Copy
...de kop is eraf
Bekijk deze e-mail in je browser

Van de voorzitter 

Bezorgd, dat is het juiste woord. Nee, ik maak mij geen zorgen over Almere United. Onze vereniging gaat juist hartstikke goed. Mijn bezorgdheid gaat uit naar de toekomst van tafeltennis en het feit dat de NTTB maar geen vat krijgt op de teruglopende ledenaantallen. Waar wij als Almere United nog steeds hard groeien, neemt het ledenaantal overal in het land snel af.

De plannen die de NTTB heeft om dit een halt toe te roepen, baren mij nog veel meer zorgen.
Zoals bijvoorbeeld verplicht iedereen duo-competitie te laten spelen. Het sociale aspect valt grotendeels weg en dus jaag je de tafeltennisser nog harder de deur uit. De (financiële) druk bij verenigingen wordt alleen maar groter (van reguliere teams naar veel meer duoteams). Waarom niet heel simpel het eredivisie systeem voor iedereen met een paar verschillen. Met als resultaat een nieuwe, snelle competitievorm waarbij clubs kunnen blijven vasthouden aan de reguliere 3-man teams.

De problemen in tafeltennisland zitten echter veel dieper, maar mijn beperkte schrijfruimte zorgt ervoor dat ik er nu niet dieper op kan ingaan. Ik kom hier snel op terug.

In deze nieuwsbrief:


O.a. 'onze zaterdag', de eerste wedstrijden en hoe krijg je als club nog meer jeugdleden?

Donatie ING


Deze maand hebben wij een donatie mogen ontvangen van de ING.

Vanuit het ING Nederland fonds voor Medewerkers is een eenmalige donatie verleend van maar liefst
€ 1.000,00!

Wij zijn hier natuurlijk erg blij mee en zijn de ING dan ook zeer dankbaar!

Vroeger...was alles beter!
 

Door Ko Lum
"Al mijmerend loop ik langs een lange rij eengezinswoningen met bijbehorende tuintjes, blinkende middenklassers die voor de deur op hun baas wachten en zie ik om de zoveel straten een speelgelegenheid waaronder kunstgrasveldjes met fraaie doeltjes zodat de jeugd optimaal en veilig aan hun, in dit geval voetbaltechniek, kunnen werken. Echter, van voetballende kinderen geen spoor. Hoe anders was het toen ik nog een jongetje van een jaar of 12 was. We woonden niet 3, maar 4 hoog achter met een klein balkonnetje en op straat voetbalden we ook letterlijk op straat. Uitgetrokken truien of jassen fungeerden als doelpaal en tot het donker werd combineerden en pingelden we er op los. Toch denk ik dat we toen als kind beter af waren dan de huidige jeugd die, als ze geen smartphone in hun hand houden er absoluut niet meer bij horen.

Op straat leerde je echt voetballen net zoals je in de zaal leerde basketballen, tennissen, volleyballen en zelfs tafeltennissen. In mijn tijd zat er nog een veter in een tafeltennisballetje waardoor, als je het balletje slim raakte, de bal alle kanten op kon gaan waardoor je als ontvangende partij zeer goede reflexen nodig had om dit veterballetje te retourneren.
Daar dank ik tot op heden ten dage nog mijn feilloze techniek aan en breng ik de meeste tegenstanders tot wanhoop, maar dit terzijde. De eerste echte tafeltennistopper waar ik mee opgroeide was Cor du Buy (ja, van die tafels...) die net als ik het spel leerde op de keukentafel, maar wel 9x Nederlands kampioen werd. Later werden de broers Frans en Bert Schoofs bekend als voortrekkers van het Nederlands tafeltennis. U leest het al, ik kan putten uit een rijke geschiedenis en in tegenstelling tot de heer A.U. Teur (die overigens niet de voorletters A.U. heeft, maar A.M.A.) weet ik dit door mijn aangeboren schrijverstalent in combinatie met mijn uitzonderlijke gave voor de tafeltennissport op leesbare wijze te verwoorden.

Ko Lum ontmaskerd?
 

Door AU Teur
"Is Ko Lum inderdaad naar China geweest? Nou vergeet het maar. Ko is door mijn informanten in de bewuste periode gespot op de markt in Almere, alwaar hij zich tegoed deed aan een portie kibbeling. Een ware voorliefde voor vis dus. Ko werd ook gezien bij het WK Vissen in Almere. Niet bij team China, maar bij Nederland.
Hij had stille hoop daar in het bezit te kunnen komen van een dunlipharder of een kwabaal. Vergeefse moeite geweest. Nu weten wij ook wie hij werkelijk is. Aan zijn uitspraak te horen is hij een ex-Amsterdammer en inderdaad lid van deze vereniging.....hoewel geen topper. Opvallend is dat dikwijls ietwat denigrerend wordt geschreven over Theo Mulder, notabene het oudste en meest wijze lid van deze club volgens insiders. Gelukkig ontbreekt het Ko ook niet aan zelfkritiek, gezien het feit dat de kroketten van Febo zijn ingewisseld voor tafeltennisballetjes. Trouwens goed te combineren.

Mocht iemand meer informatie willen hebben over de identiteit van Ko Lum, dan kan dat door 25 euro over te maken op de bankrekening van deze vereniging o.v.v. K.L. Mijn informanten moeten ook betaald worden.

Who's that guy?


Misschien vraag je je af wie dat toch zijn....Ko Lum en AU Teur. Welke leden verschuilen zich achter deze namen? Wie zal het weten? Eh...nee, de commissie PR is niet om te kopen...

Maar........een nog grotere vraag van veel AU-leden: wie schuilt er achter de naam Tariq Sayed?! Tariq is al 1 jaar lid en speelt vanaf het voorjaar al competitie. Nee, Tariq is niet de man achter Ko Lum of AU Teur, maar wel een grote onbekende voor velen, omdat hij niet vaak op de trainingsavonden aanwezig is.
Dus....stelt Tariq zich even voor:

"Mijn naam is Tariq en sinds eind 2015 lid van Almere United. De meesten die mij kennen, weten dat ik niet al te vaak aanwezig ben, dat vind ik jammer. De wedstrijden en teamgenoten heb ik tot nu toe als plezierig ervaren en vind het ook een uitdaging om tegen sterke tegenstanders te spelen. Dit heeft namelijk een sterke toegevoegde waarde aan je eigen ontwikkeling.

Begin dit seizoen speel ik in de 5e klasse en kijk ernaar uit om jullie wederom te zien en lekker te tafeltennissen"
.

Challenge accepted!


Op zaterdag 10 september was onze Table Challenge | Open  Dag. Veel bekende gezichten gezien, maar ook 'n paar nieuwe. Er was een halve zaal met challenges en een halve zaal voor vrij spelen. Onze nieuwste aanwinst bij de jeugd, Jason, pakte maar liefst 3 prijsjes bij de Challenges. Nick heeft de snelste tijd neergezet bij het circuit hooghouden. Verder hadden wij wat mik-oefeningen, een smash oefening en...nou ja...erg veel lol gewoon! Meer foto's en filmpjes staan op Facebook!

Start competitie


Het is weer begonnen.....de eerste wedstrijden zijn gespeeld. Met 12 teams staan wij in de najaarscompetitie; 6 jeugd- en 6 seniorenteams. Door een aantal verschuivingen hebben nog niet alle senioren hun eerste thuiswedstrijd op zaterdag achter de rug. De zaterdag staat tot en met 3 december in het teken van competitie, maar is er altijd 'n tafel (of meer) vrij voor recreanten.

En een goed begin was het zeker! Door zowel senioren- als jeugdteams zijn al veel partijen gewonnen. Mooi om te zien hoe teamgenoten elkaar op positieve wijze coachen en de kids ook elkaar helpen om rustig te blijven en punten te pakken. Meer foto's zijn te vinden op o.a. Facebook.

'Onze zaterdag'


Ja, die zaterdag. Seniorencompetitie op zaterdag. Wat zijn wij blij dat de NTTB de 'speeltijden heeft verruimd' en daarmee ons toestemming gaf op de zaterdag seniorencompetitie te spelen. Het heeft ons nogal wat tijd en energie gekost.

De zaterdag staat dan wel, maar het fundament is nog zacht. Dat realiseren wij ons. Het kost namelijk tijd voordat iedereen gewend is aan de zaterdagcompetitie. Wij merken het aan de tegenstanders. Veel positieve geluiden gelukkig, maar ook nog weerstand en af en toe verzoeken voor verplaatsing van de wedstrijd. Dat kan hoor. Er is vaak nog wel ruimte op een andere zaterdag.

Want waarom ook alweer die zaterdag? Onze filosofie is inspelen op de wensen van de sporter en drempels wegnemen. Die late doordeweekse avond is voor veel spelers een drempel en weerhoudt jeugdspelers om over te stappen naar de seniorencompetitie. Het heeft ook de deur opengezet voor veel nieuwe tafeltennissers. Best aantrekkelijk om niet tot midden in de nacht een wedstrijd te spelen op een doordeweekse avond. En....op zaterdag competitie spelen is toch niet zo vreemd? Als je gaat voetballen, hockeyen, volleyballen, korfballen, honkballen, enz., speel je als senior- en jeugdspeler je wedstrijden ook op zaterdag. Maar goed...het is even wennen voor sommige tegenstanders. Dat vinden wij niet erg. Net zoals wij het niet erg vinden om nog 5 uitwedstrijden op doordeweekse avonden te moeten spelen.

De trainingsgroepen


Het krijgt steeds meer vorm. Iedereen vindt zijn weg en veel leden pakken extra uren waar het mogelijk is. Er zijn fanatieke leden die liefst elke avond/middag trainen, maar ook leden die het bij één avond houden.

De eerste jeugdgroep is een instroomgroep. Veel jonge leden en nieuwe tafeltennissers starten in deze groep. Voor veel van deze jonge talenten is het uur op dinsdagavond voldoende; op donderdagavond is het daarom in dit uur nog erg rustig. In de andere twee jeugdgroepen gaat steeds meer niveauverschil duidelijk worden en vindt al een duidelijke splitsing plaats.

Ook de seniorengroepen zijn op niveau ingedeeld. Voor de oudere leden is de vroege woensdagavond een uitkomst. Om 18.30 uur starten is daarnaast ook voor een paar fanatieke jeugdleden nog erg aantrekkelijk.

De robots worden veel ingezet voor multibal training bij zowel de jeugd- als seniorentraining.

Nieuwe trainster!


Wij zijn erg blij met onze trainers Joost en Jesper, maar zij kwamen handen en voeten tekort. Gelukkig hebben wij er trainster bij! Ze stelt zich even voor:
"Ik ben Sineenard Roelofsma. Iedereen noemt mij 'Som'. Ik ben weer begonnen met tafeltennis in februari 2016 bij Almere United, nadat ik gestopt was met 25 jaar toernooien, training en competitie spelen in Thailand. Nu speel ik 2e klasse bij Almere United en 2e Divisie Dames Landelijk in Zwolle. 

Ik was verrast dat ik nog zo kon spelen door de basistraining die ik kreeg als kind. dus realiseerde ik mij 'het is erg belangrijk om de technische opleiding te krijgen'. De basis slagen zijn de fundamenten waarop je verder gaat bouwen als de speler verbetert. Het is mogelijk om belangrijke technische problemen op te lossen in een later stadium, maar het is veel makkelijker om ze direct de eerste keer goed te krijgen.
 
Ik help de club met jeugdtraining en vind het mooi om zoveel mogelijk mijn ervaring te delen. Almere United is een mooie en vriendelijke omgeving om dit te doen".

De Grote Clubactie gaat starten!


Natuurlijk doen wij dit jaar weer mee! De Grote Clubactie start op 1 oktober a.s. en wij hopen dat veel leden veel loten gaan verkopen (of kopen natuurlijk). Wist je dat maar liefst 80% van de opbrengst voor de vereniging is?!

Wij hebben ook weer 'n eigen verkoopwedstrijd met dit jaar 3 prijzen. De 3 topverkopers belonen wij met:

1e prijs : VVV Cadeaubon van € 20,00
2e prijs : VVV Cadeaubon van € 15,00
3e prijs : VVV Cadeaubon van € 10,00

Dus...VVV Cadeaubon winnen? Doe dan vanaf 1 oktober je best om zoveel mogelijk loten te verkopen. Wie van onze leden gaan die 3 topverkopers worden?

Wilt u AU steunen?
Ga dan naar onze online Clubactie verkooppagina!

Rabobank Clubkas Campagne


Weet je het nog? Wij doen mee met de Rabobank Clukbas Campagne.

Stemmen kan van 4 t/m 17 oktober!

Rabobank leden krijgen rond 4 oktober een stemkaart. Hoe meer stemmen op een vereniging worden uitgebracht, hoe meer geld deze krijgt! Bekijk hier het filmpje van de Rabobank!

In totaal keert de Rabobank € 50.000,00 uit. Dus stem op ons en/of roep iedereen in je omgeving op om op ons te stemmen.

Nog meer jeugdleden?
Hoe doe je dat?


Het landelijke aantal leden loopt hard terug. Ons ledenaantal groeit elke maand. Wij hebben ondertussen één van de grotere jeugdafdelingen van Afdeling Midden: 32 jeugdleden.

Aan een paar van onze jeugdleden hebben wij de volgende vraag gesteld: "wat moet een tafeltennisvereniging doen om ervoor te zorgen dat nog meer kids lid worden van een club en gaan tafeltennissen?"
 
 • Het begint met een open dag volgens Nowin (16jr)
 • Ook veel clinics geven op scholen is volgens Jesper (17jr) een goede manier om kinderen enthousiast te maken. Dominique (7jr) is het daarmee eens. Kinderen komen wel als je dit doet bij scholen in de buurt van de club. De clinic van AU op haar school vond ze super!
 • Toernooien voor scholen organiseren geeft Dominique (7jr) ook nog als tip mee.
 • Voor je jeugdleden moet je veel leuke activiteiten organiseren zeggen Tessa (11jr) en Kylian (12jr).
 • Wil je opvallen bij de jeugd dan zal je veel met sociale media moeten doen volgens Emma (17jr).
 • Jesper (12jr) en Noah (16jr) vinden de gezelligheid wel heel erg belangrijk
 • Goede en leuke trainingen, daar moet je volgens Noah (16jr) en Aniek (14jr) ook voor zorgen.
 • Ook zal je veel variatie in je training moeten bieden zegt Joël (16jr), goed kijken naar wat past bij de kinderen. De één is sneller verveelt dan de ander.
 • Daan (16jr) heeft goede ideeën om kinderen van elkaar te laten leren, maar ook van de senioren: maak filmpjes waarin technieken worden voorgedaan. Laat kids zien wat goede training doet; soort mini cursus maken eigenlijk.
 • Nick (12jr) vindt dat je ook de jeugdleden moet vragen om hun mening, want dan geef je ze het gevoel dat ze erbij horen.
   
Wat 'n goede tips allemaal! Niet verkeerd om je leden te vragen wat ze nou eigenlijk willen. Zo kan je als club goed inspelen op de wensen en behoeften van de sporter. Wie weet.....trek je daarmee nog wel veel leden naar je toe ;-)

Tafeltenniskamp!

 
Ze zijn er druk mee bezig hoor....de Activiteitencommissie!

Welke locatie wordt het?
Welke datum?

Het is nog even flink brainstormen.

Binnenkort krijgen onze leden meer info.
 

In de bijlage vind je onze agenda voor het najaar 2016.
Zelf een leuk artikel of idee voor de volgende nieuwsbrief?
Geef het door aan Emma of Mariska, onze commissie PR & Communicatie.

Agenda 2016
Neem contact met ons op!
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
LinkedIn
Website
Copyright © 2016 Almere United, Alle rechten voorbehouden


Wil je de manier van ontvangen van de emails veranderen?
Je kan de voorkeuren veranderen of je uitschrijven van de nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp