06/04/17
Bij de Fort Willemweg bouwen we aan een groene(re) toekomst
Voor het nieuwe Noorderbrugtracé werken we niet alleen aan een nieuwe infrastructuur voor verkeer: ook aan dieren wordt gedacht. Bijvoorbeeld bij de Fort Willemweg, waar de aanleg van een zogenaamd 'herpetoduct' in volle gang is. Hagedissen kunnen hier in de toekomst via een eigen tunneltje veilig de weg oversteken en Fort Willem innemen.
De liggers ter hoogte van de Maasoever hijsen we rechtstreeks vanaf de Noorderbrug in

Reminder: afsluiting Bosscherweg van 8 t/m 13 april

Van zaterdagmiddag 8 april, 13.00 uur tot donderdagmiddag 13 april, 16.00 uur is de Bosscherweg in beide rijrichtingen afgesloten tussen Gebroeders van Limburgstraat en de afrit vanaf de Noorderbrug. Automobilisten worden omgeleid via België, voetgangers en (brom)fietsers kunnen doorgaan via een korte omleiding langs het werkterrein. Zes dagen lang hijsen we 's avonds en 's nachts in totaal 41 liggers in om weg, water en spoor te overbruggen. Donderdagmiddag 13 april gaat de Bosscherweg weer open voor alle verkeer, uitgezonderd de rechterrijstrook richting Centrum. Want ook voor de afbouw van pijler 13 hebben we (werk)ruimte nodig. Naar verwachting blijft deze rijstrook afgesloten tot maandag 21 augustus, als we de nieuwe aanlanding in gebruik nemen.
 
De komende weken moeten (brom)fietsers rekening houden met (korte) omleidingen

Nieuwe rijbanen Fort Willemweg

In Maastricht-West worden de contouren van de nieuwe rijbanen van de Fort Willemweg - tussen Cabergerweg en Brusselseweg - steeds beter zichtbaar. De nieuwe rijbanen krijgen een plek in het voormalige schootsveld voor de Ravelijn. Daar komt heel wat grondwerk bij kijken, want ze moeten naadloos aansluiten op de nieuwe aanlanding van de Noorderbrug. Dat geldt óók voor de Kastanjelaan die tussen firma Pans en Fort Willemweg op de nieuwe rijbanen wordt aangesloten. Vanaf maandag 10 april start het benodigde archeologische onderzoek gevolgd door grond-, kabel- en leidingwerk. Voetgangers en (brom)fietsers moeten rekening houden met (korte) omleidingen.
 
Frits Palmboom ziet in Belvédère een cadeautje voor de stad

Afwerken bij de Fagotstraat en Nobellaan

Het wegenwerk bij de Fagotstraat en Nobellaan ligt sinds een paar weken vrijwel stil. Daar komt al snel weer verandering in, want binnenkort brengen we de laatste asfaltlaag aan. De markeringen volgen meteen daarna. Met straatmeubiliair - zoals verlichting en verkeersborden - zetten we de puntjes op de i. Voorlopig blijven de Fagotstraat en Nobellaan nog het domein van voetgangers en (brom)fietsers. Het is nog niet bekend wanneer automobilisten weer via de nieuw ingerichte rijbanen kunnen doorgaan.
 
Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère.

Disclaimer | Colofon
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Wilt u deze emails niet meer ontvangen?
Dan kunt u uw emailadres
hier uitschrijven