Copy
Barcelona, 3 d'octubre de 2016

Butlletí informatiu La Confederació

Octubre 2016

Reptes i oportunitats per la defensa de la qualitat dels serveis públics i del rol de l’Economia Social  en la provisió de serveis d’atenció a les persones.
 
Encetem el darrer trimestre de l’any amb nous reptes i oportunitats en l’àmbit de la millora de la contractació pública de serveis d’atenció a les persones, un dels eixos de treball estratègics de La Confederació. Els propers mesos seran claus per assolir molts dels objectius que el Tercer Sector s'ha fixat des de fa anys.
 
A nivell autonòmic, el Govern de la Generalitat de Catalunya està impulsant un projecte de llei de contractació de serveis a les persones que, a partir de la transposició de la Directiva Europea 2014/24/UE  i del Codi de Bones Pràctiques impulsat per La Confederació junt amb altres agents relacionats, ha de permetre avançar cap a una contractació pública més social, al servei de les persones, que garanteixi la qualitat i l’estabilitat d’aquesta tipologia det serveis. En paral·lel, el Govern té l’encàrrec de desplegar reglamentàriament els concerts socials i ocupacionals derivats del Decret Llei 3/2016, de 31 de maig, de mesures urgents en matèria de contractació pública; i a nivell municipal, en aquests moments l’Ajuntament de Barcelona està elaborant un conjunt de propostes per una contractació pública social que sens dubte representarà un canvi de paradigma, procés en el què La Confederació està participant com a interlocutor en representació del tercer sector.
 
Tenim doncs al davant l’oportunitat d’incidir en aquests nous marcs normatius que afectaran directament en el model de col.laboració público-social que coneixem fins ara. I per fer-ho, ens cal un sector fort, propositiu i amb capacitat d’incidència política per defensar la qualitat dels serveis públics i el rol de l’Economia Social en la provisió de serveis d’atenció a les persones.
 
Tal com ens han encomanat els nostres associats, des de La Confederació entomen el repte. I comptem amb tots vosaltres per fer-ho possible.
 
Joan Segarra
President de La Confederació
JORNADA "UNA CONTRACTACIÓ PÚBLICA MÉS TRANSPARENT I SOCIAL"
 
La Direcció General de Contractació Pública del Departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparencia de la Generalitat de Catalunya organitza el proper dia 24 d’octubre de 2016 la Jornada “Una contractació pública més transparent i més social” dirigida al Tercer Sector.

La Confederació hi serà present mitjançant la moderació de la taula rodona "La concertació i la contractació de  serveis a les persones" per part de la Laia Grabulosa, Directora de La Confederació; i la cloenda, que anirà a càrrec de'n Joan Segarra, President de La Confederació.

 
24 d'octubre de 2016, de 9.30 a 14.00 hores
Casa del Mar, BarcelonaConsulta el programa complert
de la Jornada
La inscripció és obligatòria a través del següent formulari electrònic.

 
ACTIVITATS LA CONFEDERACIÓ

Escalfant motors per la 3a edició de l'Anuari de l'Ocupació del Tercer Sector Social de Catalunya  

Properament La Confederació llançarà el treball de camp de la 3a edició de l'Anuari de l'Ocupació del Tercer Sector Social de Catalunya, un projecte estratègic amb la finalitat de conèixer – de forma àgil, sistemàtica i periòdica – l’estat de situació i l’evolució de l’ocupació en el sector no lucratiu de serveis socials i d’atenció a les persones.

En breu informarem de les novetats d'aquesta 3a edició i us animem ja des d'ara a participar-hi!

Consulta la 1a i 2a edició de l'Anuari de l'Ocupació.


Grup de treball d'ocupació i gestió de recursos humans al Tercer Sector Social  

El proper dia 6 d'octubre es reuneix el Grup de Treball d'ocupació i gestió de recursos humans al Tercer Sector Social de Catalunya, on participen una vintena de responsables i tècnics especialitzats d'organitzacions del sector.

Els grups de treball de La Confederació  estan pensats per abordar qüestions que afecten al conjunt del Tercer Sector Social, independentment de les especificitats dels subsectors d’activitat. L’objectiu és posar en comú planejaments i visions que ajudin a crear models propis de gestió i alhora, fomentar la millora contínua.

Consulta els Grups de Treball que posem a disposició dels nostres associats.
Sessió informativa sobre el procés d'articulació de l'Economia Social de Catalunya

El proper dia 13 d'octubre de 2016 La Confederació ha organitzat una sessió informativa dirigida als seus associats amb l'objectiu d'informar de l'estat de situació del procés d'articulació de l'Economia Social de Catalunya en el qual ve participant junt amb altres organitzacions representatives del sector com la  Confederació de Cooperatives de Catalunya, la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, la Xarxa d’Economia Solidaria, l’Ens de l’Associacionisme Cultural i la Federació de Mutualitats de Catalunya.


El projecte "Colònies i Educació" inicia el curs amb empenta

El projecte "Colònies i Educació" impulsat conjuntament amb l'ACELLEC i l'ACCAC ha aconseguit la complicitat i col.laboració de totes les Universitats catalanes per posar en marxa  un premi interuniversitari per a treballs de grau dedicats a l’estudi i recerca sobre els valors educatius de les estades escolars en cases de colònies.

"Colònies i Educació" és una iniciativa promoguda per les associacions empresarials que agrupen la gran majoria d’organitzacions gestores d’instal·lacions i activitats de colònies a Catalunya - ACELLEC, ACCAC i La Confederació - amb l'objectiu de preservar i millorar la qualitat de les colònies escolars.

Consulta el projecte, la seva declaració fundacional i alguna de les accions que s'han realitzat en el web www.coloniesieducacio.wordpress.com.

FORMACIÓ LA CONFEDERACIÓ

La Confederació promou la formació contínua dels professionals del sector  posant a disposició d’entitats i professionals l’oferta formativa dissenyada i organitzada des del propi Tercer Sector, a través d’entitats i centres de formació especialitzats.

En el menú de formació de la pàgina web podeu trobar accions formatives vinculades tant a l'àrea de gestió com a la d'intervenció social, en diferents àmbits com infància, persones amb discapacitat, lleure educatiu, etc.

PROPERES ACCIONS FORMATIVES

Tècniques de captació de fons
  + INFO

Dates: 07.10.2016 - 21.10.2016
Hores: 15
Subvencionat: No
Tipus: Presencial
Població: Barcelona
Entitat que imparteix el curs: Fundació Pere Tarrés

Atenció a la diversitat   + INFO

Dates: 22.10.2016 - 19.11.2016
Hores: 30 hores
Subvencionat: Si
Tipus: Presencial
Població: El Prat de Llobregat
Entitat que imparteix el curs: Centre d'Estudis de l'Esplai

 
I moltes més! Entra al web de La Confederació i consulta tota l'oferta formativa
FINANÇAMENT

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i l’Institut Català de Finances han signat un conveni de col·laboració per finançar projectes d’empreses de l’economia social i cooperatives.

+ INFO

 

FORMACIÓ BARCELONA ACTIVA

Barcelona  Activa amplia la seva oferta formativa en l'àmbit de les "Altres Economies" amb l'objectiu de promoure  projectes socioeconòmics amb voluntat transformadora.

+ INFO
CRIDA OBERTA LABORATORI DE CO-CREACIÓ D’EMPRESES SOCIALS SOCIAL BUSINESS CITY

Ets una entitat social i t’agradaria desenvolupar la teva missió mitjançant un projecte d’empresa social? Arranca la convocatòria per la participació al Laboratori de Co-creació d'empreses socials, una iniciativa impulsada per l’Associació Social Business Barcelona.

+ INFO

 
La Confederació és l’organització empresarial que des de l’any 1997 representa a les entitats no lucratives – associacions, cooperatives d’iniciativa social i fundacions – que generen activitat econòmica en el sector de serveis socials i  d’atenció a les persones a Catalunya.

Més informació a www.laconfederacio.org
Tweet
La Confederació
Via Laietana 54, 1r pis
Barcelona 08003

93.268.85.60
info@laconfederacio.org
www.laconfederacio.org

Donar-se de baixa    Actualitzar dades de la subscripció
Butlletí elaborat amb el suport de:


This email was sent to <<Correu electrònic>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
La Confederació · Via Laietana 54 1r pis · Barcelona, 08003 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp