Copy
Nieuwsbrief Almere United - maart 2016
Bekijk deze e-mail in je browser

Van de voorzitter 

Net op het moment dat ik dit stukje wilde gaan schrijven, werd de wereld opgeschrikt door de vreselijke gebeurtenissen in Brussel. De ellende die nu aan de gang is, is niet alleen Brussel of Parijs maar helaas overal op onze mooie planeet en dat wordt weleens vergeten of te weinig aandacht aanbesteed. Mijn respect gaat uit naar alle slachtoffers van terrorisme, oorlog, honger of andere ellende.
Hoe hard misschien ook, het leven gaat weer gewoon verder en ik vind dat wij met Almere United een positieve bijdrage leveren aan de tafeltennisport en sport in het algemeen. Ondanks het feit dat de seniorencompetitie op de zaterdag nog steeds een beetje kritisch wordt bekeken, krijgen wij steeds meer complimenten en respect van spelers en kader van andere verenigingen. Daar ben ik erg trots op, want het is niet niks dat wij in ongeveer 8 maanden hebben neergezet. Laten wij vanuit de sport en Almere United een positief signaal blijven afgeven.

Dit kan jij vast beter!

Help ons!
Want zo'n filmpje maken, da's best lastig.

Waar kan je mee helpen?
Bekijk ons filmpje en meld je bij Mariska, Jordy of Emma!

Nieuwsgierig naar de bloopers van dit filmpje?
Binnenkort staat deze op YouTube, Twitter, Facebook en de nieuwe websitepagina

Voorjaarsmoeheid

Door Ko Lum
Op het moment dat ik deze column typ, schijnt de zon op mijn vingers, hoor ik de meest exotische vogels fluiten en kwetteren en staat er een heerlijke cocktail voor mijn neus om opgedronken te worden. Toch bevind ik me slechts thuis alwaar mijn bureau zich naast het tuinraam bevindt. Het begin van de lente staat voor de deur en de door mij genoemde zaken dragen zeker aan dat gevoel bij. Hoewel met name de zon zijn helende werk doet op onze weerstand door het kweken van wat meer vitamine D, heb ik toch gemerkt dat hier en daar wat mensen last hebben van voorjaarsmoeheid. Geen onbekend verschijnsel in dit deel van het jaar.
Zo was ik vorige week aanwezig bij de thuiswedstrijden van de senioren van Almere United. Hoewel ik niet bekend ben met de spelers kon ik dankzij mijn voortreffelijke observatievermogen waarnemen dat sommigen er aardig "doorheen" zaten. Zo zag ik iemand voorbij lopen (het bleek bij navraag de voorzitter te zijn) met een hoofd dat roder van kleur was dan de kleur rood van zijn meegedragen batje. Duidelijk een gevalletje van vermoeidheid. Bij een andere tafel hoorde ik constant gekreun bij het slaan van een balletje van 40 gram, je zou toch zeggen dat deze beweging weinig inspanning behoeft. Zelfs de meegekomen supporters waren nauwelijks hoorbaar in hun aanmoedigingen, simpelweg omdat de stembanden niet die kracht konden opbrengen. Bij het derde team bleek men de zaken niet onderschat te hebben, zij hebben speciaal voor deze moeizame periode een mentalist ingehuurd. Hoewel deze man inmiddels gepensioneerd is, blijkt hij toch nog zeer actief in het leven te staan. Daarnaast ziet hij onmiddellijk of een speler energie ontbeert. Ik las zelfs in een verslag dat hij een extra training sommeerde in het "Bos der Onverzettelijken" des ochtends om 7 uur! Achterliggende gedachte was dat volgens deze geleerde de spelers door de bomen het bos niet meer zien en dat door middel van deze opdracht dit euvel snel zou worden verholpen. Navraag leerde mij dat niemand zich aan deze opdracht heeft gehouden en dat wijst dan toch weer op die voorjaarsmoeheid.

De vraag werpt zich dan ook op: hoe doorbreek je deze belemmering want dat is toch echt nodig om op niveau te (blijven) presteren. Gelukkig heet ik niet voor niets Ko Lum en heb ik de gouden tip voor een ieder die zich herkent in deze problematiek. De meesten komen met algemeenheden zoals: op tijd naar bed, niet teveel alcohol, gezonde voeding, eens naar de sauna gaan. Allemaal leuk en aardig, maar het kost weer zoveel energie en die hebben we even niet. Mijn gouden tip: mensen, geniet, geniet van de planten en dieren die tot bloei komen, laat de zonnestralen je lichaam verwarmen en dan zal je merken dat de resultaten achter de tafel zienderogen toenemen!

LinkedIn & YouTube

 
Wist jij dat wij niet alleen via Facebook, Twitter & Instagram te volgen zijn?

Ook via YouTube en sinds kort via LinkedIn!

Volg jij ons daar al?

Onze seniorenteams


Nog maar één wedstrijd te gaan en dan zit de voorjaarscompetitie er op voor de senioren. De jeugdspelers zijn daarentegen net over de helft.

Seniorenteam 1 heeft nog steeds kans op kampioenschap. Afgelopen vrijdag wonnen zij met 6-4 van de nummer 1 in de poule: Good Luck. Voor Danny Wierda, Sonny Dimaculangan, Som Roelofsma, Menno Bosch en Andrew Ketzer gaat het er nog om spannen die laatste wedstrijd tegen LTTC!

Seniorenteam 2 bestaat uit twee bestuursleden Jordy Wichgers en Jeffrey van Riebec, samen met Remco Boud en Remco Goossens. Het kampioenschap was in zicht, maar na verlies tegen nummer 1 niet meer haalbaar. Remco Goossens heeft helaas tijdens het inspelen op zaterdag 19 maart een zweepslag opgelopen. Een flinke domper zo vlak voor de wedstrijd. Sterkte met het herstel Remco! 

Seniorenteam 3 bestaat volledig uit nieuwe competitiespelers. Ruud en Danny Jagerman, Tariq Sayed en Nico Rafimanesh zijn erg fanatiek en maken veel progressie. Met nog één wedstrijd te gaan, staan zij nu op de laatste positie in de poule. 

Drie teams dus in het voorjaar, maar met hoeveel teams gaan wij de najaarscompetitie in? Blijf ons in de gaten houden!

Hoe bereiden onze senioren zich eigenlijk voor op de wedstrijden, hoe bevalt die zaterdagcompetitie en wat gaan zij doen in het najaar?
Wij vroegen het 3 van onze spelers.

Volgende editie staan onze jeugdteams centraal!

Som Roelofsma | Team 1


Ik doe altijd oefeningen thuis, yoga of joggen gedurende de dag. Yoga helpt met concentratie en ontspannen van mijn spieren. En ik ga naar de sportschool minstens 3x per week. Van mijn fouten in de vorige wedstrijd probeer ik te leren en train veel en oefen mijn reflexen opnieuw en opnieuw. Ook een warming up vóór de wedstrijd van minstens 30 minuten. Als het mogelijk is, zou ik graag meer trainen en meer coaching krijgen.

Ik hou van competitie in de avond, omdat ik denk dat mijn lichaam dan het beste werkt. Mijn energie is wel een stuk lager. Zaterdag is wel makkelijker i.vm. reizen.

In het najaar ga ik voor Hilversum spelen en concurreren met Almere United, hahaha, ik maak 'n grapje!
Ik zal doorgaan met spelen voor Almere United. Ik houd van mijn team en ik denk dat we naar een hogere divisie kunnen groeien. Ik zou ook heel graag Landelijk Dames gaan spelen. Ik denk dat het mij de beste mogelijkheden geeft om te groeien als speler
.

Remco Boud | Team 2

Hoe bereid ik mij voor? Eerst alle spullen verzamelen en dan na een lekker stukje fietsen de wedstrijd spelen.

De zaterdagcompetitie bevalt erg goed, want het is zeer goed te combineren met het werk. Dit is beter dan doordeweeks.

In het najaar ga ik weer competitiewedstrijden spelen en dan met name de thuiswedstrijden, omdat het makkelijk te combineren is met werk.
We gaan dus lekker door!

Danny Jagerman | Team 3


Ik zorg er altijd voor dat ik genoeg heb gegeten vóór de wedstrijden, zodat ik genoeg energie heb.

De  zaterdag? Dat bevalt mij prima. Dan heb ik nog wat aan m'n avond en i.v.m. mijn werk is het gunstig om in het weekend te spelen.

 
In het najaar ga ik lekker op vakantie, maar dat bedoelen jullie waarschijnlijk niet met deze vraag. Ik ga dan weer deelnemen aan de competitie en waarschijnlijk de titel in ontvangst nemen!

Vergeet het niet...!

Er komen een paar leuke evenementen aan! Staan ze al in je agenda?

Onze leden ontvangen binnenkort informatie over de Clubkampioenschappen.

Ben je niet lid van Almere United, dan ben je van harte welkom op ons Open Tafeltennisfeest. De organisatie is in volle gang! Wij hebben wel de datum moeten aanpassen, het is dus 11 juni!

Zaterdag 21 mei: Clubkampioenschappen jeugd & senioren
 
Zaterdag 11 juni: Open Tafeltennisfeest voor het Jeugdsportfonds

Zaterdag 9 juli: BBQ voor leden & familie

Paasactie!

Heb jij onze Paasactie op Facebook, Twitter en Instagram al gezien?
Nee? Ga snel kijken dan!
Raad mee & win!

De 5 vragen aan...


Deze maand stellen wij ze aan Wayne Plaxton en Bas Pullens. Beiden nieuw in de tafeltennissport, maar hebben ondertussen behoorlijke vorderingen gemaakt.

Bas Pullens

10 jaar

Vraag 1: wat kan jij heel erg goed?
Tafeltennis

Vraag 2: Waar word je heel blij van?
Natuur en muziek

Vraag 3: welk liedje is op dit moment je favoriet?
“Bouncing Stars van Ed Sheeran"

Vraag 4: welk snoepje vind je het lekkerst?
“Chocolade"

Vraag 5: wat doe je het liefst na school?
“Minecraft"

Wayne Plaxton

24 jaar

Vraag 1: op welke prestatie ben je het meest trots?
De progressie die ik in korte tijd heb geboekt, mijn reflexen"

Vraag 2: noem één ding dat je dag altijd goed maakt?
Humor

Vraag 3: welk liedje is op dit moment je favoriet?
Shape of my heart - Backstreet Boys"

Vraag 4: waar ben je bang voor?
Hoogtes

Vraag 5: wat is je favoriete quote??
“Believe you can and you're halfway there - Theodore Roosevelt"
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
LinkedIn
Website

In de bijlage vind je onze agenda voor 2016.
Zelf een leuk artikel of idee voor de volgende nieuwsbrief?
Geef het door aan Mariska, Jordy of Emma, onze commissie PR & Communicatie.

Neem contact met ons op!
Agenda 2016
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Website
Copyright © 2016 Almere United, Alle rechten voorbehouden


Wil je de manier van ontvangen van de emails veranderen?
Je kan de voorkeuren veranderen of je uitschrijven van de nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp