23/03/17

Er wordt volop gewerkt aan de infrastructuur in Maastricht. Sinds zaterdagavond 18 maart is de verkeerssituatie voor voetgangers, (brom)fietsers en automobilisten ingrijpend veranderd. Bekijk in deze aflevering van Via Maastricht wat de gevolgen zijn voor weggebruikers.

Het plaatsen van liggers boven water, weg en spoor is een technisch en logistiek hoogstandje

Afsluiting Bosscherweg van
8 t/m 13 april

Van zaterdagmiddag 8 tot en met donderdagmiddag 13 april is de Bosscherweg in beide rijrichtingen afgesloten voor autoverkeer. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen doorgaan via een korte omleidingsroute langs het werkterrein. De afsluiting is nodig voor het plaatsen van liggers óver de Zuid-Willemsvaart en Bosscherweg. Maar liefst vier 500-tons hijskranen zijn nodig voor het overbruggen van de krappe ruimte tussen water, weg en spoor. De liggers zijn stuk voor stuk maatwerk en tussen de 35 en 47 meter lang. Ook het gewicht schommelt: van 50 tot ruim 130 ton. Transporten vinden 's avonds en 's nachts plaats. 
 
De vlaaieractie van Maastricht Bereikbaar viel goed in de smaak!

Vlaaieren!

Dinsdag 21 april stonden we samen met Maastricht Bereikbaar en medewerkers van Veilig Verkeer Nederland van 16.00 tot 17.00 uur bij de Boschstraat om voetgangers en (brom)fietsers te trakteren op een welverdiend 'stökske vlaoj'. Nu het fiets- en voetpad van de Noorderbrug dicht is moeten voetgangers en (brom)fietsers immers tot in de zomer van 2018 rekening houden met een lange omleidingsroute via de Wilhelminabrug, oftewel 'een brugje om'. Heeft u de vlaai gemist? Niet getreurd: tijdens de afsluitingsperiode houden we vaker 'vlaaieracties' op de omfietsroute!
 
Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère.

Disclaimer | Colofon
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Wilt u deze emails niet meer ontvangen?
Dan kunt u uw emailadres
hier uitschrijven