02/02/17
Klik hier om deze aflevering van Via Maastricht te bekijken
In 2016 is de uitvoering van het nieuwe Noorderbrugtracé volop van start gegaan. Het zwaartepunt van de werkzaamheden ligt in 2017. In deze aflevering van Via Maastricht vertellen Erwin Gerardu en Bart Grote meer over de werkzaamheden die dit jaar in de planning staan.
Door de winterkou lopen de werkzaamheden bij de Fagtostraat en Nobellaan uit

Oponthoud bij de Fagotstraat en Nobellaan

Ondanks de ijzige kou van de afgelopen weken konden de bouwers van Strukton doorwerken, maar niet zonder te schuiven met de planning. Het wegenwerk bij de Fagotstraat en Nobellaan moest vanwege het winterweer bijvoorbeeld op een laag pitje worden gezet. Dat betekent dat de werkzaamheden langer duren dan eerder ingepland. Naar verwachting ronden de wegenbouwers de werkzaamheden bij de Fagotstraat en Nobellaan eind maart/begin april af. 
 
Tussen Fr. Romansuweg en Meerssenerweg wordt de Viaductweg verbreed

Ruimte voor de Viaductweg

Langs de Nieuweweg - ten zuiden van de Viaductweg - verrijst sinds kort een wal van gewapende grond. De grondwal is nodig voor een verbreding van de Viaductweg. Tussen Franciscus Romanusweg en Meerssenerweg komt er namelijk een invoegstrook bij voor verkeer richting Meerssenerweg en/of Geusselt. Het bestaande fiets- en voetpad schuift een eindje op in zuidelijke richting om ruimte vrij te maken voor de nieuwe rijstrook. Verkeer ondervindt geen hinder van het grondwerk en bedrijven rondom de Nieuweweg blijven voortdurend bereikbaar. 
 
Bij de Bosscherweg onderzochten we een oude kademuur

Maastrichts cultureel erfgoed in het Noorderbrugtracé

Het nieuwe Noorderbrugtracé doorkruist een deel van Maastricht dat zowel boven- als ondergronds doordrenkt is van geschiedenis. Cultuur- en bouwhistorisch onderzoek gaan daarom hand in hand met archeologisch onderzoek. Het Maastrichts erfgoed wordt zo tijdig in beeld gebracht en al aanwezige kennis verder uitgediept. Daarbij wordt dankbaar gebruik gemaakt van de vestingwerkenkaart en vestingvisie van de gemeente Maastricht. Maar óók van de externe deskundigheid en archiefmateriaal van Maastricht Vestingstad en de Stichting Menno van Coehoorn.
Oude vestingwerkmuren worden nauwkeurig onderzocht en gedocumenteerd
Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère.

Disclaimer | Colofon
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Wilt u deze emails niet meer ontvangen?
Dan kunt u uw emailadres
hier uitschrijven