Copy
kaderleden & meer!
Bekijk deze e-mail in je browser

Van de secretaris


Voor 't eerst in anderhalf jaar was ik er niet bij: het opbouwen van de competitiezalen en kantine. Doodeng. Zeker voor een control freak als ik. Iedereen tijdig op de hoogte gebracht van zaaldiensten en vooral wat dit inhoudt en dan.....loslaten.

Op m'n gemak (nou ja...nog niet helemaal) wat later binnen komen op 'n competitiemiddag en op 'n bankje gaan zitten....kijken naar de wedstrijden. Of gewoon 'n keer niet gaan. Dat bevalt prima! Die zaaldiensten zijn ideaal! Alle teams en bestuursleden krijgen in roulatie de verantwoordelijkheid voor 'n competitiezaterdag. Een beetje de 'lasten' delen met z'n allen, want het gaat allemaal niet vanzelf.
Het zal even wennen zijn en niet meteen vlekkeloos gaan. Dat is niet erg....Truus Regel staat natuurlijk klaar met checklists, bestickering in de kast en op de kratten en helpt iedereen wel herinneren. Komt goed. Met vallen, opstaan en.......loslaten.

In deze nieuwsbrief:


De winnaar vd Valentijnsactie, onze nominaties en onze nieuwe kaderleden!

Vakantie
 

Door Ko Lum
"Vakantie, ik heb er helemaal niets mee. Het begint al bij het woord, zo vreemd Nederlands. Onbegrijpelijk dat vele mensen hier naar uitkijken. Het moment dat ik naar de lagere school ging, werd ik voor het eerst geconfronteerd met het begrip vakantie. Ik was een snelle leerling, veel te snel voor mijn klasgenoten. Ik kon in de 2e klas al tot 10 tellen in 5 verschillende talen en rekenkundig bleek ik al op universiteitsniveau te zitten. Het heeft mij dan ook geen windeieren gelegd in mijn latere leven, maar wel blinkende gouden exemplaren, maar dit terzijde.
Ik zat elk schooljaar lekker in mijn leerritme totdat de vakantietijd daar was, 6 weken lang niet naar school, wat een verloren tijd was dat voor mij. Met mijn ouders naar een camping in Valkenburg waar vlak onder een dijk de tent werd opgezet. Na 4 dagen constante regen dreven we terug naar de plaats waar we waren vertrokken.

Sindsdien krijg ik het benauwd bij de woorden vakantie en kamperen. Het door mij uitgevonden woord kramperen doet het nog steeds goed bij hotelgasten als het over tentbewoning gaat.

Nu ben ik ouder maar ook inmiddels nog veel wijzer (is dit mogelijk? Ja, dit is mogelijk!) en zou je mogen verwachten dat ik dit syndroom inmiddels een plek heb gegeven en ja, dat klopt, tot afgelopen week. De voorjaarsvakantie bleek aangebroken. Nu zou je mogen verwachten dat ik op mijn leeftijd (77) daar geen hinder meer van ondervind, maar niets is minder waar. Eerst reed ik woensdag nietsvermoedend met mijn drukke hond naar de gehoorzaamheidscursus. De parkeerplaats bleek leeg waar ik anders 4x mij een slag in de rondte moet rijden om een plekje te vinden, oorzaak: geen cursus i.v.m. vakantie. Mijn vrouw Kobie ging diezelfde dag naar haar crea-clubje, maar kwam voor een dichte deur vanwege de schoolvakantie. Tot overmaat van ramp kon ik deze week niet terecht op mijn gebruikelijke trainingsavonden van onze tafeltennisvereniging vanwege de schoolvakantie....al mijn genezen vakantiewonden werden in 1 week weer opengereten. Je zal het weekend erop maar competitie moeten spelen......."

Winnaar Valentijnsactie!

 
"Met wie wil jij de liefde voor tafeltennis delen?"

Het was toch nog lastig kiezen. Zo'n 1400 mensen zagen het bericht op Facebook en...er kwamen wat nominaties binnen. Wie kreeg 'n maand gratis tafeltennissen bij Almere United cadeau?

Niek Swart werd uiteindelijk de winnaar. Gaat hij het tafeltennissen weer oppakken bij AU? Wij hopen hem binnenkort te zien op de club.
Blijf ons volgen voor meer acties!

4 Nominaties!


Over nominaties gesproken. Wij zijn in maar liefst 4 categorieën genomineerd voor de Ledenwerfwedstrijd van de NTTB.  

Dat alleen al is een bekroning op het harde werken.

Ook ttv SVE doet het erg goed en ttv Diemen, Amstelveen en Tempo-Team hebben 3 nominaties achter hun naam staan.
AU is genomineerd in de volgende categorieën:
 1. de vereniging met de grootste ledenwinst
 2. de vereniging met de grootste ledengroei jeugd
 3. de vereniging met de grootste percentuele groei
 4. de Afdelingsprijs (voorgedragen door ons afdelingsbestuur)
Op zaterdag 4 maart tijdens het NK Tafeltennis in Zwolle is de prijsuitreiking. Wij zijn benieuwd. Maar ook als wij geen prijs winnen, zijn wij ontzettend trots op wat wij in 1,5 jaar tijd al bereikt hebben.

Vooral heel erg blij zijn wij met al die leden die voor ons hebben gekozen. Zonder hen zouden wij niet in bovenstaande categorieën staan!

Klik hier voor het volledige artikel van de NTTB met daarin alle genomineerden!

Feitjes & weetjes


Hoe zit het dan met onze ledengroei?

Eind 2016 stonden wij op 90 leden, maar ook bij AU vertrekken er wel eens leden (ja, echt). Dus begonnen wij 2017 met 84 leden.
                                        
Nu, 2 maanden later:
 • Staat de teller op 92 leden.
 • Waarvan 41 jeugdleden.
 • Hebben wij 18 vrouwen/meisjes.
 • Zijn er 2 niet-spelende leden (onze penningmeester en secretaris).
 • Is 61% van onze leden 'n nieuwe tafeltennisser.
 • 14% was langer dan 1 jaar geleden gestopt en bij ons weer begonnen.
 • Is 52% van onze leden recreant.
 • Tellen wij zo'n 20 verschillende culturele achtergronden.
 • Wonen 4 leden niets eens in Almere.
 • Blijft bijna iedereen na een proeflidmaatschap bij ons.
 • Leren de meesten ons kennen via vrienden of internet.
 • Is ons jongste lid 8 jaar en de oudste 72 jaar.

En jij?
Ben jij nog geen lid van AU?

 
Kom dan eens langs.
De koffie staat klaar en.....de eerste 2 weken train je gratis!

Nieuwe kaderleden!

Gelukkig groeit niet alleen ons ledenaantal. Er komen ook steeds meer kaderleden bij. Zo kunnen de taken meer verdeeld worden en komt er meer lucht bij bestuursleden.

Hieronder stellen onze nieuwe kaderleden zich voor. Wij zijn blij met ze en wensen ze veel succes en plezier bij hun taken!

Functionaris Jeugdzaken

 
Remco Goossens
 
"Beste tafeltennisvrienden,

Voor diegene die mij nog niet kennen, ik ben Remco (43jr). De vader van Dominique (8jr). Dankzij Dominique ben ik bij Almere United terecht gekomen. Ik heb daar geen seconde spijt van!

Wat een mooie club met mooie mensen! Alle soorten en maten, jong, oud, blank, zwart, rood, autistisch, niet autistisch, alle dagen druk (Andrew), rustige tafeltennissers, mensen vanuit de hele wereld.

Hoe kan je daar niet iets extra's voor willen doen!
Ik ben er toch al 3 dagen in de week. Om die reden heb ik aangegeven een soort stage te willen lopen voor Jeugdzaken. Ik wil graag Andrew en Mariska wat ontlasten en kijken of ik het leuk vind om volgend jaar vol als bestuurslid Jeugdzaken aan de gang te gaan. Daarom begin ik nu als functionaris Jeugdzaken. Over dit onderwerp mag je mij dus altijd aanschieten. Ik heb er zin in!"

Toernooicoördinatrice

 
Anita van Essen
"Hallo, ik ben Anita van Essen, getrouwd met Bas Jansen en moeder van drie tafeltennissende pubers. Sinds vorig seizoen spelen Jesper en Aniek met veel plezier bij Almere United. Marnick speelt bij de senioren van Rega Nijkerk. Jesper en Aniek zijn enthousiaste toernooigangers en daardoor rijden wij (met even veel plezier) heel wat toernooien af.

Wat is er nou leuker dan andere jongeren te ontmoeten en zo tafeltennisvrienden door het hele land te hebben. Ik vind het een leuke uitdaging om de functie van toernooicoördinator op mij te nemen en ik hoop dat wij in de toekomst met veel mensen er op uit kunnen trekken.
"

Activiteitencommissie


De activiteitencommissie krijgt versterking. Dat konden Nick Ketzer en Menno Bosch wel gebruiken. Rene sluit zich aan en Wayne gaat toernooileiding op zich nemen.
Rene Aldershof
"In februari 2016 heb ik kennis gemaakt met Almere United en de sfeer sprak mij direct aan. Vooralsnog speel ik recreatief in de trainingsgroep op de maandagavond.

Ik ben met tafeltennis begonnen bij ttv Iduna in Utrecht als jeugdlid. Na onze verhuizing van Utrecht naar Almere (in 1981) zijn mijn vrouw, Ineke, en ik gaan tafeltennissen bij ttv Almeerspin.

Na een onderbreking van een aantal jaren hebben wij, maar nu samen met onze kinderen, het tafeltennissen weer opgepakt bij Almeerspin. In deze periode heb ik met veel plezier als wedstrijdsecretaris Jeugd de jeugdteams van Almeerspin in de competitie mogen begeleiden.
Na een periode van 'op je lauweren rusten' was het nodig om weer in beweging te komen, maar nu bij Almere United. Ik vind het fijn om mij in te kunnen zetten voor de vereniging, in dit geval voor de activiteitencommissie. Ons doel is om met de activiteiten een positieve bijdrage te leveren aan de unieke en fijne sfeer bij Almere United."
Toernooileider

Wayne Plaxton

"Ik ben Wayne, 25 jaar en ik speel sinds januari 2016 tafeltennis bij Almere United. Daarnaast ben ik vooral geïnteresseerd in (verhalen in) games en voetbal.

Naast mijn studie ga ik Andrew ondersteunen in zijn werkzaamheden rond de organisatie van toernooien, o.a. wat betreft het bepalen van de indeling van de Clubkampioenschappen en het SinterKerst Toernooi."

Tuchtcommissie


Een veilig sportklimaat is erg belangrijk. Wij gaan er vanuit dat iedereen met respect met elkaar omgaat. Wanneer er toch iets gebeurt waar je zelf of met elkaar niet meer uitkomt, kan je één van onze twee vertrouwenspersonen om hulp vragen.
Ruud Jagerman

"Mijn naam is Ruud en iedereen die een beetje 'sportminded' is, die weet dat die naam staat voor schaker, sportvisser, voetbalkenner, Formule-1 liefhebber, maar bovenal als de man die de voorzitter regelmatig met tactische ballen het Bos der Onverzettelijken instuurt. Dan heb ik het uiteraard over onze geliefde sport tafeltennis.
Mij is door het bestuur gevraagd zitting te nemen in de Tuchtcommissie, mede omdat ik heel goed boos kan kijken. Ik heb besloten dit verzoek in te willigen. Uiteraard hoop ik dat ik niets te doen krijg."
Marc Potters

"Ik ben Marc (bijna 42 jaar), getrouwd met Mariska en werkzaam bij het Leger des Heils.

Daar ben ik verantwoordelijk voor het kerkelijk jongerenwerk. Mijn beide zoons, Yorim en Kylian, tafeltennissen bij Almere United en ook als vrijwilliger ben ik nauw betrokken bij de vereniging.

Mijn ervaring binnen het jongerenwerk van het Leger des Heils komt binnen mijn functioneren in de Tuchtcommissie ook van pas."

Vrijwilliger van de maand

 
Zonder onze vrijwilligers zijn wij nergens!
 
Vrijwilliger vd maand februari = Jolanda Goossens

Elke maand staat één vrijwilliger in het zonnetje. Aan het eind van het jaar is de verkiezing van Vrijwilliger van het jaar! Hij/zij zal worden gehuldigd tijdens het Sinter Kerst Toernooi in december.

 
Jolanda is zelf geen lid van AU, maar haar man en dochters wel. Remco en Dominique (8jr) zijn al lid vanaf november 2015 en Jessy (12jr) sinds november 2016.

Jolanda is niet alleen een gezellige dame... ze helpt graag. Stil zitten is geen optie, dus als Remco competitie speelt op zaterdag, is de vraag stellen niet eens nodig: Jolanda runt de kantine dan wel! Koffie, thee, fris en lekkere versnaperingen....Jolanda regelt het voor je.

 
Dankjewel Jolanda!
Je bent 'n topper!
Ben je lid en wil je ook de club helpen? Geef het door aan één vd bestuursleden! 

Save the date!

 
Het duurt nog even, maar zet deze datum alvast in je agenda

zaterdag 20 mei 2017

Clubkampioenschappen Jeugd Almere United!
+
Clubkampioenschappen Senioren Almere United!

Alle jeugd- en seniorleden mogen meedoen.
Meer informatie volgt.

Zelf een leuk artikel of idee voor de volgende nieuwsbrief?
Geef het door aan Emma of Mariska, onze commissie PR & Communicatie.

Ga via onderstaande links naar onze (Google) agenda van 2017.

Agenda 2017
Google Agenda
Vragen? Mail ons!
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
LinkedIn
Website
Copyright © 2017 Almere United, Alle rechten voorbehouden


Wil je de manier van ontvangen van de emails veranderen?
Je kan de voorkeuren veranderen of je uitschrijven van de nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp