18/01/17
Klik hier om deze aflevering van Via Maastricht te bekijken
Ook in 2017 wordt in Maastricht fors aan de weg getimmerd. In de eerste Via Maastricht aflevering van het nieuwe jaar geeft wethouder John Aarts een stand van zaken van de verschillende infrastructuurprojecten in Maastricht.
Bij de afrit naar de Bosscherweg staat nachtwerk in de planning

Nachtafsluiting afrit Bosscherweg

De eerste prefabliggers voor het brugdek van de nieuwe aanlanding komen over een paar weken per schip aan bij de Ankerkade in de Beatrixhaven. Via de Noorderbrug worden de ruim 430 liggers met speciale transporten naar hun plek gebracht. Vóórdat het zover is passen we de afrit Noorderbrug richting Bosscherweg aan om de transporten mogelijk te maken. In de avonden en nachten van maandag 30 op dinsdag 31 januari én donderdag 2 op vrijdag 3 februari moet verkeer  rekening houden met afsluitingen en omleidingen.

 
Firma BAM gaat kabels en leidingen verleggen bij de François de Veyestraat

Kabelwerk bij de François de Veyestraat

Rondom het kruispunt bij de brandweerkazerne is firma BAM nog volop aan de slag met het verleggen van kabels en leidingen voor het toekomstige knooppunt Oost. Het kabel- en leidingwerk gaat vanaf maandag 6 februari verder bij de François de Veyestraat. Om ruimte vrij te maken voor de werkzaamheden wordt verkeer omgeleid via het parkeerterrein van de Aldi. Winkels en bedrijven blijven voortdurend bereikbaar.
 
't Is koud buiten!!

Terugblik in cijfers

't Is nog januari, dus we zijn nét op tijd voor een terugblik op het voorbije jaar. Dat doen we met wat cijfermateriaal. Team Kunstwerken heeft bijvoorbeeld - na aanleg van 700 steunpalen - maar liefst 5400 m3 beton gestort voor de pijlers van de nieuwe aanlanding. In het gesloten deel - de aardebaan - is intussen meer dan 66.000 m3 materiaal verwerkt, genoeg voor het vullen van bijna 800.000 kruiwagens. Team Grond-, Weg- en Waterbouw (GWW) heeft ook niet stilgezeten. Zij hebben bijvoorbeeld 50.000 m3 grond weggegraven, bijna 3 kilometer nieuwe trottoirbanden geplaatst en meer dan 1600 ton asfalt verwerkt. Het zwaartepunt van al die werkzaamheden lag overigens in het tweede deel van 2016: de eerste helft stond vooral in het teken van ontwerpen en voorbereidingen.
 
Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère.

Disclaimer | Colofon
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Wilt u deze emails niet meer ontvangen?
Dan kunt u uw emailadres
hier uitschrijven