23/02/17
Via Maastricht - 19 februari 2017
Via Maastricht nam een kijkje bij de eerste transporten van de prefab liggers voor de nieuwe aanlanding van de Noorderbrug. Kijk en rijd mee!
Vanaf woensdag 1 maart storten we beton voor de brugdekken van de nieuwe aanlanding

Betonstorten voor (brug)dekken

De eerste prefabliggers voor het brugdek van de nieuwe aanlanding liggen op hun plek. De meeste liggers zijn zogenaamde 'railliggers' die een omgekeerde 'T' vormen. Dat betekent dat de bovenzijde van elk dek grotendeels hol is en ter plekke wordt afgebouwd. Elk dek wordt voorzien van stalen wapening waarna betonstort volgt. Binnen een paar uur is het brugdek beloopbaar en gaan we 'vlinderen'. Met een machine - vergelijkbaar met een boenmachine - schuren we de toplaag op. Zo verbetert de structuur en kan water beter wegstromen. De timing van het vlinderen luistert nauw: als het beton teveel is uitgehard, heeft vlinderen geen zin meer. Omwonenden moeten rekening houden met avond en/of nachtwerk.
 
Ook in de carnavalsweek vinden liggertransporten plaats

Liggertransporten na carnaval

Ook in de carnavalsweek staan liggertransporten in de planning. Woensdag 1 en donderdag 2 maart rijden de speciale transporten overdag op en neer tussen Praamkade en het werkterrein bij de Bosscherweg. De eerste avond- en nachttransporten staan in de planning voor de avond en nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 maart.  De transporten starten na afloop van de avondspits en gaan door tot zaterdagochtend 09.00 uur. Verkeer moet rekening houden met een afsluiting van de afrit Noorderbrug richting Bosscherweg. Dat geldt ook voor de Bosscherweg, die tijdens de avond- en de nachttransporten tussen afrit Noorderbrug en Gebroeders van Limburgstraat in beide rijrichtingen is afgesloten. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen wel passeren. Kijk op  www.noorderbrug-maastricht.nl voor een actuele planning.
 
Väöl plezeer!

Carnavalsplanning

Op carnavalsmaandag en dinsdag lassen we even een korte rustpauze in. Dat geldt ook voor infocentrum Belvédère, dat tijdens de carnavalsdagen is gesloten. Op woensdag 1 maart gaan we weer volop door. Bijvoorbeeld met de transporten van liggers voor de nieuwe aanlanding. Maar ook met betonstorten voor het nieuwe brugdek. Het infocentrum is dan weer gewoon van 09.00 tot 17.00 uur open voor bezoekers. Wij wensen iedereen de komende dagen veel plezier!
 
Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère.

Disclaimer | Colofon
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Wilt u deze emails niet meer ontvangen?
Dan kunt u uw emailadres
hier uitschrijven