Copy
2017
Bekijk deze e-mail in je browser

Van de voorzitter 

Vrolijke gezichten
Een groter compliment kun je niet krijgen als er iemand tegen je zegt: "overal waar je kijkt zie je vrolijke en blije gezichten". Ik heb het nu over het zeer succesvolle SinterKerst Toernooi. Het was één groot en zeer gezellig tafeltennisfeest. Ik wil ook iedereen bedanken die aanwezig was en het toernooi tot een geslaagd festijn hebben gemaakt. Ook het vele meegebrachte eten en drinken was super!
Terugkijkend naar ons eerste volle kalenderjaar, kan ik alleen maar zeer tevreden zijn. Wij groeien nog steeds erg hard en wij beginnen steeds meer geaccepteerd te worden als vereniging in tafeltennisland. Als bestuur zijn wij ook hard bezig om de groei goed te managen. Ik ben erg trots, zeker als je ziet dat onze jeugdafdeling ondertussen tot de grotere van de afdeling behoort.

Deze trotse voorzitter wil iedereen heel fijne dagen toewensen, een mooie jaarwisseling en graag tot volgend jaar!

In deze nieuwsbrief:


Het SinterKerst Toernooi en onze nieuwe competitieteams!

Lachebekjes.....
 

Door Ko Lum
"Het jaar 2016 loopt alweer ten einde op het moment dat ik deze column aan het papier toevertrouw, tijd voor een jaaroverzicht. Michael van Gerwen greep naast de wereldtitel, Max Verstappen brak definitief door in de Formule 1, Ajax liet het lelijk liggen in de laatste wedstrijd tegen degradant de Graafschap, veel goud werd er binnengesleept tijdens de Olympische Spelen en dan heb ik het alleen over de sportieve activiteiten. Daarnaast ook weer veel ellende in de wereld, nieuws waar je niet echt vrolijk van wordt. En juist die vrolijkheid is heel belangrijk in het leven. Als er vrijwel niets meer te lachen valt, wordt het allemaal wel erg somber. Ik wil dat mijn lachspieren weer worden geactiveerd en dan niet alleen omdat Andrew zich weer een tafeltennisbalkapsel heeft aangemeten of dat Theo weer gebakken lucht aan het wegslaan is i.p.v. het balletje raken of nog grappiger, het sprongetje van Danny (Jagerman) bij een backhandpoging of iemand zien stoeien met het opbergen van de tafels waarna deze met een harde bonk op de vloer knalt....best leuk, maar er moet meer zijn.
Daarom pleit ik dat 2017 moet worden uitgeroepen tot het jaar van de lach. Natuurlijk, gezien mijn veelzijdig talent, dien ik daar ook een idee voor aan te dragen en mijn oog is gevallen op ons nogal stoffige internetsite. Mooie site, maar er gebeurt vrijwel niets dat het lezen aangenaam maakt. Laat staan dat er wat te lachen valt. De geboorte van een moppenhoekje is daar. Iedereen kan zijn of haar beste mop aanleveren en de wereld ziet er gelijk een stuk leuker uit.
Zelfs deze column is om te gieren met een paar mopjes, hier komen ze:
 1. Wayne: "Ik kan toveren". Vadim: "Hoezo?". Wayne: "Als ik 's avonds de hond uitlaat, kom ik 's nachts terug met een kater".
 2. Zit een man met zijn benen op de bank in de trein. Vraagt de conducteur: "Doe je dat thuis ook?". Zegt de man: "Knip jij thuis ook de kaartjes?".
 3. In een Hollands restaurant: "Is dit kippensoep, ober?". Ober: "Het is kippensoep van heel jonge kippen meneer". "Heel jonge kippen?". "Ja, het is water waarin de eieren zijn gekookt".
Ik word al wat vrolijker."

SinterKerst Toernooi


"Overal waar je kijkt zie je blije mensen", aldus één van onze seniorleden.

Het was dan ook een onwijs gezellige middag met leden, trainers, familie en vrienden. Iedereen had schik achter de tafel. Samen fun hebben......daar ging het om tijdens dit toernooi en dat is goed gelukt!

In dubbels jeugd + senior werden wedstrijden in poules gespeeld, waarna de afvalronde echt begon in de winnaars- en verliezerspoule.

Een ervaren speler samen met een onervaren speler EN dan ook spelen met dat 'ouderwetse plankje'....dat zorgt voor verrassende wedstrijden!

Meer foto's staan op Facebook en binnenkort op onze website.
Special guests deze dag waren Peter Hanning van het NTTB bestuur en.............de Kerstman. Die beiden natuurlijk meededen aan het toernooi! Ook Nick Assenberg van Omroep Almere deed gewoon mee.

Leden namen overheerlijke hapjes mee: bami, mini muffins, wraprolletjes, chips, pastasalade, taartjes, loempia's......teveel om op te noemen! Wat een verwennerij!

En wat een mooie complimenten kregen wij deze middag!
Het mooiste compliment voor ons als bestuur is echter de grote opkomst en de blije gezichten die wij overal zagen. Dan is het alle tijd en energie die wij hierin steken waard!

Een speciaal bedankje gaat uit naar alle vrijwilligers, toernooileiding en iedereen die vóór en na het Toernooi heeft geholpen!
Tijdens de prijsuitreiking kregen eerst onze topverkopers van de Grote Clubactie loten hun VVV-bon. Onze 3 topverkopers waren:
 1. Nick Ketzer met stip op nummer 1. Hij is als een malle tekeer gegaan en heeft van het toaal verkochte loten de meeste verkocht.
 2. David Kemp
 3. Yorim en Kylian Potters 
De speciale prijzen van het Toernooi gingen naar:
 • Mariska Potters - meest positieve speler! (no matter what.....ze bleef positief)
 • Jolanda Goossens - de pechvogel (door 'n blessure niet kunnen spelen, da's zuur)
Toernooi winnaars!
 • Poule A - 1e prijs: Danny Wierda & Dorinde Wichgers
 • Poule A - 2e prijs: René van Groen & Tessa Vermeer
 • Poule B - 1e prijs: Robin Wichgers & Joost Maas
 • Poule B - 2 prijs: Nauremon Sombunmee & Sanne van der Rijt
Gefeliciteerd allemaal!
Meer foto's

Onze competitieteams!

 
Het was even een puzzel....
...een enkeling die even (tijdelijk) stopt met competitie, spelers die bewust voor de duocompetitie kiezen om zo die late doordeweekse avond niet te hebben, spelers die een hogere klasse verdienen en op de valreep komen er nog leden bij die óók competitie willen spelen.

Maar het is gelukt.

Wij gaan met 12 teams de voorjaarscompetitie in en stellen de teams hieronder voor.

Jeugdteams

AU1 - 2e klasse (1e aanvraag)
Daan Kooiman
Nowin Djavdan
Jesper Jansen
Justin Seure
Jesse Veenstra
Een mooie 3e plek in hun poule in het najaar is niet verkeerd. Gaan zij in het voorjaar toch verder in de 1e of gaan zij knallen in de 2e?

AU3 - 5e klasse
Yorim Potters
Kylian Potters
Jesper Visscher
Nick Ketzer
Deze mannen hebben het erg goed gedaan in het najaar. Net geen kampioen. Nick scoorde goed in de 6e en verdient zeker een plek in dit team.

AU5 - 5e klasse
Jacco Krom
Bunyang Sombunmee
Aslam Tanjung  
Een compleet nieuw team met 2 nieuwe spelers. Jacco deed het erg goed in de 6e en gaat met toppers Bunyang en Aslam naar de 5e in het voorjaar.
AU2 - 4e klasse (3e aanvraag)
Emma Ketzer
Aniek Jansen
Noah Kuperus
Joël Magalhã
es
Geen kampioen, maar ze deden het top in de 4e klasse. Joël ging als 'n speer in de 6e en sluit zich aan. Ze hopen op de 3e klasse in het voorjaar, maar laten anders wel van zich horen in de 4e!
 
AU4 - 5e klasse
Man-Ling Wu
Man-Fei Wu
Christan Bloemers

De dames Wu en Christan zijn net geen kampioen geworden in hun eigen team dit najaar. Samen kunnen zijn nog wel eens een sterk team worden in de 5e klasse!

AU5 - 6e klasse
Mika Tjokrohamidjojo
Tessa Vermeer
Yannick van Riebec
David Kemp 
Een compleet nieuw team. Mika, Tessa en Yannick deden het prima in de 6e en blijven dat in het voorjaar ook nog doen. David, onze nieuwe aanwinst, kan niet wachten ook competitie te gaan spelen.

Seniorenteams

AU 1 - 2e klasse
Som Roelofsma
Danny Wierda
Sonny Dimaculangan
René van Groen
Ons 1e team heeft het goed gedaan in het najaar en kwam tot een 2e plaats in hun poule. In het voorjaar gaan zij verder met René. 

AU3 - 5e klasse
Feryat Aslantas
Raymond Visscher
Jeffrey van Riebec
Sanne van der Rijt
Johan Bakker
Voor Feryat en Raymond zat kampioenschap er net niet in dit najaar, maar met Jeffrey, Sanne en Johan....wie weet gaat het ze lukken in het voorjaar!

AU5 - duo
Remco Goosssens
Robin Wichgers
Ruud Jagerman
Andrew Ketzer
Die late doordeweekse avond valt niet mee en wat eerder klaar zijn op de zaterdagmiddag is dan ook wel 'n meevaller. Remco, Robin en Ruud gaan liever verder in de duo en krijgen Andrew als reservespeler erbij.
AU2 - 4e klasse (aanvraag 3e)
Andrew Ketzer
Gertjan Mol
Linh Nguyen
Elroy Pijnenburg
Gertjan en Andrew deden het zeker niet verkeerd in het najaar. Hoe gaan zij het doen in het voorjaar samen met Linh en Elroy?

AU4 - 6e klasse
Wayne Plaxton
Vadim Sukhanov
Stanislav Zakharov
Hasan Özdemir
Tariq Sayed
Een team met veel nieuwe spelers, die hard zijn gegroeid in het najaar. Zij gaan vast hoge ogen gooien in het voorjaar.

AU6 - duo
Sanne van der Rijt
Jeffrey van Riebec
Stanislav Zakharov
Vadim Sukhanov
Wayne Plaxton
Linh Nguyen
Gewoon omdat het zo verslavend is...... Deze spelers pakken graag nog wat extra wedstrijden in de duo.

Zelf een leuk artikel of idee voor de volgende nieuwsbrief?
Geef het door aan Emma of Mariska, onze commissie PR & Communicatie.

In de bijlage vind je onze agenda voor 2017.

Agenda 2017
Neem contact met ons op!
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
LinkedIn
Website
Copyright © 2016 Almere United, Alle rechten voorbehouden


Wil je de manier van ontvangen van de emails veranderen?
Je kan de voorkeuren veranderen of je uitschrijven van de nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp