03/11/16
Bij de Via Regia verwijdert firma BAM een laatste rest hoogspanningskabel

Kabelwerk bij de Via Regia

Sinds eind mei verlegt firma BAM tussen Brusselsepoort en bedrijventerrein Bosscherveld kabels en leidingen voor het nieuwe Noorderbrugtracé. Het kabelwerk in Maastricht-West zit er nu bijna op: firma BAM zet nu de puntjes op de i. Bijvoorbeeld ter hoogte van rotonde Via Regia waar een deel van een verouderde hoogspanningskabel nog moet worden verwijderd. De ventwegen bij de Eenhoornsingel en August Flamentstraat zijn daarom van maandag 14 t/m vrijdag 18 november ter hoogte van de rotonde afgesloten voor doorgaand verkeer. Het laatste restje straatwerk wordt naar verwachting eind november/begin december opgepakt.

 
De bouwput voor pijler 13 krijgt extra ondersteuning van piepschuim

Piepschuim voor bouwput 13

De aanleg van de bouwput voor pijler 13 - parallel aan Bosscherweg - is in volle gang. Omdat de bouwput direct grenst aan Bosscherweg, kademuur én spoorweg nemen we extra maatregelen tijdens de aanleg van funderingspalen door firma Züblin. Dat doen we door de bouwput te vullen met maar liefst 500 kuub piepschuim. Er zijn acht vrachtwagens vol voor nodig om al het piepschuim aan te voeren. Het vullen van de bouwput neemt zo'n drie dagen tijd in beslag.
 
Kazemat C wordt bewaard, maar vooralsnog niet gerenoveerd

Kijkje in kazemat C

Onder de huidige aanlanding van de Noorderbrug en binnen het Sappiterrein ligt de kazemat van Ravelijn C, een onderdeel van de Nieuwe Bossche Fronten. Sinds jaar en dag ligt de kazemat er verlaten bij en is al geruime tijd niemand meer binnen geweest. Maar daar is nu verandering in gekomen: omdat de kazemat grenst aan één van de pijlers voor de nieuwe aanlanding hebben we vorige week een bouwtechnisch en bouwhistorisch onderzoek uitgevoerd. En daar hoort natuurlijk ook een interne inspectie bij. Samen met leden van Maastricht Vestingstad namen we een kijkje in de kazemat. Kijk met ons mee via Flickr Belvédère Maastricht!
 
Kazemat C wordt bewaard, maar vooralsnog niet gerenoveerd

Verkeersonderzoek Noorderbrug

Vanaf 21 november wordt in opdracht van Maastricht Bereikbaar cameraregistratie uitgevoerd op de Noorderburg en de Kennedybrug. Het onderzoek wordt uitgevoerd om de verkeersdrukte en de verkeersstromen te analyseren. Op basis van de gegevens zal Maastricht Bereikbaar maatregelen inzetten tijdens de werkzaamheden. Kijk voor meer informatie over het onderzoek op de website van Maastricht Bereikbaar.
 
Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère.

Disclaimer | Colofon
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Wilt u deze emails niet meer ontvangen?
Dan kunt u uw emailadres
hier uitschrijven