Copy
Nieuwsbrief Almere United - april 2016
Bekijk deze e-mail in je browser

Van de voorzitter 

Terwijl Prince op mijn koptelefoon mij gelijktijdig een traan en een lach bezorgt, zit ik hier met veel plezier terug te denken aan de afgelopen 9 maanden. Het was en is hard werken om samen met jullie Almere United te maken tot wat het nu is, maar ik beleef er erg veel plezier aan en wij zijn nog lang niet klaar.

Als ik op een trainingsavond even rustig zit te kijken, zit ik echt te genieten.
Onze recreanten staan met zoveel plezier achter de tafel en geven de competitiespelers vaak een zware avond als ze partijtjes gaan spelen. Het plezier dat zij hebben, maar tevens de drive om beter te worden, is erg leuk om te zien.

Als laatste wil ik met trots zeggen dat wij sinds kort samenwerken met ttv Almeerspin. Wij gaan samenwerken op het gebied van clinics, dit om de Almeerse jeugd enthousiast te maken voor tafeltennis. Verder gaan wij samen het tafeltennisfeest organiseren. Dit is goed voor de sport en de clubs. Ik moet nu stoppen, want ik ben bang dat de redactie anders veel gaat schrappen.
Tot de volgende nieuwsbrief!

Woordenschat

Door Ko Lum
 
Een goede columnist dient naast een schat aan woordenkennis ook te beschikken over levenservaring en verstand van (diverse uiteenlopende) zaken. Bijkomend nadeel van deze eigenschappen is dat breedsprakigheid oftewel het gebruik van vele woorden om iets te duiden in de columns worden aangewend. Mij is nu gevraagd om maximaal 300 woorden te gebruiken om de toestand in de tafeltenniswereld te beschrijven, een welhaast onmogelijke opgave. Gelukkig zie ik in elk probleem een uitdaging dus gaat ook dit mij lukken.
Toen ik mijn 7de verjaardag vierde, lang, zeer lang geleden kreeg ik van mijn ouders 2 tafeltennisbatjes plus 3 balletjes, stevig ingepakt in hard plastic. Natuurlijk wilde ik dat wel eens uitproberen. Probleem was dat ik er geen tafeltennistafel bij had gekregen en zelfs het bijbehorende netje ontbrak. Gelukkig was mijn vader vrij handig, hij knipte van muggengaas een langwerpig net en spande dat om onze ronde eetkamertafel. Al snel had ik het edele spel onder mijn linkerknie, met name op de door mij geslagen ballen met antikruisspin had mijn 5 jaar oudere broer geen antwoord. Echter, toen ik mij jaren later aanmeldde bij de plaatselijke tafeltennisvereniging sloeg ik zowel links als rechts de balletjes over de tafel, het jarenlang spelen aan een ronde tafel brak me dus lelijk op. Het is achteraf allemaal goed gekomen, maar als ik nu de jeugd zo bezig zie bij onze vereniging met alle faciliteiten denk ik nog wel eens met weemoed terug aan die periode van mijn leven.

Graag had ik het in deze column nog willen hebben over de verkeerde houding van Theo, de vorderingen van Emma, de service van Jordy, de koffie van Mariska, het batje van Andrew, de statische houding van Danny, de harde backhand van Jeffrey, de techniek van Ruud en de voetbalkwaliteiten van Nick maar het zal allemaal voor de volgende keer zijn, want als ik goed tel heb ik mijn woordenquotum al licht overschreden.

Onze jeugdteams


Ook voor onze jeugdteams zit de voorjaarscompetitie er op.

Team 1
Halverwege de competitie moesten zij helaas met z'n tweeën verder. Samen met invallers uit team 2 en 3, hebben zij een 5e plaats in de poule gehaald. Goed gedaan Emma en Robin!

Team 2
Door de NTTB helaas in de 5e klasse geplaatst, waar zij moeite hadden punten te scoren. Zij bleven zich voor de volle 100% inzetten. Wat 'n toppers!

Team 3
Bijna allemaal nieuwe tafeltennissers! Erg knap dat zij een 3e plek in de poule hebben gehaald!
 
Inzet, sportiviteit, teamwork en doorzettingsvermogen is wat ons opviel aan onze teams dit seizoen. Wij zijn trots op hoe onze jeugdspelers het plotselinge vertrek van een speler in Team 1 hebben opgevangen. De spelers uit Team 2 en 3 stonden direct klaar om Emma en Robin die laatste 5 wedstrijden te helpen. Klasse!
 
Wij hopen dat onze jeugdspelers met net zoveel enthousiasme de najaarscompetitie ingaan. Benieuwd met hoeveel jeugdteams wij in het najaar verder gaan? Binnenkort kunnen wij daar meer over zeggen.

Waar zijn onze spelers zelf het meest trots op, wat hebben zij geleerd en hoe gingen zij met verliespartijen om? Wij vroegen het onze jeugdteams.

Jeugdteam 1 - 4e klasse

Robin Wichgers | Emma Ketzer
 
Emma: ik ben trots op mijn percentage. Ik heb geleerd dat ik door meer bewegen echt beter ga spelen. Als ik verlies word ik boos om mezelf, maar na 5 minuten ben ik gewoon weer vrolijk!

Jeugdteam 2 - 5e klasse

V.l.n.r.: Jesper Visscher | Nick Ketzer | Yannick van Riebec | Jacco Krom
 
Nick: Ik ben trots op de sets die ik bij Team 1 heb gewonnen. Met verliespartijen ging ik goed om. Ik wist dat ik te hoog was ingedeeld.

Jacco: Ik ben trots op mijn vooruitgang. Ik heb geleerd dat ik nog meer ervaring moet opdoen, maar het wel erg leuk vind. Verliespartijen zie ik als motivatie om beter te worden.

Jeugdteam 3 - 6e klasse

V.l.n.r. (startend boven): Kylian Potters | Christan Bloemers| Yorim Potters | Dorinde Wichgers | Lucas Mol (midden)

Kylian: Ik ben trots op mijn percentage, heb geleerd dat ik veel zelfvertrouwen moet hebben en was niet echt blij met verliespartijen. 

Yorim: In het begin verloor ik veel en daardoor had ik een laag percentage, maar nu heb ik het heel erg omhoog gewerkt. Daar ben ik trots op. Ik heb geleerd dat ik altijd rustig moet blijven en moet focussen. Ik ging over het algemeen goed om met verliespartijen. Beter dan Kylian in elk geval ;-)
Dorinde: Ik heb best veel geleerd, daar ben ik trots op. Ik heb ook geleerd dat verliezen voor sommige mensen moeilijk is :-). Ik verloor bijna altijd, maar dat kon mij niet zoveel schelen...volgende keer beter toch?

AU-handdoek!

Onze voorjaarscompetitie hebben wij afgesloten met een cadeautje voor alle competitiespelers. Met dank aan onze particuliere sponsor Michael Heemeijer; een cadeautje hadden zij wel verdiend vond hij.

Een Almere United-handdoek voor jeugd- en seniorspelers.

Als bedankje voor hun inzet tijdens deze voorjaarscompetitie.

Bedankt!


Alle vrijwilligers willen wij ook bedanken!

Al die helpende handen op zaterdagmiddag met opbouwen en opruimen, de dames van de catering Jolanda Goossens en Mariska Potters (foto), de teamcoördinatoren en alle chauffeurs.

Dankjewel! Ook jullie zijn toppers!
Wij kunnen niet zonder jullie hulp.
 

Jeugdsportfonds Almere

Mooi om te zien toch? Zo’n groeiende jeugdafdeling.

Helaas heeft niet elk kind de mogelijkheid om te gaan sporten. Niet in elk gezin zijn er voldoende financiële middelen voor een lidmaatschap bij een sportvereniging. Terwijl sporten zo gezond is en kinderen zoveel (sociale) vaardigheden kunnen opdoen bij een sportvereniging. Kunnen meedoen met leeftijdsgenoten en niet aan de zijlijn staan; dat is zo belangrijk!

Jeugdsportfonds maakt dat mogelijk. Jeugdsportfonds vergoedt de contributie voor een sportclub voor kinderen vanaf 4 tot en met 18 jaar die leven in gezinnen waar niet genoeg geld aanwezig is om het lidmaatschap te betalen. Meer informatie vind je op de website.
 
Want alle kinderen moeten kunnen sporten!

Tafeltennisfeest!

Wij zetten het Jeugdsportfonds Almere in the spotlights!

Zodat iedereen weet wie het Jeugdsportfonds is en wat zij doen.

Daarom organiseren wij samen met ttv Almeerspin
op zaterdag 11 juni
een Tafeltennisfeest voor iedereen

Want iedereen moet kunnen tafeltennissen!
 
MJ Tafeltennis met special guest Koen Hageraats zorgen voor een ‘tafeltennisspeeltuin’ waar jong & oud zich kunnen vermaken van 11.00 tot 15.00 uur.

Toegang is GRATIS en IEDEREEN is welkom!

De 5 vragen aan...


Deze maand stellen wij ze aan Sai-Kee Ly en Theo Mulder. Sai-Kee is nog maar 9 jaar, is een nieuwe tafeltennisser en leert snel...erg snel! Theo was er al vanaf onze eerste trainingsavond, sindsdien is hij één van onze fanatieke recreanten. Elke woensdag- en zaterdagmiddag staat de koffie voor hem klaar!

Sai-Kee Ly

9 jaar

Vraag 1: wat kan jij heel erg goed?
“Tafeltennissen”

Vraag 2: Waar word je heel blij van?
“Muziek”

Vraag 3: welk liedje is op dit moment je favoriet?
“Klassieke muziek"

Vraag 4: welk snoepje vind je het lekkerst?
“Drop"

Vraag 5: wat doe je het liefst na school?
“Huiswerk"

Theo Mulder

71 jaar

Vraag 1: op welke prestatie ben je het meest trots?
“Dat ik dit jaar 50 jaar getrouwd ben. Uiteraard mijn vrouw ook"

Vraag 2: noem één ding dat je dag altijd goed maakt?
“Gekookt eitje bij het ontbijt”

Vraag 3: welk liedje is op dit moment je favoriet?
“Nog steeds 'On the wings of a nightingale' van de Everly Brothers"

Vraag 4: waar ben je bang voor?
“In principe voor niemand, tenzij ik er bang van word”

Vraag 5: wat is je favoriete quote?
“Eerlijkheid leidt tot rechtvaardigheid"
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
LinkedIn
Website

In de bijlage vind je onze agenda voor 2016.
Zelf een leuk artikel of idee voor de volgende nieuwsbrief?
Geef het door aan Mariska, Jordy of Emma, onze commissie PR & Communicatie.

Neem contact met ons op!
Agenda 2016
Copyright © 2016 Almere United, Alle rechten voorbehouden


Wil je de manier van ontvangen van de emails veranderen?
Je kan de voorkeuren veranderen of je uitschrijven van de nieuwsbrief

Email Marketing Powered by MailChimp