Copy

Maak er een dagje Limburg van!Op 21 juli vieren we de Nationale feestdag, en wat is er beter dan deze dag door te brengen in eigen land (of provincie)? Daarom geven we je graag enkele leuke tips om deze feestdag te vieren!

Ter land, ter zee en in de lucht

Limburg is the place to be om te fietsen, zo fiets je zowel door het water als door de bomen. Aan knooppunt 91 in Bokrijk geniet je van het prachtig uitzicht en fiets je letterlijk “door het water”. Maar geen nood, je zal zelf niet nat worden. Het fietspad neemt je mee van de ene kant van de vijver naar de andere. Op een bepaald moment zit je tot met je oren aan het wateroppervlak, een echte eye-catcher!

In Pijnven, Hechtel-Eksel aan knooppunt 272 fiets je dan weer een stukje hoger. Hier fiets je door de bomen! Via een dubbele cirkel klim je tot op 10m hoogte tussen de bomen. Het is de perfecte manier om mens en natuur met elkaar te verbinden.

Wil je vanuit het water door de bomen fietsen? Geen probleem, er bestaat namelijk ook een fietsroute die deze twee bezienswaardigheden moeiteloos met elkaar verbindt. Op het einde van deze route kan je met trots zeggen dat je een marathon hebt gefietst!

Wandelen met een view 

Ga je liever te voet op pad? Neem dan zeker een kijkje in de Lommelse Sahara. In dit natuurgebied ontdek je bossen, zandvlaktes en verschillende vogelsoorten. Daarnaast kan je kiezen uit een aantal wandelingen van drie tot twaalf kilometer. Ben je ondertussen moe geworden van al dat wandelen? Niet getreurd, aan de balie van de Soeverijn kan je een gratis hangmat huren.

Een tripje door de geschiedenis

Ben je niet zo sportief aangelegd, maar zijn cultuur en geschiedenis helemaal jouw ding? Dan hebben we de perfecte uitstap voor jou! In het Gallo-Romeins Museum in Tongeren ontdek je de hele geschiedenis van de Neanderthalers tot de Romeinen. De hele zomer lang worden je smaakpapillen geprikkeld tijdens de proeftoch(t). Samen met je kinderen verken je de tentoonstelling aan de hand van verschillende opdrachten, weetjes en proeven. Kortom, plezier voor de hele familie!

Ben je meer geïnteresseerd in de geschiedenis van de mode? Ga dan zeker eens langs bij het Modemuseum in Hasselt. In dit museum vind je stukken die dateren van 1745 tot 2010. De collectie bestaat uit ongeveer 18.000 items gaande van kleding en schoenen tot tassen en accessoires.

To infinity and beyond! 

In Genk ga je naar de sterren en daar voorbij! Beleef samen met het hele gezin een ongelooflijk ruimteavontuur. Kies uit één van de vele 360° shows voor de echte ruimte-explorers. De shows nemen je mee op een spannende reis door het zonnestelsel, enorme vulkanen, verblindende ringen en uitgestrekte canyons. Misschien is er wel leven in de ruimte, dankzij “We are aliens” ga je op een zoektocht naar buitenaards leven. 


Kortom: voldoende manieren om te genieten van deze Nationale feestdag! 


Bekijk in uw  browser »
Google Plus One Button share on Twitter Like Maak er een dagje Limburg van! on Facebook
Google+
Google+
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Pinterest
Pinterest
YouTube
YouTube
Email
Email
Blog
Blog
RSS
RSS

Recente Artikelen:


De wetgeving rond de snelle elektrische fiets in een notendop!
Kies de juiste reisverzekering en begin zorgeloos aan het bouwverlof!
9 tips voor een veilig festival
Veilig in en rond het zwembad
10 handige tips voor een autorit met kinderen

 


 
Copyright © 2019 Zakenkantoor Schaekers nv, All rights reserved.
Bekijk deze email in je browser


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Zakenkantoor Schaekers nv · Natterveld 14 · Kinrooi 3640 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp