Copy
Nyheder fra Erhverv og Vækst i Høje-Taastrup
Vis denne e-mail i din browser

Tilskud på 100.000 til digital rådgivning


Har du og din virksomhed ambitioner om at styrke virksomhedens vækst og konkurrenceevne gennem investeringer i digitale løsninger, automatisering eller e-handel? Med tilskud til privat 1:1-rådgivning får du hjælp fra en ekspert inden for netop det område som du har brug for.

SMV:Digital’s tilskud udmøntes efter først-til-mølle-princippet og efterspørgslen plejer at være stor. Du opfordres derfor til at søge, så snart du har en færdig ansøgning. 

Der åbner en ny tilskudspulje den 20. april, hvor man kan søge om 100.000 kr. til køb af privat rådgivning inden for digitalisering og e-handel.

Har du brug for hjælp til tilrettelæggelse af dit projekt eller til selve ansøgningen? Så er du velkommen til at kontakte Erhvervshus Hovedstaden. Se kontaktoplysninger her

Læs mere om SMV Digital her

Få hjælp til din virksomheds faste omkostninger

Som virksomhed kan du ansøge om kompensation for en andel af din virksomheds faste omkostninger.

Ordningen dækker i perioden fra og med 9. marts til og med 8. juni 2020 en andel af din virksomheds faste omkostninger til fx afskrivninger, husleje, anden leje og leasing samt renteomkostninger.

Ordningen er for virksomheder, der har faste omkostninger for mindst 25.000 kr. i perioden fra og med 9. marts til og med 8. juni 2020, og derudover

  • forventer et fald i omsætningen på mindst 40 % i hele perioden, eller
  • i en periode har haft forbud mod at holde åbent og ikke har haft omsætning i hele denne periode.

Du kan få kompensationen for op til 80 % af de faste omkostninger i din virksomhed. Hvis din virksomhed i en periode har haft forbud mod at holde åbent, og ikke har haft en omsætning i hele perioden, kan du dog få kompensation for alle din virksomheds faste omkostninger i perioden, hvor du ikke har kunnet holde åbent.

Som del af din ansøgning skal du opgøre det forventede fald i omsætningen i din virksomhed samt din virksomheds forventede faste omkostninger for perioden fra og med 9. marts til og med 8. juni 2020.

Læs mere på virksomhedsguiden.dk

Model med opkvalificering frem for afskedigelse udvides

 

Under Corona-krisen er der lavet en model, hvor medarbejdere kan blive opkvalificeret i stedet for at blive afskediget. Virksomhederne kan få udgifter til løn i perioden dækket. Fjernundervisningen begyndte inden for service, men nu bliver modellen udbredt til flere brancher.

Modellen går ud på, at arbejdsmarkedets parter, uddannelsesinstitutioner og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering i fællesskab sammensætter et opkvalificeringsforløb, der er målrettet specifikke brancher. Det kan fx være kompetencer målrettet salg og service inden for restaurationsbranchen.

Virksomhederne får dækket op til 100 procent af lønudgifterne, mens medarbejderne deltager i fjernundervisningen.

Læs mere om modellen her

Webinarer om håndtering af coronakrisen

 

Erhvervshus Hovedstaden afholder løbende webinarer for virksomheder i krisesituation. Der vil være fokus på en række hjælpepakker og andre initiativer, der skal understøtte virksomheder gennem krisen.

På webinarer vil du møde forretningsudviklere fra Copenhagen Business Hub og eksperter fra en række samarbejdspartnere. Der vil også være mulighed for at stille spørgsmål.

Se listen over webinarer her: www.ehhs.dk

Læs tidligere udgaver af nyhedsbrevet


Er du gået glip af et tidligere nyhedsbrev, så kan du finde dem alle i vores arkiv, som du finder her: Erhvervsnyhedsbrev HTK

Du er også meget velkommen til at kontakte os:
Erhvervsservicechef Anne-Mette Felby  - 28498288 
Erhvervskonsulent Toke Sundgaard - 43591805
Copyright © 2020 NemAdgang for Erhverv i Høje-Taastrup Kommune, All rights reserved.
Du modtager denne nyhedsmail, da du har tilmeldt dig nyheder fra Høje-Taastrup Kommunes erhvervsservice

NemAdgang for erhvervslivet
43 59 18 05 / 28 49 82 88
nemadgang@htk.dk

Vil du ændre hvordan du modtager nyhedsbrevet?
Du kan opdatere dine indstillinger eller afmelde nyhedsbrevet

Email Marketing Powered by Mailchimp
LinkedIn