Copy
Niet goed leesbaar? Bekijk hem in uw browser
LTV ALMERE - NIEUWSBRIEF

4 november 2020

 

 

VERZWARING CORONAMAATREGELEN:

GEEN DUBBELSPEL DE KOMENDE 2 WEKEN

 

Beste Leden van LTV Almere,

Het kabinet heeft extra maatregelen genomen in de strijd tegen het coronavirus. Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen wordt onder andere de groepsgrootte voor volwassenen teruggebracht naar maximaal 2 personen. Dit geldt ook voor tennis en padel. De maatregelen komen boven op de ‘gedeeltelijke lockdown’ en gaan in op woensdagavond 4 november om 22.00 uur en gelden voor 2 weken.

De tijdelijke verzwaring van de maatregelen is nodig om het aantal besmettingen sneller te laten dalen en de druk op de zorg te verminderen. De extra maatregelen gelden in heel Nederland, iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen. Sporten en bewegen is gezond en we zijn blij dat we tennis en padel kunnen blijven spelen de komende twee weken, maar wel met meer beperkingen. Dat is even niet anders.

De overheidsrichtlijnen voor sport zijn besproken met NOC*NSF en de sportbonden. Het protocol Verantwoord Sporten van NOC*NSF is leidend en daaruit komt nu het volgende:

•​Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar (binnen en buiten) sporten. Zij houden onderling 1,5 meter afstand. Tennis en padel spelen kan dus nog, maar met maximaal twee personen op een baan (dus geen dubbelspel). 

•​Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen op een baan (excl. trainer); trainingsgroepen van 4 volwassenen of meer zijn mogelijk, zolang deze duidelijk zichtbaar in groepen van 2 spelers per baan (met 1.5 meter afstand) gescheiden zijn en de groepen niet gemengd worden. 

Tenniscollege Flevoland zal de deelnemers aan de tennislessen hierover benaderen via App of Email

•​Kinderen t/m 17 jaar mogen in grotere groepen blijven spelen en trainen en hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden.

•​Er worden geen wedstrijden gespeeld.

•​Voor topsporters gelden uitzonderingen.

•​Publiek is niet toegestaan.

•​Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

Vanaf 19 november vallen we terug naar de ‘gedeeltelijke lockdown’ en gelden de maatregelen van 14 oktober. Naar verwachting zullen we dit tot half december moeten volhouden. 

Kijk hier voor het volledige bericht over de extra maatregelen van Rijksoverheid en specifiek voor de sport.
 

Het bestuur van LTV AlmereTips of suggesties n.a.v. deze berichten? Deze zijn altijd welkom via email: website@ltvalmere.nl

  
LTV Almere - Sportpark De Marken - Almere-Haven 
036 - 53 123 59
http://www.ltvalmere.nl                          website@ltvalmere.nl
               
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
L.T.V. Almere · Sportpark De Marken 2 · Almere, Flevoland 1355ES · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp