Copy
Een goed begin!
Bekijk deze e-mail in je browser

Van de voorzitter 

Deze gek had zichzelf voorgenomen om alle vier de dagen aanwezig te zijn bij de Afdelingskampioenschappen in Hilversum. Dat is vermoeiend, maar ook erg leuk.

Ik heb 4 dagen lang als een trotse pauw (voorzitter) rondgelopen. Wij hebben ons als Almere United goed neergezet. Met 34 deelnemers over 4 dagen waren wij zeer goed vertegenwoordigd. Het leek soms wel een lime groene invasie. Iedereen heeft geknokt voor wat hij/zij waard is. Klasse hoor mannen en vrouwen! Als je dan 8 prijzen mee naar Almere mag nemen, is dat helemaal mooi natuurlijk.
Sinds zaterdag 21 januari hebben wij ook een Nederlands Kampioene rondlopen. Som is in het verre Panningen Nederlands Kampioen Dames C-Licenties geworden en daar zijn wij ook erg trots op.

Laat de competitie nu maar beginnen, geloof dat AU wel goed warm gespeeld is.

Volgende nieuwsbrief geef ik het woord aan één van de andere bestuursleden.

In deze nieuwsbrief:


De Afdelingskampioenschappen en vrijwilliger van de maand!

Blessures
 

Door Ko Lum
"Blessures, vrijwel altijd gerelateerd aan sportactiviteiten, zijn van alle tijden. Zelfs is het mij, als groot schrijver en geschiedkundige, in het verleden meermalen overkomen in de diverse takken van sport die ik op vrij hoog niveau heb beoefend.

Zo begon ik als 12-jarig jochie met judo. Na enige tijd moest ik examen doen voor de zwarte band. Zelf was ik op dat moment een lichtgewicht van rond de 40 kilo, mijn tegenstander woog bijna het dubbele en dat heb ik geweten. Bij het inzetten van een schouderworp hoorde ik 3x iets knappen. De eerste knap had betrekking op de arm van mijn tegenstander die ik uit de kom trok, de tweede knap betrof mijn schouder die spontaan brak onder het torsen gewicht en de laatste knap was mijn moraal om ooit nog eens te judoën. Ik was er meteen klaar mee. Revalidatieproces: 1 jaar. Vervolgens heb ik mij aangemeld bij de plaatselijke voetbalclub en in no time was ik de gevierde rechtsbuiten. Het ging geweldig totdat ik in een door een mol gegraven gat stapte en mijn enkelband tot op het bot afscheurde. Revalidatieperiode: ruim 1 jaar incluis 2 operaties. Ik kon geen bal meer zien en meldde mij aan bij schaakvereniging Ons Genoegen. Dat genoegen bleek niet wederzijds, want nadat ik mijn tegenstander bijna mat had gezet, hield de boven de speeltafel hangende lamp het hangen voor gezien en viel met zijn volle gewicht op mijn intelligente hoofd. Veel bloed en 5 hechtingen later heb ik mijn schaakstukken in de zee gegooid.
Het vertrouwen om ooit nog eens blessurevrij aan sport te kunnen doen, was ik inmiddels wel kwijtgeraakt. Tussendoor nog wel regelmatig gevist, maar nadat ik een iets te diep ingeslikte haak bij een snoek van 1m15 moest verwijderen, was de eerste hulp de enige instantie die mijn wijsvinger van 2 hechtingen kon voorzien.

Inmiddels doe ik aan tafeltennis, waarvan ik dacht: blessures zijn bij deze sport toch vrijwel uitgesloten. Totdat ik een artikel las waarin een top 8 van meest voorkomende blessures bij tafeltennis werd beschreven....oogletsel, kniebanden, arm- en onderbeenkwetsuren, etc. Volgens geleerden is de meest veilige sport fitness, gezien mijn historie geloof ik daar niets van.

Ik wens iedereen een blessurevrij 2017!"

Google Agenda


"Zijn jullie vanavond open?" Wij kregen toch wel vaak deze vraag, ondanks de openingstijden op onze website en de updates via social media en e-mails naar onze leden.

Dus.......toch maar een
Google Agenda op onze homepage!

Ben je meteen op de hoogte van al onze activiteiten en de meest recente openingstijden.
 

Het SNS Sportgala


Op woensdagavond 18 januari was het SNS Sportgala in het Topsportcentrum Almere waar de verkiezing van de Almeerse sportman, sportvrouw, sportploeg en sporttalent van 2016 werd gehouden. 

Jesper Keur en Nick Klaver hebben om 19.30 uur een demonstratie gegeven.
Top gedaan mannen!
Bedankt nog voor de uitnodiging Sportbedrijf Almere!

Vacature!

 
Voor de maandag-, woensdag- en donderdagavond
zijn wij nog op zoek naar een jeugd/seniorentrainer!

Interesse?

Neem contact op met het bestuur voor meer informatie!

Jeugd Afdelingskampioenschappen Afd. Midden

Hogere Jeugd


Zaterdag 14 januari was de kick off: Jesper, Emma en Justin gingen als eerste AU-ers richting Hilversum.

De AU-tafel in de kantine was uitvalsbasis voor de spelers, coaches en supporters. Ouders, broers en zus liepen van de ene speeltafel naar de andere om Emma, Justin en Jesper aan te moedigen. Coaches Andrew en Som waren druk in de weer om de 3 spelers door de wedstrijden heen te sturen.

Emma plaatste zich met haar rating net bij de hogere jeugd. Ze heeft goed staan spelen, maar na een val is ze haar focus kwijt. Helaas geen volgende ronde.

Jesper en Justin bleken een sterk dubbel en pakten de 2e prijs. Jesper was in de leeftijdspoule niet te stoppen. Na een bloedstollende halve finale, kon hij door naar de finale. Daar pakte hij de overwinning en werd Afdelingskampioen Junioren 2! Gefeliciteerd mannen!

Lagere Jeugd


Zaterdag 21 januari gingen wij met maar liefst 14 jeugdspelers naar ttv Hilversum: Aniek, Nick, Jesper, Mika, Yorim, Kylian, Dorinde, David, Bunyang, Jacco, Man-Ling, Man-Fei, Noah en Aslam.

Dus.....een nog grotere AU-tafel in de kantine! Daar kon iedereen even bijkomen tussen de wedstrijden door. Alle ouders, zussen en begeleiders hadden het druk met het aanmoedigen van iedereen. Onze coaches Andrew, Remco en Jesper kwamen handen en voeten tekort. Gelukkig waren er wat vaders die ook de coaching op zich namen, Raymond, Bruce, Edgar, Patrick en Bas gaven de AU-ers de nodige tips. Veel AU-ers had wel één nadeel.....de kans om tegen elkaar te moeten spelen was erg groot. Dat zijn rare wedstrijden.

Man-Ling en Aniek stonden na een lange dag uiteindelijk beiden in een finale!
Ze pakken allebei de overwinning. Man-Ling werd Afdelingskampioen Jeugdklasse 5 en Aniek Afdelingskampioen meisjes Kadetten! Gefeliciteerd meiden!

Senioren Afdelingskampioenschappen Afd. Midden

Hogere Senioren


Zondag 15 januari stonden Som, Sonny, Danny en Elroy in Hilversum. Andrew ging als coach mee, maar mocht onverwachts invallen. Dus in een geleende broek, shirt, schoenen met geleend batje aan de bak....ik bedoel tafel!

Dezelfde kantinetafel werd weer als AU-tafel in gebruik genomen. Er werden mooie wedstrijden gespeeld, maar voor Sonny, Som, Elroy en Andrew resulteerde dit niet in een prijs.

Danny daarentegen ging erg lekker en haalde de finale. Hij pakte de overwinning en werd Afdelingskampioen Enkelklasse 3! Gefeliciteerd Danny!

Lagere Senioren


Zondag 22 januari gingen 13 spelers naar Hilversum: Linh, Sanne, Andrew, Gertjan, Feryat, Nicole, Ruud, Wayne, Jeffrey, Remco, Stanislav, René en jeugdspeler Emma.

Een lime groene invasie bij gastvereniging ttv Hilversum. De sfeer zat er deze laatste AK-dag ook goed in. AU-ers gingen tussen hun eigen wedstrijden door bij clubgenoten kijken, hem of haar even coachen of even bijkomen bij de AU-tafel in de kantine.

Voor een paar AU-ers zat er een vervolgronde in, maar niet allemaal eindigen zij in een finale.
Feryat stond in de winnaarsronde in de finale en pakt de winst: Afdelingskampioen Enkelklasse 7! 

René en Emma gingen door in de troostronde, stonden beiden in een finale en....pakken beiden de winst. Emma bij de Enkelklasse 7 en René in de Enkelklasse 4
Gefeliciteerd alle drie!
Meer foto's zien van de Afdelingskampioenschappen? Klik hier!

Nederlands Kampioen Dames C-Licenties!


Terwijl als die AU-ers in Hilversum stonden, waren Som en Bart vrijdag al onderweg naar Panningen. Ze deed zaterdag de 21e mee aan de Nederlandse Kampioenschappen.

Zonder verwachtingen ging zij erheen en......het ging lekker, erg lekker!

In de finale pakt Som de titel en is Nederlands Kampioen Dames C-Licentie!
Gefeliciteerd Som! Good job!

Vrijwilliger van de maand

 
Zonder onze vrijwilligers zijn wij nergens!

Reden genoeg om vanaf 2017 elke maand één vrijwilliger in het zonnetje te zetten met een artikel in onze nieuwsbrief en bericht op sociale media. Aan het eind van het jaar is de verkiezing van Vrijwilliger van het jaar! Hij/zij zal worden gehuldigd tijdens het Sinter Kerst Toernooi in december.

Vrijwilliger vd maand januari = Ruud Jagerman
Ruud is al lid van AU sinds september 2015. Tijdens ons openingsfeest kwam hij een kijkje nemen en was meteen verkocht. Na eerst een paar maanden recreatief spelen, is hij in 2016 competitie gaan spelen in de 6e klasse. Dit voorjaar gaat hij de duo in. Die late doordeweekse avonden vallen toch wel zwaar.

Ruud helpt waar hij kan. In 2016 heeft hij het 1e half jaar Mariska ondersteund toen zij penningmeester a.i. was en was hij ook onze toernooicoördinator.
Ondanks dat zijn privé agenda iets drukker is geworden, opvoeden van een puppy en een kersverse kleinzoon valt niet mee, blijft hij zich inzetten voor onze club. Het openen en sluiten van de speelzaal vindt hij geen enkel probleem. Ook deze maand heeft hij al 'n paar keer deze taak even op zich genomen.
 
Dankjewel Ruud! Wij zijn blij met je!
Ben je lid en wil je ook de club helpen? Geef het door aan één vd bestuursleden! 

Hallo Jumbo!


Ga jij in de maand februari boodschappen doen bij
de Jumbo aan het Geinplein in Almere-Stad (Waterwijk)?

Geef dan je statiegeld-bonnetje aan Almere United!

Alle opbrengsten gaan in ons Almere United Fonds, want
iedereen moet toch kunnen tafeltennissen?!

Zelf een leuk artikel of idee voor de volgende nieuwsbrief?
Geef het door aan Emma of Mariska, onze commissie PR & Communicatie.

Ga via onderstaande links naar onze (Google) agenda voor 2017.

Agenda 2017
Google Agenda
Vragen? Mail ons!
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
LinkedIn
Website
Copyright © 2017 Almere United, Alle rechten voorbehouden


Wil je de manier van ontvangen van de emails veranderen?
Je kan de voorkeuren veranderen of je uitschrijven van de nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp