Copy
Special Clubkampioenschappen 2016
Bekijk deze e-mail in je browser

Van de voorzitter 

Almere United groeit hard, erg hard en wij krijgen steeds meer complimenten. De waardering over wat wij als AU aan het doen zijn, groeit met de dag. Ik was 25 mei samen met Jordy (Jeugdzaken) bij de ALV van Afdeling Midden en daar waren ze verbaasd over onze ontwikkelingen en onze groei. Ook hier kregen wij complimenten van veel aanwezigen. Als kersje op de taart kregen wij te horen dat onze senioren definitief op de zaterdag mogen spelen! Daarvoor wil ik mijn dank uitspreken richting het Afdelingsbestuur.
Bij deze wil ik de tomeloze inzet van Mariska benoemen. Zij heeft ervoor gezorgd dat onze steekhoudende argumenten goed verwoord werden in het evaluatierapport (zie onze website).

Graag wil ik Jacques Derksen van de NTTB danken voor de mooie woorden en zijn complimenten: "De Fondsbeheerscommissie is verheugd, dat jullie vereniging zo goed van start is gegaan en barst van de activiteiten. Was er van onze kant een lichte twijfel of het allemaal wel zou lukken: deze twijfel is helemaal voor niets geweest. Sterker nog jullie hebben boven verwachting gepresteerd. Met veel plezier lees ik elke keer de nieuwsbrief en ik ben verheugd dat de vereniging bij iedereen zo leeft. Wij wensen jullie heel veel succes in de komende jaren".

Op naar de top!
Door Ko Lum

 
De afgelopen weken zijn wij behoorlijk verwend met sportieve topprestaties in diverse takken van sport. Zo won een magistrale Max Verstappen de Grand Prix van Spanje, snelde Dafne Schippers weer eens naar een toptijd op de 200 meter, zien wij een 'roze' Steven Kruijswijk het peloton zijn wil opleggen en zette Kiki Bertens met gemak op Roland Garros de nummer 3 geplaatste opzij. Maar de allergrootste verrassing, waarbij genoemde prestaties toch behoorlijk in het niet vallen, was toch wel het behalen van de finale door Wayne Plaxton tijdens het Clubkampioenschap van Almere United.
De man was niet eens outsider toen de kwartfinales van de B-poule bekend werden gemaakt. Kanonnen als René Aldershof, Vadim Sukhanov en bovenal de in stijl op Jan Ove Waldner gelijkende Ruud Jagerman waren naast Feryat Aslantas de gedoodverfde favorieten om in de finale uit te maken wie er met de 2 bekers vandoor zouden gaan. Niets van dat alles, Wayne kwam, zag en overwon en moest alleen buigen in de finale voor Feryat. Hiermee heeft hij aangetoond dat, ook al begin je bij een club op het laagste niveau, je met doorzetten heel wat kan bereiken.

Ik herken hierin veel van mezelf. Toen ik nog een jongetje van een jaar of 8 was, ging ik met mijn grote broer vissen. Ik kwam nooit verder dan een stekelbaarsje of 2 op een visdag, terwijl mijn broer de ene na de andere snoek het water uit trok. Ik liet  me niet ontmoedigen, sinds enige tijd heb ik zelfs mijn gereedschapskist aangevuld na het vangen van een zaagvis en een hamerhaai. Nu heb ik mij laten inspireren door Wayne, volgende week vlieg ik naar China en zal daar een tafeltennisstage van 2 weken gaan volgen. Danny, Sonny, Andrew en al die andere hoogvliegers zijn alvast gewaarschuwd! Volgende maand volgt het verslag van mijn belevenissen. 
Hieperdepiep!

20 mei 2016: wij bestaan officieel 1 jaar!
En nog maar 10 maanden in de praktijk bezig.

Wij zijn trots op wat wij in één jaar al bereikt hebben en
trots op alle bestuurs-/kaderleden en vrijwilligers die zich met zoveel enthousiasme inzetten voor AU!

De eerste Clubkampioenschappen


Afgelopen zaterdag 21 mei waren de eerste Clubkampioenschappen Jeugd en Senioren. In totaal hadden 14 jeugdleden en 16 seniorleden zich ingeschreven.

Na het welkomstwoordje van de voorzitter, werd bekend gemaakt in welke poule de jeugd- en seniorleden startten in de eerste open ronde.
Maar....we begonnen eerst met soesjes!
Je 1e verjaardag vier je natuurlijk met je leden.

De bekers stonden al te glimmen in de zaal en de kantinedames stonden klaar met koffie, thee en andere versnaperingen. Mariska Potters en Jolanda Goossens, jullie zijn geweldig!

Senioren

In de eerste open ronde werd in 4 poules gestreden om een plaats in Poule A. Alleen de nummers 1 en 2 mochten door naar poule A. De nummers 3 en 4 gingen door naar poule B.

Dan moet Theo ineens de strijd aangaan met Sonny en niet zijn vaste trainingsmaatjes. Dat is een zware dobber. Hij plaatste zich samen met Feryat, Remco Boud, Raymond, Ruud, Vadim, Wayne en Rene in Poule B.
Opperste concentratie en focus! Zoals Remco hier laat zien. Dat is waar het op aan kwam.

Samen met Andrew, Jordy, Sonny, Robin, Danny, Menno en Jeffrey, denderde hij door naar de knock out rondes in Poule A.

Finales Senioren

In poule B kwam het tot halve finales tussen Remco Boud vs. Feryat en Ruud vs. Wayne.

Wayne Plaxton en Feryat Aslantas waren niet te stoppen en stonden tegenover elkaar in de finale. Feryat pakte de 1e plaats.
De halve finales in Poule A bestonden uit Andrew vs. Sonny en Danny vs. Remco Goossens.

Uiteindelijk kwam het tot een duel tussen teamgenoten Danny Wierda en Sonny Dimaculangan. Danny was de sterkste van de twee en is daarmee de eerste Clubkampioen bij de senioren geworden.

Jeugd

In de eerste open ronde bij de jeugd werd in 3 poules gestreden om de 8 plaatsen in Poule A.

In jouw poule zoveel mogelijk wedstrijden winnen, dat was het doel.

 

Alle nummers 1 en 2 plaatsten zich sowieso voor poule A, maar ook de beste twee nummers 3 mochten naar poule A. De andere 6 spelers gingen door naar Poule B.

Goed je punten noteren dus jongens en meiden!
In Poule B werd in een zeskamp gestreden om de twee finaleplaatsen. Onze jongste spelers Mathijs (5 jr) en Dominique (7 jr) waren erg fanatiek. Jacco was ontzettend sportief in zijn wedstrijden. Wat een topper! Helaas wonnen Sai-Kee, Mathijs, Dominique en Jacco niet genoeg wedstrijden om de finale te halen.
Poule A ging verder met knock out rondes.

Helaas vielen Jesper, Mika, Yannick en Chris als eerste af. De halve finales werden gespeeld door Emma vs. Yorim en Kylian vs. Nick.

Finales Jeugd

In poule B ging de strijd verder tussen Tessa Vermeer en Lucas Mol.

Lucas gooide de vermoeidheid van schoolkamp van zich af en pakte de 1e prijs in deze poule.
In poule A stonden Emma Ketzer en Kylian Potters tegenover elkaar. 

Een zinderende finale...zweetdruppels en rode wangen. Emma moest het uiteindelijk afleggen tegen Kylian. Hij pakte de winst en werd daarmee de eerste Clubkampioen bij de jeugd.
Veel familieleden kwamen kijken, speelden zelf even 'n balletje of zochten tussen de spannende wedstrijden door even de frisse lucht op buiten.

De prijswinnaars!

Senioren poule A - 1e plaats Danny Wierda, 2e plaats Sonny Dimaculangan
Senioren poule B - 1e plaats Feryat Aslantas, 2e plaats Wayne Plaxton

Jeugd poule A - 1e plaats Kylian Potters, 2e plaats Emma Ketzer
Jeugd poule B - 1e plaats Lucas Mol, 2e plaats Tessa Vermeer

Jongste toppers die zeker een choco medaille hadden verdiend:
Mathijs de Bree, Dominique Goossens & Sai-Kee Ly

Meer foto's binnenkort op onze website en digitale prijzenkast

Vergeet je niet ons Tafeltennisfeest?!


Op zaterdag 11 juni is het Tafeltennisfeest in Sporthal Waterwijk. MJ Tafeltennis verzorgt de tafeltennisspeeltuin en de demonstraties. Daar zijn wij erg blij mee!

Maar.....

Wie is MJ Tafeltennis?


MJ Tafeltennis is het bedrijf van tafeltennis(enter)trainers Mark Mulder en Jeroen Kuijt. Een bedrijf dat staat voor activiteiten op maat voor iedereen!

MJ Tafeltennis kan werken met zeer verschillende doelgroepen. Zij passen methodische oefenvormen toe en kunnen differentiëren binnen elke activiteit, waardoor zij iedereen op zijn/haar eigen niveau kunnen laten tafeltennissen. Dit maakt het mogelijk dat zij eigenlijk alle doelgroepen op maat kunnen bedienen.
Naast het promoten van de tafeltennissport, is het hun doelstelling om deelnemers aan hun activiteiten te motiveren en enthousiasmeren om (meer) te sporten/bewegen.

MJ Tafeltennis is continu bezig haar aanbod en activiteiten te vernieuwen om vaste - en nieuwe klanten te kunnen voorzien van passende en verrassende activiteiten op maat.

Zelf tafeltennissen zij al ongeveer 16 jaar met veel plezier in Heemstede bij HBC Tafeltennis. Ook spelen zij competitie, momenteel in de Landelijke 2e divisie.

Kijk eens rond op hun website. Neem met vragen of opmerkingen gerust contact met ze op.
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
LinkedIn
Website

In de bijlage vind je onze agenda voor 2016.
Zelf een leuk artikel of idee voor de volgende nieuwsbrief?
Geef het door aan Mariska, Jordy of Emma, onze commissie PR & Communicatie.

Neem contact met ons op!
Agenda 2016
Copyright © 2016 Almere United, Alle rechten voorbehouden


Wil je de manier van ontvangen van de emails veranderen?
Je kan de voorkeuren veranderen of je uitschrijven van de nieuwsbrief

Email Marketing Powered by MailChimp