12/01/17
De bouw van de nieuwe aanlanding gaat hard vooruit!

Vooruit kijken naar 2017

2017 wordt een spannend jaar voor het Noorderbrugtracé! Tot en met de bouwvak moet verkeer in zowel Maastricht-West als Oost rekening houden met forse hinder. Bijvoorbeeld door de transporten van maar liefst 432 prefabliggers voor het nieuwe brugdek. Maar ook door de ombouw van het kruispunt bij de brandweerkazerne en de renovatie van het brugdek. De meeste hinder levert de twee weken durende afsluiting van de Noorderbrug op, vanaf zondagnacht 6 augustus. Maar er zijn ook lichtpuntjes: al vanaf maandag 21 augustus kan verkeer via de nieuwe aanlanding en Belvédèrelaan rechtstreeks doorrijden naar Maastricht-West en/of België.
 
Ook in 2017 moet verkeer rekening houden met hinder door werkzaamheden

Verkeersdrukte in Maastricht

Ook in 2017 moet verkeer rekening blijven houden met hinder door afsluitingen en omleidingen. Zo werkt A2 Maastricht door aan de afbouw van het totale verkeerssysteem, terwijl de uitvoering van het project Noorderbrugtracé in volle gang is. Om onnodige hinder te voorkomen worden de werkzaamheden zo goed mogelijk op elkaar afgestemd. Verkeershinder blijft echter onvermijdelijk. Gaat u de weg op? Check dan vóór vertrek de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar.
 
Tijdens de bouwvak van 2017 schuiven we een heel nieuw brugdeel in

Graven bij de Hoge Fronten

Vanaf maandag 16 januari graaft bouwer Strukton grond weg bij de Hoge Fronten. Het graafwerk loopt vooruit op de aanleg van de droge gracht die de Hoge en Lage Fronten vanaf medio 2018 verbindt tot één groot Frontenpark. Het fietspad van de Kastanjelaan sluiten we uit veiligheidsoverwegingen af tot medio 2018, (brom)fietsers worden omgeleid via de Cabergerweg. Het Hoge Frontenpad is tijdens het graafwerk afgesloten ter hoogte van de Kastanjelaan, wandelaars kunnen het voetpad bereiken via de ingangen aan de Statensingel en Pastoor Habetsstraat. Begin maart is het Hoge Frontenpad weer als vanouds bereikbaar. 
 
Tot eind januari verlegt firma BAM kabels en leidingen bij de kruising Sandersweg/Belvédèrelaan

Kabel- en leidingwerk bij de Sandersweg

Ter hoogte van de kruising Sandersweg/Belvédèrelaan verlegt firma BAM tot eind januari kabels en leidingen. Het kabel- en leidingwerk is nodig als voorbereiding op de realisatie van de aansluiting Belvédèrelaan/Brusselseweg. Tot eind januari moet verkeer rekening houden met een wegversmalling bij de Sandersweg. Linksafslaand verkeer op de Belvédèrelaan - in de rijrichting van Fort Willemweg naar Sandersweg - wordt omgeleid met gele borden.
 
Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère.

Disclaimer | Colofon
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Wilt u deze emails niet meer ontvangen?
Dan kunt u uw emailadres
hier uitschrijven