Copy
...de najaarscompetitie
Bekijk deze e-mail in je browser

Van de voorzitter 

Niets, helemaal niets. Daar gaat dit stukje deze keer over. Natuurlijk kan ik iets verzinnen. Er is tenslotte genoeg om over te schrijven, maar wat moet dat iets dan zijn? Moet het iets zijn wat in de wereld gebeurd? Maar dat vind ik voor nu even helemaal niets. Moet het iets over tafeltennis zijn? Er is zoveel, dat ik niets weet waar het over kan gaan. Ook over Almere United wil ik niets kwijt. Almere United gaat namelijk fantastisch! Oeps...dat is toch iets en dat vanuit het niets...
Heerlijk dat ik een keertje iets over niets kan schrijven. De volgende keer zal het zeker weer over iets gaan. Ik weet dat jullie deze column helemaal hebben uitgelezen, omdat jullie nieuwsgierig waren of er toch nog iets kwam, maar helaas...het gaat over niets.

In deze nieuwsbrief:


O.a. het SinterKerst Toernooi en ons maandlidmaatschap.

Zomaar een zaterdagmiddag....
 

Door Ko Lum
"Het is zaterdag, dat betekent meestal het vaste ritueel in huize Lum. Hond uitlaten, hond eten geven, zelf gaan eten, even de rug krabben van mijn vrouw Kobie, boodschappen halen, de tijd die dan overblijft is quality time, tijd om die naar eigen believen in te vullen. Meestal ga ik de polder in bewapend met 2 hengels en heel optimistisch, een groot schepnet. Mocht het weer zodanig zijn dat ik mijn vangkansen te laag inschat is een stuk fietsen het alternatief, bij voor keur door het Bos der Onverzettelijken in de hoop de trimactiviteiten van Theo Mulder te bewonderen. Er moet tenslotte ook nog wat te lachen blijven in je schrijversleven. Deze keer koos ik er echter voor om naar de competitieverrichtingen van onze senioren tafeltennissers te gaan kijken.
Mij was ter ore gekomen dat de teams (uitgezonderd team 6) uitstekend presteren tot op heden. In de speelzaal aangekomen werd ik gelukkig niet herkend met dank aan mijn opgeplakte snor, zonnebril en Beatle-pruik. Scheelde mij toch een half uurtje handtekeningen zetten. Eerst even in de 2e zaal gekeken alwaar ik de heer Teur ontdekte. Het viel mij op dat hij wat glazig voor zich uitkeek. Toen ik hem er op attendeerde dat hij toch bekend stond als supporter van team 6 dat op dat moment in zaal 1 speelde, mompelde hij iets in de trant van waar ik mij mee bemoeide. Daarom zelf maar een blik op de wedstrijd van team 6 geworpen en ik moet zeggen: "daar had ik geen spijt van ".

De laatste partij werd gespeeld bij een 5-4 voorsprong voor de thuisspelers Ruud en een fanatieke tegenspeler; 2-2 in games, de spanning liep op. Zelfs het publiek begon zich ermee te bemoeien. De voorzitter van de thuisclub raakte geheel in de war door "kom op opa" te schreeuwen, waarmee hij de tegenstander aanmoedigde. Navraag leerde mij dat hij totaal gedesillusioneerd was na 3 smadelijke nederlagen die hij eerder die middag had geleden. Tenslotte werd de overwinning behaald en daarmee wil ik team 6 van harte feliciteren. Wat een vechtlust, wat een show, daar kan geen fietstocht tegenop. De heer Teur zat op dat moment alweer thuis aan de koffie, die heeft echt wat gemist!

Halverwege de competitie


Het gaat goed met onze jeugdteams. De nieuwe tafeltennissers worden goed opgevangen door de ervaren spelers. Als het even tegenzit, proberen ze elkaar op te peppen. Ze gaan er allemaal echt voor, hebben plezier en wij zien ze allemaal groeien. Niet alleen in hun spel, maar ook mentaal. Stiekem kijken wij natuurlijk ook of er kampioenskansen zijn.

AU1 Jeugd - 2e klasse


Het team van Daan, Nowin en Jesper werd aangevuld met Justin en Jesse van ATC. Zo konden deze 2 heren toch spelen dit najaar. AU1 doet het niet verkeerd, de klik onderling is goed en hun spel ook. Zij staan op dit moment op een mooie 3e plek in de poule. Goed bezig mannen!

AU2 Jeugd - 4e klasse


Emma, Noah en Aniek hebben niet alleen veel lol met elkaar, maar staan ook goed te spelen. Kampioenschap zit er zeker nog in voor dit team. Er is maar een verschil van 5 punten met de nr. 1 Huizen1. Go for it die laatste wedstrijden!

AU3 Jeugd - 5e klasse


Ongelooflijk, Yorim, Kylian en Jesper gaan gewoon als 'n speer! Als dit geen kampioenschap wordt.... Alledrie pakken zij de punten en staan goed te spelen. Ze staan dik op de 1e plaats in de poule. Goed bezig hoor!

AU4 Jeugd - 6e klasse


Ook Nick, Tessa, Christan en Lucas gaan erg lekker! Dit team staat dan wel op 'n 3e plaats in de poule; het verschil met nr. 1 is maar 5 punten. Wat 'n concentratie en focus heeft dit team. Vasthouden een ervoor gaan die laatste wedstrijden!

AU5 Jeugd - 6e klasse


Mika, Man-Ling en Man-Fei staan op een 2e plek in hun poule en maken serieus kans op kampioenschap. Nog maar 2 punten verschil  met nr. 1! De dames Wu zijn zeer sterk en Mika pakt het als nieuwe tt-er goed op. Gaan zij ATC3 voorbij straks?

AU6 Jeugd - 6e klasse


Yannick, Dorinde, Joël en Jacco begonnen goed met 2 winstpartijen. Vier serieuze spelers die er hard voor knokken. Zij staan zo halverwege de poule op dit moment. Zet 'm op die laatste weken AU6!

Maandlidmaatschap?


Direct voor één jaar of half jaar de verbinding aangaan met een sportvereniging? Daar zit niet iedereen op te wachten. Daarom kan je bij Almere United, naast een halfjaar- of jaarlidmaatschap, ook kiezen voor een maandlidmaatschap. Natuurlijk mag je eerst met een proeflidmaatschap van 2 weken de sport en de vereniging leren kennen. 

Waarom zou je kiezen voor een maandlidmaatschap? Theo en de ouders van Dominique vertellen waarom dat voor hen de beste keuze was.
 
Ouders van Dominique (7jr): er waren twee redenen waarom wij voor een maandlidmaatschap hebben gekozen. Als eerste wisten wij niet zeker of Dominique het tafeltennissen wel echt leuk zou vinden. Met een jaar of halfjaarlidmaatschap zit je er aan vast. Als je dan een kind tegen zijn/haar zin naar een sport moet 'sleuren', is een jaar of half jaar wel erg lang.

De tweede reden is dat het voor ons overzichtelijker blijft wat betreft de inkomsten en uitgaven. Half jaar of jaar is in 1x zo'n klap geld. Terwijl per maand betalen kleine bedragen zijn, dus per maand beter op te vangen is. Zeker als één van de ouders geen werk en/of inkomen heeft."
Dominique is ondertussen al bijna één jaar lid. Wij zien haar groeien, niet alleen als tafeltenniser, maar ook als persoon. Wij hopen dat ons jonge talentje nog lang bij ons zal blijven.
Theo (72jr): "Ik heb voor een maandlidmaatschap gekozen, omdat ik als oudere recreant het lidmaatschap nu maandelijks kan beëindigen en niet gebonden ben, zoals competitiespelers, aan een half jaar of jaar. Mocht ik het fysiek niet meer redden, dan kan ik per maand stoppen."

Theo is ondertussen al ruim één jaar lid. Vanaf de allereerste trainingsavond in 2015 is hij erg betrokken bij de vereniging. Wij zijn dan ook erg blij dat hij blijft vasthouden aan zijn maandlidmaatschap. 

Onze senioren?


Hoe doen zij het in de najaarscompetitie? Zijn er kampioenskansen, gaan zij voor handhaving of moeten zij vechten tegen degradatie? De meeste teams zitten nu op de helft en kijken voorzichtig vooruit.

AU1 Senioren - 2e klasse


Danny, Som, Kenneth en Sonny maken nog steeds kans op het kampioenschap. ATC is een geduchte concurrent, maar AU1 doet het erg goed. Het gaan nog 'n paar spannende weken worden voor ze.

AU2 Senioren - 4e klasse


Voor Andrew, René, Gertjan en Peter gaat een kampioenschap lastig worden. Hilversum17 gaat als een speer en staan met grote afstand bovenaan in de poule.

AU3 Senioren - 5e klasse


Jeffrey, Sanne, Menno en Tariq begonnen met verliespartijen, maar lijken het tij te keren. Zal het op tijd zijn om omhoog te krabbelen in hun poule?

AU4 Senioren - 5e klasse


Robin, Remco, Linh en Nico gaan in hun poule redelijk gelijk op met Vitac2 en Bijmaat6. Zij zullen nog hard moeten werken om LTTC5 van de 1e plaats te stoten.

AU5 Senioren - 6e klasse


Terecht die duimpjes, want Raymond, Feryat, Hasan en Stanislav gaan goed. Zij staan op een gedeelde 1e plaats in hun poule. Gaan zij richting een kampioenschap?

AU6 Senioren - 6e klasse


Het is bikkelen voor Ruud, Danny, Vadim en Wayne. Gaan zij de laatste wedstrijden meer punten pakken, zodat zij omhoog krabbelen in hun poule?

Grote Clubactie


Heb jij nog geen loten gekocht, wil je kans maken op mooie prijzen EN onze club financieel steunen?

Loten zijn te koop via onze leden, maar ook onze online pagina.

Sportief Almere lessen


Een mooie manier om kinderen te bereiken in Almere is de Sportief Almere website. Alle basisscholen delen de flyer van Sportief Almere uit met daarin het aanbod van verenigingen. Zo trek je juist die geïnteresseerde kids naar je club. Ook dit jaar bieden wij weer series van 4 lessen. De kinderen leren de basistechnieken, doen leuke eindspellen samen en gaan in groepjes oefenen achter de robot

In de laatste les laten wij de ouders meedoen met het eindspel, krijgen de deelnemers een diploma mee naar huis en....hopen wij weer wat kids enthousiast gemaakt te hebben voor onze sport!

Inschrijven!

 
JA! HET IS ZOVER!
Je kan je inschrijven voor ons SinterKerst Toernooi.

Niet alleen onze leden en trainers, maar ook hun partner, vader, moeder, zoon, dochter, broer, zus, etc. mogen meedoen.

Wij hopen dat het weer gezellig druk wordt dit jaar en onze leden weer heerlijke hapjes gaan meenemen.

MIS HET NIET en geef je snel op via de mail of tijdens de training.

In de bijlage vind je onze agenda voor het najaar 2016.
Zelf een leuk artikel of idee voor de volgende nieuwsbrief?
Geef het door aan Emma of Mariska, onze commissie PR & Communicatie.

Agenda 2016
Neem contact met ons op!
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
LinkedIn
Website
Copyright © 2016 Almere United, Alle rechten voorbehouden


Wil je de manier van ontvangen van de emails veranderen?
Je kan de voorkeuren veranderen of je uitschrijven van de nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp