Copy

Januar 2021

Kommende turneringer

Vi ser på det efter Covid-19.

Månedens mantra

Af Lene Espersen

Den største synd er at doble for sent!
- Henrik Bodholdt

Nyt fra TU: Status på holdturneringen 2020/21

Af Asger Kring, på vegne af TU

Malmö Backgammonklubb vandt holdturneringen 2019/2020
Foto: Steen Grønbech
Det er næppe gået nogens opmærksomhed forbi, at afviklingen af holdturneringen 2020/21 er alvorligt påvirket af corona-situationen.

Det lykkedes at få afviklet 2 runder (bortset fra vestholdene i de landsdækkende divisioner) tilbage i starten af september. Herefter blev der indført restriktioner der gjorde, at det blev besluttet at suspendere holdturneringen. Siden er det som bekendt kun gået en vej med restriktionerne - de er blevet skærpet gennem efteråret og vinteren.

Nye torsdage i spil
Kort efter turneringen blev suspenderet holdt TU et møde, hvor forskellige scenarier for afvikling af turneringen blev diskuteret. Vi fandt en række torsdage i marts, april og maj til afvikling af udsatte kampe, og det blev også besluttet at hvis det ikke blev muligt at spille kampe igen før ca. d. 1. december, så ville vi forsøge at afvikle turneringen med halvt program, dvs. efter 11 runder for de divisioner der har 12 hold.

Samtidig blev det også besluttet, at der ikke vil være nogen fælles afslutningsweekend - der vil være alt for stor risiko for at det vil støde ind i et forsamlingsforbudsloft.

Ikke udsigt til lempelser
Nu står vi ved Julen 2020, og der er ikke udsigt til at restriktionerne bliver lempet i en sådan grad, at holdturneringen kan genoptages lige foreløbig. For at det kan lade sig gøre skal vi helst stå i en situation, hvor cafeer mv. må have åbent til efter kl. 22, og grænsen for hvor mange der må forsamles skal være højere end 10.

Skæringsdag: Den 11. marts 2021
Som tidligere nævnt fandt vi en række torsdage i foråret til afvikling af de udsatte runder. Det er alle torsdage i marts, april og maj, bortset fra Skærtorsdag, Kr. Himmelfartsdag og torsdagen før St. Bededag. Det giver i alt 10 torsdage. Det betyder, at hvis vi kan genoptage turneringen senest d. 11. marts, så vil turneringen kunne afvikles med 11 runder. Kan turneringen ikke genoptages før den dato, er det overvejende sandsynligt at turneringen aflyses.

Mange forslag
En del er kommet med forskellige forslag til hvordan turneringen kunne afvikles. Disse indebærer en del ting som vi i TU også har overvejet, og jeg skal forsøge at gøre rede for vores overvejelser her.

Den helt grundlæggende præmis for TU er, at hvis turneringen skal genoptages, så skal (stort set) samtlige hold være indforstået med det. Det nytter ikke, at 3 ud af 12 hold ikke ønsker at spille - for hvad stiller man så op med op- og nedrykning etc? Vi mener heller ikke, det giver voldsomt meget mening at afvikle enkelte divisioner, da der ikke rigtig vil være noget op- og nedrykning at spille om.

Konkrete bud på løsninger
Nogle af de mere konkrete forslag har været:

?: Kan man ikke spille i weekender i stedet for torsdage, og dermed undgå kl. 22-problemet?

!: Det kunne nogle hold sikkert godt, men næppe alle. For alle hold i øst er holdturneringen primært noget, der foregår om torsdagen, og der er altid et par hold der har problemer med at finde spillere til afslutningsweekenden - selvom datoen er kendt et halvt år i forvejen.

?: Man kan jo godt afvikle en holdkamp selvom forsamlingsloftet er 10 personer - hvorfor gør vi ikke det?

!: Det er vores vurdering, at det langt fra er alle hold der vil være trygge ved at skulle spille en kamp, når forsamlingsloftet er 10 personer. Det anbefales jo samtidig at man holder sin “sociale omgangskreds” begrænset, og det vil vi bestemt ikke bidrage med, hvis kampe bliver afviklet når forsamlingsloftet er 10.

?: Hvad med at afvikle kampene online?

!: Der er mange problemer med det forslag - men helt centralt er problemet, at det ikke er alle hold, der vil gå med til det. Som tidligere nævnt, så skal vi have alle hold med for, at det giver mening at afvikle en holdturnering.

Forvent ikke action i januar
I et indlæg under “Nyt fra TU” har det tidligere været nævnt, at et revideret program vil blive lagt i julen. Det er udsat indtil videre, men et program for afvikling af resten af turneringen vil naturligvis blive offentliggjort et par uger inden turneringen genoptages. Som tingene ser ud nu, bliver det dog næppe i januar.

Hvem bliver årets spiller 2020?
 

Af Karsten Bredahl

Årets spiller 2020 er...
Dette store spørgsmål kan man naturligvis scrolle ned i titlen for at finde men man kan også bare læse lystigt videre og lade sig indhylde i mysteriets corona-ramte gange…

Lidt som at vende låge nr 24 i utide.  

Systemets opbygning
Først fortæller vi lidt om systemet, da dette stadig er lidt sort land for nogle medlemmer. Fair nok, det er endnu én af mine skøre opfindelser, som blev født i samarbejde med en gammel bestyrelse ført an af Steen Grønbech, og sammen fandt vi på at tildele points til årets spiller baseret på ALLE præstationer og ikke kun de resultatgivende.

Oversat betyder det, at alle aktiviteter udløser points, og jo længere man når i en given turnering, jo flere points (logisk nok).

Alle har en chance
Havde systemet haft et kommissorium, så var det, at ”alle skal kunne blive årets spiller baseret på sine resultater alene”, altså et total unbiased system.

Fordelen er at alle har en chance, downsiden kan være administrations-delen, som jeg altså har ført manuelt i 4 år nu.

For at begrænse omfanget af arbejdsbyrden, så er kun øverste række og superjackpots godkendt til listen, men i fremtiden kunne man godt tænkes, at alt slås sammen, hvilket nok kræver en digitaliseret og automatiseret løsning.

Onde tunger kunne endog påstå, at det var for at give Mama Boyz-spillerne en chance :D idet 3 af os har taget titlen som årets spiller de første 3 år af systemets levetid. Men det er altså ikke tilfældet. Promise…

Lidt langt hår
Og ud fra disse betragtninger er det sund fornuft, at jeg får lov at føre ordet for årets sidste kåring, og det er en opgave, jeg påtager mig med stor fornøjelse.

Points beregnes ud fra en kombination af indskud og antal deltagere. Systemet er opbygget, så man i den nedre ende (ingen lumre undertoner dér) modtager et relativt tæt antal points men med eksponentiel afslutning (stadig ingen…).

Således modtager vinderen af en given turnering 75% flere points end nr. 2, som modtager 37,50% mere end nummer 3, som modtager 25% mere end nr. 4 etc etc…  

Det er lidt langhåret allerede, men mon ikke der er en tegning af en trappe her, som begynder at give mening. Og det er trods alt kartoffeltider, sådan rent nyhedsmæssigt, så jeg lader bare pennen løbe…  

Et fattigt turneringsår
Nå, men vi skal jo til at indsnævre feltet en lille smule, og til at starte med kan vi konkludere, hvad vi allerede ved, nemlig at det har været et meget fattigt turnerings-år.

Pointsmæssigt så har vinderen i år under 50% af tidligere vinderes points. Dette beskriver meget godt, hvor meget action vi alle er gået glip af i ”samfundssindets tjeneste”.

Overblik over action i 2020
I 2020 har vi haft glæde af All Stars, DM hold (tæller også med), Gibraltar, Munkebjerg, Nytårsgammon i Ringe, de regionale Summercup’er, VM for hold, XG Masters, Åbne Fynske og sågar Geneva Open med dansk deltagelse. UBC Challenge har såmænd også fået en spot på listen. Sjældent har vi dog set så backgammon-fattigt år….  

Og de skrappeste er...
Here it goes (indsæt trommehvirvel):

Nr. 5 på listen over bedste danske spiller er såmænd en svensker. Mårten Howe har med sin store sæson i holdturneringen (16 – 6 i individuel score og dermed topscorer + vinder af turneringen) fortjent denne plads med 240,74 points

Nr. 4 på listen hedder Thomas Myhr, som optjente sine points i Gibraltar og som holdverdensmester men høstede også points i DM for hold og XG Masters. I alt 245,75 points.

Nr. 3 på listen hedder Kasper Nagel Nielsen, som vandt Munkebjerg i suveræn stil med 7 på stribe. Også en fin holdturnering blev det til og i alt 249,25 points.

Nr. 2 på listen hedder Freddie Noer, som vandt VM med hold og Sommercup Øst. Derudover også en ¼-finale i XG Masters og bronze med Soirée Dansante, hvilket udløste i alt 265,32 points.

Og den allerskrappeste er...
Men nummer 1 og dermed årets spiller er den helt suveræne Christian Munk-Christensen!

CMC fik tildelt 440,06 points, bl.a. for at vinde VM for hold og XG Masters. Men det stopper ikke her, idet han også blev runner-up i Gibraltar, som har stolte danske traditioner.

Gibraltar-turneringen var nær ikke blevet til noget for hans vedkommende, efter han stort set fyrede sig selv efter en skuffende UBC. Godt eksempel på, at man aldrig skal give op, og CMC har da også altid været kendt som en ambitiøs fighter.

Den magiske grænse
Og udenfor points-rækken opnåede han også en rating-norm for at krydse den magiske grænse på 1300, hvilket kun 24 spillere all-time har opnået tidligere.

CMC er en mand, som studerer spillet i detaljer. Hans mentalitet og ambitiøse tilgang er altid i top, nogle vil sige til den hårde side, men af den slags materiale skabes vindere, og 2020 blev hans år. Jeg er i hvert fald fan og først i køen med et ”kæmpe tillykke!”.

15 spillere fik mere end 100 point
Her er listen over spillere, som fik mere end 100 points. I alt optræder 227 aktive profiler på Årets Spiller 2020-listen mod 352 aktive i 2019 (Steen Grønbech vandt) og 412 aktive i 2018 (Michael Larsen vandt). Dette indikerer igen en tørke i dansk (og international) backgammon.  

Tillykke til jer alle og fortsat godt 2021 med forhåbning om mange flere aktiviteter at vælge mellem. 

Christian Munk-Christensen bliver årets spiller 2020

Af Taus Bøytler

Christian Munk-Christensen ser tilfreds ud.
Måske tænker han over en god sekvens over brættet?
Foto: Merit International Backgammon Tournament
Efter en helt suveræn "sæson" med flere store resultater i kalenderåret 2020 kan Christian Munk-Christensen, der i holdturneringen tørner ud for Team Casino Munkebjerg, ganske fortjent kalde sig for årets backgammonspiller 2020.

Men hvordan blev han interesseret i backgammon, og hvad er hans motivation for at bruge så mange timer på spillet? Det, og meget mere, svarer han på i dette eksklusive interview med nyhedsbrevet.

Hvordan har du med, at du nu kan kalde dig årets backgammonspiller 2020?

Christian: "Det er en nyhed for mig, at jeg blev årets backgammonspiller i 2020, så tak for den positive besked! Jeg har haft en fin sæson med flere gode resultater, så jeg håbede på at være med i opløbet om titlen, men man kan jo aldrig være sikker på noget før resultatet foreligger.

Det er derfor en stor glæde for mig at vinde denne titel, der tidligere er blevet vundet af nogen fantastiske spillere.
"

Hvilken af de dine præstationer fra 2020 sætter du størst pris på - og hvorfor?

Christian: "Jeg sætter størst pris på at kunne kalde mig verdensmester sammen med det danske landshold. Et verdensmesterskab var ikke noget, jeg nogensinde regnede med, at jeg ville vinde, da jeg startede med at spille backgammon i sin tid, og det resultat gør mig ærlig talt lidt stolt.

At det er et resultat, jeg kan dele med 5 andre topskrappe og sympatiske landsholdsspillere gør ikke glæden mindre.

Jeg er også glad for sejren i XGM, der sportsligt nok var mit individuelle højdepunkt i 2020. Det var egentlig heller ikke et resultat, jeg forventede at opnå, da jeg startede turneringen, da der er så mange gode spillere med i turneringen.
"

I begyndelsen af året var du sammen med resten af det danske landshold med til at vinde verdensmesterskabet for hold. Hvordan husker du tilbage på den oplevelse?

Christian: "Det var en kæmpe oplevelse at deltage på landsholdet, og vi havde en super tur til Forges les Aux, der ligger et par timers kørsel vest for Paris.

Turen var præget af stærkt sammenhold, gode gåture i skovene omkring spillestedet mellem kampene, og selvfølgelig masser af spændende backgammon.

Jeg vandt selv alle mine kampe i VM, og det var en god følelse at bidrage til holdets succes. Det var bestemt en oplevelse, jeg gerne vil prøve igen, så jeg håber på, at jeg kan spille mig på holdet igen.
"

Hvilket råd har du til skrappe spillere, der godt kunne tænke sig at være kandidater til landsholdet?

Christian: "I skrivende stund vides det ikke, hvordan udtagelsen til 2021 holdet skal gennemføres. Jeg har en forventning om, at der bliver stablet en udtagelsesturnering på benene for de spillere, der forventes at have niveauet til at kunne spille på holdet, men intet er givet på nuværende tidspunkt.

I de sidste 2 sæsoner kvalificerede man sig til holdet ved at spille med lav PR i løbet af sæsonen op til VM turneringen, og det var sådan jeg selv kvalificerede mig til holdet. I år er denne model ikke blevet anvendt, og derfor er der ikke noget frisk data på spillernes form, hvilket er baggrunden for, at jeg tror, at vi nok ender med en udtagelsesturnering.

Skrappe spillere, der gerne vil på landsholdet, skal skynde sig at lave 2-3 botnormer, så de demonstrerer, at de har niveauet til at spille super lav PR som kræves hvis man skal forstærke holdet.

Danmark er så heldig at have en masse dygtige spillere, og der er vel 15+ spillere med 2-3 botnormer, og kan man ikke matche det, er det nok et tegn på, at man skal dygtiggøre sig lidt mere.

Det vil så åbne muligheden for at komme ind i landsholdsbruttotruppen, hvorfra spillere til landsholdet udtages. I øjeblikket er det bestyrelsen, der står for landsholdsudtagelsesprocessen, så vi får se hvad der skal til for at spille sig ind i bruttotruppen og videre derfra ind på holdet, der skal til VM i Trier i 2021.


Du har været medlem af DBgF siden 2002. Hvordan opstod din interesse for backgammon?

Christian: "Min kæreste og jeg fik et backgammonspil i julegave tilbage i 1998. Ingen af os kendte reglerne, så vi læste indlægssedlen og gik i gang. Jeg kunne ret hurtigt fornemme, at det var et spil, jeg havde potentiale til at lære, og jeg regnede selv nogen smarte tricks ud, der efter min hukommelse  medvirkede til, at jeg begyndte at vinde mere end jeg tabte mod min kæreste. Hun vil utvivlsomt bestride dette.

På daværende tidspunkt boede vi i Odense, og jeg havde hørt, at der blev spillet backgammon på Carlsens Kvarter, en bodega i Odense, så vi tog derhen for at prøve kræfter med klubspillere. Vi deltog på Carlsens Kvarter 3-4 gange, og det stod hurtigt klart, at de tricks jeg kunne, slet ikke var nok til at matche de erfarne spillere.

Det gav mig egentlig bare blod på tanden at vide, at der var meget mere at lære. I starten af år 2000 flyttede vi til Fredericia, og en dag så vi en seddel på supermarkedets opslagstavle om, at der ville komme en landsdækkende turnering, hvor man kunne vinde en rejse til verdensmesterskaberne i Monte Carlo.

Jeg var ikke i tvivl om, at den turnering ville jeg spille med i. Der deltog vel 8-10 spillere i Fredericia, og jeg endte med at vinde i Fredericia, så jeg skulle spille finalestævnet. Det foregik i Tivoli, kan jeg huske. Jeg vandt faktisk en del kampe, men endte med at tabe i 5. eller 6. runde til Chris Ternel i DMP.

I forbindelse med den sidste kvalaften i Fredericia aftalte spillerne, at vi ville stifte Fredericia Backgammon Klub, og der spillede vi ca. et halvt år en gang om ugen uden at være medlemmer af DBgF.

Op til 2002 sæsonen havde vi så fået mod på mere og tilmeldte et hold i holdturneringen, hvilket blev min entre i DBGF. Vi var alle ret grønne og kunne faktisk ikke rigtigt klare os i 2. div vest.

Efter en sæson med Fredericia Backgammon Klub fik jeg lyst til at spille med andre end Tordenskjolds soldater, så jeg tog til Kolding hvor jeg vidste, at de havde en meget højt rangeret spiller.

Efter at have spillet med i Koldings ugentlige backgammonaften nogen gange spurgte Mikael Jensen, Koldings skrappe spiller, om ikke jeg ville spille for Kolding.

På det tidspunkt spillede Kolding i eliten, og det blev jeg så smigret af, at jeg takkede ja. Jeg skiftede til Kolding og blev den følgende sæson danmarksmester for hold sammen med Kolding, så det var lidt en kometagtig start på min karriere at gå fra en tabende sæson i 2. div vest til at blive danmarksmester den følgende sæson.

Siden har jeg fortsat mit arbejde med spillet, og jeg spiller fortsat backgammon primært fordi jeg nyder spillets intellektuelle udfordringer. At der følger resultater med engang imellem er en god bonus.

Julekalenderen samlede igen i år backgammonfolket

Af Taus Bøytler

Overblik over de mange eksperter i julekalenderen
Grafik: Karsten Bredahl
Foto: Marianne Maja Andersen
Brunkager, gran og de gamle Disney-klassikere rimer så fint på jul, men for mange danske backgammonspillere er Daniel Sørensen den ægte julemand, der hver dag i julen gavmildt deler ud af de lirede positioner og skarpe analyser, hans ekspertpanel har bidraget med.

Alle lækkerierne bliver samlet i den populære julekalender på Facebook, hvor folk dagligt har haft mulighed for at deltage i diskussionerne om, hvordan man kommer frem til den rette løsning.

Nyhedsbrevet har traditionen tro talt med Daniel Sørensen om julens bedste indslag, backgammonjulekalenderen på Facebook.

Hvor lang tid bruger du alt i alt på at lave en julekalender?

Daniel: "Jeg ved ikke præcist, hvor lang tid jeg alene bruger på det, men taget i betragtning af at vi er i alt 24 skribenter, der hver især har brugt en del tid på at udarbejde analyserne, svarer det muligvis nogenlunde til den tid der tager én forfatter at skrive en backgammon bog af høj kvalitet.

Det unikke ved julekalenderen, er at der er så mange forskellige tilgange til, hvad en god problemstilling er, og ligeså mange forskellige måder at gå til analysen på.

I år har der som noget nyt været videoer af Thomas Tenland og Freddie Noer. De blev rigtig godt modtaget. Derfor er det sikkert et godt gæt, at der kommer flere af den slags næste år.
"

Hvad er den største udfordring ved at lave en backgammonjulekalender?

Daniel: "Det er for mig at få nok søvn i december måned! Alle andre dage, går jeg i seng ca klokken ti. Det bliver som regel meget sent i december, hvor jeg også står tidligt op."

Der har i år været tre nye eksperter: Kenneth Olesen, Nikolai Skov og Morten Holm. Hvordan synes du, at de klarede sig?

Daniel: "Fantastisk. Holms position kom selveste julaften, og han argumenterede for en hyper-aggressive udtagning når det ligner en tæt beslutning, også fordi den tilgang kan give modstanderen svære beslutninger.

Kenneth havde en klassisk holding game position, og slog fast hvor stor føring i pips man skal have for at kunne doble.

Nicolai Skov, kom til som "indskifter" for Thomas Wærle Hansen, og havde en position der opstod i 1998 i mellem den tidligere vice-verdensmester John Sjølin og superstjernen Gus Hansen. Nicolais bg analyse var i sig selv af høj klasse, men det var hans lange anekdotiske fortælling, der for nogen var julekalenderens højdepunkt.
"

Bliver du selv en bedre backgammonspiller af at lede og organisere arbejdet med julekalenderen?

Daniel: "Nok ikke så meget af selve tilrettelæggelsen. Men jeg får enorm glæde og læring efter at det hele er overstået, når jeg får tid til at fordybe mig i stillingerne og de glimrende analyser."

Kunne man forestille sig, at der på et tidspunkt kommer en international julekalender?

Daniel: "Det er en super idé! Håber dog ikke, at den erstatter vores danske version. I et år som 2020, hvor der pga covid19, har været begrænset bg-aktivivitet, har det været godt at have noget der samler i vores backgammonmiljø. Desuden er der ellers ret lidt backgammon teori skrevet på dansk.

Med 169 følgere i gruppen, langt de fleste kiggede ind hver dag, så har deltagerne i julekalenderen kunne bidrage med noget godt og gavnligt for sammenholdet.

Jeg glæder mig til næste julekalender!
"Daniel Sørensen i julestemning. Ho, ho, ho.

Kennet Olesen var ny ekspert i julekalenderen

Af Taus Bøytler

Kenneth Olesen havde en god oplevelse i rollen som ekspert i julekalenderen
Foto: DrawBoss (René B. Andersen)
Tre nye eksperter havde fundet vej til Daniel Sørensens populære julekalender på Facebook: Morten Holm, Nicolai Skov og sidst, men så absolut ikke mindst Kenneth Olesen, der i holdturneringen spiller for Horsens i elitedivisionen.

Nyhedsbrevet har mødt den nye ekspert til en snak om referencestillinger, koncentration, holdkammeraten Michael Nielsen med videre.

Hvordan har det været for dig at være ekspert i Daniel Sørensens julekalender?

Kenneth: "Ekspert har jeg aldrig været kaldt før. Det tætteste jeg kommer på det er, at jeg er superbruger på visse maskiner på mit arbejde.

Ellers var jeg overrasket over at blive spurgt, men man skal ikke sige nej til en udfordring
."

Hvilke overvejelser gjorde du dig, da du skulle vælge, hvilken position, du ville udtale dig om?

Kenneth: "Da Daniel sprugte mig tænkte, jeg om jeg overhovedet havde noget at byde ind med. Kiggede på julekalederen fra sidste år. Kunne godt huske at det var høj kvalitet.

Så begyndte jeg at kigge kampe igennem, men fandt hurtigt ud af, at jeg gerne ville dele noget jeg selv havde fundet ud at for et par år siden.

Fordi jeg missede så mange doblinger i ligende situationer satte jeg mig for at finde ud af, om der var en generel trend og det ser det ud til der er. 13 pips foran i et holdespil fra 13 og 8 punkt mod 18 og 13 punkt, er til at huske.
"


Kenneth Olesens ekspertposition

Du beskriver selv den valgte position, som en referenceposition. Hvad er din egen tilgang til at arbejde med referencepositioner?

Kenneth: "Denne ene position er faktisk en af de få referencestillinger jeg har. Ellers kigger jeg på generelle tendenser, hvor jeg kan lave mig egen regel, som er nem for mig at huske.

Har bla. to bøger af Michihito Kageyama, Opening concepts og Endgame Technique som arbejder med tingene lidt på samme måde som jeg. Han bruger proverbs (generelle huskeregler) og fundamental rules, dem har jeg lært meget af.
"

Hvordan vil du beskrive dig selv som backgammonspiller?

Kenneth: "Jeg prøver at være koncentreret og spille mit spil, men jeg påvirkes nemt af stemningen og kan sagtens lokkes til at snakke og dermed miste koncentration ind i mellem.

Jeg forsøger at undgå at lade følelser spille en faktor, men det skal jeg helt klart stadig arbejde med. Sidder tit og øffer i mit skæg, når terningerne ikke lige er med mig.

Men når kampen er over, håber jeg, at jeg opfattes som en god taber eller vinder. Hvis ikke, så må i sige sige det til mig.
"

Den spiller du har mødt flest gange er Michael Nielsen, som du fører 54-41 over. Er det ikke lidt sygt at have spillet næsten 100 gange mod den samme spiller?

Kenneth: "Det er mindre sygt end det ser ud til. Vi spillede en gang om ugen i Herning, og vi var mellem 4-8 spillere og vi spillede altid 3 runders monrad. Michael og jeg mødte op næsten hver gang, så chancen for at mødes var selvfølgelig stor. Håber vi mødes mange gange igen efter corona."

Tue Rex: "It ain't over till the fat lady sings"

Af Taus Bøytler

Nederst: Tue Rex (th) i et episk opgør mod verdensstjernen "Falafel" Natanzon, der ikke længere er blandt os
Fotos: Karsten Bredahl m.fl.
De fleste spillere i elitedivisionen frygtede ham som modstander. Han er tidligere individuel Danmarksmester. Og så var han bare en utrolig behagelig person at tilbringe sin torsdag aften med.

Nærværende pen havde selv fornøjelsen af at være holdkammerat med den tidligere superstjerne Tue Rex i seks sæsoner i perioden 2005/06 - 2011/12, hvor vi begge tørnede ud for Lødigt.

I vores første fælles sæson skulle vi i Play Off om oprykning fra 1. division til elitedivision, og skæbnen ville, at et vanvittigt spændende dmp mellem Tue Rex og Erik Sørensen skulle afgøre, om Lødigt eller Farum skulle i eliten.

Tue var presset, men med en magisk linje 66 hoppede han over Eriks femprime med to brikker og sikrede dermed Lødigt en plads i landets bedste række. Sassan Jamali var i øvrigt tæt på at få hjertestop af glæde, da Tue producerede 66´eren!

Og sådan er det bare med Tue. Det var aldrig ham, der råbte højest eller havde behov for at være selskabets midtpunkt. Men har var skabt af stjernestøv, og de gode historier søgte ham og hans sublime spil.

Det er mig en stor glæde at byde min tidligere holdkammerat, Tue Rex, velkommen til nyhedsbrevet.

I november 2002 blev du individuel Danmarksmester efter at have besejret Jens Neregaard i finalekampen til 19 point. Du indledte kampen med at tabe en 8-knold i første parti. Krævede det noget særligt mentalt at komme tilbage efter sådan en start?

Tue: "Ja, jeg snublede ind i finalen. Jeg blev selvfølgelig påvirket, men fik hurtigt fokuseret på de næste spil i matchen. Måske var det mit held, at jeg også havde tabt en 8-knold i semifinalen mod den forsvarende danmarksmester Lars Bønding, men alligevel havde vundet kampen.

Jeg har gennem årene mere bevidst eller ubevidst arbejdet med psyken - hvis den svinger i takt med de okkulte sekvenser, som altid synes at udspille sig på brættet, så kan du ikke vinde. Eller du kan i hvert fald ikke spille godt.
"  

Den 4. februar 2011 stod du for et af de vildeste come backs i holdturnerings historie, da du besejrede verdensstjernen Morten Holm efter at have været bagud 0-15 (17). Hvordan husker du tilbage på den præstation?

Tue: "Den kamp huskede jeg faktisk umiddelbart ikke. Jeg har spillet flere gange mod Morten Holm i holdturneringen, så det er kun efter at have kradset i hjernebarken, at den alligevel dukker op.

Det var i Valby og jeg lavede vist mindst én kæmpe brøler - men hvad gør det, når man er heldig. Moralen er alligevel en anden: It ain't over till the fat lady sings, som salig Frans Manchata altid sagde.


Den 22. september 2011 skulle vi (Lødigt) møde Slotters. Hvis du vandt din kamp, ville du blive den højest ratede spiller i DBgF´s historie. I stedet for at opsøge en lettere vej til succes, valgte du at spille mod modstanderholdets superstjerne Sander Lylloff, og du tabte kampen. Andre ville nok i dit sted have valgt modstanderholdets dårligste spiller, men det gjorde du ikke. Hvordan kan det være?

Tue: "I den periode satte Lødigt typisk mig på modstanderholdets stærkeste mand. Jeg var inde i en stime og vandt mange af mine kampe, så det gav god mening. Og jeg kunne godt lide at spille mod de stærkeste spillere. Det var derfor naturligt, at jeg valgte at spille mod Sander.

Det betød mindre om jeg kunne blive den spiller, som opnåede den højeste rating i forbundets historie på det tidspunkt. Men det havde da været smukt, hvis jeg faktisk havde slået Sander.


Du spillede din sidste officielle backgammonkamp i november 2012. Hvordan kan det være at du stoppede?

Tue: "Jeg havde desværre haft nakkesmerter i en længere periode efter at være blevet påkørt af en bil. Så jeg var nødt til at prioritere mine ressourcer og derfor skrinlægge flere fritidsaktiviteter. Det tog flere år at acceptere.

Forventer du at genoptage backgammonkarrieren på et tidspunkt?

Tue: "Det vil jeg ikke afvise. Men det er på den anden side ikke sandsynligt. Blandt andet fordi jeg stadig døjer med nakkesmerter. Jeg holder stadig meget af spillet og det sker en sjælden gang, at terningerne ruller ..."

Dansk Backgammonforbunds platforme

Følg os på W E B S I T E T
Følg os på W E B S I T E T
Skriv til os på E M A I L
Skriv til os på E M A I L
Følg os på F A C E B O O K
Følg os på F A C E B O O K
Bliv medlem af Dansk Backgammon Forbund
Meld dig til nyhedsbrevet her
Nyhedsbrevets redaktion
Taus Bøytler (ansvarshavende redaktør)
Lene Espersen (layout og grafik)
Sally Larsen (oversættelse)
Maria Bonke (korrektur)
Copyright © 2020 DBgFs  Nyhedsbred - All rights reserved.

Frameld dig dette nyhedsbrev    Opdatér dine oplysninger


This email was sent to <<Emailadresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Dansk Backgammon Forbund · Backgammonvej 66 · København V 1600 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp