Copy
Nieuwsbrief Almere United - september 2015
Bekijk deze e-mail in je browser

Van de voorzitter 

Hè hè…eindelijk kunnen we echt gaan spelen. Na een klein jaar van voorbereiden zijn we op 18 augustus echt de zaal in gegaan. Meteen een volle bak, dat was natuurlijk fantastisch. Het viel mij op hoeveel plezier iedereen had die avond. Jong en oud trainden met elkaar, wat voor een gezellig sfeertje zorgde. Natuurlijk is het voor iedereen nog even zoeken en zullen we gerust nog tegen zaken aanlopen die anders of beter moeten, maar juist dat is de charme van een nieuwe vereniging opbouwen. Almere United is van alle leden dus als je ideeën hebt of iets voor Almere United wilt doen, dan horen wij dat graag! Op dit moment zitten wij op een ledenaantal van 16 en is de belangstelling groot. Ik kan niet wachten tot de competitie begint. Op zaterdag 12 september start ons jeugdteam. Komen jullie onze competitiespelers aanmoedigen tijdens de thuiswedstrijden? Veel speelplezier en tot de volgende nieuwsbrief of in de zaal.

Zomeropening

Kinderdagverblijf Dikkertje Dap bood ons de mogelijkheid om gebruik te maken van hun gymzaal in de zomervakantie. Een mooie kick off voor ons! Ons doel was een sportactiviteit bieden in die rustige vakantieweken. Iedereen zat wel erg in de vakantiemodus, dus erg druk was het niet. Toch hebben wij een aantal kinderen en (nieuwe) leden gezien.
Bedankt nog voor de gastvrijheid Dikkertje Dap!

De eerste bekers! 

De eerste twee bekers namens Almere United zijn al gewonnen! Jason heeft op zaterdag 22 augustus meegedaan aan het tt4you Scyedam Jeugdtoernooi. Hij is is 3e geworden in de C-klasse! Andrew heeft zaterdag 29 augustus meegedaan aan de Open Flevolandse Kampioenschappen bij de Almeerse Tafeltennis Club (ATC) in Almere-Haven. Ook hij behaalde een 3e plaats in de C-poule! Jason en Andrew, gefeliciteerd met deze mooie prestatie! 

Wil jij ook meedoen met een toernooi? Dat kan! Ook recreanten mogen, op enkele uitzonderingen na, meedoen aan toernooien. Jan, onze wedstrijdsecretaris, zal iedereen tijdig informeren over toernooien en hoe je je kan aanmelden. De eerste toernooien kan je al vinden in onze kalender.

De trainingen & trainers 

Wij zijn een startende vereniging, dus…….nog geen ledenaantallen die het mogelijk maakt om met niveaugroepen te werken. Daarom werken wij nu alleen met vrije inloop. De eerste weken hebben wij gezien dat met name de avonden druk bezocht worden, door zowel jeugd- als seniorleden. De middagen zijn nu nog rustig. 

 

Voor onze trainers de uitdaging om met de niveauverschillen om te gaan. Nu hebben wij trainers die dit heel goed kunnen, maar natuurlijk willen wij zo snel mogelijk starten met niveaugroepen. De komende periode gaan wij, samen met de trainers en leden, bekijken hoe wij dit gaan inrichten. Wij willen namelijk inspelen op jullie behoeften en wensen, want dat is onze filosofie. 
 

In overleg met onze trainers gaan wij kijken wie wanneer trainingen kan geven. 

Dinsdagavond geven Joost en waarschijnlijk Jesper training. De andere dagen neemt Andrew dit nu nog op zich, totdat de andere trainers duidelijkheid hebben over hun beschikbaarheid. 


Ideaal lijkt ons: één trainingsavond en –middag op niveau. Waarbij je wordt ingedeeld in vaste groepen; 1e helft de jeugd, daarna de senioren en een speciaal uur voor 65-plussers. Daarnaast één trainingsavond en –middag vrije inloop. Gaat dit het ook worden? Is dat wat past bij onze leden? Dat gaan wij de komende periode ontdekken. 
 

Heb je zelf ideeën hierover, laat het ons weten. Wij willen dit namelijk samen met jullie inrichten.

Openingsfeest! 

 

Het zal je vast niet ontgaan zijn…..op zaterdag 19 september is onze open dag & openingsfeest! 
 

Op onze Facebook-pagina staat het volledige programma. 
 

Mark en Jeroen van MJ Tafeltennis verzorgen deze middag spellen en activiteiten voor iedereen op gewone en mini-tafels en……geven een entertainende show om 14.00 uur! Wij verwachten wethouder Peeters om 13.30 uur voor de officiële opening.

Menereis levert ons wat leuke spullen ter verkoop en onze Grote Clubactie start deze dag. Dankzij Pallas Athene Almere kunnen wij onze gasten een hapje en een drankje aanbieden. En een stukje tafeltennistaart maakt het compleet! Een middag die je niet wil missen dus. Wij zijn volop bezig met de organisatie en gaan er een onvergetelijke middag van maken! 

 

Wil je helpen die dag? Geef het even door aan ons, extra handjes kunnen wij natuurlijk altijd gebruiken.

Ik help mee op de open dag!

Regel Code Sportief Gedrag 


Wist jij dat wij een Code Sportief Gedrag hebben? Wij vinden respect in de sport erg belangrijk. Regels op papier zetten schept duidelijkheid. De Code Sportief Gedrag is te downloaden vanaf onze website. 

In iedere nieuwsbrief lichten wij één regel hier uit: 

  • We respecteren elkaar 

 

Voor iedereen heeft het woord ‘respect’ een andere betekenis of geeft hier een andere invulling aan. En dat is precies de kern van deze ‘regel’. Iedereen is anders. Je leeftijd, geslacht, seksuele geaardheid, religieuze en/of culturele achtergrond, tafeltennis skills……het maakt niet uit! 
 

Zolang wij elkaar in zijn/haar waarde laten en open het gesprek met elkaar aan kunnen gaan. Dat lijkt heel simpel, maar in de praktijk soms best lastig. Als je je hier van bewust bent, is de helft al gewonnen. Iedereen is welkom bij Almere United, wij vinden het belangrijk dat iedereen dat ook voelt.
 

Download Code Sportief Gedrag

Sportief Almere lessen 

 

In de eerste schoolweek hebben de leerlingen van Almeerse basisscholen een flyer van de gemeente mee naar huis gekregen. In deze flyer staan allemaal sporten die de kinderen gratis mogen uitproberen. Ook wij staan er in! Een unieke kans voor sportverenigingen om kinderen te laten kennismaken met hun sport. Zeker voor ons als startende vereniging een kans die wij niet willen laten liggen. Bovendien kost het ons als vereniging alleen wat tijd en energie. 

Op woensdagmiddag 23, 30 september en 7 en 14 oktober van 14.00 – 15.00 uur zullen deze lessen plaatsvinden. Dit betekent voor onze leden dat zij op deze woensdagmiddagen vanaf 15.00 uur kunnen trainen. Wie weet levert deze actie ons nieuwe jeugdleden op!

Share
Tweet
+1
Forward

In the spotlights...

Wij zijn niet alleen erg blij met onze sponsoren, maar ook trots dat wij ze hebben. In onze nieuwsbrieven willen wij sponsoren even in het zonnetje zetten. Deze nieuwsbrief is dat Shalom Administratieve Dienstverlening. 

Dankzij Shalom Administratieve Dienstverlening hebben wij Almere United kunnen oprichten. Andrew en Mariska zijn vanaf oktober 2014 al begonnen met de vereniging, maar op woensdag 20 mei 2015 is Almere United officieel opgericht. Dankzij Shalom hebben wij dit kunnen realiseren. 

 

Daarnaast hebben wij dankzij hun ook het Almere United Fonds kunnen realiseren. Meer daarover is te lezen op onze website.

Maar wie is Shalom Administratieve Dienstverlening eigenlijk? Het is een kantoor dat zich richt op kleine bedrijven en particulieren. We begeleiden startende ondernemers. 
 
Esther Rosier, eigenaar van Shalom Administratieve Dienstverlening heeft zich gespecialiseerd in het financieel administratief beheer van onroerend goed. Shalom Administratieve dienstverlening kan u van dienst zijn bij onder andere de volgende werkzaamheden:
  • facturatie en incasso van de huren, 
  • begeleiden van huurachterstanden 
  • beoordelen of onderhoudskosten ten laste van de huurder of verhuurder zijn,
  • het opstellen van de servicekosten afrekening naar huurders
  • het voeren van de volledige debiteuren- en crediteuren administratie
Binnen onze onderneming  is veel kennis aanwezig van Afas ERP Software. Wij kunnen u van dienst zijn om Afas in te richten zodat het voldoet aan de behoefte van uw onderneming. Onze kracht ligt in de organisatie en het structureren van uw administratie!

De eerste twee leden van Almere United: Emma en Jordy. Wij stellen ze 5 vragen. Aan wie gaan wij deze vragen in de volgende nieuwsbrief stellen?

Emma Ketzer
Emma Ketzer


5 vragen aan een jeugdlid…..


1. Wat kan jij heel erg goed? 
Tekenen

2. Waar word je heel blij van? 
Einde van de schooldag

3. Welk liedje is op dit moment je favoriet? 

Ik kan niet kiezen tussen Hearts on Fire van de The Common Linnets en Hurricane van Ilse DeLange

4. Welk snoepje vind je het lekkerst? 
Chocolade

5. Wat doe je het liefst na school? 

Muziek luisteren, naar concerten gaan, eten en slapen
 
Jordy Wichgers
Jordy Wichgers


5 vragen aan een seniorenlid…..


1. Op welke prestatie ben je het meest trots? 
Ik ben vanaf het begin betrokken bij het opzetten van Almere United en ik denk dat we heel trots mogen zijn op wat we in een redelijk korte tijd hebben mogen neerzetten. 

2. Noem één ding dat je dag altijd goed maakt. 
Een berichtje van mijn vriendin.

3. Welk liedje is op dit moment je favoriet? 
When we stand together - Nickelback

4. Waar ben je bang voor? 
Ik ben bang voor grote hoogtes, ik heb ook echt een hekel aan achtbanen.

5. Wat is je favoriete quote? 
"The only way to do great work is to love what you do."
- Steve Jobs

In de bijlage vind je onze agenda voor 2015.
Zelf een leuk artikel of idee voor de volgende nieuwsbrief? Geef het door aan Mariska of Jordy, onze commissie PR & Communicatie.

Neem contact met ons op!
Agenda 2015
Facebook
Twitter
Website
Copyright © 2015 Almere United, Alle rechten voorbehouden


Wil je de manier van ontvangen van de emails veranderen?
Je kan de voorkeuren veranderen of je uitschrijven van de nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp