringsrunde, der afgør hvem æren tilfalder.

Årets kandidater
Efter nomineringerne fra menige medlemmer af forbundet, var følgende med i afstemningen om prisen:
Jovan Kosovic, Julianna Juhl-Johansen Zölde-Fejer samt Oskar Jensen, er alle medlemmer i Absalon og alle nominerede for det arbejde af forskellig karakter de gør i og for Absalon. Birgitte Nissen for at føre lageret. Lars-Henrik Braun for utrættelig rating af kampe. Pernille Rosendal for det store arbejde med bestyrelsen, nyt logo og den nye hjemmeside. Bamse Jensen for nu i to i træk at have stået for af afholde afslutningsrunden i holdturneringen i god stil og så var Kenny Nissen indstillet for at få startet en ny klub op i Ringe på Fyn.

Og vinderen blev: Birgitte Nissen
Birgitte vandt afstemningen knebent, og på den delte anden plads kom forbundets formand Pernille Rosendal og Lars Henrik Baun. Tillykke til de to, det var usædvanligt tæt løb, og en nominering i sig selv er også et skulderklap.

Lageret, hvad er der med det lager der?

Birgitte smågriner lidt, ved spørgsmålet om hvordan hun egentlig har det med at modtage hædersprisen: ”Den havde jeg ik lige set komme, hvis jeg skal være helt ærlig. Det behøver jeg ikke gøre noget stort ud af.. ”

Hvad er det for noget med det lager?
Faktisk virker Birgitte ret beklemt over hele situationen, og forsøger at forklejne sin hæderspris. Men hvorfor, har hun da ikke fortjent prisen, har der ikke været meget arbejde med det lager? Og hvad er det egentlig for noget med det lager der?

Birgitte griner lidt igen: ”Lageret… hvad er det lager der? Haha altså det lager, som jeg nu også har sagt op?” Birgitte griner inden hun forklarende fortæller om hvordan hun fik oprettet lageret: ”Altså da Louisa og jeg holdt EM lå det (Red: brætter og scoreboards mm) spredt forskellige steder, og så fik jeg samlet det hele på et lager jeg kunne leje i Greve, hvor det blev forsikret og hvor der har været opvarmet til altid at være mere end 15 grader, så der ikke sker noget med det hele, der er jo udstyr for mere end 100.000 kr. trods alt.”

Adspurgt hvor meget arbejde det har krævet på ugentlig basis fortsætter Birgitte: ”Det har taget meget tid når folk har lånt brætter til turneringer.”

Ikke mere frivilligt arbejde i Dansk Backgammonforbund
Birgitte har ved siden af lageret et krævende job som lønspecialist, og hun mener godt hun kan bruge den tid hun får i overskud fra lageret på noget andet. Men hvorfor har hun sagt opgaven for forbundet fra? ”Nu må andre kræfter tage over, og ”Rossen” (Red: Lars Rosqvist) har jo både plads og lyst til at tage over på den opgave, så det er dejligt”

Birgitte griner lidt igen, på spørgsmålet om hvad hun så skal lave afføder et fnis: Ikke mere, spille backgammon, der kommer jo hele tiden mennesker til med nye ideer og visioner, og så må de tage over.”

Nye visioner og drømme
Jeg undrer mig, da Birgitte jo virker som om hun har haft stor glæde ved at føre lager og stå for udlåning, om hun da så ik skal lave noget andet frivilligt arbejde?: ”Nej jeg syntes jeg har holdt alle de store turneringer jeg skulle holde… Så har jeg jo Nordic Open og den bider jeg mig fast i så længe Louisa gider have mig med. Det er så dejligt at man også kan deltage i noget nu, uden at man skal arrangere det hele. Og nu kommer der også en helt ny bestyrelse med nye visioner og drømme… fniser… så det bliver også spændende at følge.”

DM for Damer?
Om vi alle ser Birgitte Nissen spiller DM for damer nu hun skal til selv at spille backgammon igen, det ved hun ikke helt: ”Jeg prøver… men jeg skal lige have flyttet en aftale, men det håber jeg kan lade sig gøre, for jeg syntes at det er fint der bliver gjort noget for kvinderne, det er hyggeligt.”

Asger Kring bliver det første æresmedlem i DBgF

Af Taus Bøytler

Asker Kring glæder sig over et godt slag i 2015
Foto: Michael Bo Hansen
I forbindelse med Nordic Open valgte bestyrelsen for første gang i forbundets historie at udpege et æresmedlem. Valget faldt på Klaps-stjernen Asger Kring, og begrundelsen lød som følger:

"Asger har fortjent æren og titlen, fordi han bidrager stort til fællesskabet og igennem flere årtier har arbejdet ufortrødent i kulissen på den gamle hjemmeside. Asger har langt mange timers arbejde i siden, og navnligt holdturneringen og dens opsætning, og generelt været en central figur i DBgF's virke.

Det vil bestyrelsen gerne fremhæve som et eksempel til efterfølgelse, og vi ser det som en stor ære, at få lov at udnævne Asger som det første æresmedlem i Dansk Backgammon Forbund for hans utrættelige slid. Med æren følger i øvrigt livslangt kontingentfrit medlemskab af DBgF, Hall of Fame optagelse på den nye hjemmeside (når den del er færdig) samt en lille plakette til at sætte i backgammonbrættet, eller hvor Asger nu måtte have lyst til at vise det frem.
"

Nyhedsbrevet har mødt den stolte prismodtager til en snak om hans indsats for forbundet gennem tiden.

Hvordan har du det med at være det første æresmedlem i Dansk Backgammon Forbunds historie?

Asger: "Det er en stor ære. Jeg er virkelig stolt over den anerkendelse der ligger i titlen. Det kom helt bag på mig. Det med at være den første er prikken over i'et."

I indstillingen står der blandt andet, at du har lagt mange timer i arbejdet med den gamle hjemmeside. Kan du sætte nogle ord på, hvad det mere konkret er, du har bidraget med?

Asger: "Som du siger, så er det primært arbejdet med hjemmesiden og holdturneringen, der har været den primære motivation for titlen. I slutningen af 90erne var det klart, at holdturneringen spillede en større og større rolle i DBgF. Indtil da var de fleste medlemmer også aktive i Caféturneringer, og der var mange flere "almindelige" turneringer, end der er i dag.

Men holdturneringen var ikke integreret i DBgF's medlems- og ratingdatabase. Holdturneringen foregik på den måde, at før sæsonen fik hvert hold tilsendt programmet, en stak matchprotokoller og kuverter.


Så sendte man matchprotokollen med almindelige post, hvor de 4 kampe så blev ratet enkeltvis når protokollen nåede frem til DBgF - og stillingen i holdturneringen blev opdateret i et Excel-ark. Kaptajnerne modtog så resultaterne fra den seneste runde med post, som regel om tirsdagen - dvs. 5 dage efter kampene var spillet.

Der var plads til forbedringer, så jeg begyndte at rode med en ny hjemmeside, hvor der samtidig var et administrativt interface til sekretariatet, hvor kampe kunne rates osv som i den gamle database, men samtidig var holdturneringen en integreret del af det.

Efter den nye hjemmeside kom i luften kunne protokoller indsendes via email, og man kendte resultaterne af de øvrige kampe senest dagen efter. Samtidig var det meget lettere at følge med i de øvrige divisioner. Så det betød meget for holdturneringen, at der kom en ny hjemmeside og database. Der var andre der bidrog med arbejdet til hjemmesiden (layout fx).

Jeg havde ikke forestillet mig, at den skulle holde i knap 20 år! En af de ting jeg IKKE fik lavet - det viser sig nemlig at være ret kompliceret - er et modul, hvor man i TU kan lægge programmet for hele holdturneringen. Derfor lagde jeg programmet i hånden (med en række hjælpemidler), så der fx kan tages hensyn til klubber hvor 2 hold gerne vil have hjemmebane samtidig, eller modsatte uger, og hvis der er flere hold fra samme klub i en division, så skal disse holds kampe spilles i første runde.

Det program har jeg lagt de fleste af årene siden 1999, og hver gang jeg er færdig med det tænker jeg, at der planlagde jeg lige torsdag aften i det næste halve år for nogle hundrede mennesker!

Men det er ikke kun holdturneringen jeg har bidraget med til DBgF - i 90erne var jeg bestyrelsesmedlem i flere omgange, jeg trådte til som formand på et kritisk tidspunkt, jeg var med til at gøre DBgF mere demokratisk - fx. var det min idé at afholde generalforsamling samtidig med Nordic, for at gøre det let for flest muligt at deltage.

Debatforummet var en ret ny ting på den hjemmeside der blev lanceret i 1999, og det bidrog også til demokrati og debat i forbundet. Jeg var med at arrangere Nordic i 10 år i træk (1992-2001), hvor mit aftryk nok mest var at turneringsplaner- og tidspunkter blev overholdt. Det var bestemt ikke standarden i starten af 90erne.

Hvad har jeg ellers lavet? Jeg startede Frederiksberg Gammon Klub som hurtigt fik 50-60 medlemmer, og klubben havde et velredigeret medlemsblad. Jeg har også skrevet en del artikler til ”Gammon”, og mange af de ting jeg bidrog med i 90erne var med fokus på begyndere- og mellemklassespillere."

Hvordan opstod din interesse for backgammon?

Asger: "På en rejse til Seattle skulle jeg vente 7 timer i London på et fly. Jeg købte en lille backgammoncomputer - jeg havde aldrig spillet backgammon før - og kunne slå den på det højeste niveau før jeg landede i USA.

Da jeg kom hjem lånte jeg den til Niels Haarbo (vi er barndomsvenner), og nogle uger senere købte vi et rigtigt spil og begyndte at spille mod hinanden. Efter nogle måneder opdagede vi noget der hed Dansk Backgammon Forbund og begyndte at spille cafeturneringer.
"

Du har været medlem af Dansk Backgammon Forbund siden 1990. Hvordan synes du, at backgammonmiljøet har ændret sig fra dengang til i dag?

Asger: "Miljøet har primært ændret sig ved at vi er blevet ældre! Det i et vist omfang de samme folk, som det var for 30 år siden - vi er bare blevet ældre. Der er ikke så meget rock'n roll over det, som der var i gamle dage, men det er ikke udelukkende en negativ ting. Der var et par lidt for farverige karakterer i miljøet dengang, som jeg bestemt ikke savner i dag."

Hvilke råd har du til folk, der gerne vil gøre en positiv forskel i Dansk Backgammon Forbund?

Asger: "Man kan godt lave frivilligt arbejde uden at være medlem af bestyrelse eller udvalg. Har man særlige kompetencer kan man jo tilbyde dem til at løse bestemte opgaver. Det sker jo allerede i dag – der er nogle der fx nogle i Solrød/Ishøj der er gode til at stable et par afslutningsrunder sammen i holdturneringen.

Man er naturligvis ikke tvunget til at bidrage direkte til arbejdet i DBgF, men for dem der gør tror jeg at et lille ”tak” en gang i mellem vil gøre en stor forskel."

DBgFs platforme

Følg os på W E B S I T E T
Skriv til os på E M A I L
Følg os på F A C E B O O K
BLIV MEDLEM AF DBGF
Nyhedsbrevets redaktion
Taus Bøytler (ansvarshavende redaktør)
Lene Espersen (layout og grafik)
Sally Larsen (oversættelse og korrektur)
Maria Bonke (korrektur)
Copyright © *|2015|* *|LIST:DBgFs  Nyhedsliste|*, All rights reserved.

Frameld dig dette nyhedsbrev    Opdatér dine oplysniger


This email was sent to <<Emailadresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Dansk Backgammon Forbund · Backgammonvej 66 · København V 1600 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp