Copy
Ben jij er ook klaar voor?
Bekijk deze e-mail in je browser

Van de voorzitter 

Hè, hè, de vakantie is weer voorbij en wij gaan eindelijk weer beginnen. Weg met het luie vakantiezweet...op naar het tafeltenniszweet. Ik hoop dat jullie er allemaal weer zin in hebben, ik wel!

Wij zijn als bestuur overigens al 'n paar weken druk geweest met voorbereidingen, wat hier en daar ook voor bloed, zweet en tranen heeft gezorgd.
Wij zijn als Almere United zo hard gegroeid, dat wij tijdens het indelen van de trainingsgroepen opeens meer leden dan ruimte hadden. Dankzij de goede samenwerking met de gemeente mogen wij nu ook de tweede zaal huren.

Ik wil alle leden een ongelooflijk mooi nieuw seizoen wensen. Onze recreanten wens ik veel speel- en trainingsplezier toe. Onze competitiespelers wens ik ook veel speel- en trainingsplezier toe en ook veel succes in de competitie.

Wij gaan weer beginnen!

Onze bestuursleden hebben zich tijdens de zomerstop niet met AU bezig gehouden.

Nou ja.....

...bijna niet......in ieder geval 'n stuk minder.

Nu mogen zij zich weer vol op het lime groen storten.
De eerste bestuursvergadering is al achter de rug
en wij barsten weer van de ideeën!

Laat het 2e AU-jaar maar komen!
Ben jij er ook klaar voor?

In deze nieuwsbrief:


Onze ledengroei, nieuwe openingstijden, Open Dag en meer!

Een zware dobber
 

Door Ko Lum
"Daar hebben we een zware dobber aan". Zo nu en dan wordt deze uitspraak gebezigd indien moeilijkheden worden verwacht. Ook in de sport is dit een veelgehoorde uitdrukking. Het wordt een zware dobber voor Ajax dit seizoen niet te degraderen of, het is een zware dobber voor Theo Mulder om komend seizoen nog enigszins partij te bieden aan de Jagermannen etc.

Ik heb zelf ook de laatste tijd kennis gemaakt met het fenomeen zware dobber. Ik was er namelijk zelf één geworden, een zware dobber. Jarenlang heb ik aan sport gedaan en die combinatie met het zittende werk was een ideale. Echter, sinds ik gestopt ben met het actieve gebeuren, begonnen de vetkwabben de kop op te steken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik altijd al moeite had mijn gewicht op peil te houden, maar deze situatie begon wel heel veel om het lijf te hebben. Bij de slager vroegen ze op een gegeven moment niet meer of het een onsje meer mocht zijn, ze deden er automatisch een pondje bovenop als ik met mijn nummertje in mijn hand naar de toonbank kwam lopen.


Ik heb er alles aan gedaan om het tij te doen keren: tennissen, ik werd echter weggepest door de umpires, die tijdens mijn partijen constant "vetpoint" over het center court schalden; touwtjespringen op het terras achter mijn huis, echter na een fikse regenbui wilde het water niet meer weglopen; tenslotte wielrennen, maar de tubes bliezen hun laatste adem uit onder het door hen te torsen gewicht.
Gelukkig had mijn buurman een schitterend idee, "ga zwemmen" was zijn devies. Geweldig, eindelijk had ik een goede reden om naar het zwembad te gaan om daar lekker wat baantjes te trekken (i.p.v. kroketten bij Febo). Ik moet zeggen, de eerste keer was een hel. Niet dat het zwemmen zo zwaar was, maar vanwege de gênante opmerkingen van de badmeesters: "Wil je ook nog even aan de linkerkant gaan zwemmen"? vroegen ze. "Daar moet de bodem ook nog worden schoongeveegd....".

Dat was de bekende druppel. Ik bombardeerde mezelf tot lid van een gerenommeerde tafeltennisvereniging, sloeg me dagelijks in het zweet en zie nu, als het raam openstaat waai ik bijna uit mijn broekje.
Tafeltennis.......goed voor lijf en leden!

AU blijft groeien!


Wij zijn trots en kijken soms met ongeloof naar ons ledenaantal. Gehoopt? Ja natuurlijk.
Verwacht? In ieder geval niet zo snel!

Nog steeds schrijven wij nieuwe leden in (zelfs tijdens onze zomerstop!) en weten vooral veel nieuwe tafeltennissers ons te vinden.
Inmiddels hebben wij één van de grotere jeugdafdelingen van Afdeling Midden. Wij hebben per 1 september 29 jeugdleden, waarvan maar liefst 7 meiden! De teller staat dan bij de seniorleden op 42, waarvan 5 dames! Totaal dus al ruim 70 leden na 1 jaar!

De leeftijden van onze leden lopen van 7 tot 72 jaar en dan al die verschillende culturele achtergronden....ongelooflijk! Thailand, Rusland, Filipijnen, Australië, Oekraïne, China, Turkije, en nog veel meer.

Overgestapt van andere verenigingen?


Zijn er niet veel leden overgestapt van andere verenigingen in Almere? Die zijn er zeker. Iedereen is vrij om eigen keuzes te maken hierin natuurlijk.

Toch is maar liefst 54% van onze leden nieuw in de tafeltennissport. Van die overige 46% was één derde 1 jaar of langer geleden gestopt en hebben wij weer weten te enthousiasmeren voor tafeltennis. Het aantal leden dat direct is overgestapt valt dus erg mee.

Nieuwe openingstijden


Door onze fantastische groei hebben wij onze openingstijden enigszins moeten aanpassen (zie afbeelding hieronder), zodat wij ook al onze leden kunnen bedienen. Wij spelen nu op 2 avonden ook in 2 zalen.

Onze leden zijn ingedeeld in trainingsgroepen, waarbij gekeken is naar niveau. Naast hun eigen trainingsuren, kunnen zij op andere momenten alsnog binnen lopen. De kans bestaat dan wel dat het 'vol' ofwel 'gezellig druk' is. Gedurende het komend seizoen zullen wij gaan ervaren hoe dit verder uitpakt.

de competitie gaat starten!


Op zaterdag 17 september gaat voor AU de competitie weer beginnen.

Onze senioren starten die dag met hun eerste thuiswedstrijd en onze jeugdteams met een uitwedstrijd.

Vanaf nu kunnen AU-spelers ervoor kiezen hun naam op hun clubshirt te laten drukken (goed idee Daan Kooiman!)
Bijna elke zaterdag vanaf 13.00 uur spelen er teams thuis. Helaas konden wij jeugd en senioren dit najaar niet mengen, vanwege beperkte invalmogelijkheden bij onze jeugdteams. Voorjaar 2017 gaan wij natuurlijk weer voor mengen van jeugd/senioren.

Benieuwd wie onze competitiespelers zijn? Ga dan naar onze website. Daar vind je onze jeugd- en seniorenteams. Kom jij onze competitiespelers aanmoedigen tijdens de thuiswedstrijden? Je bent van harte welkom!

Rabobank Clubkas Campagne


Regel jij alvast je (gratis) lidmaatschap bij de Rabobank vóór 31 augustus?

Dan kan je namelijk van 4 t/m 17 oktober stemmen op Almere United!

Dit jaar start de Rabobank Almere de Rabobank Clubkas Campagne en wij doen mee!
Leden van de Rabobank mogen stemmen op verenigingen en stichtingen die zij een warm hart toedragen. Hoe meer stemmen hoe groter de bijdrage, want elke stem is geld waard!

Dus...hopen wij natuurlijk op veel stemmen. De opbrengst gaat naar ons Jeugdplan. Dan kunnen wij diverse materialen aanschaffen, zodat wij nog beter kunnen aansluiten bij verschillende niveaus en talenten.

Dus ben jij klant bij de Rabobank? Regel dan snel je lidmaatschap.
Meer info? Ga naar rabobank.nl/almere

Informatie avond

Nieuwe tafeltennissers = veel vragen over de competitie. Daarom starten wij het seizoen met een informatie avond voor (nieuwe) spelers en ouders/begeleiders. Onze wedstrijdsecretaris is op de 1e dinsdag en donderdag aanwezig tijdens elk trainingsuur om alle vragen te beantwoorden.

Daarnaast gaan wij nog een materiaalavond organiseren. Kritisch kijken naar je materiaal.
Andere rubbers of schoenen nodig? Batje van een ander proberen? Advies krijgen? De datum krijgen onze leden z.s.m. van ons door. Bij voldoende belangstelling organiseren wij daarna een materiaaldag bij Menereis.

SinterKerst Toernooi
voor leden trainers & familie

 
Het duurt nog even, maar zet zaterdag 17 december vast in je agenda! Want natuurlijk houden wij weer ons SinterKerst Toernooi voor onze leden.

Wij hopen wederom op 'n grote opkomst. Nemen onze leden en trainers hun partner, vader, moeder, broer of zus mee? Dan zorgen wij ervoor dat zelfs onze secretaris en penningmeester meedoen.

Nog meer leuke evenementen

 
Er staan nog veel meer evenementen in de planning voor onze leden. Natuurlijk komt er volgend jaar weer een BBQ en de Clubkampioenschappen.
Misschien gaan wij volgend jaar wel op kamp als gezellige afsluiter. Een AU-tafeltenniskamp met onze leden zou één groot feestje worden toch?

Heb jij een idee voor een leuk evenement? Laat het onze Activiteitencommissie weten. Je kan ze mailen of aanspreken op de club.

In de bijlage vind je onze agenda voor het najaar 2016.
Zelf een leuk artikel of idee voor de volgende nieuwsbrief?
Geef het door aan Mariska of Emma, onze commissie PR & Communicatie.

Agenda 2016
Neem contact met ons op!
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
LinkedIn
Website
Copyright © 2016 Almere United, Alle rechten voorbehouden


Wil je de manier van ontvangen van de emails veranderen?
Je kan de voorkeuren veranderen of je uitschrijven van de nieuwsbrief

Email Marketing Powered by MailChimp