26/01/17
In de bouwvak schuiven we een heel nieuw brugdeel in

Wilhelminabrug tijdens afsluiting Noorderbrug

In de bouwvak van 2017 sluiten we de Noorderbrug twee weken lang af voor alle verkeer. Een klus met een forse impact voor oost-west verkeer. Daarom onderzoeken we zorgvuldig welke omleidingsroutes tijdens de afsluiting het beste passen. Bijvoorbeeld de Wilhelminabrug, die voor (brom)fietsers, bussen en hulpdiensten een snelle en veilige route is. Voor autoverkeer kijken we naar andere alternatieven. Dat doen we niet alleen, maar samen met wegbeheerder gemeente Maastricht en Maastricht Bereikbaar. Samen onderzoeken we of de capaciteit van de Kennedybrug tijdelijk kan worden uitgebreid en op welke locaties extra P+R voorzieningen mogelijk zijn. Kijk op onze website voor meer vragen en antwoorden over de afsluiting van de Noorderbrug.

 
Tot eind mei wordt er volop gewerkt aan Belvédèrelaan Noord

Aan de slag met Belvédèrelaan Noord

Ter hoogte van de aansluiting Sandersweg/Belvédèrelaan is firma BAM volop aan de slag met kabel- en leidingwerk als voorbereiding op de aanleg van het noordelijke deel van de Belvédèrelaan. Vanaf volgende week gaan ook de wegenbouwers van Strukton hier aan het werk. Allereerst met de aanleg van een nieuw riool voor de wegafwatering, gevolgd door asfalt. Tot eind mei gaan de werkzaamheden door met het aanbrengen van markeringen, straatverlichting en meer. Verkeer moet regelmatig rekening houden met afsluitingen en omleidingen.
Kijk op de Slimme Kaart van maastricht Bereikbaar voor actuele reisinformatie en omleidingsroutes

Afsluitingen en omleidingen op de kaart

De komende weken moet verkeer opnieuw regelmatig rekening houden met afsluitingen en omleidingen. Bijvoorbeeld ter hoogte van de aansluiting Sandersweg/Belvédèrelaan. Of bij de afrit van de Noorderbrug richting Bosscherweg in de avond en nacht van maandag 30 op dinsdag 31 januari. Voor verkeer richten we standaard omleidingsroutes in, maar soms is afwijken onvermijdelijk. Zo is de Carl Smulderssingel momenteel afgesloten en leiden we verkeer om via de Peter Huyssenslaan. Ga goed voorbereid de weg op en check vóór vertrek de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar!
 
Nieuwe straatnamen voor het nieuwe Frontenpark

Straatnamen voor het Frontenpark

Door het verleggen van de aanlanding van de Noorderbrug komt er ruimte vrij om de Hoge en Lage Fronten opnieuw met elkaar te verbinden. Zo herstellen we de oude vestingwerken in ere en ontstaat het Frontenpark, een nieuw park met - deels - nieuwe paden en bruggetjes. Straks wandelt u vanaf de Bosscherweg via het Grenadierspad door naar de Baron Dibbetsstraat en/of Frontenpadbrug. Het Spoorpad leidt u - onder andere - langs het gerestaureerde deel van de vestingwerken in de Lage Fronten. Bent u al benieuwd? Klik dan op de afbeelding hiernaast voor een plattegrond.
 
Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère.

Disclaimer | Colofon
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Wilt u deze emails niet meer ontvangen?
Dan kunt u uw emailadres
hier uitschrijven