16/03/17
Vanaf zaterdag 18 maart moet alle verkeer rekening houden met hinder op en rond de Noorderbrug

Reminder: verkeershinder vanaf zaterdag 18 maart

In de ochtend van zaterdag 18 maart starten te voorbereidingen voor de inrichting van een nieuw verkeerssysteem rondom het kruispunt bij de brandweerkazerne. Overdag staan voortdurend 8 tot 10 verkeersregelaars klaar om alle verkeer in goede banen te leiden. Vanaf 18.00 uur zetten we maar liefst 20 verkeersregelaars in, want dan gaan de verkeerslichten uit. Ook bovenop de Noorderbrug wordt vanaf 18.00 uur doorgewerkt: met behulp van 1200 barriers richten we het zuidelijke deel van het brugdek in als werkterrein. Het voet- en fietspad is vanaf dat moment - tot in de zomer van 2018 - afgesloten. Ook automobilisten ontkomen niet aan hinder: in de loop van de avond of nacht gaat verkeer op de Noorderbrug door via 2x2 versmalde rijstroken en een aangepaste maximumsnelheid. Tegelijkertijd sluiten we de Franciscus Romanusweg tot en met vrijdag 12 mei af tussen Borgharenweg en Viaductweg. 
 
Deze week reden we overdag op en neer met nieuwe liggers, in april staan vooral nachttransporten in de planning

Liggertransporten in de planning

Sinds een maand rijden we regelmatig met prefabliggers op en neer tussen de Praamkade in de Beatrixhaven en het werkterrein aan de Bosscherweg. De planning van de transporten is niet alleen afhankelijk van de voortgang van het betonwerk voor de nieuwe pijlers, maar ook van fabrikant Romein Beton. De meeste transporten vinden tot nog toe overdag plaats, met relatief 'kleine' liggers. Van begin tot medio april moet verkeer echter vooral 's avonds en 's nachts rekening houden met liggertransporten over de Noorderbrug. Dan komen de zware jongens aan, met een lengte van meer dan 40 meter en een gewicht van ruim 120 ton.
 
Aanmelden voor de Sphinxkwartier-Frontenparktours? Klik hier voor meer informatie
Van links naar rechts: Nicky Koch, Andy Luijten, Ger Driessen, Frans Huijdts, Ivo Hendrix en Nick Godschalk

Vakwerk voor Andy, Nicky, Frans en Nick

Vakwerk: dat is wat Andy Luijten, Nicky Koch, Frans Huijdts en Nick Godschalk leren via firma Hendrix Bouw uit Elsloo. Als lokale onderaannemer is Hendrix Bouw betrokken bij de realisatie van het nieuwe Noorderbrugtracé. Met 55 jaar ervaring in bekisting- en betonwerk kunnen ze Andy, Nicky, Frans en Nick via Social Return klaarstomen voor de toekomst. Samen met detacheringsbureau Ampliar staat uitvoerder Ger Driessen aan de lat voor de begeleiding.
 
Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère.

Disclaimer | Colofon
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Wilt u deze emails niet meer ontvangen?
Dan kunt u uw emailadres
hier uitschrijven