Copy
View this email in your browser

Het is tijd voor een eerste 4beauforte-nieuwsbrief

 

Bedankt om interesse te tonen in onze nieuwsbrief! We willen jullie op deze manier op de hoogte houden van onze nieuwtjes, de afgelopen concerten, enkele componistenweetjes. En we eindigen met een muziekraadsel.

De afgelopen concerten

 • Open Monumentendag in het Oud Klooster te Maleizen op 12 september. We werden nogal groots ontvangen met een spandoek. Het was een gezellige middag, dit werd bevestigd door ons gastenboek: "Charmant, prachtige verschijning, zeer mooie prestatie. Meisjes, doe a.u.b. zo voort! Het was echt genieten". En "Prachtige, hemelse muziek. Dank voor het fijne optreden." Dat doet ons plezier!

   
 • Magisch slotfeest in het Provenciaal domein te Kessel-Lo op 9 oktober. We stonden bij het boothuis op een steiger tussen de meren, wauw, wat een prachtige locatie! Ondanks de koude was het toch een heel fijn concertje,we hadden een enthousiast publiek en een magische setting.

   
 • Kindervoorstelling ‘4beauforte en de dansende rode schoentjes’: In november hebben we niet stil gezeten! We speelden op het Rode Hond festival in Leuven. Dit is een kunstenfestival voor gezinnen. Hier kregen we de eer om onze voorstelling te spelen in Museum M.  In ons gastenboek werd geschreven "Ontroerd door jullie prachtige muziek en stemmen! Leuk dat er zoveel interactie is met het publiek". Ook speelden we op de kinderkunstendag in de Bachzaal van de Academie Regio Tienen. Hier was te lezen: "Heerlijke kennismaking met de wereld van de muziek! Mijn meisjes waren super enthousiast". 
  Verder hebben we de kinderen van kleuterschool De Bollekes in Gent kennis laten maken met de fluitfamilie. Wat een blije gezichtjes hebben we daar gezien!
   
 • Internationale kamermuziekwedstrijd Italië, 27 november: We namen nogmaals deels aan een kamermuziekwedstrijd. Deze keer trokken we naar Chieri (in de buurt van Turijn). Helaas werden we net niet geselecteerd om door te gaan naar de finale maar we kregen alvast interessante jury commentaren. Ze konden niets negatief melden, we mochten alleen een nog hoger showgehalte vertonen. Ons goed voornemen van 2016 is dan ook 'werken op ons diva-gehalte'.

Wat staat er nog op onze agenda?

 • Woensdag 16-12-2015, om 20u: Stemmige kerstklanken voor de vereniging ‘Orde van de Prince’ in Aarschot.
   
 • Donderdag 17-12-2015, tussen 17u en 18.30u: Opluistering Kerstreceptie op Campus Groep T - KU Leuven.
  Na de enthousiaste reacties van vorig jaar mogen we opnieuw de kerstreceptie op campus Groep T - Ku Leuven opfleuren.
   
 • Vrijdag 18-12-2015: 2 kindervoorstellingen in GBS De Regenboog (Elewijt).
  Ook de lagere scholen tonen interesse voor onze kindervoorstelling ‘4beauforte en de dansende rode schoentjes’. Vlak voor de start van de Kerstvakantie laten wij de rode schoentjes nog een keer dansen tijdens twee schoolvoorstellingen voor de jongens en meisjes van het eerste en tweede leerjaar uit Elewijt.
   
 • Zaterdag 26-12-2015, 16u en 17u: Wintertijd in Leuven.
  Naar jaarlijkse traditie verzorgt 4beauforte één avond de stemmige stadhuisconcerten tijdens ‘wintertijd in Leuven’. Na het volgen van een rondleiding in het Leuvense stadhuis kan u genieten van een intiem kamerconcert door fluittrio. Wil je meer informatie over ‘Wintertijd in Leuven’? Neem dan een kijkje op http://www.wintertijdinleuven.be
   
 • 11-01-2015: De rode schoentjes dansen tot in basisschool De Rank in Wezemaal.
Een Belgische componist in de kijker

Op de wedstrijd in Italië vonden we het belangrijk om zowel het publiek als de jury kennis te laten maken met een componist uit onze eigen streek. Daarom kozen we voor Waves on Fire van Eddy Flecijn. Misschien kent u hem niet, daarom wat meer informatie.

Eddy Flecijn studeerde accordeon, harmonie, contrapunt en fuga (waarvan hij de Eerste Prijzen behaalde) aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen.
Hij vervolmaakte zich in de compositie bij de heren Willem Kersters en Luc Van Hove. In 1998 behaalde hij het diploma “Meester in de muziek optie compositie” aan het Lemmensinstituut.
 
Hij nam deel aan verschillende masterclasses en concerten in Frankrijk en Polen. Reeds vele jaren werkt hij samen met internationale concertaccordeonisten.
Na zijn deelname in meerdere ensembles is hij nu accordeonist/bandoneonist in het sextet “Orquesta Atipica” en het trio “Vision-On”.
 
Voor zijn compositorische activiteiten behaalde hij verschillende prijzen.
Hij schreef en creëerde vele Vlaamse composities in opdracht van André Posman, manager van kamermuziekcentrum “De Rode Pomp”.
 
Hij is leraar aan de Academies voor Muziek, Woord en Dans te Sint-Niklaas, Hamme en Dendermonde, en aan het Lemmensinstituut te Leuven.
Hij schreef, naast talrijke bewerkingen, muziek voor orkest, accordeon, piano en kamermuziek.
 
Waves on fire
Waves On Fire werd gecomponeerd op vraag van collega Wim Smet, oorspronkelijk voor Flute Choir. Flecijn had toen al enige ervaring met fluit-ensemble door het componeren van The Birds. Karl Lenski vroeg hem om de compositie te herwerken voor fluitkwartet (toen voor zijn leerlingen van het Lemmensinstituut).
In dit werk zijn het niet de 4 instrumenten die tegenover elkaar geplaatst worden, maar 4 fluiten die één beweging of klankeffect vormen.
We horen de vloeiende bewegingen van de baren op zee, frivole melodietjes, spetterende effecten en klankschakeringen.
Na enige tijd krijgen we meer Beaufort en vurige golven!

Tijd voor wat ontspanning

In de afbeelding hieronder vindt u een muzikodoku of te wel een muziek sudoku. Het systeem is hetzelfde als een normale sudoku. Alleen is het nu een rooster van 7 op 7 (er bestaan immers maar 7 verschillende notennamen). Op elke lijn mag er slechts één do, één re, één mi, enz staan. Hetzelfde geldt in iedere kolom. Ook zie je enkele vette lijnen, binnen deze figuren mag opnieuw elke noot maar één keer voorkomen. Veel succes!!
Heb je vragen of wil je je uitschrijven voor deze mail, stuur dan zeker een mailtje naar 4beauforte@hotmail.com. Wij helpen je graag verder! 
Bezoek zeker onze website www.4beauforte.be of neem een kijkje op onze Facebook pagina www.facebook.com/4beauforte. Ben je benieuwd naar het repertoire dat we spelen? Luister dan zeker eens naar onze soundcloudsampels op www.soundcloud.com/4beauforte.