09/02/17
Klik hier om deze aflevering van Via Maastricht te bekijken
In Via Maastricht kijken we met hoofdwerkvoorbereider Joris Beerepoot alvast vooruit naar de renovatie van het brugdek van de Noorderbrug. Daarnaast komen ook de maatregelen aan bod die Maastricht Bereikbaar neemt om ervoor te zorgen dat de stad bereikbaar blijft tijdens deze werkzaamheden.
In het weekend van vrijdagavond 17 tot en met zondagavond 19 februari is het kruispunt Fr. Romanusweg/Borgharenweg afgesloten

Weekendafsluiting Franciscus Romanusweg

De ombouw van het kruispunt bij de brandweerkazerne is sinds september in volle gang. Inmiddels zijn de Borgharenweg en de zuidzijde van de Franciscus Romanusweg grondig onder handen genomen. In het weekend van vrijdagavond 17 februari, vanaf 20.00 uur tot en met zondagavond 19 februari, 00.00 uur gaan we aan de slag op en rondom het kruispunt Franciscus Romanusweg/Borgharenweg. Gedurende het weekend is de Franciscus Romanusweg afgesloten tussen Borgharenweg en Viaductweg. Verkeer wordt met gele borden omgeleid, winkels en bedrijven zijn steeds bereikbaar.
 
De liggers voor de nieuwe aanlanding komen per boot aan in Maastricht

Liggertransporten van start

De bouw van de pijlers voor de nieuwe aanlanding gaat hard vooruit! De eerste prefabliggers voor het 650 meter lange brugdek komen dan ook vanaf maandag 13 februari per boot aan in Maastricht. Vanaf de Praamkade in de Beatrixhaven worden de liggers met speciale transporten over de weg en Noorderbrug naar hun definitieve locatie vervoerd. Om verkeershinder tot een minimum te beperken vinden transporten buiten spitstijden plaats. Per uur rijden drie zogenaamde 'uitschuiftrailers' op en neer tussen de Praamkade en het werkterrein bij de Bosscherweg. De eerste transporten starten in de vroege ochtenduren, de laatste eindigen in de avonduren.
 
Bekijk de nieuwe luchtfoto's op onze Flickrpagina

Noorderbrugtracé vanuit de lucht

Het project Noorderbrugtracé strekt zich uit over een lengte van zo'n vijf kilometer, tussen Maastricht-Oost, Maastricht-West én Maastricht Noord-West. Een fors gebied, dat fotograaf Aron Nijs regelmatig vanuit de lucht vastlegt. Vorige week maakte Aron opnieuw een rondje boven Maastricht. Benieuwd naar de voortgang? Bekijk de foto's dan via onze Flickrpagina.
 
Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère.

Disclaimer | Colofon
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Wilt u deze emails niet meer ontvangen?
Dan kunt u uw emailadres
hier uitschrijven