16/02/17
Met de campagne 'Een brugje om' zetten Maastricht Bereikbaar, gemeente Maastricht en project Noorderbrugtracé zich samen in om het omfietsen een stukje aangenamer te maken

Langdurige afsluiting fietspad Noorderbrug

Eén van de onderdelen van de realisatie van het nieuwe Noorderbrugtracé is een complete renovatie van de brug en de uitbreiding naar 2x3 rijstroken. Tijdens de renovatie van het brugdek kan autoverkeer doorgaan via 2x2 versmalde rijstroken. Een ingewikkelde operatie, waarbij we de grenzen van het brugdek opzoeken om een maximale bereikbaarheid te garanderen. (Brom)fietsers en voetgangers moeten we vanaf maandag 20 maart tot in de zomer van 2018 van de brug weren, omdat we geen veilige doorgang kunnen garanderen. Met de campagne 'Een brugje om' zetten Maastricht Bereikbaar, gemeente Maastricht en project Noorderbrugtracé zich samen in om het omfietsen een stukje aangenamer te maken.
De komende tijd gaan we aan de slag met nieuwe rijbanen in het voormalige schootsveld bij de Ravelijn

Graven in het schootsveld

De realisatie van de nieuwe verkeersstructuur voor Maastricht-West is sinds september 2016 in volle gang. Tot nog toe zijn we tussen Cabergerweg en rotonde Brusselseweg vooral aan het werk aan de noordzijde van de Fort Willemweg, maar binnenkort gaan we ook aan de zuidzijde aan de slag. In het voormalige schootsveld tussen Kastanjelaan en Ravelijn leggen we nieuwe rijbanen aan die aansluiten op de nieuwe aanlanding van de Noorderbrug. De voorbereidingen starten zo snel mogelijk, met het graven van proefsleuven voor archeologisch onderzoek en de aanleg van een riool voor de wegafwatering.
 
De eerste 44 liggers liggen op hun plek!

Planning liggertransporten

Inmiddels zitten de eerste 44 liggertransporten voor de nieuwe aanlanding van de Noorderbrug er alweer op. De eerstvolgende transporten verwachten we in de avond en nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 maart.  De transporten starten na afloop van de avondspits en gaan door tot zaterdagochtend 09.00 uur. Verkeer moet rekening houden met een afsluiting van de afrit Noorderbrug richting Bosscherweg. Dat geldt ook voor de Bosscherweg, die tijdens de avond- en de nachttransporten tussen afrit Noorderbrug en Gebroeders van Limburgstraat in beide rijrichtingen is afgesloten. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen wel passeren. Via www.noorderbrug-maastricht.nl houden we u steeds op de hoogte van de actuele planning!
 
Bij de Hoge Fronten vordert het graafwerk voor de droge gracht in hoog tempo. Archeologe Ineke de Jongh is er voortdurend bij. In een interview met Stichting Maastricht Vestingstad - Helpoort vertelt Ineke meer over 'inlaten' en 'krammen'.
Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère.

Disclaimer | Colofon
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Wilt u deze emails niet meer ontvangen?
Dan kunt u uw emailadres
hier uitschrijven