Copy
Barcelona, 28 de novembre de 2016
Pel coneixement i reconeixement del Tercer Sector Social com a sector generador d'ocupació: participa!
Per tercer any consecutiu - i amb el suport de la Direcció General d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l'Autoempresa del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya - La Confederació impulsa l'Anuari de l'Ocupació del Tercer Sector Social de Catalunya, un projecte estratègic amb la finalitat última de conèixer - de forma àgil, sistemàtica i periòdica - l’estat de situació i l’evolució de l’ocupació en el sector no lucratiu de serveis socials i d’atenció a les persones.

Aquesta tercera edició és fonamental per afiançar la iniciativa i construir una sèrie de dades que ens permetin efectivament començar a dibuixar l’evolució del sector a partir d’indicadors comuns específics en l’àmbit de l’ocupació.

Com sempre, per aconseguir l’èxit del projecte, és absolutament imprescindible el compromís i la implicació del sector. Sense el vostre suport això no será possible, així que us animem a participar-hi i a contribuir al coneixement i reconeixement del Tercer Sector Social com a sector generador d'ocupació a Catalunya.

 
L'Anuari de l'Ocupació del Tercer Sector Social de Catalunya compta amb la col·laboració i expertesa de l'Observatori del Tercer Sector (www.observatoritercersector.org). Al llarg de tot el procés l’equip de l’OTS està a disposició de totes i cadascuna de les entitats per clarificar i resoldre qualsevol consulta (anuariocupacio@observatoritercersector.org │93.256.40.92 )
ENLLAÇ AL QÜESTIONARI !
 NOVETATS 3a EDICIÓ

 Optimització de temps i recursos  

Per facilitar la feina el màxim possible, totes aquelles entitats que ja van contestar el qüestionari en edicions anteriors rebran per part de l’Observatori del Tercer Sector un correu amb un enllaç personalitzat al seu qüestionari pre-omplert, recollint les dades ja aportades; només caldrà contrastar, actualitzar i validar la informació. En cas d’haver realitzat el qüestionari en les edicions prèvies i encara no haver rebut el correu personalitzat en el termini d’una setmana, es pot fer la sol·licitud expressa a través de l’adreça anuariocupacio@observatoritercersector.org
 
 Sinèrgies amb El Panoràmic 

El compromís de les organitzacions que impulsem i elaborem dues de les recerques de referència del sector, l'Anuari d'Ocupació del Tercer Sector Social de Catalunya i el Panoràmic, està donant lloc a la creació de sinergies i a la coordinació en el procés de recollida d'informació. Amb la voluntat d'apropar totes dues recerques i facilitar la resposta, totes aquelles entitats que hagin participat en el Panoràmic (i no ho hagin fet en anteriors edicions de l'Anuari d'Ocupació) només cal que contactin amb l’equip de l’OTS (anuariocupacio@observatoritercersector.org  amb l’assumpte "Participant en Panoràmic”) per tal de recuperar les respostes i agregar-les en un qüestionari personalitzat. D'aquesta manera només caldrà completar les preguntes específiques de l'enquesta d'ocupació.
 
 Treball de camp qualitatiu 

Posterior al treball de camp quantitatiu, es dissenyaran un conjunt d’accions de tipus qualitatiu que ens permetran complementar la informació obtinguda i enriquir el contingut de la recerca. Us mantindrem informats en quant al tipus i el calendari d’execució, durant el primer trimestre de l’any 2017.
 
 Informes sectorials i territorial (ciutat de Barcelona) 

Tal i com venim fent en les anteriors edicions, en cas que hi hagi un volum rellevant de respostes de membres d’una determinada federació sòcia de La Confederació, s’elaborarà un informe específic adreçat a la federació de referència que reculli els resultats agregats de les seves entitats, podent-se així comparar amb la situació global del sector. Igualment, s’aprofitarà el treball de camp d’àmbit català per fer un informe i actuacions específiques centrades en l’ocupació que genera el Tercer Sector Social de Barcelona, amb el suport en aquest cas de l’Ajuntament de la ciutat.

 Perquè un Anuari de l'Ocupació? 

Coneixement de l’estat i l’evolució de l’ocupació del sector.

Visibilització i reconeixement del sector com a generador d’ocupació.

Eina de treball, anàlisi i reflexió pel propi sector i agents relacionats.

Compromís amb la millora contínua de l’ocupació del Tercer Sector Social
 
 Principals àrees de coneixement 

Volum d'ocupació i expectatives de futur

Perfil de les persones contractades a les entitats del Tercer Sector Social

Tipologia de contractació i relacions laborals

Retribucions, escales i ràtios d'equitat salarial
 Anteriors edicions 

Consulta els resultats de la 2a Edició de l'Anuari de l'Ocupació del Tercer Sector Social de Catalunya 2016


Recupera el vídeo de presentació de la 2a Edició que va tenir lloc al Palau Robert de Barcelona el passat dia 28 d'abril de 2016.
Amb el suport de:


 
Recerca elaborada per:
La Confederació és l’organització empresarial que des de l’any 1997 representa a les entitats no lucratives – associacions, cooperatives d’iniciativa social i fundacions – que generen activitat econòmica en el sector de serveis socials i  d’atenció a les persones a Catalunya.

Més informació a www.laconfederacio.org
Tweet
La Confederació
Via Laietana 54, 1r pis
Barcelona 08003

93.268.85.60
info@laconfederacio.org
www.laconfederacio.org

Donar-se de baixa    Actualitzar dades de la subscripció


This email was sent to <<Correu electrònic>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
La Confederació · Via Laietana 54 1r pis · Barcelona, 08003 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp