02/03/17
Tussen Halvemaanstraat en Kastanjelaan trillen we damwandplanken in voor de fundering van een nieuwe keermuur

Trillen bij de Ravelijn

Ter hoogte van de Halvemaanstraat realiseren we de komende maanden een keermuur die zo'n 100 meter lang wordt en tot een meter boven straatniveau uitsteekt. De keermuur zorgt ervoor dat geluidshinder door verkeer wordt verminderd. Lengte en hoogte van de keermuur staan vast, de afwerking - oftewel de vormgeving - nog niet. Omdat het wegenwerk aan de zuidzijde van de Fort Willemweg binnenkort begint brengen we de fundering van de keermuur nu al aan. Van maandag 6 tot en met vrijdag 10 maart trillen we damwandplanken in vanaf de Halvemaanstraat richting Kastanjelaan.
 
Morgenavond beginnen de eerste avond- en nachttransporten

Nachtelijk liggertransport

Sinds gisteren - woensdag 1 maart - zijn de liggertransporten weer op gang gekomen. Tot nog toe hebben we vooral de kleinere liggers vervoerd tussen Praamkade en werkterreinen. Morgenavond en nacht komen de grote exemplaren aan: tot 47 meter lang en 125 ton zwaar. Verkeer moet rekening houden met een afsluiting van de afrit Noorderbrug richting Bosscherweg. Dat geldt ook voor de Bosscherweg, die tijdens de avond- en de nachttransporten tussen afrit Noorderbrug en Gebroeders van Limburgstraat in beide rijrichtingen is afgesloten. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen wel passeren. Kijk op  www.noorderbrug-maastricht.nl voor een actuele planning.
 
Voetgangers en (brom)fietsers leiden we van maandag 6 tot en met donderdag 9 maart om

Kortdurende afsluiting voet- en fietspad Cabergerweg

Van maandag 6 tot en met donderdag 9 maart slopen we de betonnen keerwand langs het voet- en fietspad van de Cabergerweg. De keerwand bevindt zich aan de westzijde, tussen Fort Willemweg en Leen Bakker. Sloop is nodig om ruimte vrij te maken voor het wegenwerk aan de zuidzijde van de Fort Willemweg. Voetgangers en (brom)fietsers richting Statensingel leiden we tijdens de sloop om via de Kastanjelaan. Ter hoogte van het parkeerterrein bij Pans sluit de route weer aan op het voet- en fietspad van de Cabergerweg.
Wandelt u ook mee?

Sphinxkwartier-Frontenparktours weer van start

Nu 't voorjaar langzaam in zicht komt, wordt het tijd om onze Sphinxkwartier-Frontenparktour weer op te pakken. Vanaf woensdag 15 maart kunt u van 14.00 tot 16.00 uur één keer per twee weken gratis meewandelen. Maar let op; per keer kunnen niet meer dan 20 personen meewandelen en vol = vol. Meld u daarom aan via belvedere@maastricht.nl of 043 - 350 71 60.  De wandeling is alleen geschikt voor mensen die goed ter been zijn, ongeacht leeftijd. Vergeet niet om makkelijke schoenen aan te trekken, want we wandelen over en langs ruig en (soms) modderig terrein. En maakt u graag foto's? Neem dan vooral de camera mee!
Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère.

Disclaimer | Colofon
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Wilt u deze emails niet meer ontvangen?
Dan kunt u uw emailadres
hier uitschrijven