Copy
Barcelona, 29 de juliol de 2015

Butlletí informatiu La Confederació

Juliol 2015

Fase final en l'elaboració del Codi de Bones Pràctiques en la contractació pública de Serveis d'Atenció a les Persones, liderat per La Confederació i promogut per l'OSACP i el conjunt del sector.
 
Fruit de l'Acord per a l'impuls de la millora de la contractació pública de serveis d'atenció a les persones  impulsat per La Confederació - signat ara fa un any entre patronals, sindicats, col.legis professionals i Tercer Sector - i de la constitució d'un grup de treball amb l'Oficina de Supervisió i Avaluació de la Contractació Pública (OSACP) vinculada al Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya, ens trobem ja en la fase final  de l'elaboració d'un Codi de Bones pràctiques en la contractació pública de Serveis d'Atenció a les Persones. Des de La Confederació valorem molt positivament el procés de treball i la voluntat constructiva de totes les parts. Si bé com a sector haguéssim volgut un document més vinculant pel conjunt de les administracions públiques, el Codi és sens dubte un primer pas rellevant. En les properes setmanes es preveu tancar definitivament el document amb les consideracions que faci la Junta Consultiva de Contractació Administrativa, i culminarà amb la formalització de la signatura en un acte del qual us anirem informant.

Podeu consultar el document de treball (no definitiu, pendent de darreres consideracions i aportacions) en el següent enllaç.
L'Oficina de Supervisió i Avaluació de la Contractació Pública de la Generalitat de Catalunya ha elaborat un informe d'anàlisi de la inclusió de clàusules socials en la contractació pública durant lany 2014 i de l'adjudicació a entitats del Tercer Sector Social. Podeu consultar-lo a través del següent enllaç.
El nou equip de govern de l'Ajuntament de Barcelona es compromet a millorar la contractació pública i garantir la qualitat dels serveis
 
En una primera trobada institucional de La Confederació amb la Segona Tinenta d'Alcaldia, la Sra. Laia Ortiz, responsable de l'Àrea de Drets Socials, aquesta va expressar clarament la voluntat d'avançar decididament en la millora de la contractació pública de serveis d'atenció a les persones. Igualment, l'Alcaldessa de la ciutat, la Sra. Ada Colau, ha fet ja públic el seu compromís sobre aquesta qüestió, concretament en la necessitat de prioritzar la qualitat respecte el preu; i vetllar per les condicions laborals dels professionals.
 
Informe dels Serveis Socials a Catalunya 2015 

El Departament de Benestar Social i Familia ha publicat l'Informe sobre l'estat dels Serveis Socials a Catalunya 2015. Podeu consultar l'informe complert en el següent enllaç.


 
Aprovat el Pla d'atenció integral a la infància i l'adolescència 2015-2018 

El passat dia 21 de juliol de 2015 el Govern va aprovar el Pla d'atenció integral a la infància i l'adolescència 2015-2018. Podeu consultar el contingut del Pla així com altres documents relacionats en el següent enllaç.

Oh, Europa! Article de la Laia Grabulosa, Directora de La Confederació

L'article tracta dels reptes i les oportunitats derivades de les Directives Europees de Contractació Pública. Llegeix-lo en el següent enllaç.
En marxa el III Conveni Col·lectiu del Lleure Educatiu  i Sociocultural de Catalunya

El passat dia 10 de Juliol de 2015 va sortir publicat al DOGC el III Conveni Col.lectiu del Lleure Educatiu i Sociocultural de Catalunya, que tindrà vigència fins al mes de desembre de 2016. La Confederació ha estat una de les organitzacions signants del conveni, junt amb les patronals ACELLEC i ACCAC, i els sindicats CCOO i UGT de Catalunya.

Podeu accedir al text complert del conveni en el següent enllaç.
Nova Junta Directiva de La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya

En un acte celebrat el passat dia 16 de juliol de 2015 a l'Auditori de la ONCE, la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya va fer pública la renovació de la seva Junta Directiva per finalització de l'anterior mandat, amb l'elecció d'un nou equip de govern encapçalat per l'Oriol Illa, que assumeix la presidència de l'organització. Felicitem a la nova Junta Directiva, en la què hi estan representades un bon nombre d'entitast sòcies de La Confederació: Moviment Laïc i Progressista, Cooperatives d'Iniciativa Social, ECAS, Creu Roja Catalunya, ECOM, DINCAT, FEDAIA i la Fundació Pere Tarrés. Com a plataformes representatives del Tercer Sector Social de Catalunya, seguirem treballant conjuntament per reforçar el sector, sumant esforços i oportunitats en benefici de les entitats i els col·lectius representats.
L'oficina de La Confederació romandrà tancada per vacances d'estiu del 10 al 31 d'agost de 2015. Per qualsevol cosa que necessiteu podeu contactar via info@laconfederacio.org i us donarem resposta tant aviat com sigui possible.
Tweet
La Confederació, Patronal del Tercer Sector Social de Catalunya
Via Laietana 54, 1r pis
Barcelona 08003

93.268.85.60
info@laconfederacio.org
www.laconfederacio.org

Donar-se de baixa    Actualitzar dades de la subscripció
Butlletí electrònic elaborat amb el suport de: