Copy
Almere United
Bekijk deze e-mail in je browser

Van de voorzitter 

Al enige tijd zeurt onze huiscolumnist Ko of ik mijn column iets persoonlijker wil maken. Nu vind ik dat best lastig aangezien er veel in de (tafeltennis)wereld gaande is. Wij naderen de eindfase van dit jaar en dus ben ik alvast aan het terug en vooral aan het vooruit kijken. Terugkijkend blijf ik mij verbazen over onze groei. Leden blijven maar komen, of zoals Bart al tegen mij zei: "als vliegen op stroop". Vooruit kijkend zijn wij als bestuur druk met het goed omgaan van deze groei en ervoor zorgen dat wij de groei goed blijven opvangen.
Ko, ik pak één van jouw vragen er uit: "Hoe ziet een competitiezaterdag er voor de voorzitter uit?" De zaterdag als speeldag blijft voor sommigen buiten Almere een gevoelig onderwerp, maar elke week laten wij zien dat het kan. Elke zaterdag bruist en zijn ook altijd goed bezocht door aanhang en begeleiders. Die zaterdag maakt het makkelijker voor gezin, familie of vrienden om te komen kijken. Onze spelers vinden die zaterdag heerlijk. Het is altijd een druk dagje voor Mariska en mij: ervoor zorgen dat de boodschappen in huis gehaald zijn en altijd op tijd aanwezig zijn om de boel goed op te bouwen en neer te zetten. Verder ben ik altijd druk met de goede verloop van zo'n gezellige en drukke speeldag. Als mijn team thuis speelt, probeer ik ook nog mijn wedstrijden goed te spelen. Beste Ko, ik hoop dat ik je vraag een beetje naar wens heb beantwoord. In de volgende nieuwsbrief geef ik graag antwoord op een andere vraag.

In deze nieuwsbrief:


Waar laten wij ons zien? Wie laten wij zien? Deze keer o.a. onze meiden, trainers en de Mannequin Challenge!

De schakende tafeltennisser
 

Door Ko Lum
"Ik moet een jaar of 2 geweest zijn toen ik al sabbelend aan mijn speentje nadacht over mijn toekomst. De lezer van deze prachtcolumn zal nu zijn of haar wenkbrauwen fronzen, maar het is nu eenmaal een feit dat ik met de helm op ben geboren (voor degenen die niet weten wat dat betekent, adviseer ik dit even te 'Googlen' en daarna zal het begrip er zijn). Al sabbelend flitste mijn eigen toekomst voorbij en zag o.a. hoe ik mijn sportieve leven op een zo goed mogelijke manier vorm moest gaan geven.

De eerste jaren zwemmen was de beste optie; ik moest er spontaan van plassen. Nadat mijn moeder mij had verschoond, zag ik een prachtige voetbalcarrière voor mij met vele hoogtepunten zoals voetballer van de eeuw en 20 kampioenschappen. Vervolgens, als het lijf aan het protesteren zou slaan nadat ik een 2e sprintje van 10 meter had afgelegd, lid worden van een schaakclub met als doel uiteraard weer het hoogst haalbare. Tenslotte, als zelfs de geest het zou laten afweten, rustig afbouwen middels aanmelding bij een beginnende tafeltennisvereniging.
Inmiddels ben ik 75 jaar verder en ik moet zeggen, terugkijkend op mijn sportieve leven, dat er toch wat ruis op mijn paranormale gaven heeft gezeten. Zwemmen was geen succes. Ik heb mijn hele leven al koudwatervrees en na 2 slokken chloorwater, had ik dat wel gehad. Het voetbalniveau reikte niet verder dan de 4e klasse onderbond, waarbij ik van de 20 wedstrijden 16x reserve werd gezet en 4x 5 minuten vóór tijd mocht invallen als we inmiddels met 7-0 achter stonden. Schaken, ja...daar was ik wel voor in de wieg gelegd. Mijn schoorsteenmantel wordt ontsierd door vele afzichtelijke bekers die ik in de loop der tijd heb gewonnen.

Daarna heb ik veel profijt gehad van mijn schaakkennis tijdens mijn vele tafeltennispartijtjes. Door het vooruit berekenen van zetten tijdens het schaken, bleek dit ook toepasbaar bij het tafeltennis. Ik wist precies bij welke slag ik mijn smash zou plaatsen om zo mijn tegenstander het Bos der Onverzettelijken in te sturen.

Het gaf mij het gevoel alsof ik de enige bewegende spelers was in een veld van Mannequin Challengers. Mijn tip om een betere tafeltennisser te worden: ga toch schaken!"
Afgelopen maand is het hem gelukt.....
Ko Lum wist 9 deelnemers te strikken voor het 1e Ko Lum Toernooi en dat zonder zijn identiteit prijs te geven!

Lime groen overal!


Volg jij ons al op Facebook? Of ben je meer een Twitteraar? Instagram misschien? Of spreekt de snelheid van Snapchat jou meer aan? Kijk je graag naar filmpjes op YouTube? Of lees je liever berichten op LinkedIn? Maakt ons niet uit hoor, wij zitten namelijk overal!

Volg je ons nog niet op één van deze kanalen? Check ze dan eens. Juist daar plaatsen wij veel foto's en filmpjes en houden wij iedereen up to date van de ins en outs van AU! Wat houdt jou bezig, daar haken wij op in!
Heb je niets met het digitale? Ook de papieren krant vergeten wij niet. Gelukkig staan wij met regelmaat in de plaatselijke krant, die door ruim de helft van de Almeerders wordt gebruikt om Almeers nieuws te volgen. En als je ook de papieren krant niet leest..dan stalken wij je gewoon met deze nieuwsbrief per e-mail!

Wat laten wij dan zien? Onze club, onze sport, onze leden, onze trainers, onze winnaars, onze verliezers, onze vrijwilligers, onze hoogtepunten, onze diepte.... uhm, even denken, die hebben wij nog niet gehad toch?

Kortom.....AU is niet te missen, want wij zorgen er wel voor dat je ons ziet!

Girl Power!


Tafeltennis alleen voor jongens en mannen? Je zou het bijna denken als je kijkt naar de landelijke cijfers. Waarom is dat toch? Bij Almere United hebben wij gelukkig veel meiden in alle leeftijden (18% van onze leden). Die zetten wij graag even in the picture, want wij zijn blij met ze! Maar, wat vinden zij eigenlijk van het lage aantal meiden in onze sport? Hebben zij een idee hoe dat kan komen en vooral hoe wij daar verandering in aan kunnen brengen?

Dominique (bijna 8jr): "Ik snap het echt niet! Het is veels te leuk om niet te doen! Vertel op de scholen dat het ook echt leuk is voor meisjes.

Emma (17jr): "Volgens mij kiezen veel meisjes gewoon voor de geijkte sporten, zoals dansen, volleybal, enz. Je ziet ook alleen maar jongens tafeltennissen, dus als meisje denk je dan niet dat het een leuke sport voor jou kan zijn. Weinig meisjes, trekt meisjes ook niet aan". Als je meisjes hebt als leden, dan moet je hen ook in het zonnetje zetten. Door bijvoorbeeld foto's op sociale media zetten. Zo zien andere meisjes dit ook en trek je ze misschien aan.

Jessy (12jr): "Denk dat meisjes het gewoon niet ontdekt hebben en denken dat het saai is. Meisjes kiezen sneller voor de meidensporten zoals turnen, ballet enzo.
Hoe veranderen? Lastige vraag. je kijkt toch naar de sporten die de mensen in je omgeving doen. De mensen van de club zou je misschien kunnen vragen om de sport te promoten in hun eigen omgeving."


Sanne (22jr): "Ik heb er nooit moeite mee gehad dat er zo weinig meisjes/vrouwen zijn die tafeltennissen. Maar natuurlijk vind ik het wel jammer. Ik zou niet weten waarom er zo weinig meisjes/vrouwen deze sport beoefenen, want het is hartstikke leuk. Misschien moeten we eens een 'ladies night' organiseren. Met een lekker wijntje/limonade en lekkere hapjes. Eerst tafeltennissen en dan als afsluiter een lekkere vrouwenfilm :-) Dan halen we vast genoeg vrouwen over om ook te gaan tafeltennissen".

Unite people


Mensen bij elkaar brengen. Dat is één van onze doelstellingen. Net als de sport bereikbaar maken voor iedereen. Als wij kijken naar de samenstelling van onze grote groep leden, dan kunnen wij alleen maar heel erg blij worden. Niet alleen vanwege al die verschillende leeftijden, maar vooral de diversiteit.

Hoe vaak staan wij niet in het Engels met elkaar te praten tijdens de training en delen wij onze Engelse inschrijfformulieren weer uit. Turkije, Rusland, Oekraïne, Iran, Irak, Filippijnen, Thailand, Vietnam, China, Taiwan, Egypte, Syrië, Australië en...ik mis er vast nog een paar. Zoveel verschillende culturele achtergronden. 

De Australiër Stuart is één van die leden, die niet alleen voor de sport kwam. Ook mensen leren kennen was een motivator. Helaas vertrekt hij in december weer naar Australië: 'duty calls'. We gaan Stuart missen en wensen hem alle goeds!
Stuart: "It has been an absolute delight to be part of your club. It has provided me an opportunity to meet new people but also to find a way to relax with the bonus of some excercise and improvement of my table tennis skills. Believe me, there is a great deal of improvement needed in my table tennis skills.

When I became a member I appreciated that I had a choice of different memberships. The main reason I chose the monthly membership was that I preferred to have the flexibility in membership knowing that at some time I would be required to return to Australia. As it turns out I have been asked to return to Australia sooner than I had planned so this proved to be a very good choice. I am certainly going to miss my table tennis so I will need to find a place I can play in Australia
".

Seniorenteams


De najaarscompetitie zit er bijna op; nog één keer een uitwedstrijd. De balans kunnen wij al voorzichtig opmaken.

Een paar spelers hebben het zwaar gehad deze competitie. Zij kampten met blessures of waren niet helemaal in vorm. Voor een aantal spelers was het de eerste competitieronde. Voor de nieuwe tafeltennissers was het even wennen om in competitieverband te spelen, maar zij hebben al een behoorlijke groei doorgemaakt. 
Voor AU2 is het al klaar. Na een laatste monsteroverwinning van 10-0 eindigen zij zeer waarschijnlijk op een 2e plek in hun poule. Ook AU1 zal waarschijnlijk eindigen op een 2e plek in hun poule. AU3 heeft nog twee rondes te gaan; afwachten hoe zij zullen eindigen. Gaat AU4 op een 3e plek eindigen? De nummers 1 en 2 zijn waarschijnlijk niet meer in te halen. AU6 staat één na laatste in hun poule, blijven zij daar staan? Voor de mannen van AU5 gaat het nog heel spannend worden die laatste wedstrijd. Zij spelen tegen de nummer 1 en kunnen nog steeds kampioen worden.
Op naar de voorjaarscompetitie! Benieuwd naar de teams?
In de volgende nieuwsbrief stellen wij ze voor!

Jeugdteams


Ook de jeugdteams zijn bijna klaar; nog één uit- en één thuiswedstrijd te gaan. Hoe zij eindigen in hun poule, weten wij pas begin december.

Wat wij al wel kunnen zien is de groei die zij hebben doorgemaakt. Hoe zij probeerden elkaar tips te geven en te coachen en hoe lastig zij dat eigenlijk nog vinden. Hoe goed ze luisterden naar de coaching van ouders, seniorspelers en onze trainers. Wij zagen ook hoe hard zij hebben gestreden, het gejuich bij winst, maar ook het intense verdriet bij verlies.
En.....het belangrijkste eigenlijk, wij zagen het plezier in de sport bij onze spelers.
Dat is de echte winst!

Onze trainers

 
Onze trainers Jesper, Joost en Som in actie! Wat zijn ze goed bezig hè?

Eenvoudig is het niet om zo'n hard groeiende groep leden te bedienen. Dat is best een uitdaging. Ondertussen zijn het namelijk ruim 80 leden!

Toch krijgt iedereen de aandacht en leren zij jong en oud, ervaren en beginnend alle skills. Alle drie hebben zij een eigen benadering en door de verschillende kwaliteiten, zijn onze trainers zo complementair aan elkaar. Ook dat is mooi om te zien!

SinterKerst Toernooi

 
De voorbereidingen zijn in volle gang. De bekers zijn al besteld en de inschrijvingen stromen binnen.

Wie doen er allemaal mee?
Natuurlijk alle vier de bestuursleden en onze trainers, maar sommige leden nemen ook hun vader, moeder of partner mee!

Er zijn nu al ruim 40 deelnemers en inschrijven kan nog steeds!

Mannequin Challenge

 
Meedoen met de hype? Tuurlijk, deze was TE leuk!
Dus hebben wij dinsdag 15 november de Mannequin Challenge gedaan tijdens de jeugd- en seniorentraining.  Onze jeugdspeler Daan Kooiman is gaan filmen en iedereen moest zo stil mogelijk staan en vooral niet in een lachstuip schieten. Dat viel niet mee, maar iedereen deed het super! Dit was het wel waard om de training voor stil te leggen.

Grote Clubactie

De totale opbrengst dit jaar is maar liefst € 416,00! En dat met alleen losse loten! Wij zijn dus erg tevreden.
Bedankt iedereen voor het kopen en verkopen! Een paar leden zijn goed bezig geweest, waarvan één jeugdlid wel erg fanatiek. Wie de topverkopers zijn geworden, zullen wij tijdens het SinterKerst Toernooi bekend maken.

Rabobank Clubkas Campagne

Op 4 november jl. werd de uitslag bekend gemaakt van de Rabobank Clubkas Campagne.

Wij ontvingen 42 stemmen en daarmee € 355,93.
Natuurlijk zijn wij daar heel erg blij mee!
Bedankt alle stemmers en Rabobank Almere!

Zelf een leuk artikel of idee voor de volgende nieuwsbrief?
Geef het door aan Emma of Mariska, onze commissie PR & Communicatie.

In de bijlage vind je onze agenda voor 2016/2017.

Agenda 2016/2017
Neem contact met ons op!
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
LinkedIn
Website
Copyright © 2016 Almere United, Alle rechten voorbehouden


Wil je de manier van ontvangen van de emails veranderen?
Je kan de voorkeuren veranderen of je uitschrijven van de nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp