24/03/16
De oude kademuur wordt zorgvuldig in kaart gebracht

Kademuur in kaart

Langs de Bosscherweg - ter hoogte van de Frontenkeet - hebben we in de afgelopen dagen een oude kademuur  van de Zuid-Willemsvaart blootgelegd. De kademuur bevindt zich in het tracé van de nieuwe aanlanding en daarom voeren we bouwtechnisch én bouwhistorisch onderzoek uit. Tot en met woensdag 30 maart gaat het onderzoek door, daarna verdwijnt de kademuur weer ondergronds.
Klik hier om de 4 fasen van de renovatie te bekijken

Renovatie in fasen

De aanlanding van de Noorderbrug schuift in Maastricht-West op naar het noorden. Dat geldt niet voor het brugdeel dat zich boven de Maas bevindt: dit blijft gewoon op dezelfde plek liggen. Toch nemen we ook dit deel van de Noorderbrug onder handen. Van eind 2016 tot eind 2017 renoveren we het hele brugdek. Om ervoor te zorgen dat verkeer zoveel mogelijk door kan gaan, werken we in fasen.
Mick Wiertz en Alexander Eichner van Nonconform

Van koffie tot oesterzwam

De verlegging van het Noorderbrugtracé biedt kansen voor nieuw ondernemerschap. In een oude leegstaande loods langs het tracé van de Noorderbrug kweken Mick Wiertz en Alexander Eichner van Nonconform oesterzwammen op koffiedik. De oesterzwammen verkopen ze vervolgens aan de restaurants die het koffiedik aanleveren. Duurzaam en lekker!
Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère.

Disclaimer | Colofon
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Wilt u deze emails niet meer ontvangen?
Dan kunt u uw emailadres
hier uitschrijven