Copy

eNIJZ - september 2019
Elektronski bilten Nacionalnega inštituta za javno zdravje
Če se vam elektronski bilten ne prikaže, kliknite tukaj.
 
Tudi odbojkarji so si nadeli rumeno-oranžne pentlje 
Obeležitev Svetovnega dneva preprečevanja samomora je letos že drugo leto zapored potekala pod geslom »Skupaj za preprečevanje samomora«. V znak podpore preventivnim prizadevanjem na tem področju in solidarnosti z vsemi, ki jih je samomor na kakršenkoli način prizadel, so si rumeno-oranžne pentlje nadeli tudi naši odbojkarji.
Na pravkar končanem evropskem prvenstvu so nam pokazali, da se s skupnimi močmi doseže več. Osvojili in povezali so nas s svojo srčnostjo, predanostjo in vztrajnostjo. Dokazali so, da se je kljub napakam, ki se zgodijo, vredno boriti in da nikoli ne smemo obupati. Čestitke za srebrno medaljo! Z veseljem smo vas spremljali in se veselili z vami. 
Aktualno
Skupaj za preprečevanje samomora
Samomor je v Sloveniji velik javnozdravstveni problem, zato je pri prizadevanjih za njegovo preprečevanje pomemben prav vsak od nas. V Sloveniji v zadnjem desetletju beležimo upad samomorilnega količnika, ki je najnižji po letu 1965. Več... 
Izpostavljeno
Jesenska akcija cepljenja lisic proti steklini

Z namenom varovanja prebivalcev pred steklino se je 20. septembra 2019 začela jesenska akcija cepljenja lisic proti steklini, ki bo trajala predvidoma do konca oktobra 2019. Več...

Najpogostejša vprašanja in odgovori
Okužbe s HPV (humani papilomavirusi) so najpogostejše spolno prenosljive okužbe in glavni vzrok za nastanek raka materničnega vratu. Povezani so tudi z nastankom drugih rakov, tako pri moških kot pri ženskah.  Več... 
Priporočamo 
Čaj z medom? Ja, prosim. 🍯☕
Ste vedeli, da med dodamo takrat, ko se čaj že ohladi oziroma doseže temperaturo, ki je nižja od 40 °C? Tako ohrani naravno prisotne zaščitne snovi in deluje protimikrobno. Čeprav vsebuje manjši delež zdravju koristnih snovi, je med še vedno pretežno sladkor.
  Več...
VIDEO: Vedno obstajajo razlogi za življenje.
Vedno obstajajo razlogi za življenje
Napovedujemo
  • Svetovni dan duševnega zdravja           10. oktober 2019
Publikacije in gradiva
Novi prispevki v reviji Javno zdravje
Spremljate nas na Instagramu.
Spremljajte nas na Instagramu, kjer bomo z vami delili fotografije, video vsebine in razne zgodbe. Veseli bomo tudi vaših fotografij. Označite nas z @_nijz_ ali uporabite ključnik #nijz. 
Instagram
Sledite nam na Twitterju!
Sledite nam na Facebooku!
YouTube
Copyright © *|2019|* Nacionalni inštitut za javno zdravje. Vse pravice pridržane.


Novice s področja javnega zdravja lahko spremljate na spletni strani NIJZ, Twitterju, Facebooku in YouTubu. Veseli bomo vašega mnenja, ki ga lahko posredujete preko navedenih spletnih socialnih omrežij ali elektronskega naslova pr@nijz.si.

Od prejemanja elektronskega biltena se lahko odjavite na naslednji povezavi.

ISSN 2463-9567


This email was sent to <<E-naslov>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nacionalni inštitut za javno zdravje · Trubarjeva 2 · Ljubljana 1000 · Slovenia

Email Marketing Powered by Mailchimp