Copy
Nieuwsbrief Almere United - februari 2016
Bekijk deze e-mail in je browser

Van de voorzitter 

653923
Zijn dit lotnummers uit de loterij? Nee hoor, ik zal ze toelichten. Wij zijn als Almere United bijna 6 maanden bezig, waarbij 53 tafeltennisliefhebbers ons hebben gevonden. Ongeveer de helft daarvan zijn nieuwe tafeltennissers! Met 9 vrouwen/meisjes hebben wij het grootste aantal vrouwelijke spelers van Almere en met 23 jeugdleden de grootste jeugdafdeling van Almere. Daar zijn wij trots op. Leuk hoor al die cijfers, maar waar het echt om draait is………..zijn onze leden op hun plek bij ons, voelen zij zich prettig bij Almere United. Als ik zie hoeveel leden de handen uit de mouwen steken, zonder dat wij hierom vragen dan ben ik pas echt trots. De betrokkenheid is waar het echt om draait, of je nou 50 of 100 leden hebt.  

Even een terzijde, maar graag wil ik via deze weg Rob Keur van harte feliciteren als de nieuwe voorzitter van Almeerspin. Ik zie erg uit naar de revanchematch op 12 maart bij ons thuis. Deze keer win ik :-)

Liefde voor tafeltennis is....


Waarom houden onze leden zo van deze sport? Op Facebook hebben wij een paar van onze leden dit laten vertellen. Vijf dagen lang komen 2 leden per dag voorbij tot en met vandaag.....Valentijnsdag.

Nieuwsgierig? Ga naar onze Facebookpagina en kijk nog even terug naar de andere leden in onze serie 'Liefde voor tafeltennis is...'.
LIEFDE, WAT IS DAN LIEFDE........
 
Wat een diepzinnige vraag om als nieuw columnist voor onze tafeltennisvereniging te mogen beginnen.

Ik zal mij eerst even voorstellen, mijn naam is Ko Lum, van beroep schrijver en geschiedkundige en uit dien hoofde in staat mijn gedachten en ervaringen zodanig te verwoorden dat het voor een ieder lezenswaardig wordt. Het is de bedoeling dat ik de komende tijd een column ga verzorgen in de maandelijks verschijnende Nieuwsbrief van de vereniging. Hoewel ik gewend ben zelf mijn onderwerpen te bedenken en te beschrijven, zal ik op verzoek van het bestuur in deze column aandacht geven aan het begrip *liefde voor de sport* en tafeltennis in het bijzonder, dit met het oog op Valentijnsdag.
 
Als we het over liefde hebben, wordt al snel gedacht aan tedere gevoelens voor bepaalde personen. Dat ook liefde opgebracht kan worden voor geheel andere zaken is een wat minder beschreven en bezongen zaak. Neem nu liefde voor de sport. Zelf kan ik niet zo veel liefde opbrengen voor rijk betaalde voetballers en hun clubs, omdat ik het gevoel heb dat dan de liefde altijd van 1 kant moet komen.

Meer gevoel van liefde ontstaat bij mij als lid van een sportvereniging waar de vereniging draait op clubliefde. Clubliefde is nu eenmaal de brandstof waar elke amateurvereniging op draait. De stoet aan vrijwilligers die bereid zijn delen van hun vrije tijd op te offeren om de vereniging zodanig te laten functioneren dat elk lid met plezier zijn of haar hobby kan uitoefenen. Hoewel, opofferen, dat is niet geheel de juiste term want zo wordt het niet ervaren door deze mensen, ze doen dat uit clubliefde. 

De voorzitters, secretarissen, penningmeesters, bestuursleden, bardienstdraaiers, materiaalverzorgers en alle mensen die zich belangeloos achter de schermen inzetten om dat te realiseren wat we als lid allemaal willen: plezier in de sport. Die club, onze club dienen we dus te koesteren en gezond te houden, dat is clubliefde. Een mooi moment om op Valentijnsdag behalve aan je geliefde ook even met wat tedere gevoelens te denken aan Almere United en zijn vrijwilligers.

Heerlijk gevoel toch? Een emotionele binding met je club.

                                                                                             
Ko Lum

Nieuw bestuurslid Seniorenzaken

 
Met ingang van 9 februari behoort Jeffrey van Riebec officieel tot het bestuur van Almere United. Als bestuurslid Seniorenzaken gaat hij zich inzetten voor onze seniorleden. Wij zijn blij met weer 'n bestuurslid er bij!
Heel veel succes Jeffrey!
 
"Mijn naam is Jeffrey van Riebec en ik ben operationeel manager bij een importeur / distributeur van auto-onderdelen (4Motive). Ik ben 44 jaar, getrouwd met Stephanie en we hebben samen 2 kinderen: Cheyenne (16 jaar) en Yannick (13 jaar). Mijn hobby’s zijn: films, games, kamperen en natuurlijk tafeltennis.

Waarom ook in het bestuur? Dan ben je bezig voor de leden, met de leden!"

Eerste thuiswedstrijden


Eindelijk! Op zaterdag 13 februari was het zover en mochten onze teams hun eerste thuiswedstrijd spelen. In het najaar was het nog relatief rustig met 1 jeugd- en 1 seniorenteam. Dus het was even wennen om nu 3 senioren- en 3 jeugdteams thuis te hebben. Wel onwijs gezellig en de organisatie liep gesmeerd door alle helpende handen! De enkele leerpuntjes nemen wij mee naar de volgende zaterdag. De Valentijnsnoepjes en de roomboterkoek (met liefde gebakken door Mariska Potters) waren erg in trek.
 
Onze teams lieten wisselende scores zien. De jeugdteams hadden het zwaar dit weekend. Er werden mooie partijen gespeeld, maar zij trokken helaas aan het kortste eind. De senioren wisten de nodige winstpartijen binnen te halen en zitten al bijna op de helft van deze competitieronde. Teams 1 en 2 strijden mee om de bovenste plaatsen in hun poule.
 
Gelukkig heeft de gemeente vóór onze volgende thuiswedstrijden (eindelijk) de blindering voor onze ramen geregeld. Zon is fijn, maar niet IN onze zaal. Als wij dan ook de airco op een aangenamer termperatuurtje kunnen zetten, is het helemaal heerlijk toefen bij AU op zaterdagmiddag!Supporters


Wil jij onze competitiespelers toejuichen tijdens hun wedstrijden?

Dat kan op deze dagen:
 

De 5 vragen aan...


Dat tafeltennis een geliefde sport is in veel gezinnen, blijkt wel uit de vele families die bij Almere United spelen; van broers en zussen tot vaders en zoons/dochters. We hebben de Wichgers, de Ketzers, de Jagermannen, de Potters, de Bloemers, de Van Riebecjes, de zusjes Stamps en……….de Goossens.
 
Vader Remco en dochter Dominique zijn vanaf november 2015 lid van Almere United;
wij stellen ze 5 vragen.
 

Dominique Goossens

7 jaar

Vraag 1: wat kan jij heel erg goed?
Ik kan goed rekenen en tafeltennissen”. 

Vraag 2: Waar word je heel blij van?
Tafeltennissen en leuke dingen doen met pappa en mamma en mijn grote zus ”.

Vraag 3: welk liedje is op dit moment je favoriet?
“7 Years, want ik ben ook 7"

Vraag 4: welk snoepje vind je het lekkerst?
“Spekjes".

Vraag 5: wat doe je het liefst na school?
“Het liefst ga ik spelen met vriendjes of vriendinnetjes. Ik ga ook graag met pappa tafeltennissen".

Remco Goossens

38 jaar

Vraag 1: op welke prestatie ben je het meest trots?
Dat ik zoiets moois kon maken als mijn prachtige dochters had ik niet verwacht. Het meeste moois zal wel van mijn vrouw komen, maar trots ben ik toch."

Vraag 2: noem één ding dat je dag altijd goed maakt?
De knuffels van mijn dochters als ik weer thuis kom na een lange dag werken.

Vraag 3: welk liedje is op dit moment je favoriet?
Ik had nooit verwacht dat ik dit ooit zou zeggen, maar ik moet toegeven dat ik erg geniet van de nieuwere nummers van Justin Bieber. Guess I'm a belieber!"

Vraag 4: waar ben je bang voor?
Verval van normen en waarden in Nederland

Vraag 5: wat is je favoriete quote??
Rustig an dan breekt het lijntje niet". Of in veel situaties te gebruiken: "Dat zei mijn vrouw ook vannacht".

Pak je agenda!

Noteer deze data maar alvast, want deze activiteiten wil je niet missen.

Voor onze leden organiseren wij binnenkort de Clubkampioenschappen en sluiten wij het eerste jaar af met een gezellige BBQ!

Ben je niet lid van Almere United, dan ben je van harte welkom op ons Open Tafeltennisfeest.

Zaterdag 21 mei: Clubkampioenschappen jeugd & senioren
Zaterdag 4 juni: Open Tafeltennisfeest voor het Jeugdsportfonds
Zaterdag 9 juli: BBQ voor leden & familie
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Website

In de bijlage vind je onze agenda voor 2016.
Zelf een leuk artikel of idee voor de volgende nieuwsbrief?
Geef het door aan Mariska, Jordy of Emma, onze commissie PR & Communicatie.

Neem contact met ons op!
Agenda 2016
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Website
Copyright © 2016 Almere United, Alle rechten voorbehouden


Wil je de manier van ontvangen van de emails veranderen?
Je kan de voorkeuren veranderen of je uitschrijven van de nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp