17/11/16
Klik hier om deze aflevering van Via Maastricht te bekijken
Waarom wordt de Noorderbrug in de bouwvak van 2017 twee weken lang afgesloten? Technisch manager Mark de Vries (Strukton) en projectmanager Leo Kuepers (projectbureau Noorderbrugtracé) leggen het in deze aflevering van Via Maastricht haarfijn uit.
Op zaterdag 29 oktober zijn ook wij bij het Tunnelweekend!

Een kunstwerk van formaat

Van het inschuiven van delen van viaducten of andere bouwwerken worden de bouwers bij Strukton niet warm of koud. Maar  een compleet brugdeel met een lengte van 180 meter en hoogte van 8 meter opschuiven? Dat wordt een technisch hoogstandje dat ook voor de bruggenbouwers een heuse uitdaging is. De komende tijd gaat de opbouw van het schuivende brugdeel van start met de aanleg van een dubbele fundering: eentje op de plek waar het brugdeel wordt opgebouwd, de andere op de definitieve plek. Klik voor een uitgebreide 3D weergave op de afbeelding hiernaast.
 
Pijler 16 had de eer van de eerste betonstort

Eerste beton gestort

't Gaat hard bij de aanleg van de pijlers voor de nieuwe aanlanding van de Noorderbrug! Een week geleden - op donderdag 10 november - kon dan ook het allereerste beton worden gestort. Dat was bij pijler 16, de pijler tussen Frontenkeet en Lage Fronten. In totaal is er zo'n 7000 m3 beton nodig voor de opbouw van de 16 poeren, 80 pijlerkolommen en 33 draagbalken. Fotograaf Fred Berghmans houdt voor ons een oogje in zeil. Bekijk zijn foto's via onze Flickraccount.

 
Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère.

Disclaimer | Colofon
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Wilt u deze emails niet meer ontvangen?
Dan kunt u uw emailadres
hier uitschrijven