Copy

Nieuwsbrief van Stichting De Cultuurkantine

View this email in your browser

Terugblik opening en expo Kunstkameraden Van Abbemuseum

- De EXPOSITIE is nog t/m 19 maart te bezoeken in het Van Abbemuseum!!! - 
Marleen Hartjes, conservator Van Abbemuseum 

‘Het Van Abbemuseum vindt het enorm belangrijk om niet alleen het verhaal van de kunst en de kunstenaars te delen, maar ook ruimte te bieden aan de verschillende verhalen en perspectieven van diverse bezoekers. Wij vinden dat het museum toegankelijk moet zijn voor iedereen, ongeacht culturele achtergrond, gender of eventuele beperkingen. Kunstkameraden is een bijzonder project dat erg goed bij ons past. We zijn dan ook ontzettend blij dat we samen de uitkomsten van de mooie ontmoetingen tussen kunstenaars en jongeren een plek kunnen bieden. ‘

Foto impressie expositie Van Abbemuseum

De expositie Kunstkameraden is nog t/m 19 maart te zien in het Van Abbemuseum! 
Meld je van tevoren bij de balie, dan is de toegang tot de expositie ook nog eens gratis..

Van Abbemuseum
Bilderdijklaan 10
5611 NH Eindhoven

Het museum is open op:
dinsdag t/m zondag 11.00 - 17.00
donderdag 11.00 - 21.00

Terugblik Cultuurnacht

Op vrijdag 27 januari deed de Cultuurkantine voor de vierde keer mee aan de Bredase Cultuurnacht. De expositie maakte deel uit van de Kindercultuurnacht en de route Onverwachte ontmoetingen. Naast het bezoeken van de expositie waren er voor de jonge bezoekers twee workshops.

Dit jaar waren we te gast bij Hotel Apollo, een bijzondere locatie voor onze expositie Kunstkameraden azc Breda. De Cultuurkantine werd ondersteund door een team van jonge vrijwilligers. Maar liefst 700 bezoekers hebben de expositie bezocht die geopend werd door gedeputeerde Henry Swinkels samen met de Bredase wethouder Patrick van Lunteren. 

De expositie betekende voor de families die in het - inmiddels gesloten azc -  verbleven en uitgewaaierd zijn over verschillende steden, een warm weerzien met elkaar, de kunstenaars, de medewerkers van COA en de leerkrachten van basisschool De Fontein.
Vrijwilliger Femke Klijsen: ‘Ik vind het heel goed wat de Cultuurkantine doet’ 
Femke Klijsen hielp tijdens de Cultuurnacht mee als vrijwilliger. Samen met haar klasgenoot Giel stond ze bij de deur en ontving ze meer dan 700 bezoekers. 
Femke Klijsen: ‘Tijdens de cultuurnacht was in het Apollohotel de opening van de expositie Bericht van een onbekende. Ik mocht als vrijwilliger meewerken. Tijdens de officiële opening wees ik de genodigden de weg naar de zaal waar de expositie werd geopend. Daarna stond ik samen met vrijwilliger Giel (uit mijn klas) bij de deur om mensen te ontvangen en te turven hoeveel bezoekers er kwamen. We hebben in totaal ongeveer 700 mensen geturfd. We vertelden waar de expositie was, wat er te zien was, waar de bezoekers een boekje en andere dingen konden kopen en waar ze hun jas konden ophangen. Heel leuk was dat de burgemeester ook een kijkje kwam nemen en Giel en ik met hem op de foto mochten. 

Gelukkig had ik tussendoor ook even tijd om zelf de kunstwerken te bekijken. Het mooiste vond ik het schilderij van Aya. Links zie je de verwoeste stad waar ze vandaan komt, heel grijs en somber. En hoe meer je naar rechts kijkt, hoe vrolijker het schilderij wordt, met veel bloemen en mooie, vrolijke kleuren. 

Ik vond het heel bijzonder om er deze avond bij te zijn, want ik vind het heel goed wat De Cultuurkantine doet. Kinderen hebben soms grote problemen en door met de kunstenaars te werken kunnen ze dat misschien een beetje vergeten. Ik ben blij dat ik een steentje bij heb kunnen dragen aan deze avond en hoop dat de asielzoekerskinderen allemaal weer het geluk gaan vinden.’ 

Foto impressie expositie 'Bericht van een onbekende'

Gedeputeerde Henri Swinkels bij het kunstwerk van Claudette Van de Rakt en Mohamed
Het mooie boekje van de Kunstkameraden krijgt wethouder Patrick van Lunteren cadeau van Tahani
Hapjes uit de keuken van Apollo Hotel bereid door Kunstkameraad Omar
Boekje Kunstkameraden te koop!
In het prachtig vormgegeven boekje Kunstkameraden (145 pagina’s, full colour) vind je alle Kunstkameraden met foto en tekst. Een boekje om nog vaak in terug te bladeren! Het is te koop voor 10 euro en te bestellen via: kunstkameraden@cultuurkantine.nl 
Klik hier en bestel nu jouw exemplaar

Kunstkameraden in de pers

BN/DeStem besteedde een hele pagina aan de expositie Kunstkameraden in het Van Abbemuseum.
Ook de NRC publiceerde een bijdrage over de expositie.

Klik hier om de artikelen te lezen.

Kunstkameraden: Geluk voor Eindhoven!

De tentoonstelling Kunstkameraden valt samen met de Dutch Happiness Week in Eindhoven. Op donderdagavond 16 maart is daarom een speciaal event in het Van Abbemuseum, Kunstkameraden live! Een van de kunstenaars, Justus van den Elsen (filmmaker) en Imtiaaz (kunstkameraad) vertellen over hun samenwerking. Er is ook een performance van Claudette van de Rakt en Mohamed. Klik hier voor het programma.

Kunst te koop!


Alle kunstwerken van onze Kunstkameraden zijn te koop. Van de opbrengst kunnen we nieuwe projecten financieren. Klik hier voor een overzicht van alle deelnemende kunstenaars van de editie Van Abbe.

We verkopen ook kunstwerken uit eerdere edities. Deze zijn zelfs in prijs omlaag gegaan omdat we meer ruimte nodig hebben in onze opslag. Dus een unieke kans op een kunstwerk voor een redelijke prijs!
Naar de Kunstcollectie
Cultuurkantine
Kunstkameraden
Website
Email
Twitter
Postadres:
Stichting De Cultuurkantine, Prins Alexanderlaan 15, 4835 LC  Breda
www.cultuurkantine.nl
info@cultuurkantine.nl

KVK 52371603
Bankrekening NL20RABO0116605723
Stichting De Cultuurkantine onderschrijft de Governance Code Cultuur. De Governance Code Cultuur is een instrument voor goed bestuur en toezicht in de cultuursector.
www.governancecodecultuur.nl

Copyright © 2017 Stichting De Cultuurkantine, All rights reserved.

unsubscribe from this list    update subscription preferences
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting De Cultuurkantine · Prins Alexanderlaan 15 · Breda, 4835 LC · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp