Copy
4beauforte nieuwsbrief juli 2016
View this email in your browser

Joepie, het is al een paar dagen zomer, maar nu begint de zomervakantie pas echt! Dit leek ons het ideale moment om weer een uitgebreid overzicht te geven van alles wat er de afgelopen maanden gebeurd is en wat er nog zal komen in de volgende maanden. Benieuwd? Hier komt ie!

Enkele afgelopen concerten


1. Kindervoorstelling Ouwegem 

Op maandag 25 april 2016 trokken wij met onze kindervoorstelling naar de vrije basisschool van Ouwegem, een dorp in Oost-Vlaanderen. De rode schoentjes mochten daar dansen voor de kindjes van de derde kleuterklas, maar ook al voor de wat grotere leerlingen van het eerste, het tweede en het derde leerjaar. Zowel klein als groot als nog wat groter (lees: de meesters en juffen) konden het feeërieke sprookje smaken. Terwijl wij na de voorstelling alles weer terug aan het opruimen waren, kwam de juf van de derde kleuterklas nog even langs: ‘hoe was de tekst van de befaamde toverspreuk nu weer? Want onze kleuters blijven maar zingen’. Het verhaal sprak zelfs zo aan de dat de school het al jammer vond dat ze ons pas over enkele jaren terug kon uitnodigen. 

Tijd om aan een nieuwe voorstelling te beginnen? 

2. Kindervoorstellingen in het kasteel van Horst 

Op zondag 22 mei mochten wij onze kindervoorstelling tweemaal op een prachtige locatie brengen, namelijk in het Kasteel van Horst. Het weer wou die dag niet meewerken, maar daar trokken de mensen zich niets van aan. Het publiek bestond voornamelijk uit mensen (en hun gezinnen) die als vrijwilliger werken voor de gezinsbond, gewest Leuven. Zij kwamen eens kijken of ons sprookje hen kon bekoren en ja hoor, de uitvoering van het verhaal van de rode schoentjes werd alom geprezen! En dat is nog niet alles. De gezinsbond besliste ondertussen om onze voorstelling in 2017 wel 20 keer te boeken in hun regio! Wij hebben alvast erg mooie vooruitzichten! 

3. Kindervoorstelling in de Koningin Astrid School Laken 

Rode schoentjes en een bende enthousiaste kinderen, meer hebben wij niet nodig om er een geslaagde voormiddag van te maken! Op dinsdag 21 juni trokken we naar de koningin-Astrid school in Laken om voor de laatste keer dit schooljaar de rode schoentjes te laten dansen. De kinderen van het eerste en het tweede leerjaar waren een fantastisch publiek en zaten helemaal in het verhaal. Ze waren namelijk net de ‘échte’ dansende schoentjes in de Efteling gaan bezoeken. Over timing gesproken!? De leerlingen van meester Tim vonden het ook geweldig om nadien even zelf te zingen in de microfoon of te blazen op de dwarsfluit. Een klas vol fluitende talenten als je het aan ons vraagt! En als het van juf Sonja afhangt, mogen we volgend schooljaar al terugkomen voor de nieuwe kindjes van het eerste leerjaar! Check!


De komende concerten

AUGUSTUS

28  augustus Cultuurmarkt van Vlaanderen (Antwerpen) 

Ieder jaar vindt op de laatste zondag van augustus in Antwerpen de Cultuurmarkt van Vlaanderen plaats. Deze Cultuurmarkt is een overkoepelend initiatief dat het aanbod van het nieuwe culturele seizoen in Vlaanderen voorstelt. Het publiek wordt op één dag en op één plaats geïnformeerd over het nieuwe aanbod en dit allemaal gratis. Er zijn live optredens uit verschillende disciplines alsook verscheidene infostands. 

De Cultuurmarkt editie 2016 vindt plaats op zondag 28 augustus van 11u tot 18u op verschillende locaties in de Antwerpse binnenstad. 

4beauforte deed auditie om te mogen deelnemen aan de Cultuurmarkt en werd geselecteerd met de kindervoorstelling “4beauforte en de dansende rode schoentjes”. We spelen hier een teaser van onze kindervoorstelling van 11u tot 11u20. Meer info kan je terugvinden op de website www.cultuurmarkt.be

OKTOBER

14 oktober: Magisch Slotfeest (Provinciaal domein Kessel-Lo) 

De zomer is nog maar net begonnen, maar toch willen we al even vooruitblikken naar de volgende herfst en winter. Ook volgende winter kan je weer genieten van sprookjesachtige winterwandelingen in verschillende domeinen. Ooit begonnen in Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, is Putteke Winter ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde tijdens de koudste maanden van het jaar. Verschillende domeinen hullen zichzelf in een magische sprookjessfeer tijdens deze gezellige winterwandeling. De wandeling wordt sfeervol verlicht en onderweg kom je langs mysterieuze figuren, prachtige wintervertellingen en knappe vuurshows. Bij live muziek geniet van je een lekkere chocolademelk, glühwein of jenever. 

Provinciedomein Kessel-Lo bijt de spits af tijdens het Magisch Slotfeest op 14 oktober. Ook in de domeinen Het Vinne, Keiheuvel, Halve Maan, De Lilse Bergen, De Gavers, Zilvermeer en Huizingen kun je naar Putteke Winter. 

4beauforte was hier vorig jaar reeds te gast en werd opnieuw uitgenodigd voor editie 2016. Omdat het zo gezellig was, willen we het ook dit jaar niet missen! 


DECEMBER

27 december: Kindervoorstelling “4beauforte en de dansende rode schoentjes” Den Elsas  (Huldenberg)


JANUARI

29 januari 2017: Aperitiefconcert (Zandhoven) 

Op zondag 29 januari speelt 4beauforte om 11u een aperitiefconcert in Huize Bruyneel te Zandhoven (Vierselbaan 2). Indien je graag wil komen luisteren, gelieve te reserveren via rene.celens@skynet.be. 
 

VOORJAAR

Eind januari – midden maart: Kindervoorstelling “4beauforte en de dansende rode schoentjes”, 20-tal voorstellingen voor de Gezinsbond (Vlaams-Brabant) 

Tussen eind januari en half maart spelen we een 20-tal voorstellingen van onze “dansende rode schoentjes” voor de Gezinsbond, op verschillende plaatsen in Vlaams-Brabant. Houd zeker onze website in de gaten voor de exacte data en locaties!


Muzieksudoku


 


Heb je vragen of wil je je uitschrijven voor deze mail, stuur dan zeker een mailtje naar 4beauforte@hotmail.com. Wij helpen je graag verder! 
Bezoek zeker onze website http://www.4beauforte.be of neem een kijkje op onze Facebook pagina www.facebook.com/4beauforte. Ben je benieuwd naar het repertoire dat we spelen? Luister dan zeker eens naar onze soundcloudsampels op www.soundcloud.com/4beauforte


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fluitkwartet 4beauforte · Renierstraat 22 · Loonbeek 3040 · Belgium

Email Marketing Powered by MailChimp