Copy
Barcelona, 3 de Novembre de 2016
La Confederació constitueix un nou Grup de Treball sobre Models de Col·laboració Público-Social en la provisió de serveis d'atenció a les persones
Més de 20 representants d'entitats i plataformes sòcies de La Confederació van participar ahir  en la reunió de constitució del Grup de Treball sobre Models de Col·laboració Público-Social, un nou espai de treball i incidència entorn totes aquelles qüestions que tenen a veure amb la relació entre el sector i les administracions publiques en l'àmbit de la provisió de serveis d'atenció a les persones.

Com a associació empresarial representant del Tercer Sector Social de Catalunya, La Confederació ha creat aquest nou espai estable de treball amb l'objectiu de reforçar un dels seus principals eixos estratègics d'acció: la millora de la concertació i contractació pública de serveis d'atenció a les persones, garantint un model que preservi la qualitat i sostenibilitat dels serveis, i reconegui el valor d'aportació del Tercer Sector i de l'Economia Social.

Serà a través d'aquest Grup de Treball que La Confederació articularà la participació interna per la construcció compartida de posicionament, discurs i visió sectorial davant de totes aquelles qüestions vinculades a aquest àmbit.

Entre els seus objectius hi ha:
  • El seguiment de les iniciatives legislatives entorn la concertació i contractació pública de serveis d’atenció a les persones
  • L’elaboració de propostes i la identificació/definició de models adequats al Tercer Sector Social
  • La identificació de bones (i males) pràctiques en aquest àmbit
  • La participació en l’estratègia d’incidència política de La Confederació en aquesta qüestió
En aquesta primera reunió de constitució s'han abordat temes rellevants d'actualitat com la recent presentada Guia de Contractació Pública Social de l'Ajuntament de Barcelona; l'avantprojecte de Llei de Contractes de Serveis a les Persones; o l'estat de siutació del despelgament reglamentari dels concerts socials i ocupacionals, entre d'altres.

Entre els membres del Grup hi ha representants de: Associació empresarial d’economia social DINCAT, Creu Roja Catalunya, Cooperatives d’Iniciativa Social – Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS), CAE - formació i serveis socioculturals, Federació d’entitats d’Assistència a la Tercera Edat sense afany de lucre (FEATE), Federació d’Entitats d’Atenció i d’Educació a la Infància i l’Adolescència (FEDAIA), Fundació Escolta Josep Carol, Fundació Pere Tarrés, Fundesplai, Moviment Laïc i Progressista, Patronal ECOM, Unió Catalana de Centres de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç – UCCAP, Coordinadora de Centres per a persones amb Discapacitat intel.lectual de Catalunya, i AMMFEINA, entre d'altres

Des de La Confederació agraïm enormement l'interès mostrat i confiem que el Grup sigui un bon instrument al servei del Tercer Sector i l'Economia Social.
DOCUMENTS RELACIONATS

Constitució de la Taula de Contractació Pública i presentació de la Guia de Contractació Pública Social de l'Ajuntament de Barcelona  

El passat dia 24 d’octubre de 2016 l’Ajuntament de Barcelona va constituïr la Taula de Contractació Pública, un espai de diàleg i treball conjunt amb els agents socials i econòmics de la ciutat, amb l’objectiu d’avançar cap una contratcació pública responsable i social. La Confederació ha estat convidada a participar d'aquesta Taula en representació del Tercer Sector Social. En el marc de l’acte, es va presentar la Guia de Contractació Pública Social.
 


Guia de Contratació Pública Social. Ajuntament de Barcelona (CATALÀ)Guía de Contratación Pública Social. Ajuntament de Barcelona (CASTELLÀ) 
Materials de la Jornada "Una contractació pública més transparent i més social"

El passat dia 24 d’octubre de 2016 va tenir lloc a la Casa del Mar de Barcelona la Jornada “Una contractació pública més transparent i més social” organitzada pel Departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència de la Generalitat de Catalunya.

A continuació us posem a disposició els materials de la Jornada.

 

El concert social previst en el Decret Llei 3/2016, de 31 de maig, de mesures urgents en matèria de contractació pública. 


Informe sobre clàusules socials en la contractació de la Generalitat i del seu sector públic 2015. Avantprojecte de llei de contractes de serveis a les persones.
El Tercer Sector i els reptes de la Llei de transparència.

 

La Confederació és l’organització empresarial que des de l’any 1997 representa a les entitats no lucratives – associacions, cooperatives d’iniciativa social i fundacions – que generen activitat econòmica en el sector de serveis socials i  d’atenció a les persones a Catalunya.

Més informació a www.laconfederacio.org
Tweet
La Confederació
Via Laietana 54, 1r pis
Barcelona 08003

93.268.85.60
info@laconfederacio.org
www.laconfederacio.org

Donar-se de baixa    Actualitzar dades de la subscripció


This email was sent to joan@cooperativestreball.coop
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
La Confederació · Via Laietana 54 1r pis · Barcelona, 08003 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp