Copy
Nyheder fra Erhverv og Vækst i Høje-Taastrup
Vis denne e-mail i din browser

Sommerhilsen fra borgmester Michael Ziegler


Kære erhvervsdrivende
 
Vi kan så småt skimte sommerferien, efter hvad man vist roligt kan kalde et usædvanligt forår. Smitten ser heldigvis ud til at have sluppet taget i vores samfund, og det er dejligt at vi langsomt kan vende tilbage til en mere normal tilværelse.
Men på trods af at sygdommen er på tilbagegang, er der stadig mange som er bekymret, nogle for deres virksomhed og andre for deres arbejdsplads.
Jeg har under krisen været rundt på mange forskellige virksomheder for at høre, hvordan netop de er ramt og hvordan de ser på fremtiden. Mange er heldigvis optimister og har været meget innovative, men stemningen er også præget af stor usikkerhed.

 
Vi følger situationen fra Høje-Taastrup Kommunes side og vil prøve understøtte vores lokale erhvervsliv, hvor det er muligt, men som kommune har vi ikke så mange håndtag at dreje på. Jeg vil samtidigt opfordre til at man gør brug af f.eks. Erhvervshus Hovedstadens tilbud om sparring og vejledning. Deres mange tilbud kan findes her https://ehhs.dk/
 
Trods usikkerheden tror jeg at vi er mange som glæder os til at gå på sommerferie. Mange vil nok tilbringe ferien i Danmark og måske opleve steder i landet, som man ikke har besøgt før. Vi må håbe at vejret er med os og giver os mulighed for at opleve Danmark fra sin bedste side.
 
I Høje-Taastrup kan du blandt andet opleve Hedeland - http://hedeland.dk/ og ellers kan du se på Høje-Taastrup Turistforenings side om flere tilbud https://hojetaastrup.dk/
 
Jeg håber at I alle får en rigtig god sommer.

Venlig hilsen
Michael

Jobcenteret er åbent igen


De seneste tre måneder har jobcentret bistået arbejdspladser med mere end 50 rekrutteringsopgaver. Nu kan vi også møde op hos jer, og støtte med rekruttering, uddannelse, opkvalificering og fastholdelse af medarbejdere. Kontakt os på 40 10 52 07.

Har du sommerjob til lokale unge?


Har I opgaver – store som små – der skal klares over sommeren? Og har I lyst til at én af de lokale unge kommer og løser dem?

Vi har i vores UngeCenter én hel del unge – piger som drenge – i aldersgruppen 15 til 20 årige, der alle har brændende ønske om at få et sommerjob. Dette vil vi meget gerne støtte op. Vi håber derfor at I har nogle opgaver som de kan løse.

De unge udfører (næsten) alle slags arbejdsopgaver f.eks:

  • Oprydning på kontorer, af Lager, Butik og i Showrooms
  • Sortering af affald – inde og ude
  • Pluk/Pak af varer / Klargøre forsendelser
  • Renhold på ude-områderne – fjerne skrald og feje skidt
  • Klargøre og opfriske mødelokaler/Showroom
  • Kørselsmedhjælper    (…nogle få af de 18+ årige har også kørekort)

Rammerne:
Timer: 10 til 30 timer/uge
Opstart fra 1.juli 2020 eller efter aftale
Løn/timesats – 15-17 årige fra 58,-kr./time og for 18 (+) årige fra 116,- kr./time.

Hvis du har spørgsmål eller har en opgave, så tag fat i Allan Leerbæk på telefon 29 43 29 80 eller send en mail på allanle@htk.dk

Hjælp til eksportvirksomheder


Udenrigsministeriet kan hjælpe din virksomhed med eksportrådgivning i forhold til den verdensomspændende Corona-krise. I forbindelse med akut opståede problemstillinger, der er direkte knyttet til COVID-19 situationen tilbyder Udenrigsministeriet op til 15 gratis rådgivningstimer.

Det er også blevet billigere at få eksportrådgivning for alle virksomheder i 2020. Det er besluttet at sænke timeprisen for ambassadernes eksportrådgivning markant.


Klik ind og se om der er nogle af tilbuddene som kan hjælpe din virksomhed

Løkkefonden søger mentorer


LøkkeFonden og Høje-Taastrup Kommune søger personer fra det lokale erhvervsliv, som vil gøre en forskel.

Meld dig som mentor i LøkkeFondens projekt, hvis du vil være med til at motivere unge fra 10. klasse til at vælge og gennemføre en erhvervsuddannelse. Læs mere eller kontakt Allan Leerbæk på telefon 29 43 29 80 eller mail allanle@htk.dk hvis du er interesseret i at blive mentor.


Læs mere om samarbejdet her

Støt kulturen i Taastrup og bliv en del af Vestegnens Kulturuge


Som en del af Vestegnens Kulturuge 2020 udstiller den internationale kunstner Fryd Frydendahl (se mere om kunstneren her) op til 40 unikke tæpper. Udstillingen er udendørs og kan opleves på ruter fra Taastrup Station, gennem Selsmosen og Taastrupgaard. I kan støtte udstillingen med et sponsorat på 5.000 kr. og vil som sponsor blive nævnt i udstillingsmateriale og efterfølgende modtage et værk fra udstillingen. Yderligere information: E-mail: majasc@htk.dk Telefon: 21 56 24 44

Læs tidligere udgaver af nyhedsbrevet


Er du gået glip af et tidligere nyhedsbrev, så kan du finde dem alle i vores arkiv, som du finder her: Erhvervsnyhedsbrev HTK

Du er også meget velkommen til at kontakte os:
Erhvervsservicechef Anne-Mette Felby  - 28 49 82 88 
Erhvervskonsulent Toke Sundgaard - 43 59 18 05
Copyright © 2020 NemAdgang for Erhverv i Høje-Taastrup Kommune, All rights reserved.
Du modtager denne nyhedsmail, da du har tilmeldt dig nyheder fra Høje-Taastrup Kommunes erhvervsservice

NemAdgang for erhvervslivet
43 59 18 05 / 28 49 82 88
nemadgang@htk.dk

Vil du ændre hvordan du modtager nyhedsbrevet?
Du kan opdatere dine indstillinger eller afmelde nyhedsbrevet

Email Marketing Powered by Mailchimp
LinkedIn