Copy
Nieuwsbrief Almere United - oktober 2015
Bekijk deze e-mail in je browser

Van de voorzitter 

Zo, dat was mij toch effe een openingsfeest. Het heeft gebruist van de eerste tot de laatste minuut en ik heb er van genoten. Iedereen bedankt! Een week later rolde we alweer naar ons volgende hoogtepunt, namelijk de eerste combi zaterdag. Jeugd en senioren speelden gelijktijdig hun competitie wedstrijden en beide gingen met een dikke overwinning naar huis.
Waar ik verder erg trots op ben, is dat we harder groeien dan voorzien. Daardoor ontstaan er wel wat aandachtspunten. Wij zijn daar als bestuur hard mee bezig.

Competitieverslag

Ons jeugdteam heeft inmiddels 3 rondes achter de rug, maar voor ons seniorenteam was zaterdag 26 september pas de eerste competitieronde. De eerste gezamenlijke competitiezaterdag werd bezocht door een aantal supporters.

Competitie op zaterdag voor senioren is vrij ongebruikelijk binnen ‘tafeltennisland’. Hoewel…..in geheel Limburg is het standaard, in Noord-Holland gebruikelijk en ook in afdeling Midden komt het voor. Toch doet ‘onze zaterdag’ veel stof opwaaien. Mooi, want wij houden niet van een stoflaag. Wij kiezen namelijk niet voor de zaterdag vanwege eigen belang, maar voor het belang van de sport. Natuurlijk hebben wij als startende vereniging een beperkt budget en daardoor beperkte zaalhuur. Voornaamste doel van ‘onze zaterdag’ is echter dat wij niet willen blijven hangen in een ‘tendens’ en ‘wat altijd zo geweest is’, maar wij inspelen op behoeften en barrières. Daar sluit ‘onze zaterdag’ bij aan. Kunnen wij hierdoor tafeltennis een positieve impuls geven en de sport aantrekkelijk maken voor een breder en groter publiek? Dat zal de komende najaars- en voorjaarscompetitie ons leren. Uiteraard gaan wij dit zorgvuldig evalueren. 

Hoe onze senioren en hun gasten de zaterdagcompetitie ervaren, brengen wij direct in kaart middels een enquête. Wij houden iedereen op de hoogte……


Robin en en Remco vertellen over hun ervaringen tot nu toe.  
Tafeltennis, iedereen kent het wel. Vaak wordt het gespeeld op campings en in de vakanties. Een sport voor vrijwel iedereen. Toen ik hoorde dat er een nieuwe vereniging (Almere United) aankwam, werd ik meteen enthousiast. Ik wilde me vrijwel meteen inschrijven en dat heb ik dus ook gedaan. Ik heb er veel plezier in, in de trainingen maar ook in de competitie wedstrijden. Het is leuk om zelf te tafeltennissen, maar ook om anderen te zien tafeltennissen. Zoals ik al zei, een sport voor iedereen!
Robin Wichgers (17jr)
Na lang wachten en veel trainen was het eindelijk zover. De eerste competitie wedstrijd van de nieuwe club Almere United. De opstelling van het team bestond uit Sonny, Andrew en ik, Remco. De eerste tegenstander was Hoogland. Hoogland had een week geleden zijn eerste wedstrijd gespeeld. Deze had Hoogland met maar liefst 7-3 gewonnen van Bijmaat. Sonny speelde een goed en geconcentreerde wedstrijd en won zijn wedstrijd met 3-0. Dit was een lekker en goed begin. Dit maakte dat Andrew en ik ook met een zelfverzekerd gevoel van start gingen. Andrew maakte net als Sonny een sterke indruk en won ook zijn partij. Ik speelde als derde en had het in het begin toch even lastig. Ik moest zelfs één game weggeven, maar desondanks won ik de wedstrijd. Ons dubbelteam bestond uit Sonny en Andrew. Dit was zo'n goed team dat de tegenstander de tafeltennisballen om de oren kregen. Ook was het teamgevoel sterk aanwezig en probeerden we elkaar te coachen en tips te geven daar waar nodig. Aan gezelligheid ontbrak het ook niet, naast opperste concentratie was er ook ruimte voor grapjes. De start van de nieuwe competitie kon niet meer stuk. We hadden uiteindelijk wel met 10-0 gewonnen. Dit is een erg mooi resultaat. Laten we hopen dat we dit kunnen volhouden en misschien zelfs kunnen denken aan een kampioenschap. Dit is natuurlijk nog wat te voorbarig, maar vrijdag gaan we er weer vol tegen aan, dan speelt het senioren team van Almere United uit tegen Huizen. Succes senioren!!!”
Remco Boud (19jr)

Regel Code Sportief Gedrag 

Deze nieuwsbrief laten wij één van onze jeugdleden een regel uit onze Code Sportief Gedrag toelichten. Nick wil graag deze regel uitleggen:
  • Moedig je teamgenoten aan, een applaus voor het gastteam mag natuurlijk ook
Of je in een slechte bui bent of niet, je blijft altijd je teamgenoten aanmoedigen. En als je aan het verliezen bent, is het wel sportief om ook je gastteam aan te moedigen. Als je dat bij iemand doet, dan krijgt diegene meer zelfvertrouwen en het is leuk om het te horen.

Ik vind het goed dat deze regel er is. Ik ben er ook een voorstander van of je nou voor of achter staat, blijf je teamgenoten en gastteam altijd aanmoedigen
”.
Nick Ketzer (11jr)
Download Code Sportief Gedrag

3 vragen aan... onze bestuursleden


Natuurlijk mag je onze bestuursleden tijdens de trainingen alle vragen stellen die je maar wilt. In deze nieuwsbrief geven zij antwoord op de volgende 3 vragen:

Andrew Ketzer 

Voorzitter

Vraag 1: wat wil je bereiken met Almere United? “De grootste tafeltennisvereniging van Almere worden waar iedereen zich echt thuis voelt”. 

Vraag 2: naast Almere United, welke onderwerpen/zaken gaan jou aan het hart? “Op dit moment de vluchtelingen en vooral de problematiek hierachter”.

Vraag 3: je favoriete quote? “Ik heb geen favoriete quote, maar ik roep graag : doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg". 

Mariska Ketzer-Heemeijer

Secretaris a.i.

Vraag 1: wat wil je bereiken met Almere United? “Sport en het verenigingsleven bereikbaar maken voor iedereen, de tafeltennissport een positieve impuls geven en een inspiratiebron zijn voor sportverenigingen op het gebied van beleidsvoering”. 

Vraag 2: naast Almere United, welke onderwerpen/zaken gaan jou aan het hart? “Onderwijs, armoedebestrijding en LHBT-emancipatie”.

Vraag 3: wat is je favoriete quote? “Education is not preparation for life, education is life itself” – John Dewey

Hans Lagerburg

Penningmeester 

Vraag 1: wat wil je bereiken met Almere United? “Dat er een gezonde vereniging staat en waar iedereen met plezier een balletje slaat”. 

Vraag 2: naast Almere United, welke onderwerpen/zaken gaan jou aan het hart? “Dat ik z.s.m. een baan vind in de administratie, verder dat de mensen meer verdraagzaam zijn”.

Vraag 3: wat is je favoriete quote? “Dat onze leden met veel plezier kunnen tafeltennissen en dat wij dit kunnen realiseren”.
 
 

Jan Faessen

Wedstrijdsecretaris

Vraag 1: wat wil je bereiken met Almere United? “Een florerende vereniging helpen opbouwen”. 

Vraag 2: naast Almere United, welke onderwerpen/zaken gaan jou aan het hart? “Dingen tot een goed einde te brengen”.

Vraag 3: wat is je favoriete quote? “Ik doe niet aan trends, ik volg mezelf”.
 

Verkiezing Leukste Sportvereniging


Stem jij ook op Almere United?

Een stem uitbrengen kan nog t/m 11 oktober.

Wie weet worden wij dan de Leukste Sportvereniging van Almere!
STEM NU!
Facebook
Twitter
Website

In the spotlights...

Dankzij één van onze sponsoren staan onze competitiespelers in een mooi clubtenue achter de tafel. Tafels die overigens door dezelfde sponsor gefinancierd zijn. FM Services heeft ons gesteund vanaf de opstartfase en daar zijn wij ontzettend blij mee! 

Andrew Ketzer en Arjen Wichgers

Facility & Montage Service is een jong en ondernemend bedrijf voor meubelmontage, facilitaire werkzaamheden en handyman diensten.

Ons team is flexibel, georganiseerd en vanzelfsprekend vakkundig en betrouwbaar.

Onze montage en facilitaire werkzaamheden bestaan uit:

  • interne verhuizingen van (kantoor)meubilair; 
  • ophangen van schilderijen, whiteboards etc., vervangen (terrein)verlichting, vervangen plafondplaten;
  • schoonmaken en/of oplevering klaar maken van leegstaande (kantoor)gebouwen;
  • telescoop glasbewassing;
  • onderhoud aan het (parkeer)terrein, onkruid- en gladheidsbestrijding;
  • schoonmaken van dakgoten en zonnepanelen;
  • dagelijks klein onderhoud aan gebouw of woning.

Toen Almere United ons benaderde of we de club wilden sponsoren, hoefden we daar niet lang over na te denken. Er zijn zoveel overeenkomsten: een gedreven en gemotiveerd team, met oog voor de verschillende mensen uit de maatschappij, goede kwaliteit en gaan voor een goed resultaat! Almere United en FM Service passen daarom goed bij elkaar.

Het team van FM Service wenst Almere United veel voorspoed met de nieuwe vereniging!

In de bijlage vind je onze agenda voor 2015.
Zelf een leuk artikel of idee voor de volgende nieuwsbrief? Geef het door aan Mariska of Jordy, onze commissie PR & Communicatie.

Neem contact met ons op!
Agenda 2015
Facebook
Twitter
Website
Copyright © 2015 Almere United, Alle rechten voorbehouden


Wil je de manier van ontvangen van de emails veranderen?
Je kan de voorkeuren veranderen of je uitschrijven van de nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp