Copy
Logo

Let op:

Tijdelijke wijziging avondopenstelling

Helaas hebben we nog steeds te maken met corona. Afgelopen week is duidelijk geworden dat het kabinet een avondklok heeft ingesteld vanaf zaterdag 23 januari. Zolang deze avondklok van kracht is, zijn wij helaas genoodzaakt onze avond-openingstijden iets in te korten. Zodat ook wij nog rustig naar huis kunnen. De praktijk is normaal gesproken dinsdag- en donderdagavond tot 20.00 geopend. Vanaf dinsdag 26 januari en zolang de avondklok van kracht is, zal de praktijk een uurtje eerder dicht gaan en dus op de dinsdag en donderdag om 19.00 uur sluiten. Verder zijn wij normaal geopend en beschikbaar voor de zorg van alle katten. Ook voor het afhalen van voer en medicatie is de praktijk gewoon geopend.

Heeft uw dier dringend medische hulp nodig dan is het uiteraard toegestaan om naar de dierenarts te gaan, óók tijdens de avondklok. U moet dan wel een formulier invullen dat u kunt tonen als hiernaar gevraagd wordt. Dit formulier mag u ook digitaal laten zien. Wij raden u aan dit formulier vast te downloaden, zodat u dit altijd bij de hand heeft, mocht het nodig zijn. Formulier eigen verklaring avondklok.

Hoera! Wij hebben voor het zesde jaar op rij het gouden certificaat van de ISFM voor katvriendelijke praktijk mogen ontvangen.

Nieuwe producten

Het nieuwe jaar begint goed voor onze lieve huistijgers. We hebben namelijk weer allemaal leuke, nieuwe producten binnengekregen. Naast de handige en veilige vervoersmanden hebben we ook leuke voerbakjes. En wat te denken van fijne krabmandjes voor kittens? Voor een mentaal en fysiek fitte kat, hebben we weer diverse voerpuzzels en komen ook de allernieuwste pipolino’s een dezer dagen binnen!

Leuke krabmeubels en handige vervoersmandjes
Fijne voerbakjes

Februari: de ‘maand van het gebit’

Februari staat wederom in het teken van een gezond gebit. Daarom bieden wij ook dit jaar weer de mogelijkheid om gratis het gebit van uw kat te laten controleren. Veel eigenaren kijken niet in de bek van hun kat, meestal omdat dit thuis niet eenvoudig gaat. Of omdat de kat toch goed eet en er dus vast niets mis is met haar tanden en kiezen. Helaas is niets minder waar. Wij komen regelmatig ‘verborgen leed’ tegen in de kattenmond. Dus maak in februari een afspraak voor de gratis gebitscontrole en krijg bovendien 10% korting op een gebitsreiniging!

Maart: start nu vast met tekenpreventie

Het voorjaar komt er weer aan. Dit is ook de tijd dat de teken weer actiever worden. Helaas betekent dat ook, dat de kat vaker met teken thuis zal komen. Gelukkig zijn katten minder, maar niet ongevoelig, voor door deze parasieten overgebrachte ziekten. Maar de teken kunnen wel in huis van de kat af vallen. En op die manier ook een risico vormen voor de mensen in huis. Start dus met een goede tekenpreventie. Bel gerust voor advies wat te doen als je kat een teek heeft. En kom een, voor jouw kat geschikt middel, halen in de kliniek. Gebruik in geen geval een tekenmiddel voor de hond. Deze zijn absoluut ongeschikt voor katten en hebben ernstige bijwerkingen!

Lelies en katten gaan niet goed samen

We hebben er al eerder aandacht aan besteed maar kunnen niet vaak genoeg waarschuwen. Haal nooit lelies in huis als je katten hebt. Alle onderdelen van de lelie, maar in het bijzonder het stuifmeel, zijn giftig voor de kat. Wat vaak gebeurt is dat katten langs de bloemen lopen en zo in aanraking komen met het stuifmeel. Door zich vervolgens te wassen krijgen ze het stuifmeel binnen. Katten kunnen ernstig nierfalen ontwikkelen en komen te overlijden. Helaas zien wij nog te vaak katten met een lelie-vergiftiging terwijl dit eenvoudig te voorkomen is.

Facebook iconInstagram iconTwitter icon

Copyright (C) 2021 Kattenkliniek Felicare. All rights reserved.

Update Preferences | Unsubscribe

Email Marketing Powered by Mailchimp