Copy
View this email in your browser

eNIJZ - junij 2021
Elektronski bilten Nacionalnega inštituta za javno zdravje
Med tem ko šolarji pridobivajo še zadnje ocene in štejejo dneve do zasluženih počitnic, se ostali veselimo toplejših in daljših dni. Izkoristimo prosti čas v zunanjih prostorih, če se da v naravi, z gibanjem in meditacijo, ki nas bo pomirila in nam vlila pozitivno energijo. Življenje se počasi vrača v ustaljene tirnice, zato hvala vsem, ki še vedno upoštevate ukrepe in tako prispevate k zajezitvi širjenja covida-19. Skupaj nam bo uspelo.
Interaktivni prikaz podatkov o cepivih in cepljenju proti covidu-19
Na NIJZ spremljamo izvajanje cepljenja proti covidu-19 na podlagi podatkov o opravljenih cepljenjih, ki jih izvajalci cepljenja posredujejo v Elektronski register cepljenih oseb in neželenih učinkov po cepljenju (eRCO). Več...
Prijave na cepljenje proti covidu-19
Cepljenje je enostaven, varen in najučinkovitejši ukrep za zaščito pred covidom-19. S c
epljenjem bomo pripomogli, da bomo zopet v polni meri zagnali vsa področja življenja. Več o tem, kje in kako se prijaviti..
Najpogostejša vprašanja z odgovori glede EU digitalnega covid potrdila
Pozivamo k ukrepanju in podpori duševnemu zdravju otrok in mladih
V zadnjem obdobju smo lahko večkrat zasledili informacije o slabšanju duševnega zdravja celotne populacije, posebej pri otrocih in mladostnikih, zato odgovorne pozivamo k ukrepanju. Več o tem...
Vpliv epidemije covida-19 na duševno zdravje
V sodelovanju z STA klubom Slovenske tiskovne agencije smo pripravil spletni pogovor o vplivu epidemije covid-19 na duševno zdravje. Pogovor je bil  prenašan v živo na spletni strani vzivo.sta.si, posnetek pa je na voljo tudi za ogled. Več ...
Spletna okrogla miza o cepljenju
Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite na spletni okrogli mizi, kjer bodo strokovnjaki odgovarjali na vaša vprašanja o cepivih in cepljenju proti covidu-19.
Izsledki panelne spletne raziskave SI-PANDA
Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje izvajamo spletno panelno anketno raziskavo o vplivu pandemije na življenje (SI-PANDA), ki daje vpogled v boljše poznavanje in razumevanje vedenja ljudi v času med in po epidemiji covida-19 v Sloveniji. Več..
Instagram
Sledite nam na Twitterju!
Sledite nam na Facebooku!
YouTube
Spremljajte nas na družbenih omrežjih, kjer objavljamo aktualne informacije s področja javnega zdravja. Veseli bomo vašega mnenja, ki ga lahko posredujete preko spletnih socialnih omrežij ali elektronskega naslova pr@nijz.si.
Copyright © *|2021|* Nacionalni inštitut za javno zdravje. Vse pravice pridržane.


Od prejemanja elektronskega biltena se lahko odjavite na naslednji povezavi.

ISSN 2463-9567